जनसंख्याको आधारमा शहरहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
यसमा जानुहोस्: परिचालन, खोज्नुहोस्

उचित जनसंख्या अनुसार शहरहरूको सूची तयार पारिएको छ ।[१]

उचित जनसंख्या अनुसार शहरहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

श्रेणी शहर चित्र जनसंख्या व्याख्या क्षेत्रफल (किमी²) जन घनत्व (/किमी²) देश
शाङ्घाई Shanghai - Pudong - Lujiazui.jpg &अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र ","।२४,१५०,०००[२] प्रत्यक्ष नियन्त्रित नगरपालिका[३][४] &0000000000006340500000६,३४०.५ &0000000000003800000000३,८००  चीन
बेइजिङ View of Beijing.jpg &अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र ","।२१,१५०,०००[५] प्रत्यक्ष नियन्त्रित नगरपालिका[६] &0000000000016410540000१६,४१०.५४ &0000000000001288000000१,२८८  चीन
कराची &0000000021142625000000२१,१४२,६२५[७] शहर[८] &0000000000000734000000७३४ &0000000000028804000000२८,८०४  पाकिस्तान
लागोस &अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र ","।१६,०६०,३०७[९][१०] स्थानीय शहर क्षेत्र[११][१२] &0000000000000999580000९९९.५८[१३] &0000000000016067000000१६,०६७  नाइजेरिया
इस्तानबुल Halic.png &अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र ","।१४,१६०,४६७[१४] महानगरपालिका शहर[१५] &0000000000002189789999२,१८९.७९[१६] &0000000000006467000000६,४६७  टर्की
गुवान्झाउ Pearl River Night Cruise.jpg &0000000012700800000000१२,७००,८००[१७] उप-प्रान्तीय शहर[१८] &0000000000003843429999३,८४३.४३ &0000000000003305000000३,३०५  चीन
मुम्बई &0000000012478447000000१२,४७८,४४७[१९] नगरपालिका[२०] &0000000000000603399999६०३.४ &0000000000020680000000२०,६८०  भारत
मस्को Москва-Сити 10 ноября 2013.JPG &0000000012111194000000१२,१११,१९४[२१] संघीय शहर[२२][२३] &0000000000002510119999२,५१०.१२[२४] &0000000000004825000000४,८२५  रसिया
साओ पाउलो Radial Leste.jpg &0000000011821873000000११,८२१,८७३[२५] नगरपालिका[२६] &0000000000001521109999१,५२१.११[२७] &0000000000007772000000७,७७२  ब्राजिल
१० दिल्ली Skyscrapers connaught place New Delhi.JPG &0000000011007835000000११,००७,८३५[१९] राष्ट्र राजधानी क्षेत्र[२८] &0000000000000431089999४३१.०९ &0000000000025535000000२५,५३५  भारत
११ शेन्जेन Shenzhen night street.JPG &0000000010467400000000१०,४६७,४००[२९] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000001991640000१,९९१.६४[३०] &0000000000005255000000५,२५५  चीन
१२ सिउल &0000000010388055000000१०,३८८,०५५[३१] विशेष शहर &0000000000000605210000६०५.२१[३२] &0000000000017164000000१७,१६४  दक्षिण कोरिया
१३ जकार्ता Jakarta Car Free Day.jpg &0000000009988329000000९,९८८,३२९[३३] राजधानी क्षेत्र[३४] &0000000000000664120000६६४.१२ &0000000000015040000000१५,०४०  इण्डोनेशिया
१४ लिमा Lima Plaza Mayor1 cropped.jpg &0000000009751717000000९,७५१,७१७[३५][३६] महानगरपालिका[३७] &0000000000000933629999९३३.६३[३८] &0000000000009489000000९,४८९  पेरू
१५ किन्शासा Kinshasa-Gombe, from CCIC.JPG &0000000009735000000000९,७३५,०००[३९][४०] महानगरपालिका[४१] &0000000000001117619999१,११७.६२[४२] &0000000000008710000000८,७१०  प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
१६ तियनजिन 天津南京路滨江道交口.jpg &0000000009341844000000९,३४१,८४४[४३] प्रत्यक्ष नियन्त्रित नगरपालिका[४४] &0000000000004037000000४,०३७[४५] &0000000000002314000000२,३१४  चीन
१७ टोक्यो Skyscrapers of Shinjuku 2009 January (revised).jpg &0000000009071577000000९,०७१,५७७[४६] विशेष शहर &0000000000000622990000६२२.९९[४७] &0000000000014562000000१४,५६२  जापान
१८ काइरो Kairo 001.jpg &0000000008922949000000८,९२२,९४९[४८] राजधानी[४९] &0000000000003085099999३,०८५.१[५०] &0000000000002892000000२,८९२  मिश्र
१९ ढाका Dhaka-Bangladesh.jpg &0000000008906039000000८,९०६,०३९[५१] राज्य राजधानी[५२] &0000000000000302920000३०२.९२[५३][५४] &0000000000029401000000२९,४०१  बंगलादेश
२० मेक्सिको सिटी Ciudad.de.Mexico.City.Distrito.Federal.DF.Paseo.Reforma.Skyline.jpg &0000000008874724000000८,८७४,७२४[५५] संघीय जिल्ला &0000000000001485490000१,४८५.४९[५६] &0000000000005974000000५,९७४  मेक्सिको
२१ बेंगलोर UB City.jpg &0000000008425970000000८,४२५,९७०[१९] नगरपालिका &0000000000000709500000७०९.५[५७] &0000000000011876000000११,८७६  भारत
२२ न्युयोर्क LowerManhattanSept2013.png &0000000008405837000000८,४०५,८३७[५८] शहर[५९] &0000000000000783840000७८३.८४ &0000000000010724000000१०,७२४  संयुक्त राज्य अमेरिका
२३ लण्डन Canary Wharf Skyline 2, London UK - Oct 2012.jpg &0000000008308369000000८,३०८,३६९[६०] ग्रेटर लण्डन [६१] &0000000000001572150000१,५७२.१५ &0000000000005285000000५,२८५  संयुक्त अधिराज्य
२४ बैंकॉक The Baiyoke Tower II in Bangkok, Thailand.jpg &0000000008280925000000८,२८०,९२५[६२] महानगरपालिका[६३] &0000000000001568740000१,५६८.७४ &0000000000005280000000५,२८०  थाइल्याण्ड
२५ डोंगगुवन Dongguan Avenue (CBD) 2010.jpg &0000000008220207000000८,२२०,२०७[६४] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000002469400000२,४६९.४ &0000000000003329000000३,३२९  चीन
२६ तेहरान Tehran tower view.jpg &0000000008154051000000८,१५४,०५१[६५] शहर नगरपालिका[६६] &0000000000000686000000६८६[६७] &0000000000011886000000११,८८६  ईरान
२७ बोगोटा Centro-Internacional-Bogotá.jpg &0000000007776845000000७,७७६,८४५[६८] राजधानी[६९] &0000000000000859110000८५९.११[७०][७१] &0000000000009052000000९,०५२  कोलम्बिया
२८ हो ची मिन सिटी Một khúc sông Sài Gòn.JPG &0000000007681700000000७,६८१,७००[७२] महानगरपालिका &0000000000002095599999२,०९५.६[७३] &0000000000003667000000३,६६७  भियतनाम
२९ हङकङ Hong Kong view from The Peak 01.jpg &0000000007219700000000७,२१९,७००[७४] विशेष राज्य क्षेत्र &0000000000001104430000१,१०४.४३[७५] &0000000000006537000000६,५३७  चीन
३० बगदाद Haifa street, as seen from the medical city hospital across the tigres.jpg &0000000007180889000000७,१८०,८८९[७६] महानगरपालिका[७७] &0000000000004555000000४,५५५[७८] &0000000000001577000000१,५७७  इराक
३१ वुहान Wuchang-Uprising-Memorial-Square-0127.jpg &0000000006886253000000६,८८६,२५३[७९] उप-प्रान्तीय शहर[८०] &0000000000001327609999१,३२७.६१[८१] &0000000000005187000000५,१८७  चीन
३२ हनोई Hanoi Cityscape.jpg &0000000006844100000000६,८४४,१००[७२] महानगरपालिका &0000000000003323599999३,३२३.६[७३] &0000000000002059000000२,०५९  भियतनाम
३३ हैदराबाद MindSpace campus in Hyderabad, India.jpg &0000000006809970000000६,८०९,९७०[१९] नगरपालिका &0000000000000621480000६२१.४८[८२] &0000000000010958000000१०,९५८  भारत
३४ रियो दी जेनेरियो Vista aérea Centro do Rio de Janeiro RJ.jpg &0000000006429923000000६,४२९,९२३[२५] नगरपालिका &0000000000001200269999१,२००.२७[२७] &0000000000005357000000५,३५७  ब्राजिल
३५ लाहोर Kalma Underpass1.jpg &0000000006318745000000६,३१८,७४५[८३] शहर &0000000000001772000000१,७७२[८३] &0000000000003566000000३,५६६  पाकिस्तान
३६ फोसान Downtown of Guicheng.jpg &0000000006151622000000६,१५१,६२२[८४][८५] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000002034619999२,०३४.६२[८६] &0000000000003023000000३,०२३  चीन
३७ सेंटीआगो Santiago de Chile.jpg &0000000005743719000000५,७४३,७१९[८७] महानगरपालिका[८८] &0000000000001249900000१,२४९.९ &0000000000004595000000४,५९५  चिली
३८ रियाध Riyadh 1337.jpg &0000000005676621000000५,६७६,६२१[८९] नगरपालिका[९०] &0000000000001233980000१,२३३.९८[९१] &0000000000004600000000४,६००  साउदी अरब
३९ अहमदाबाद Amdavad Aerial.jpg &0000000005570585000000५,५७०,५८५[१९] नगरपालिका &0000000000000475000000४७५ &0000000000011727000000११,७२७  भारत
४० सिङ्गापुर Singapore CBD skyline from Esplanade at dusk.jpg &0000000005399200000000५,३९९,२००[९२] राज्य शहर &0000000000000712399999७१२.४ &0000000000007579000000७,५७९  सिंगापुर
४१ शान्तु China-shantou03.jpg &0000000005391028000000५,३९१,०२८[९३] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000002064420000२,०६४.४२ &0000000000002611000000२,६११  चीन
४२ लुअंडा Marginal Avenida 4 de Fevreiro Luanda March 2013 05 (cropped).JPG &0000000005278800000000५,२७८,८००[९४] महानगरपालिका[९५] &0000000000002180289999२,१८०.२९[९६] &0000000000002421000000२,४२१  अंगोला
४३ सेन्ट पिटर्सबर्ग Petersburg-square.jpg &0000000005131967000000५,१३१,९६७[९७] संघीय शहर &0000000000001439000000१,४३९[२४] &0000000000003566000000३,५६६  रसिया
४४ अबिदजन Plateau Centre-est.jpg &0000000004765000000000४,७६५,०००[३९] शहर &0000000000002119000000२,११९[९८] &0000000000002249000000२,२४९  आइभोरी कोस्ट
४५ चेंग्दु &0000000004741929000000४,७४१,९२९[९९] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000000421000000४२१[९९] &0000000000011260000000११,२६०  चीन
४६ यांगोन Downtown Yangon (2006).jpg &0000000004714000000000४,७१४,०००[१००] महानगरपालिका[१०१] &0000000000000598750000५९८.७५[१०२] &0000000000007873000000७,८७३  म्यानमार
४७ चेन्नई Southern Railway HQ.jpg &0000000004681087000000४,६८१,०८७[१०३] नगरपालिका[१०४] &0000000000000426509999४२६.५१[१०५] &0000000000021057000000२१,०५७  भारत
४८ अलेक्जेन्ड्रिया Alexandria - Egypt.jpg &0000000004616625000000४,६१६,६२५[४८] सरकार &0000000000002300000000२,३००[१०६][१०७] &0000000000002007000000२,००७  मिश्र
४९ चोंगकिन Chongqing Night Yuzhong.jpg &0000000004513137000000४,५१३,१३७[१०८] प्रत्यक्ष नियन्त्रित नगरपालिका[१०९] &0000000000001435069999१,४३५.०७ &0000000000003145000000३,१४५  चीन
५० कोलकाता Victoria Memorial Hall, Kolkata.jpg &0000000004486679000000४,४८६,६७९[१९] &0000000000000200699999२००.७ &0000000000024252000000२४,२५२  भारत
५१ जियान Xi'an erhuan southeast.JPG &0000000004483426000000४,४८३,४२६[११०] उप-प्रान्तीय शहर[१११] &0000000000000832169999८३२.१७ &0000000000005388000000५,३८८  चीन
५२ सुरत GauravPath1.jpg &0000000004462002000000४,४६२,००२[१९] &0000000000000326514999३२६.५१५[११२] &0000000000013666000000१३,६६६  भारत
५३ जोहानेसबर्ग Johannesburg CBD.jpg &0000000004434827000000४,४३४,८२७[११३] नगरपालिका &0000000000001644980000१,६४४.९८ &0000000000002696000000२,६९६  दक्षिण अफ्रिका
५४ नानजिंग 紫峰大厦.jpeg &0000000004393857000000४,३९३,८५७[११४] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000000742850000७४२.८५ &0000000000005915000000५,९१५  चीन
५५ डर एस सलाम Dar es Salaam aerial.jpg &0000000004364541000000४,३६४,५४१[११५] महानगरपालिका[११६] &0000000000001631119999१,६३१.१२[११७] &0000000000002676000000२,६७६  तंजानिया
५६ अंकारा Ankara and mosque wza.jpg &0000000004360438000000४,३६०,४३८[११८] महानगरपालिका[११९] &0000000000001910920000१,९१०.९२ &0000000000002282000000२,२८२  टर्की
५७ सुझाउ China Suzhou Jinjihu Lake.jpg &0000000004327066000000४,३२७,०६६[१२०] उप-प्रान्तीय शहर[१२१] &0000000000001649720000१,६४९.७२[१२२] &0000000000002526000000२,५२६  चीन
५८ हर्बिन Tower at Harbin Ice and Snow Festival 2012.jpg &0000000004280701000000४,२८०,७०१[१२३][१२४] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000001718200000१,७१८.२[१२५] &0000000000002491400000२,४९१.४  चीन
५९ गिजा Egipt 383.jpg &0000000004239988000000४,२३९,९८८[१२६] सरकार[१२७] &0000000000000289079999२८९.०८ &0000000000014667000000१४,६६७  मिश्र
६० झेन्झाउ Hnyszx.png &0000000004122087000000४,१२२,०८७[१२८] उप-प्रान्तीय शहर[१२९] &0000000000001015659999१,०१५.६६ &0000000000004059000000४,०५९  चीन
६१ न्यु ताइपेइ सिटी New Taipei City Hall 20131108.jpg &0000000003954929000000३,९५४,९२९[१३०] विशेष नगरपालिका &0000000000002052570000२,०५२.५७[१३१] &0000000000001927000000१,९२७  गणतन्त्र चीन
६२ सिड्नी Sydney Harbour01.jpg &0000000003908643000000३,९०८,६४३[१३२] स्थानीय शहर &0000000000002036549999२,०३६.५५ &0000000000001919000000१,९१९  अस्ट्रेलिया
६३ लस एन्जेल्स LA Skyline Mountains2.jpg &0000000003857799000000३,८५७,७९९[५८] नगरपालिका[१३३] &0000000000001213849999१,२१३.८५ &0000000000003178000000३,१७८  संयुक्त राज्य अमेरिका
६४ केप टाउन Central Cape Town.jpg &0000000003740026000000३,७४०,०२६[११३] नगरपालिका &0000000000002444969999२,४४४.९७ &0000000000001530000000१,५३०  दक्षिण अफ्रिका
६५ शेनयांग Shenyang Zentrum.jpg &0000000003717098000000३,७१७,०९८[१३४] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000000166000000१६६ &0000000000022392000000२२,३९२  चीन
६६ मेलबर्न Melbourne by night.jpg &0000000003707529000000३,७०७,५२९[१३२] स्थानीय शहर &0000000000002543239999२,५४३.२४ &0000000000001458000000१,४५८  अस्ट्रेलिया
६७ योकोहामा Minato Mirai In Blue.jpg &0000000003680267000000३,६८०,२६७[१३५] नगरपालिका &0000000000000437379999४३७.३८ &0000000000008414000000८,४१४  जापान
६८ बुसान August Afternoon in Haeundae 2.jpg &0000000003590101000000३,५९०,१०१[१३६] नगरपालिका &0000000000000766120000७६६.१२[१३६] &0000000000004686000000४,६८६  दक्षिण कोरिया
६९ हंगझाउ Hangzhou-yellow-dragon-stad.jpg &0000000003560391000000३,५६०,३९१[१३७] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000000728190000७२८.१९[१३७] &0000000000004889000000४,८८९  चीन
७० जियामेन Buddhism library.jpg &0000000003531347000000३,५३१,३४७[१३८] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000001699000000१,६९९ &0000000000002078000000२,०७८  चीन
७१ कुवान्झाउ Lingshan Islamic Cemetery - city view - DSCF8486.JPG &0000000003520846000000३,५२०,८४६[१३९] उप-प्रान्तीय शहर &0000000000001062000000१,०६२ &0000000000003315000000३,३१५  चीन
७२ बर्लिन PotsdamerPlatz Vogelperspektive 2004 1.jpg &0000000003517424000000३,५१७,४२४[१४०] राज्य शहर &0000000000000891750000८९१.७५ &0000000000003944000000३,९४४  जर्मनी
७३ जेद्दाह Jeddeh4.jpg &0000000003456259000000३,४५६,२५९[१४१] नगरपालिका &0000000000001765000000१,७६५[१४२] &0000000000001958000000१,९५८  साउदी अरब
७४ डरबन VWestDurban.jpg &0000000003442361000000३,४४२,३६१[११३] नगरपालिका &0000000000002291309999२,२९१.३१ &0000000000001502000000१,५०२  दक्षिण अफ्रिका
७५ काबुल Khair Khana in 2012.jpg &0000000003414100000000३,४१४,१००[१४३] नगरपालिका &0000000000000275000000२७५ &0000000000012415000000१२,४१५  अफगानिस्तान
७६ हेफेइ &0000000003352076000000३,३५२,०७६[१४४] उप-प्रान्तीय शहर[१४५] &0000000000000838519999८३८.५२ &0000000000003998000000३,९९८  चीन
७७ प्योनयांग 0322 Pyongyang Turm der Juche Idee Aussicht.jpg &0000000003255388000000३,२५५,३८८[१४६] प्रत्यक्ष नियन्त्रित नगरपालिका &0000000000002113000000२,११३[१४७] &0000000000001541000000१,५४१  उत्तर कोरिया
७८ म्याड्रिड Gran Vía (Madrid) 1.jpg &0000000003207247000000३,२०७,२४७[१४८] नगरपालिका &0000000000000605769999६०५.७७ &0000000000005294000000५,२९४  स्पेन
७९ एकुरहुलेनी Germiston CBD.jpg &0000000003178470000000३,१७८,४७०[११३] नगरपालिका &0000000000001975309999१,९७५.३१ &0000000000001609000000१,६०९  दक्षिण अफ्रिका
८० नैरोबी NBO5.jpg &0000000003138369000000३,१३८,३६९[१४९] राजधानी &0000000000000694899999६९४.९ &0000000000004516000000४,५१६  केन्या
८१ पुणे AmonoraTownCentre.jpg &0000000003115431000000३,११५,४३१[१९] &0000000000000450689999४५०.६९ &0000000000006913000000६,९१३  भारत
८२ अडिस अबाबा Aerials Ethiopia 2009-08-27 15-26-13.JPG &0000000003103673000000३,१०३,६७३[१५०] महानगरपालिका[१५१] &0000000000000526990000५२६.९९ &0000000000005889000000५,८८९  इथियोपिया
८३ चांगशा The Huángxīng Lù Commercial Pedestrian Street in Changsha.jpg &0000000003093980000000३,०९३,९८० उप-प्रान्तीय शहर[१५२] &0000000000000969000000९६९ &0000000000003193000000३,१९३  चीन
८४ जयपुर DSCN1444.JPG &0000000003073350000000३,०७३,३५०[१९] &0000000000000485000000४८५ &0000000000006337000000६,३३७  भारत
८५ वेन्झाउ Shopping street in Wenzhou.jpg &0000000003039439000000३,०३९,४३९[१५३] उप-प्रान्तीय शहर[१५४] &0000000000001187880000१,१८७.८८ &0000000000002559000000२,५५९  चीन

यी पनि हेर्नुहोस[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामग्री[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Urbanization Prospects: The 2007 Revision Population Database". Esa.un.org. http://esa.un.org/unup/index.asp?panel=6. अन्तिम पहुँच मिति: 2010-07-26. 
  2. Shanghai's permanent population exceeds 24 million
  3. "CHINA: Administrative Division of Shanghai (上海市)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/china-township-shanghai-admin.php. अन्तिम पहुँच मिति: 11 March 2014. 
  4. The city proper based on the districts of Huangpu, Xuhui, Changning, Jing'an, Putuo, Zhabei, Hongkou and Yangpu considered "core districts"-the older part (Puxi) + Inner suburbs (districts): Jiading, Baoshan, Minhang and Pudong New Area.
  5. "北京市2012年国民经济和社会发展统计公报". Beijing Statistics Bureau. 2013-02-07. http://www.bjstats.gov.cn/xwgb/tjgb/ndgb/201302/t20130207_243837.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 2013-02-18. 
  6. Beijing is one of the four direct-controlled municipalities of People's Republic of China, and is divided into 14 districts and 2 counties. The city proper based on the districts of Dongcheng and Xicheng considered "core districts" - the older part + Inner suburbs (districts): Chaoyang, Haidian, Fengtai and Shijingshan.
  7. "Pakistan: Karachi City". citypopulation.de - Archive. http://www.citypopulation.de/Pakistan-Karachi.html. अन्तिम पहुँच मिति: 8 May 2014. 
  8. "Town/District Maps". Karachi Metropolitan Corporation (KMC). http://www.kmc.gos.pk/Contents.aspx?id=94. 
  9. "स्थानीय शहर Lagos - Population (2006)". Lagos Bureau of Statistics. http://www.lagosstate.gov.ng/pagelinks.php?p=6. अन्तिम पहुँच मिति: 13 March 2014. 
  10. Nigerian Muse: "Errors, Miscalculations, Omissions in Lagos Census Figures" Table 7
  11. "NIGERIA: Metro Lagos". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/nigeria-metrolagos.php. अन्तिम पहुँच मिति: 13 March 2014. 
  12. The Lagos State is made up of 20 districts (3568 square kilometers). The Metropolitan Lagos (City proper) is made up of 16 districts: Agege; Ajeromi-Ifelodun; Alimosho; Amuwo-Odofin; Apapa; Eti-Osa; Ifako-Ijaye; Ikeja; Kosofe; Lagos Island; Lagos Mainland; Mushin; Ojo; Oshodi-Isolo; Shomolu; Surulere (1171 square kilometres).
  13. The surface of the Metropolitan Lagos is 1171 square kilometres, but 171 square kilometres is water (lagoon).
  14. "Istanbul Population Info (2014)". http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/01/29/istanbulun-nufus-bilgileri-aciklandi. अन्तिम पहुँच मिति: 10 April 2014. 
  15. The city, considered capital of Istanbul Province, is administered by the Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), which oversees the thirty-nine districts of the city-province (thirty-six urban districts and three rural districts).
  16. According to the new Metropolitan Municipal Law (No.5216/2004-5), Jurisdiction of Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), the city area is 5343.02 square kilometers. Districts: Çatalca, Silivri and Şile (total area 3153.23 square kilometers) are almost entirely rural.
  17. "广州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报". China National Census. http://www.gzstats.gov.cn/tjgb/glpcgb/201105/t20110517_25227.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 9 May 2014. 
  18. Guangzhou City is a उप-प्रान्तीय शहर and it is divided into 10 districts and 2 County-level cities. Guangzhou is further divided into 131 Subdistricts and 38 Towns. The city proper (districtes): Yuexiu, Liwan, Haizhu, Tianhe, Baiyun, Huangpu, Panyu, Huadu and Industrial Districts - Nansha, Luogang.
  19. १९.० १९.१ १९.२ १९.३ १९.४ १९.५ १९.६ १९.७ १९.८ "Provisional Population Totals, Census of India 2011". Census of India. http://www.censusindia.gov.in/2011-prov-results/paper2/data_files/India2/Table_2_PR_Cities_1Lakh_and_Above.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 2011-10-18. 
  20. Mumbai City consists of two distinct regions: Mumbai City district (Island City) and Mumbai Suburban district (Western Suburban and Eastern Suburban), grouped into 24 wards, under the administration of Brihanmumbai नगरपालिका (BMC). The remaining area belongs to Defence, Mumbai Port Trust, Atomic Energy Commission and Borivali National Park, which are out of the jurisdiction of the BMC.
  21. "RUSSIA: Moscow". mos.ru. http://www.gks.ru/free_doc/new_site/population/demo/PrPopul.xls. अन्तिम पहुँच मिति: 2014. 
  22. "Территориальное устройство". Moscow City Government. http://www.mos.ru/en/authority/structure/. 
  23. The federal city of Moscow is divided into twelve administrative okrugs, which are in turn subdivided into districts (raions).
  24. २४.० २४.१ Ministry of Economic Development of the Russian Federation. Federal Registration, Cadastre&Cartograhy Service. Russia Landuse National Report 2008, p.187-188 (in Russian)
  25. २५.० २५.१ "ESTIMATIVAS DA POPULAÇÃO RESIDENTE NOS MUNICÍPIOS BRASILEIROS COM DATA DE REFERÊNCIA EM 1º DE JULHO DE 2013" (Portugueseमा). IBGE. ftp://ftp.ibge.gov.br/Estimativas_de_Populacao/Estimativas_2013/estimativa_2013_dou.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 31 August 2013. 
  26. Administratively, the Municipality of São Paulo is divided into 31 subprefectures, each in turn divided into 96 districts. Locally, districts may contain one or more neighborhoods (bairros). The city of São Paulo recognizes ten geographical areas used to reference locations in the city.
  27. २७.० २७.१ Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (2013)
  28. The National Capital Territory of Delhi (NCR) is divided into eleven revenue districts, but only 30% - City proper (urban).
  29. "Shenzhen Statistics". Shenzhen Government Online. http://www.sztj.gov.cn/nj2012/szcn/3-1_1ch.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 2011. 
  30. "Shenzhen General Info". Shenzhen Government Online. http://english.sz.gov.cn/gi/. अन्तिम पहुँच मिति: 2011. 
  31. "Seoul Statistics (Population)(2013)". Seoul Metropolitan Government. http://stat.seoul.go.kr/Seoul_System5.jsp?stc_cd=418. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  32. "Seoul Statistics (Land Area)". Seoul Metropolitan Government. http://stat.seoul.go.kr/Seoul_System5.jsp?stc_cd=418. अन्तिम पहुँच मिति: 2012. 
  33. "Jumlah Penduduk Provinsi DKI Jakarta (2013)". Dinas Kependudukan dan Pencatatan Sipil Provinsi DKI Jakarta. http://dki.kependudukancapil.go.id/index.php/statistik. अन्तिम पहुँच मिति: 15 March 2014. 
  34. INDONESIA: Administrative Division
  35. "PERU: Lima Metropolitan Area". CITY POPULATION.DE. http://www.citypopulation.de/php/peru-limametro.php. 
  36. INEI(source)(2014)
  37. The province of Lima is divided into forty three "districts of Lima" which are administered by the Metropolitan Municipality of Lima. The city proper (urban area) of Lima is generally considered to be formed by thirty of these districts. The remaining thirteen districts consist of mostly rural and sparsely populated desert and mountainous areas. The Metropolitan Municipality of Callao is divided into six districts.
  38. The cities of Lima and Callao forms a single city "continues". Callao is just a city "administrative". Economically and geographically is a district of the Metropolitan Municipality of Lima.
  39. ३९.० ३९.१ "Demographia World Urban Areas (2014)". Demographia. http://www.demographia.com/db-worldua.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 17 March 2014. 
  40. "Evenements: "Avec une population de 9,5 millions, Kinshasa est la troisième plus grande ville sur le continent africain, de taille égale à Johannesburg. Le Kinois (habitants de Kinshasa) sont connus pour leur sens de l'humour, leur musique et leur amour pour la danse."(2013)". Ville de Kinshasa. http://www.kinshasa.cd/. 
  41. The province of Kinshasa is divided into twenty-four districts, administered by the Metropolitan Municipality of Kinshasa. But the districts (communes) of Maluku and Nsele (N'Sele) are rural and not part of the city proper. The city proper (urban area) of Kinshasa is generally considered to be formed by twenty-two "communes".
  42. According to the Constitution of Democratic Republic of the Congo, the province of Kinshasa covers 9965.21 km2. Maluku and N'Sele (total area 8847.59 km2) are entirely rural, with a very very low density.
  43. "天津市公报2010年第六次全国人口普查主要数据". Enorth.com.cn. http://news.enorth.com.cn/system/2011/04/29/006466166.shtml. अन्तिम पहुँच मिति: 29 April 2011. 
  44. Based on the districts of Heping, Hexi, Hebei, Nankai, Hedong, Hongqiao, Jinnan, Dongli, Xiqing, Beichen and Binhai New Area, considered "core districts". Starting from November 2009, Binhai New Area was consolidated into a district, and the former subordinate districts of Tanggu, Hangu and Dagang were abolished. Binhai is part of the Bohai Economic Rim and is expected to become another asset to regional development, following the rise of Shenzhen Special Economic Zone and Shanghai Pudong New Area. It is a Special Economic Zone (SEZ) of the PRC, meaning experimental reforms are taking place here.
  45. "CHINA: Administrative Division of Tianjin (天津市)". http://www.citypopulation.de/php/china-township-tianjin-admin.php. 
  46. "「東京都の人口(推計)」の概要(平成26年2月1日現在) (2014)". Tokyo Metropolitan Government (JPN). http://www.metro.tokyo.jp/INET/CHOUSA/2014/02/60o2r100.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 20 March 2014. 
  47. "Land Area by District". Tokyo Metropolitan Government (ENG). http://www.toukei.metro.tokyo.jp/tnenkan/2011/tn11q3e001.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 20 March 2014. 
  48. ४८.० ४८.१ "Estimated Population by Governorate". CAPMAS. http://www.capmas.gov.eg/pdf/Electronic%20Static%20Book2013/english/population/untitled1/pop.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: September 2013. 
  49. In April 2011, Prime Minister Essam Sharaf abolished the Helwan Governorate and reincorporated its territory into the Cairo Governorate. The total area of the governorate is 3085.1 square kilometers, the city area is 453 square kilometers, but the Egyptian government considered the Cairo Governorate is that a whole city and all statistics relate to the "governorate".
  50. EGYPT: Cairo
  51. "BANGLADESH: Dhaka (Census 2011)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/bangladesh-admin.php. अन्तिम पहुँच मिति: 10 March 2014. 
  52. Dhaka City Corporation was established as the Dhaka Municipality on August 1, 1864. The Awami League government on 29 November 2011 dissolved the Dhaka City Corporation by the स्थानीय शहर (City Corporation) Amendment Bill 2011 passed by the Parliament of Bangladesh after being placed in the Parliament on November 23. The city corporation will be split into two corporations, North and South. The municipal area of Dhaka city is under the jurisdiction of the Dhaka City Corporation (North - South) and the municipal area is divided into 92 wards.
  53. "Dhaka Zila". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/bangladesh.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 10 March 2014. 
  54. The Dhaka City Corporation (North-South) not included the cities: Keraniganj, Gāzipur, Sābhār, Rupganj, Narayanganj.
  55. "MEXICO: Mexico City (2014)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/mexico-mexicocity.php. अन्तिम पहुँच मिति: 15 March 2014. 
  56. Consejo Nacional de Población, México; Delimitación de las zonas metropolitanas de México 2005 Retrieved on 2010-11-26.
  57. "trip from Bangalore". http://www.mapofbangalore.com/trip/. अन्तिम पहुँच मिति: 5 April 2014. 
  58. ५८.० ५८.१ "Census Estimates (2013)". United States Census Bureau. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?src=bkmk. अन्तिम पहुँच मिति: 31 March 2014.  उद्दरण त्रुटी: Invalid <ref> tag; name "United_States" defined multiple times with different content
  59. New York City is composed of five boroughs: Manhattan, The Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island
  60. Annual Mid-year Population Estimates for England and Wales, 2012 (press release). Ons.gov.uk (2013-06-26). Retrieved 2013-06-26.
  61. The 33 local authorities are the 32 London borough councils and the City of London Corporation.
  62. "Table 1 Population by sex, household type and household by type, average size of private household by region and area: 2010". Statistic tables, NSO website. National Statistics Office. http://service.nso.go.th/nso/nso_center/project/table/files/C-pop/2553/000/00_C-pop_2553_000_010000_00100.xls. अन्तिम पहुँच मिति: 18 September 2012. 
  63. Bangkok is subdivided into 50 districts (khet เขต, also sometimes wrongly called amphoe อำเภอ as in the other provinces, derived from Pali khetta, cognate to Sanskrit kṣetra), which are further subdivided into 169 khwaeng แขวง, roughly equivalent to tambon ตำบล in the other provinces.
  64. "China - Guangdong Province (2010)". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/cn-44.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 14 March 2014. 
  65. "IRAN: Tehran City (Census 2011)". CITY POPULATION.DE. http://www.citypopulation.de/php/iran-tehrancity.php. अन्तिम पहुँच मिति: 25 February 2014. 
  66. TEHRAN: Administrative Districts
  67. "About Teheran". Tehran Municipality. http://en.tehran.ir/Default.aspx?tabid=104. अन्तिम पहुँच मिति: 25 February 2014. 
  68. "Estimaciones y proyecciones de hogares y viviendas". DANE (2014). http://www.dane.gov.co/index.php/poblacion-y-demografia/proyecciones-de-poblacion. 
  69. The Capital District of Bogotá is divided into twenty districts, administered by the Metropolitan Municipality of Bogotá.
  70. "Límites". Bogota Government Corporation. http://www.bogota.gov.co/. 
  71. The district of Sumapaz is completely rural (no city services) and is not part of the city proper. The area was an important pilgrimage arheoligic site for the Muisca indigenous peoples in pre-Columbian times and for visiting the Sumapaz National Park. The district of Sumapaz represents 0.1% of the population (48% "area") of Bogotá Municipality.
  72. ७२.० ७२.१ "Average population by province". General Statistics Office Of Vietnam. http://www.gso.gov.vn/default_en.aspx?tabid=467&idmid=3&ItemID=14457. अन्तिम पहुँच मिति: 2012. 
  73. ७३.० ७३.१ "Area, population and population density in 2012 by province". General Statistics Office Of Vietnam. http://www.gso.gov.vn/default_en.aspx?tabid=467&idmid=3&ItemID=14459. 
  74. "Year-end population for 2013". The Government of the Hong Kong Special Administration Region. http://www.censtatd.gov.hk/press_release/pressReleaseDetail.jsp?charsetID=1&pressRID=3405. अन्तिम पहुँच मिति: 10 March 2014. 
  75. "Hong Kong Geographic". The Government of the Hong Kong Special Administration Region. http://www.landsd.gov.hk/mapping/en/publications/hk_geographic_data_sheet.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 10 March 2014. 
  76. "Demographic Statistics of Iraq (2009)". Central Statistical Government of Iraq. http://cosit.gov.iq/en/population-manpower-staatistics/life. अन्तिम पहुँच मिति: 5 March 2014. 
  77. The province of Baghdad is divided into nine district, administered by the Metropolitan Municipality of Baghdad. The districts are distributed into 89 Neighborhood Councils.
  78. There are many disputes about Baghdad city (urban) area. The city of Baghdad has the special status of provincial. The demographic information reported to the city proper are non-existent or are the estimates, projections inconclusive. The Metropolitan Municipality of Baghdad is a city "संघीय जिल्ला - province". Is similar to the case of Cairo Governorate.
  79. "武汉市2010年第六次全国人口普查主要数据公报 (Main Data from Wuhan 2010 Census)". Wuhan Statistics Bureau. 10 May 2011. http://www.whtj.gov.cn/Article/ShowArticle.aspx?id=6417. अन्तिम पहुँच मिति: 31 July 2011. 
  80. The उप-प्रान्तीय शहर of Wuhan has direct jurisdiction over 13 districts (eight urban/five rural). The city proper (urban) based on the districts of Jiang'an, Jianghan, Qiaokou, Hanyang, Wuchang and Qingshan considered "core districts" + Inner suburbs (districts): Hongshan, Dongxihu.
  81. Wuhan Statistical Yearbook 2010 p. 15
  82. "Greater Hyderabad नगरपालिका 2010". GHMC. http://www.ghmc.gov.in/greaterhyd.asp. अन्तिम पहुँच मिति: 12-04-2010. 
  83. ८३.० ८३.१ "Lahore City District - Lahore City Tehsil". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/pakistan.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 10 March 2014. 
  84. "佛山2010年第六次全国人口普查主要数据公报[1"]. City of Foshan. http://fs.house.sina.com.cn/news/2011-05-16/094028198.shtml. अन्तिम पहुँच मिति: 30 January 2014. 
  85. Districts of Changcheng, Nanhai, Shunde; see Foshan#Administration
  86. "About Foshan". City of Foshan. http://www.foshan.gov.cn/english/. अन्तिम पहुँच मिति: 11 March 2014. 
  87. "Chile - Santiago (Census 2012)". http://www.geohive.com/cntry/chile.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 1 March 2014. 
  88. The province of Santiago is divided into thirty-two districts, administered by the Metropolitan Municipality of Santiago. But the district of Lo Barnechea is rural (mountains) and is not part of the city proper. The city proper (urban area) of Santiago is generally considered to be formed by thirty-one districts (Province of Santiago), the district of Puente Alto (Province of Cordillera), and the district of San Bernardo (Province of Maipo).
  89. "Composition of Population (2012)". Arriyadh Development Authority. http://www.arriyadh.com/openshare/Eng/ADA/Content/ADA-Public/Investment_Arriyadh_2013.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  90. Riyadh is divided into 15 branch municipalities, in addition to the Diplomatic Quarter. Each branch municipality in turn contains several districts, amounting to over 130 in total, though some districts are divided between more than one branch municipality. The branch municipalities are Al-Shemaysi, Irqah, Al-Ma'athar, Al-Olayya, Al-Aziziyya, Al-Malaz, Al-Selayy, Nemar, Al-Neseem, Al-Shifa, Al-'Urayja, Al-Bat'ha, Al-Ha'ir, Al-Rawdha, and Al-Shimal ("the North").
  91. Arriyadh Development Authority (Investment_Arriyadh_2013)
  92. "POPULATION IN BRIEF 2013". http://www.singstat.gov.sg/. Singapore. http://www.singstat.gov.sg/statistics/browse_by_theme/population/statistical_tables/popinbrief2013.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 22 January 2014. 
  93. "现将汕头市2010年第六次全国人口普查分区县常住人口[2数据公布如下:"]. 汕头市2010年第六次全国人口普查 主要数据公报[1]. http://sttj.shantou.gov.cn/6rkpc/20110519.html. अन्तिम पहुँच मिति: 30 January 2014. 
  94. "Angola (2013)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/Angola.html. अन्तिम पहुँच मिति: 22 March 2014. 
  95. Luanda is a city-province of Angola. In 2011 Luanda Province was subdivided into seven municipalities: Belas, Cacuaco, Cazenga, Ícolo e Bengo, Luanda, Quiçama and Viana, administered by the Metropolitan Municipality of Luanda (18825.28 square kilometres). These are again subdivided into 47 Communes (Comunas). The city proper of Luanda is formed by five districts: Belas, Viana, Luanda, Cazenga and Cacuaco.
  96. "Divisão Político-Administrativa da Província de Luanda". Info-Angola. http://www.info-angola.ao/images/stories/dpa-grande.png. अन्तिम पहुँच मिति: 22 March 2014. 
  97. Rosstat. Оценка численности постоянного населения на 1 января 2014 г. (रुसी)
  98. "Presentation". District Autonome D'Abidjan. http://www.districtabidjan.ci/presentation.php. अन्तिम पहुँच मिति: 17 March 2014. 
  99. ९९.० ९९.१ "我市2010年第六次全国人口普查数据公报" (Chineseमा). Government of Chengdu. 2011-05-13. http://www.chengdu.gov.cn/govAffairInfo/detail.jsp?id=425258. अन्तिम पहुँच मिति: 2011-08-04.  उद्दरण त्रुटी: Invalid <ref> tag; name "2010census" defined multiple times with different content
  100. "Demographia World Urban Areas (2014)". Demographia. http://www.demographia.com/db-worldua.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 11 March 2014. 
  101. Yangon is administered by the Yangon City Development Committee (YCDC). The city proper is divided into four districts: Western District, Eastern District, Southern District and Northern District. The districts combined have a total of 33 townships.
  102. Third Regional EST Forum, Presentation of Myanmar. Retrieved 11 March 2014.
  103. "Cities having population 1 lakh and above". censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. http://www.censusindia.gov.in/2011-prov-results/paper2/data_files/India2/Table_2_PR_Cities_1Lakh_and_Above.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 18 October 2011. 
  104. Chennai city is governed by the Chennai Corporation, dividing into three regions - fifteen districts: North (Tiruvottiyur, Manali, Madhavaram, Tondiarpet and Royapuram), South (Valasaravakkam, Alandur, Adyar, Perungudi and Sholinganallur) and Central (Thiru-Vi-Ka Nagar, Ambattur, Anna Nagar, Teynampet and Kodambakkam), which covers 200 wards. Of the total land area, reserved forests cover 2.71 km2 and is concentrated in and around the Guindy National Park region, one of the few national parks in the world located within a city.
  105. "Expanded Chennai Corporationto be divided into 3 regions". The Hindu. http://www.thehindu.com/news/cities/Chennai/article2658830.ece. अन्तिम पहुँच मिति: 22 March 2014. 
  106. "Egypt: Administrative Units". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/egypt.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  107. The city of Alexandria has an area of approximately 400 square kilometres. Egyptian officials provides information at governorate level. In the case of "city proper" provides information at intervals of many years. It is impossible to assess the population (official) reported in the city proper area.
  108. "China - Chongqing City (2010)". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/cn-50.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 14 March 2014. 
  109. Chongqing is the largest of the four direct-controlled municipalities of the People's Republic of China. The municipality is divided into 38 subdivisions (3 were abolished in 1997, and Wansheng and Shuangqiao districts were abolished in October 2011), consisting of 19 districts, 15 counties, and 4 autonomous counties. The city proper based on the districts of Yuzhong, Dadukou, Jiangbei, Shapingba, Jiulongpo, Nan'an considered "Central Chongqing (重庆市中心)".
  110. "西安市2010年第六次全国人口普查主要数据公报[1"]. Chinese Census 2010. http://news.163.com/11/0525/03/74SC9U2E00014AED.html. अन्तिम पहुँच मिति: 14 March 2014. 
  111. The उप-प्रान्तीय शहर of Xi'an has direct jurisdiction over 9 districts (区 qu) and 4 counties (县 xian). The city proper based on the districts of Xīnchéng, Bēilín and Liánhú considered "core districts" + Inner suburbs (districts): Bàqiáo, Wèiyāng and Yàntǎ.
  112. Demographics: Surat नगरपालिका
  113. ११३.० ११३.१ ११३.२ ११३.३ "Census (2011)". Statistics South Africa. http://census2011.adrianfrith.com/. अन्तिम पहुँच मिति: 23 March 2014. 
  114. Districts of Xuanwu, Qinhuai, Jianye, Gulou, Yuhuatai, Qixia; see Administrative divisions
  115. Pinda, Mizengo Peter. "Welcome to the 2012 Tanzania Population and Housing Census WebPage.". Census General Report (pdf); available by clicking “Population Distribution by Administrative Units”. National Bureau of Statistics of Tanzania. http://www.nbs.go.tz/sensa/new.html. अन्तिम पहुँच मिति: 28 December 2013. 
  116. Dar es Salaam is divided into three districts: Ilala, Kinondoni, and Temeke. All three are governed as municipal councils, and so all of the city's suburbs or wards are affiliated with them.
  117. TANZANIA:Administrative Division
  118. "TURKEY: Ankara (2013)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/turkey-ankaracity.php. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  119. The province of Ankara is divided into twenty five districts, administered by the Metropolitan Municipality of Ankara. The city proper (urban area) of Ankara is generally considered to be formed by eight districts (Sincan, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören, Pursaklar, Altındağ, Mamak, Çankaya). In some criteria, Gölbaşı district is part of the city, but the district of Gölbaşı is rural.
  120. "Suzhou (Statistics 2013)". Sztjj.gov.cn. http://www.sztjj.gov.cn/tjnj/sqsl2014.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 20 April 2014. 
  121. The city proper based on the districts of Gūsū, Wúzhōng, Sūzhōu Gōngyèyuán (Industrial Park), Xiàngchéng and Sūzhōu Gāo Xīnjìshù Chǎnyè Kāifāqū (New District)
  122. Sztjj.gov.cn
  123. "黑龙江省2010年第六次全国人口普查主要数据公报". National Bureau of Statistics of the People's Republic of China. http://www.stats.gov.cn/tjsj/tjgb/rkpcgb/dfrkpcgb/201202/t20120228_30390.html. अन्तिम पहुँच मिति: 3 February 2014. 
  124. All city proper districts except Sōngběi; namely Dàolǐ, Nángǎng, Dàowài, Píngfáng, Xiāngfang; see Harbin#Administrative divisions
  125. "中国年鉴信息网--中国规模最大、实力最强的研究报告提供商!". Harbin Yearbook. China Yearbook. http://www.chinayearbook.com/pcbook/item/1/153934.html. अन्तिम पहुँच मिति: 3 February 2014. 
  126. "EGYPT: Greater Cairo (2006)". citypopulation.de. http://www.citypopulation.de/php/egypt-greatercairo.php. अन्तिम पहुँच मिति: 20 February 2014. 
  127. All districts that are :en:List ed as being in Greater Cairo and are contiguous; namely Ad-Duqī, Al-Ahrām; Al-'Ajūzah; Al-Badrashayn; Al-Ḥawāmidiyah; Al-Jīzah; Al-Jīzah; Al-'Umrāniyah; Al-Warrāq; Awsīm; Būlāq al-Dakrūr; Imbābah; Kirdāsah.
  128. उप-प्रान्तीय शहर (Census 2010)
  129. The city proper based on the districts of Zhōngyuán, Èrqī, Guǎnchéng Huízú, Jīnshuǐ and Huìjì
  130. "TAIWAN: Administrative Division (Census 2013)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/php/taiwan-admin.php. अन्तिम पहुँच मिति: 23 March 2014. 
  131. "New Taipei City". New Taipei City Government. http://foreigner.ntpc.gov.tw/web/SG?command=display&pageID=36568&FP=D40000002968000000_5. अन्तिम पहुँच मिति: 18 October 2011. 
  132. १३२.० १३२.१ "Australia: Urban Centers (Census 2011)". CityPopulation.De. http://www.citypopulation.de/Australia-UC.html. अन्तिम पहुँच मिति: 23 March 2014. 
  133. Los Angeles City is divided into over 80 districts and neighborhoods.
  134. Districts of Shenhe, Heping, Dadong, Huangu, Tiexi; see Districts and zones
  135. "Official monthly estimated de jure population by the Kanagawa Prefectural Government (2010)". StatJapMonthlyCityYokohama. http://www.pref.kanagawa.jp/tokei/tokei/204/jinko.html. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  136. १३६.० १३६.१ [१], Retrieved 2013-07-01.
  137. १३७.० १३७.१ "杭州市 2010年国民经济和社会发展统计公报" (Simplified Chineseमा). Hangzhou Municipal Statistic Bureau. 2011-02-24. http://www.hzstats.gov.cn/web/ShowNews.aspx?id=DwGeRFDvlVg=. अन्तिम पहुँच मिति: 2011-09-15.  उद्दरण त्रुटी: Invalid <ref> tag; name "stat" defined multiple times with different content
  138. "Xiamen (उप-प्रान्तीय शहर, Fujian)". citypopulation.de. November 1, 2010. http://www.citypopulation.de/php/china-admin.php?adm2id=3502. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  139. Following sections: Licheng District, Fengze District, Shishi City, Jinjiang City; see Quanzhou#Administrative divisions
  140. "Population of Berlin(01.01.2014)". Statistics Agency Berlin-Brandenburg. https://www.statistik-berlin-brandenburg.de/pms/2014/14-02-18.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  141. "Saudi Census-2010". Central Departament of Statistics Saudi Government. http://www.cdsi.gov.sa/yb47/Pages/MixChapter2.htm. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  142. "Area and Population". Jeddah Municipality. http://www.jeddah.gov.sa/english/JeddahCity/Geographical.php. अन्तिम पहुँच मिति: 4 March 2014. 
  143. "Afghanistan (2013)". GeoHive. http://www.geohive.com/cntry/afghanistan.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 21 March 2014. 
  144. "合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公 报[1"]. Baidu. http://wenku.baidu.com/view/5adc27c29ec3d5bbfd0a74db.html. अन्तिम पहुँच मिति: 15 February 2014. 
  145. The prefecture-level city of Hefei administers 9 county-level divisions, including 4 districts, 1 County-city and 4 counties. The city proper based on the districts of Luyang, Yaohai, Shushan and Baohe considered "core districts".
  146. United Nations Statistics Division; Preliminary results of the 2008 Census of Population of the Democratic People’s Republic of Korea conducted on 1-15 October 2008 (pdf-file) Retrieved on 2009-03-01.
  147. PYONGYANG
  148. "Municipal Register: Last data published: Population at 1st January (2013)". Instituto Nacional de Estadística (INE - Spain). http://www.ine.es/jaxi/menu.do?type=pcaxis&path=%2Ft20%2Fe260&file=inebase&L=. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  149. "Kenya (Census 2009)". Geohive. http://www.geohive.com/cntry/kenya.aspx. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  150. "Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda: July 2013". Central Statistical Agency - CSA. http://www.csa.gov.et/images/documents/pdf_files/nationalstatisticsabstract/2012/2012%20POPULATION.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: July 2013. 
  151. "based on the districts of Akaki Kaliti-Sub City, Nefas Silk-Lafto-Sub City, Kolfe Keraniyo-Sub City, Gulele-Sub City, Lideta-Sub City, Kirkos-Sub City, Arada-Sub City, Addis Ketema-Sub City, Yeka-Sub City, Bole-Sub City considered "districts"". http://www.csa.gov.et/index.php. 
  152. Based on the following districts: Furong, Tianxin, Yuelu, Kaifu, Yuhua; see Administration
  153. "1103-浙江省温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报". Baidu. http://wenku.baidu.com/view/68e6f74d852458fb770b5630. अन्तिम पहुँच मिति: 3 March 2014. 
  154. Based on the following districts: Lucheng, Longwan, Ouhai; see Administration

बाह्य लिंक[सम्पादन गर्ने]