अंगोलाका शहरहरुको सूची

नेपाली विकिपीडियाबाट
यसमा जानुहोस्: परिचालन, खोज्नुहोस्
यो लेख वा खण्ड नेपाली भाषामा नभएर अर्को भाषामा लेखिएको छ।
यसलाई नेपाली भाषामा उल्था गर्न आवश्यक छ।
यसलाई नेपालीमा उल्था गर्नुहोस। नेपालीमा लेख्ने तरिका हेर्न यहाँ क्लिक गर्नुहोस्।

This is a list of cities and towns in Angola

Map of Angola
Luanda, Capital of Angola
Name of town or city Coordinates Pop. 2009 Province
Ambriz 7°52′S 13°07′E / -7.86, 13.12 (Ambriz) २४,७४६ Bengo
Andulo 11°29′S 16°41′E / -11.48, 16.69 (Andulo) २६,९३५ Bié
Bailundo 12°11′S 15°52′E / -12.19, 15.86 (Bailundo) ३२,३३४ Huambo
Balombo 12°22′S 14°46′E / -12.36, 14.77 (Balombo) ६,९८५ Benguela
Baía Farta 12°37′S 13°11′E / -12.61, 13.19 (Baía Farta) १३,७६१ Benguela
Benguela (Benguella) 12°35′S 13°24′E / -12.58, 13.40 (Benguela) १३१,२८१ Benguela
Bibala 14°46′S 13°21′E / -14.76, 13.35 (Bibala) ५,१६५ Namibe
Bimbe 11°49′S 15°49′E / -11.82, 15.82 (Bimbe) ३,४६३ Huambo
Biula 11°11′S 20°13′E / -11.18, 20.22 (Biula) ४,३८१ Lunda Sul
Bungo 7°26′S 15°23′E / -7.44, 15.39 (Bungo) ३,४६१ Uíge
Cabamba 8°21′S 17°31′E / -8.35, 17.51 (Cabamba) ४,१०९ Malanje
Cabinda (Kabinda) 5°34′S 12°11′E / -5.56, 12.19 (Cabinda) ३७७,९३१ Cabinda
Caboledo 9°40′S 13°14′E / -9.66, 13.24 (Caboledo) ३,९६६ Bengo
Cacolo 10°09′S 19°16′E / -10.15, 19.26 (Cacolo) ४,५२१ Lunda Sul
Caconda 13°44′S 15°04′E / -13.73, 15.06 (Caconda) ३,४९७ Huíla
Caculama 9°29′S 16°51′E / -9.48, 16.85 (Caculama) ३,८९७ Malanje
Cacuso 9°26′S 15°44′E / -9.43, 15.74 (Cacuso) ५,०२० Malanje
Cafunfo 8°46′S 18°00′E / -8.77, 18.00 (Cafunfo) २३,०६६ Lunda Norte
Cahama 16°17′S 14°18′E / -16.29, 14.30 (Cahama) ४,२८२ Cunene
Caiengue 12°26′S 15°43′E / -12.43, 15.71 (Caiengue) ३,८८३ Huambo
Caimbambo 13°02′S 14°01′E / -13.03, 14.01 (Caimbambo) १४,८०६ Benguela
Calandala 9°13′S 17°59′E / -9.21, 17.98 (Calandala) ५,३८६ Lunda Norte
Calenga (Kalenga) 12°51′S 15°28′E / -12.85, 15.47 (Calenga) १३,०८२ Huambo
Calonda 8°28′S 20°33′E / -8.47, 20.55 (Calonda) ३,९४४ Lunda Norte
Calucinga 11°19′S 16°12′E / -11.32, 16.20 (Calucinga) ४,१०६ Bié
Calulo 10°00′S 14°54′E / -10.00, 14.90 (Calulo) ५,६५६ Cuanza Sul
Caluquembe (Kalukembe) 13°47′S 14°47′E / -13.78, 14.78 (Caluquembe) २५,३४८ Huíla
Camabatela 8°11′S 15°22′E / -8.19, 15.37 (Camabatela) ८,६९१ Cuanza Norte
Camacupa (General Machado, Vila General Machado) 12°01′S 17°28′E / -12.02, 17.47 (Camacupa) १२,४६३ Bié
Camanongue (Buçaco, Kamenongue) 11°26′S 20°10′E / -11.44, 20.16 (Camanongue) ४,११४ Moxico
Camaxilo 8°20′S 18°55′E / -8.34, 18.91 (Camaxilo) ४,६३९ Lunda Norte
Cambambe 8°22′S 17°40′E / -8.37, 17.67 (Cambambe) ४,३०२ Lunda Norte
Cambongue 15°09′S 12°10′E / -15.15, 12.17 (Cambongue) ३,६३८ Namibe
Cambundi (Nova Gaia, Catembo) 10°05′S 17°33′E / -10.08, 17.55 (Cambundi) ५,०४३ Malanje
Camissombo (Veríssimo Sarmento) 8°10′S 20°40′E / -8.16, 20.66 (Camissombo) ३,६४९ Lunda Norte
Candjimbe 12°16′S 15°14′E / -12.27, 15.23 (Candjimbe) ६,४०१ Huambo
Cangamba (Vila de Aljustrel) 13°42′S 19°52′E / -13.70, 19.86 (Cangamba) ३,४१४ Moxico
Cangandala 9°47′S 16°26′E / -9.79, 16.43 (Cangandala) ४,०४८ Malanje
Cangumbe 11°58′S 19°12′E / -11.96, 19.20 (Cangumbe) ४,८४९ Moxico
Capelongo (Cubango, Kuvango) 14°28′S 16°17′E / -14.47, 16.29 (Capelongo) ११,०९८ Huíla
Capenda Camulemba 9°25′S 18°26′E / -9.42, 18.43 (Capenda Camulemba) ३,५६२ Lunda Norte
Capulo 7°57′S 13°10′E / -7.95, 13.17 (Capulo) १३,१५७ Bengo
Cassanguide (Cassanguidi) 7°29′S 21°18′E / -7.49, 21.30 (Cassanguide) ३,६१५ Lunda Norte
Cassongue 11°51′S 15°03′E / -11.85, 15.05 (Cassongue) ४,६८२ Cuanza Sul
Catabola (Katabola, Chissamba, Nova Sintra) 12°09′S 17°17′E / -12.15, 17.28 (Catabola) २२,७९० Bié
Catacanha 8°04′S 13°14′E / -8.06, 13.23 (Catacanha) ५,६३५ Bengo
Catchiungo (Katchiungo, Katchungo, Cantchiungo) 12°34′S 16°13′E / -12.56, 16.22 (Catchiungo) १५,५६६ Huambo
Catumbela 12°26′S 13°33′E / -12.43, 13.55 (Catumbela) १४,८६२ Benguela
Caungula 8°05′S 19°05′E / -8.08, 19.08 (Caungula)   Lunda Norte
Caxita Cameia 8°25′S 17°27′E / -8.42, 17.45 (Caxita Cameia) ११,०१३ Malanje
Caxito 8°35′S 13°40′E / -8.58, 13.66 (Caxito) ११,७४९ Bengo
Cazaje (Cazage) 11°04′S 20°43′E / -11.07, 20.71 (Cazaje) ६,५३९ Lunda Sul
Cazombo 11°53′S 22°54′E / -11.89, 22.90 (Cazombo) १३,३१८ Moxico
Caála (Kaala, Kahala, Robert Williams, Vila Robert Williams) 12°51′S 15°34′E / -12.85, 15.56 (Caála) ४१,१८१ Huambo
Cela 11°25′S 15°07′E / -11.42, 15.12 (Cela) ३,६०३ Cuanza Sul
Chiange 15°44′S 13°53′E / -15.74, 13.89 (Chiange) ४,१५२ Huíla
Chibanda 12°10′S 16°45′E / -12.16, 16.75 (Chibanda) ४,८४६ Bié
Chibemba 15°45′S 14°05′E / -15.75, 14.08 (Chibemba) ३,७४१ Huíla
Chibia 15°11′S 13°41′E / -15.19, 13.69 (Chibia) ३,६७८ Huíla
Chicala 11°56′S 19°38′E / -11.94, 19.63 (Chicala) ३,५२३ Moxico
Chingufo 7°37′S 20°32′E / -7.62, 20.53 (Chingufo) ३,९०३ Lunda Norte
Chipindo 13°50′S 15°48′E / -13.83, 15.80 (Chipindo) १३,७२३ Huíla
Chissamba     Bié
Chitado 17°19′S 13°55′E / -17.32, 13.92 (Chitado) ३,६५६ Cunene
Chitembo 13°31′S 16°45′E / -13.52, 16.75 (Chitembo) ३,९७१ Bié
Coemba 12°09′S 18°05′E / -12.15, 18.09 (Coemba) ४,६०८ Bié
Colui (Candingo) 14°31′S 16°00′E / -14.52, 16.00 (Colui) ५,०९३ Huíla
Conda 11°07′S 14°20′E / -11.11, 14.34 (Conda) ७,३१५ Cuanza Sul
Cota 9°16′S 16°06′E / -9.27, 16.10 (Cota) ४,६७७ Malanje
Coutada 17°01′S 21°18′E / -17.02, 21.30 (Coutada) ३,८२१ Cuando Cubango
Cuangar 17°37′S 18°37′E / -17.61, 18.62 (Cuangar) ३,८९७ Cuando Cubango
Cuango-Luzamba (Kwango, Luzamba, Cuango) 9°07′S 18°02′E / -9.12, 18.04 (Cuango-Luzamba) ११,७०९ Lunda Norte
Cuasa 11°21′S 21°49′E / -11.35, 21.82 (Cuasa) ३,५१८ Moxico
Cubal 13°02′S 14°14′E / -13.04, 14.24 (Cubal) ४१,१४२ Benguela
Cuchi 14°40′S 16°53′E / -14.66, 16.89 (Cuchi) १६,२७४ Cuando Cubango
Cuilo 8°14′S 19°31′E / -8.24, 19.52 (Cuilo) ३,८९० Lunda Norte
Cuima 13°14′S 15°38′E / -13.24, 15.64 (Cuima) ६,५४६ Huambo
Cuimba 6°07′S 14°37′E / -6.12, 14.62 (Cuimba) १३,९२७ Zaire
Cuito Canavale 15°10′S 19°10′E / -15.16, 19.17 (Cuito Canavale) ८,७०२ Cuando Cubango
Cuvelai 15°40′S 15°48′E / -15.66, 15.80 (Cuvelai) ५,७३७ Cunene
Dala 11°02′S 20°12′E / -11.03, 20.20 (Dala) ४,१६८ Lunda Sul
Ekunha (Vila Flor) 12°41′S 15°31′E / -12.68, 15.51 (Ekunha) ५,९४८ Cunene
Folgares 14°53′S 15°05′E / -14.89, 15.08 (Folgares) ६,३८० Huíla
Funda 8°51′S 13°33′E / -8.85, 13.55 (Funda) ३,४७९ Bengo
Gabela 10°51′S 14°22′E / -10.85, 14.37 (Gabela) ४,४४२ Cuanza Sul
Galo 11°21′S 14°20′E / -11.35, 14.34 (Galo) ५,२४१ Cuanza Sul
Ganda 13°02′S 14°38′E / -13.03, 14.63 (Ganda) २६,११८ Benguela
Golungo Alto 9°08′S 14°46′E / -9.14, 14.77 (Golungo Alto) ७,१४२ Cuanza Norte
Guri 8°23′S 17°41′E / -8.39, 17.69 (Guri) ३,५८३ Lunda Norte
Huambo (Nova Lisboa) 12°46′S 15°44′E / -12.77, 15.74 (Huambo) ३३३,३८७ Huambo
Humpata 15°01′S 13°22′E / -15.01, 13.37 (Humpata) ४,१२२ Huíla
Jamba 17°28′S 22°37′E / -17.46, 22.61 (Jamba, Cuando Cubango)   Cuando Cubango
Jamba 14°41′S 16°04′E / -14.69, 16.06 (Jamba, Huíla)   Huíla
Kuito (Bié, Silva Porto) 12°23′S 16°56′E / -12.38, 16.94 (Kuito) १८०,७६४ Bié
Leúa 11°39′S 20°26′E / -11.65, 20.44 (Leúa) ५,४११ Moxico
Lobito 12°22′S 13°32′E / -12.36, 13.53 (Lobito) १४५,६५२ Benguela
Lombe 9°29′S 16°09′E / -9.49, 16.15 (Lombe) ३,६१९ Malanje
Longa 14°37′S 18°29′E / -14.61, 18.48 (Longa) ३,४०३ Cuando Cubango
Longonjo 12°55′S 15°15′E / -12.91, 15.25 (Longonjo) ५,२५९ Huambo
Luacano (Dilolo) 11°13′S 21°39′E / -11.22, 21.65 (Luacano) ७,१७९ Moxico
Luanda (Loanda, São Paulo de Loanda) 8°49′S 13°14′E / -8.82, 13.24 (Luanda) २,५८३,९८१ Luanda
Luau 10°37′S 14°58′E / -10.62, 14.97 (Luau, Cuanza Sul)   Cuanza Sul
Luau (Vila Teixeira de Sousa) 10°43′S 22°14′E / -10.71, 22.23 (Luau, Moxico) ७,९५१ Moxico
Lubango (Sá da Bandeira) 14°55′S 13°29′E / -14.91, 13.49 (Lubango) २५०,९२१ Huíla
Lucala 9°16′S 15°14′E / -9.27, 15.24 (Lucala) ३,८४९ Cuanza Norte
Lucapa (Lukapa) 8°25′S 20°44′E / -8.42, 20.74 (Lucapa) २७,२३६ Lunda Norte
Lucusse 12°32′S 20°49′E / -12.53, 20.81 (Lucusse) ३,५४२ Moxico
Luena (Lwena, Luso, Vila Luso) 11°47′S 19°54′E / -11.79, 19.90 (Luena) ८४,६१९ Moxico
Luiana 17°22′S 23°00′E / -17.37, 23.00 (Luiana) ३,५७७ Cuando Cubango
Luimbale (Londuimbali) 12°14′S 15°19′E / -12.24, 15.31 (Luimbale) ५,३९० Huambo
Luma Cassao 11°14′S 19°46′E / -11.24, 19.76 (Luma Cassao) ३,५९७ Lunda Sul
Lumbala (Lumbala N'guimbo) 14°06′S 21°26′E / -14.10, 21.44 (Lumbala) ३,९३६ Moxico
Lumeje 11°34′S 20°47′E / -11.56, 20.78 (Lumeje) ३,५९१ Moxico
Luremo 8°31′S 17°50′E / -8.52, 17.83 (Luremo) ३,८९० Lunda Norte
Luxilo 7°35′S 21°21′E / -7.59, 21.35 (Luxilo) ३,७८५ Lunda Norte
Lândana (Cacongo) 5°14′S 12°08′E / -5.23, 12.14 (Lândana) १६,७८३ Cabinda
Malanje (Malange) 9°32′S 16°20′E / -9.54, 16.34 (Malanje) १५६,८२९ Malanje
Malembo 5°20′S 12°11′E / -5.34, 12.19 (Malembo) ७,३८२ Cabinda
Maludi 8°01′S 21°17′E / -8.02, 21.29 (Maludi) ५,९१८ Lunda Norte
Marimba 8°22′S 17°01′E / -8.36, 17.02 (Marimba) ४,६९१ Malanje
Marimbanguengo 8°10′S 17°29′E / -8.17, 17.49 (Marimbanguengo) ४,३७१ Malanje
Massango 8°02′S 16°20′E / -8.04, 16.34 (Massango) ४,३०२ Malanje
Matala 14°44′S 15°02′E / -14.74, 15.03 (Matala) ३३,२३१ Huíla
Mavinga 15°47′S 20°22′E / -15.79, 20.36 (Mavinga) ४,४४२ Cuando Cubango
Mbanza-Congo (M'banza-Kongo, São Salvador, São Salvador do Congo) 6°16′S 14°14′E / -6.27, 14.24 (Mbanza-Congo) ३०,७६८ Zaire
Menongue (Vila Serpa, Pinto, Serpa Pinto) 14°40′S 17°41′E / -14.66, 17.69 (Menongue) ३१,४४५ Cuando Cubango
Muchinda 9°20′S 18°11′E / -9.33, 18.19 (Muchinda) ३,६९५ Lunda Norte
Muconda (Nova Chaves) 10°36′S 21°19′E / -10.60, 21.32 (Muconda) ३,५०६ Lunda Sul
Mucumbo 7°23′S 21°08′E / -7.39, 21.14 (Mucumbo) ४,८४६ Lunda Norte
Mucusso 18°01′S 21°26′E / -18.02, 21.43 (Mucusso) ३,९५९ Cuando Cubango
Mucussueje 11°02′S 21°56′E / -11.03, 21.94 (Mucussueje) ५,६४३ Moxico
Muginga 8°21′S 17°36′E / -8.35, 17.60 (Muginga) १०,०६३ Lunda Norte
Mulondo 15°39′S 15°12′E / -15.65, 15.20 (Mulondo) ५,०६५ Huíla
Mungo 11°50′S 16°13′E / -11.84, 16.22 (Mungo) ६,६४३ Huambo
Munhango 12°10′S 18°33′E / -12.16, 18.55 (Munhango) ४,०२२ Moxico
Mussende 10°31′S 16°01′E / -10.51, 16.01 (Mussende) १२,३७२ Cuanza Sul
Musserra (Mafuca) 7°32′S 13°01′E / -7.54, 13.01 (Musserra) ४,०६० Zaire
Mussuco 8°24′S 17°43′E / -8.40, 17.72 (Mussuco) ९,४६७ Lunda Norte
N'dalatando (Ndalatando) 9°18′S 14°55′E / -9.30, 14.91 (N'dalatando) ४५,२९५ Cuanza Norte
N'zeto (Nzeto, Ambrizete) 7°14′S 12°52′E / -7.23, 12.86 (N'zeto) १०,४७९ Zaire
Namacunde (Santa Clara) 17°18′S 15°50′E / -17.30, 15.84 (Namacunde) ३,४७९ Cunene
Namibe (Moçâmedes) 15°11′S 12°10′E / -15.19, 12.16 (Namibe) ८९,४४२ Namibe
Negage 7°46′S 15°16′E / -7.76, 15.27 (Negage) ३७,६२२ Uíge
Nharea 11°29′S 16°58′E / -11.48, 16.97 (Nharea) ९,४९६ Bié
Nóqui 5°53′S 13°26′E / -5.88, 13.43 (Nóqui) ३,७४१ Zaire
Nzagi (Andrada) 7°41′S 21°22′E / -7.69, 21.37 (Nzagi) २२,९८१ Lunda Norte
Ondjiva 17°04′S 15°44′E / -17.07, 15.73 (Ondjiva) १९,०९९ Cunene
Pinheiro 12°48′S 15°38′E / -12.80, 15.64 (Pinheiro) ४,७१३ Huambo
Porto Amboim (Gunza) 10°44′S 13°46′E / -10.73, 13.76 (Porto Amboim) ८,७५५ Cuanza Sul
Quela 9°16′S 17°04′E / -9.27, 17.07 (Quela) ३,५४३ Malanje
Quibala (Kibala) 10°44′S 14°59′E / -10.73, 14.98 (Quibala) ४,४०६ Cuanza Sul
Quibaxe 8°30′S 14°35′E / -8.50, 14.59 (Quibaxe) ४,२६१ Cuanza Norte
Quicombo (Kikombo) 11°19′S 13°49′E / -11.32, 13.82 (Quicombo) ४,८४७ Cuanza Sul
Quilengues 14°05′S 14°05′E / -14.08, 14.08 (Quilengues) ६,४२७ Huíla
Quimavongo 7°37′S 13°02′E / -7.62, 13.03 (Quimavongo) १५,७४१ Zaire
Quimbango 10°58′S 17°34′E / -10.96, 17.57 (Quimbango) ४,००४ Malanje
Quimbele 6°31′S 16°13′E / -6.52, 16.22 (Quimbele) ८,०५५ Uíge
Quipungo (Gambos) 14°50′S 14°33′E / -14.83, 14.55 (Quipungo) ६,८१७ Huíla
Quirima 10°54′S 18°05′E / -10.90, 18.08 (Quirima) ६,४२७ Huíla
Quimavongo 7°37′S 13°02′E / -7.62, 13.03 (Quimavongo) १५,७४१ Zaire
Quimbango 10°58′S 17°34′E / -10.96, 17.57 (Quimbango) ४,००४ Malanje
Quimbele 6°31′S 16°13′E / -6.52, 16.22 (Quimbele) ८,०५५ Uíge
Quipungo (Gambos) 14°50′S 14°33′E / -14.83, 14.55 (Quipungo) ६,८१७ Huíla
Quirima 10°54′S 18°05′E / -10.90, 18.08 (Quirima) ३,५६२ Malanje
Saco (Saco do Giraul, Sacco) 15°07′S 12°12′E / -15.12, 12.20 (Saco) ५,९८८ Namibe
Samunona 8°33′S 20°30′E / -8.55, 20.50 (Samunona) ३,९१० Lunda Norte
Saurimo 9°40′S 20°23′E / -9.66, 20.39 (Saurimo) ७८,४१७ Lunda Sul
Savate (Candingo) 16°51′S 17°59′E / -16.85, 17.98 (Savate) ४,३७१ Cuando Cubango
Savungo 10°25′S 18°43′E / -10.41, 18.72 (Savungo) ४,०९४ Lunda Sul
Songo 7°21′S 14°51′E / -7.35, 14.85 (Songo) ७,६३३ Uíge
Soyo (Santo António do Zaire) 6°08′S 12°22′E / -6.13, 12.37 (Soyo) ७५,२२४ Zaire
Sumbe (N'gunza, Ngunza) 11°13′S 13°51′E / -11.21, 13.85 (Sumbe) ५०,४५८ Cuanza Sul
Tchindjenje (Quingenge) 12°49′S 14°56′E / -12.82, 14.93 (Tchindjenje) ६,३०४ Huambo
Tchipelongo 16°29′S 14°37′E / -16.49, 14.62 (Tchipelongo) ३,७३३ Cunene
Techamutete (Chamutete) 15°15′S 16°04′E / -15.25, 16.07 (Techamutete) ४,३४८ Huíla
Tentativa 8°36′S 13°36′E / -8.60, 13.60 (Tentativa) ३,७६० Bengo
Tombua (Tomboa, Tombwa, Tombwe, Porto Alexandre) 15°48′S 11°52′E / -15.80, 11.86 (Tombua) ७,२५६ Namibe
Tumba 7°25′S 21°02′E / -7.42, 21.03 (Tumba) ४,७३७ Lunda Norte
Uku (Vila Nova do Seles) 11°24′S 14°19′E / -11.40, 14.31 (Uku) २८,४६६ Cuanza Sul
Ukuma (Cuma) 12°51′S 15°04′E / -12.85, 15.07 (Ukuma) ११,५३३ Huambo
Uíge (Uije, Carmona, Vila Marechal Carmona) 7°37′S 15°03′E / -7.62, 15.05 (Uíge) ११६,७५१ Uíge
Viana 8°54′S 13°22′E / -8.90, 13.37 (Viana)   Luanda
Waku Kungo (Waku Kundo, Santa Comba, Buandangue, Uaco Cungo) 11°22′S 15°07′E / -11.36, 15.12 (Waku Kungo) २६,९४८ Cuanza Sul
Xangongo (Vila Roçades) 16°44′S 14°58′E / -16.74, 14.97 (Xangongo) ८,१२५ Cunene
Xá-Muteba 9°31′S 17°49′E / -9.52, 17.82 (Xá-Muteba) ३,४४७ Lunda Norte

References[सम्पादन गर्ने]