कोस्टारिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ सम्ममा कोस्टारिकाका ४ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Costa Rica map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको कोस्टारिकाका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  * सीमा पार क्षेत्रहरू
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
एरिया दे कन्जरभेकन गुयानाकास्ते Mountain, grassland and some trees. Costa Ricaगुयानाकास्ते प्रान्त,
 कोस्टारिका
१०°५१′ उत्तर ८५°३७′ पश्चिम / १०.८५०° उत्तर ८५.६१७° पश्चिम / 10.850; -85.617 (Area de Conservación Guanacaste)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005147000000000000१,४७,००० (३,६०,०००) १९९९ [२]
कोकोस टापु राष्ट्रिय निकुञ्ज Hilly coast with grassland, forest and a sandy beach. Costa Ricaपुन्तारेनाज प्रान्त,
 कोस्टारिका
५°३२′ उत्तर ८७°४′ पश्चिम / ५.५३३° उत्तर ८७.०६७° पश्चिम / 5.533; -87.067 (Cocos Island National Park)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005199790000000000१,९९,७९० (४,९३,७००) १९९७ [३]
[४]
पूर्व कोलम्बियन सरदार बस्तीहरू सहित दिक्विसको ढुङ्गा क्षेत्रहरू Stone sphere of Costa Rica located at National Museum. पाल्मर सुर,  कोस्टारिका
८°५४′४१″उत्तर ८३°२८′३९″पश्चिम / ८.९११३८९° उत्तर ८३.४७७५००° पश्चिम / 8.911389; -83.477500 (Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís)
सांस्कृतिक:
(iii)
7003617200000000000६,१७२ (१५,२५०); buffer zone ६,०८० (१५,०००) २०१४ [५]
तालामान्का श्रेणी-ला एमिस्ताद निकुञ्ज / ला एमिस्ताद राष्ट्रिय निकुञ्ज Narrow waterfall Costa Ricaसान जोसे,  कोस्टारिका*; चिरिकी प्रान्त,  पानामा*
९°२४′२६″ उत्तर ८२°५६′२०″ पश्चिम / ९.४०७२२° उत्तर ८२.९३८८९° पश्चिम / 9.40722; -82.93889 (Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7005567845000000000५,६७,८४५ (१४,०३,१८०) १९८३ [६]
[७]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Heritage Properties in Costa Rica", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Area de Conservación Guanacaste", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  3. "Cocos Island National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Decision - 26COM 23.4 - Cocos Island National Park (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís", UNESCO, अन्तिम पहुँच २३ जुन २०१४ 
  6. "Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Decision - 14COM IX - SOC: La Amistad/Talamanca Range (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Costa Rica