भारतका शहरहरुको सूची

नेपाली विकिपीडियाबाट
यसमा जानुहोस्: परिचालन, खोज्नुहोस्
वर्णहरु: शुरुको अक्षर · ०–९ 0-9 · क्ष त्र ज्ञ A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
अंबाला हरियाणा
अंबिकापुर छत्तीसगढ
अगरतला त्रिपुरा
अनन्तनाग जम्मू कश्मीर
अमरेली गुजरात
अमरोहा उत्तर प्रदेश
अमलापुरम आंध्र प्रदेश
अमेठी उत्तर प्रदेश
अररिया बिहार
अराकोणम तमिलनाडु
अरेराज बिहार
अलवर राजस्थान
अल्मोडा उत्तराखण्ड
असंध हरियाणा
असरगंज बिहार
अहमदनगर महाराष्ट्र
अहमदाबाद गुजरात

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
आइजोल मिजोरम
आगरा उत्तर प्रदेश
आदिलाबाद आंध्र प्रदेश
आनंद --
आरा बिहार
आसनसोल पश्चिम बंगाल

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
इंफाल ...... .....
इटारसी ...... ....
इटावा ...... ....
ईटानगर ...... .....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
उडुपी ...... ....
उदयपुर ...... ....
उधमपुर ...... ....
उन्नाव ...... ....
उलुबेडिया ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
ऊटी ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
एटा ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहर का नाम राज्य का नाम जनसंख्या
ॠषिकेश उत्तराखण्ड

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
उडुपी ...... ....
उदयपुर ...... ....
उधमपुर ...... ....
उन्नाव ...... ....
उलुबेडिया ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
ऊटी ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
एटा ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
कोरबा ...... ....
कच्छ ...... ....
कटक ...... ....
कटिहार ...... ....
कडलूर ...... ....
कनकपुरा ...... ....
कन्याकुमारी ...... ....
कपडवंज ...... ....
करनाल ...... ....
करीमगंज ...... ....
करीमनगर ...... ....
कसौली ...... ....
कांकेर ...... ....
कांडला ...... ....
काकीनाडा ...... ....
कासगंज ...... ....
कायमगंज ...... ....
कालका ...... ....
कालीबोर ...... ....
किशनगंज ...... ....
कुडप्पा ...... ....
कुरनूल ...... ....
कुरुक्षेत्र ...... ....
कुल्लू ...... ....
केताकी ...... ....
किर्ति बिगहा ...... ....
केदारनाथ ...... ....
कैथल ...... ....
कैरा ...... ....
कोकराझाड ...... ....
कोटा ...... ....
कोट्टायम ...... ....
कोडरमा ...... ....
कोप्पल ...... ....
कोयंबतूर ...... ....
कोरापुट ...... ....
कोलकाता ...... ....
कोलाबा ...... ....
कोलार ...... ....
कोल्हापुर ...... ....
कोहिमा ...... ....
कानपुर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
खंडवा ...... ....
खगौल ...... ....
खजुराहो ...... ....
खम्मम ...... ....
खरगौन ...... ....
खरसावाँ ...... ....
खुर्जा ...... ....
खूँटी ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
गान्तोक ...... ....
गढवा ...... ....
गन्नौर ...... ....
गाँधीनगर ...... ....
गाजियाबाद ...... ....
गिरीडीह ...... ....
गुंटूर ...... ....
गुडगांव ...... ....
गुना ...... ....
गुलबर्गा ...... ....
गुवाहाटी ...... ....
गोड्डा ...... ....
गोण्डा ...... ....
गोधरा ...... ....
गोबिंदपुर ...... ....
गोमो ...... ....
गोरखपुर ...... ....
गोरौल ...... ....
गोहाना ...... ....
गोपालगंज ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
घरौंडा ...... ....
घाटशिला ...... ....
घोघरडीहा ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
चंडीगढ ...... ....
चंदवा ...... ....
चंद्रपुर ...... ....
चंद्रपुरा ...... ....
चंबा ...... ....
चक्रधरपुर ...... ....
चतरा ...... ....
चरखी दादरी ...... ....
चांडिल ...... ....
चाईबासा ...... ....
चाकुलिया ...... ....
चामराजनगर ...... ....
चास ...... ....
चिकबलपुर ...... ....
चिकमंगलूर ...... ....
चिक्कोडी ...... ....
चितरंजन ...... ....
चित्तौडगढ ...... ....
चित्तौरगढ ...... ....
चित्रदुर्ग ...... ....
चिदंबरम ...... ....
चिरकुंडा ...... ....
चुनार ...... ....
चुरु ...... ....
चेंगलपट्टू ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
छतरपुर ...... ....
छपरा ...... ....
छिंदवाडा ...... ....
छोटा उदयपुर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
जगदलपुर ...... ....
जमशेदपुर ...... ....
जमुई ...... ....
जयनगर ...... ....
जलंधर ...... ....
जलगांव ...... ....
जशपुर ...... ....
जसीडीह ...... ....
जांगीपुर ...... ....
जांजगीर ...... ....
जादूगोडा ...... ....
जामताडा ...... ....
जामाडोबा ...... ....
जालना ...... ....
जालौर ...... ....
जूनागढ ...... ....
जैसलमेर ...... ....
जोगबनी ...... ....
जोगिंदर नगर ...... ....
जोधपुर ...... ....
जोरहाट ...... ....
जौनपुर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
झंझारपुर ...... ....
झरिया ...... ....
झाँसी ...... ....
झाझा ...... ....
झाडग्राम ...... ....
झाबुआ ...... ....
झींकपानी ...... ....
झुंझनु ...... ....
झुंझुनू ...... ....
झुमरी तिलैया ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
टोंक ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
ठाकुरगंज ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
डाल्टेनगंज ...... ....
डिंडिगुल ...... ....
डेहरी ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
ढेंकनाल ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
तिनसुकिया ...... ....
तिरुवनन्तपुरम ...... ....
तिरुनावेली ...... ....
तुमकुर ...... ....
तुरा ...... ....
तेजपुर ...... ....
तेनकाशी ...... ....
तेनाली ...... ....
तोशाम ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
थाणे ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
दतिया ...... ....
दमोह ...... ....
दलसिंह सराय ...... ....
दानापुर ...... ....
दार्जीलिङ्ग ...... ....
दावनगेर ...... ....
दिसपुर ...... ....
दीमापुर ...... ....
दुमका ...... ....
दुर्ग ...... ....
दुर्गापुर पश्चिम बंगाल
देवघर ...... ....
देवबंद ...... ....
देवरिया ...... ....
देवास ...... ....
दौसा ...... ....
देव ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
धंधुका ...... ....
धनबाद ...... ....
धर्मपुरी ...... ....
धर्मशाला ...... ....
धीमाजी ...... ....
धुबरी ...... ....
धोड ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
नंदूरबार ...... ....
नगरकुरनूल ...... ....
नरकटियागंज ...... ....
नरसापुर ...... ....
नलगोंडा ...... ....
नवादा ...... ....
नांदयाल ...... ....
नांदेड ...... ....
नागपट्टनम ...... ....
नागौर ...... ....
नारनौल ...... ....
नालंदा ...... ....
नासिक ...... ....
निजामाबाद ...... ....
निर्मली ...... ....
नेल्लूर ...... ....
नेल्लोर ...... ....
नोंगपो ...... ....
नौगछिया ...... ....
नौगांव ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
पञ्चकुला ...... ....
पञ्चेत ...... ....
पंढरपुर ...... ....
पंतनगर ...... ....
पटियाला ...... ....
पठानकोट ...... ....
पणजी ...... ....
पतरातू ...... ....
पलानी ...... ....
पलामू ...... ....
पश्चिम चंपारण ...... ....
पांसकुडा ...... ....
पाकुड ...... ....
पानीपत ...... ....
पालनपुर ...... ....
पालमपुर ...... ....
पुणे ...... ....
पुरी ...... ....
पुलवामा ...... ....
पूर्णिया ...... ....
पूर्वी चंपारण ...... ....
पेरियाकुलम ...... ....
पोरबंदर ...... ....
पोर्ट ब्लेयर ...... ....
पोल्लाची ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
फिरोजाबाद ...... ....
फरीदाबाद ...... ....
फर्रूखाबाद ...... ....
फिल्लौर ...... ....
फुलबनी ...... ....
फुसरो ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
बंगलोर ...... ....
बक्सर ...... ....
बगलकोट ...... ....
बगहा ...... ....
बदायूँ ...... ....
बद्रीनाथ ...... ....
बयाना ...... ....
बरकाकाना ...... ....
बरौनी ...... ....
बलसर ...... ....
बस्तर ...... ....
बस्ती ...... ....
बहराईच ...... ....
बाँका ...... ....
बांदा ...... ....
बांसकाठा ...... ....
बागपत ...... ....
बागेश्वर ...... ....
बापतला ...... ....
बारपेटा ...... ....
बाराँ ...... ....
बाराबंकी ...... ....
बारामती ...... ....
बारीपदा ...... ....
बालाघाट ...... ....
बासुकीनाथ ...... ....
बिजनौर ...... ....
बिलासपुर छत्तीसगढ
बिहारशरीफ ...... ....
बिहिया ...... ....
बीकानेर ...... ....
बीजापुर ...... ....
बीदर ...... ....
बुरहानपुर ...... ....
बुल्ढाना ...... ....
बेतिया ...... ....
बेरमो ...... ....
बेलगाँव ...... ....
बेल्लारी ...... ....
बैतूल ...... ....
बैरकपुर ...... ....
बोकारो ...... ....
बोधगया ...... ....
बोलांगीर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
भंडारा ...... ....
भडौच ...... ....
भद्राचलम ...... ....
भभुआ ...... ....
भरतपुर ...... ....
भागलपुर ...... ....
भावनगर ...... ....
भिंड ...... ....
भिलाई ...... ....
भिवानी ...... ....
भीनमाल ...... ....
भुवनेश्वर ...... ....
भुसावल ...... ....
भोपाल ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
मंगलदोई ...... ....
मंडी ...... ....
मंदसौर ...... ....
मछलीपट्टनम ...... ....
मथुरा ...... ....
मदुरै ...... ....
मधुपुर ...... ....
मधुबनी ...... ....
मधेपुरा ...... ....
मनाली ...... ....
मनेर ...... ....
मसूरी ...... ....
महाबलेश्वर ...... ....
महाराजगंज बिहार
महासमुंद ...... ....
महेन्द्रगढ ...... ....
मांडवी ...... ....
मानगो झारखंड
मालदा ...... ....
मालेगांव ...... ....
मिर्जापुर ...... ....
मुजफ्फरपुर ...... ....
मुम्बई ...... ....
मुरलीगंज ...... ....
मुरादाबाद ...... ....
मुरैना ...... ....
मुर्शिदाबाद ...... ....
मूरी ...... ....
मेंडक ...... ....
मेरठ ...... ....
मेहसाना ...... ....
मैंगलूर ...... ....
मैंगलोर ...... ....
मैथन ...... ....
मैनपुरी ...... ....
मैसूर ...... ....
मोकामा ...... ....
मोकोकचुआंग ...... ....
मोतिहारी ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
यमुना नगर ...... ....
यावतमल ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
रक्सौल ...... ....
रणथम्भौर ...... ....
रतलाम ...... ....
राँची ...... ....
राजकोट ...... ....
राजगीर ...... ....
राजनंदगांव ...... ....
राजमपेट ...... ....
राजमहल ...... ....
राजमुंदरी ...... ....
राजापुर ...... ....
राजौरी ...... ....
रादौर ...... ....
रामानाथपुरम ...... ....
रामेश्वरम ...... ....
रायचूर ...... ....
रायबरेली ...... ....
राशिपुरम ...... ....
रीवा ...... ....
रुद्रप्रयाग ...... ....
रेवाडी ...... ....
रोहतक ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
लखनऊ ...... ....
लखीमपुर ...... ....
लखीमपुर-खीरी ...... ....
लखीसराय ...... ....
लहेरियासराय ...... ....
लातूर ...... ....
लातेहार ...... ....
लामडिंग ...... ....
लुधियाना ...... ....
लेह ...... ....
लोहरदग्गा ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
वदोदरा ...... ....
वारंगल ...... ....
वासिम ...... ....
विक्रमगंज ...... ....
विजयवाडा ...... ....
विदिशा ...... ....
विशाखापत्तनम ...... ....
वीरभूम ...... ....
वृन्दावन ...... ....
वेल्लूर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
शहदोल ...... ....
शिमला ...... ....
शिमोगा ...... ....
शिलोंग ...... ....
शिवकाशी ...... ....
शिवगंगा ...... ....
शिवनी ...... ....
शेखपुरा ...... ....
शोलापुर ...... ....
श्रीकाकुलम ...... ....
श्रीनगर ...... ....
श्रीपेरंबदुर ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
संगरूर ...... ....
संबलपुर ...... ....
सतना ...... ....
समस्तीपुर ...... ....
सरजामदा ...... ....
सरायकेला खरसांवां ...... ....
सवाई माधोपुर ...... ....
सहरसा ...... ....
सहारनपुर ...... ....
सांगली ...... ....
सांचोर ...... ....
साबरकंठा ...... ....
सारण ...... ....
सारनाथ ...... ....
सासाराम ...... ....
साहिबगंज ...... ....
सिंदरी ...... ....
सिकंदराबाद ...... ....
सिद्धिपेट ...... ....
सिधी ...... ....
सिमडेगा ...... ....
सिरसा ...... ....
सिरोही ...... ....
सिलचर ...... ....
सिलवासा ...... ....
सिवनी ...... ....
सीकर ...... ....
सीतापुर ...... ....
सीतामढी ...... ....
सीवान ...... ....
सुंदरनगर ...... ....
सुगौली ...... ....
सुरेन्द्रनगर ...... ....
सुलतानगंज ...... ....
सेलम ...... ....
सोनपुर ...... ....
सोनीपत ...... ....

[सम्पादन गर्ने]

शहरको नाम राज्यको नाम जनसंख्या
हनमकोंडा ...... ....
हमीरपुर उत्तर प्रदेश
हरदोई ...... ....
हरिद्वार ...... ....
हलुदबनी ...... ....
हांसी ...... ....
हाजीपुर ...... ....
हाथरस ...... ....
हापुड ...... ....
हाफलांग ...... ....
हासन ...... ....
हिसुआ ...... ....
हुबली ...... ....
होडल ...... ....
होशंगाबाद ...... ....
होशियारपुर ...... ....
हैदराबाद ....

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]