पद्म श्री पुरस्कार प्राप्तकर्ताहरूको सूची (२०१०–२०१९)

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search
पद्मश्री
Padma Shri
Padma Shri India IIIe Klasse.jpg

State Emblem of India
Government of Indiaद्वारा पुरस्कृत
देशभारत
प्रकारराष्ट्रिय नागरिक
फिताIND Padma Shri BAR.png
अघिल्लो भागकेन्द्रमा स्थित कमलको फूल इङ्गित रहेको अनि देवनागरी लिपिमा लेखिएको "पद्म" माथि राखिएको छ अनि "श्री" कमल फूलको तल राखिएको छ।
पछिल्लो भागभारतको राष्ट्रिय आदर्श वाक्यका देवनागरी लिपिमा प्लेटिनममा भारतको राज्य चिन्ह लाई केन्द्रमा राखिएको छ, सत्यमेव जयते " (सत्यको विजय हुन्छ।)
तथ्याङ्क
स्थापित१९५४
पूर्व नाम(हरू)पद्म विभूषण "तेस्रो वर्ग" (क्लास थ्री)
पहिलो पुरस्कृत१९५४
जम्मा पुरस्कृत८१७
प्रधानता
आगामी (उच्च)Padma Bhushan riband पद्मश्री

पद्मश्री पुरस्कार भारतको चौथो सर्वोच्च नागरिक सम्मानमा सन् २०१०-२०१९ मा दिइएको पद्मश्री प्राप्तकर्ताहरूको सूची।

प्राप्तकर्ताहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

पुरस्कार प्राप्तकर्ता वर्षका हिसाबले[१]
Year प्राप्तकर्ताहरुका संख्या
२०१०
८०
२०११
८५
२०१२
७६
२०१३
८०
२०१४
१००
२०१५
७४
२०१६
८३
२०१७
७४
२०१८
७२
२०१९
९३
क्षेत्रका हिसाबले पुरस्कार प्राप्तकर्ताहरु[१]
क्षेत्र प्राप्तकर्ताहरुका संख्या
कला
२०२
निजामती सेवा
११
साहित्य र शिक्षा
१५०
चिकित्सा
१२८
अन्य
५७
सार्वजनिक मामिला
१८
विज्ञान र इन्जिनियरिङ्
७०
सामाजिक कार्य
८५
खेलकुद
६१
व्यापार र उद्योग
३५
Key
   # मरणोपरान्त सम्मानलाई इङ्गित गर्दछ
List of Padma Shri award recipients, showing the year, field, and state/country[१]
वर्ष प्राप्तकर्ता क्षेत्र राज्य
२०१० अच्रेकर, रमाकान्तरमाकान्त अच्रेकर खेलकुद महाराष्ट्र
२०१० आगा, अनुअनु आगा सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१० अग्गरवाल, के.के.के.के. अग्गरवाल चिकित्सा दिल्ली
२०१० अगस्टिन, फिलिपफिलिप अगस्टिन चिकित्सा केरल
२०१० बर्धान, गुलगुल बर्धान कला मध्य प्रदेश
२०१० बर्कसन्, करमेलकरमेल बर्कसन् कला महाराष्ट्र
२०१० भल्ला, अनिल कुमारअनिल कुमार भल्ला चिकित्सा दिल्ली
२०१० भार्गव, रञ्‍जितरञ्‍जित भार्गव अन्य उत्तराखण्ड
२०१० चौहान, लाल बहादुर सिंहलाल बहादुर सिंह चौहान साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१० कोलनी, लालजुइयालालजुइया कोलनी साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०१० कोटो, मारिया अरोरामारिया अरोरा कोटो साहित्य र शिक्षा गोवा
२०१० डीसुजा, रोमुआल्डरोमुआल्ड डीसुजा साहित्य र शिक्षा गोवा
२०१० डगर, वसीफुद्दीनवसीफुद्दीन डगर कला दिल्ली
२०१० डेवि, ह्याओबाम ओङ्बी ग्याङ्बीह्याओबाम ओङ्बी ग्याङ्बी डेवि कला मनीपुर
२०१० डिम्री, विजय प्रसादविजय प्रसाद डिम्री विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०१० खार, बर्था जिन्डेकेसबर्था जिन्डेकेस खार साहित्य र शिक्षा मेघालय
२०१० दुबे, सुरेन्द्रसुरेन्द्र दुबे साहित्य र शिक्षा छतीसगढ
२०१० फर्नान्डिज, रफेल इरुजुबिटारफेल इरुजुबिटा फर्नान्डिज सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha १]
२०१० गङ्गारामणी, जे.आर.जे.आर. गङ्गारामणी सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २]
२०१० घोष, नेमाइनेमाइ घोष कला पश्चिम बङ्गाल
२०१० गोपीनाथ, कोडागनुर एस.कोडागनुर एस. गोपीनाथ चिकित्सा कर्नाटक
२०१० गुहा, सुमित्रासुमित्रा गुहा कला दिल्ली
२०१० गुप्ता, लक्ष्मी चन्दलक्ष्मी चन्द गुप्ता चिकित्सा दिल्ली
२०१० जोन, प्युकेडील इट्टूपप्युकेडील इट्टूप जोन विज्ञान र इन्जिनियरिङ् गुजरात
२०१० जोशी, दीपदीप जोशी सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१० कार्तिकेयन, डी.आर.डी.आर. कार्तिकेयन निजामती सेवा दिल्ली
२०१० कार्तिकेयन, नराइननराइन कार्तिकेयन खेलकुद तमिलनाडु
२०१० काशलकर, उल्हासउल्हास काशलकर कला पश्चिम बङ्गाल
२०१० कश्मिरी, हमिदीहमिदी कश्मिरी साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१० काउल, सुधासुधा काउल सामाजिक कार्य पश्चिम बङ्गाल
२०१० खान, सैफ अलीसैफ अली खान कला महाराष्ट्र
२०१० किडवाइ, सदिक-उर-रहमानसदिक-उर-रहमान किडवाइ साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१० कृष्णामूर्थी, जलकान्तपुरम रामास्वामीजलकान्तपुरम रामास्वामी कृष्णामूर्थी चिकित्सा तमिलनाडु
२०१० कुल्के, हर्मनहर्मन कुल्के साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ३]
२०१० कुमार, अरविन्दअरविन्द कुमार साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१० लाथ, मुकुन्दमुकुन्द लाथ कला राजस्थान
२०१० माहत्मे, विकासविकास माहत्मे चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१० मनोहरण, टी.एन.टी.एन. मनोहरण व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०१० मिति, अयेक्पम तोम्बाअयेक्पम तोम्बा मिति सामाजिक कार्य मनीपुर
२०१० मेलमपरम्बिल, कुरियन जोनकुरियन जोन मेलमपरम्बिल सामाजिक कार्य केरल
२०१० मीर, गुलाम मोहम्मदगुलाम मोहम्मद मीर अन्य जम्मु र कश्मिर
२०१० मिर्जा, इर्शादइर्शाद मिर्जा व्यापार र उद्योग उत्तर प्रदेश
२०१० मोहन, कपिलकपिल मोहन व्यापार र उद्योग हिमाचल प्रदेश
२०१० मुखर्जी, रामरञ्जनरामरञ्जन मुखर्जी साहित्य र शिक्षा पश्चिम बङ्गाल
२०१० मुण्डा, राम दयालराम दयाल मुण्डा कला झारखण्ड
२०१० नाग, अरुणदाथीअरुणदाथी नाग कला कर्नाटक
२०१० नेहवाल, साइनासाइना नेहवाल खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०१० पाण्डे, गोविन्द चन्द्रगोविन्द चन्द्र पाण्डे साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१० पनिग्राही, रघुनाथरघुनाथ पनिग्राही कला उडिसा
२०१० पारिख, सुधीर एम.सुधीर एम. पारिख सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१० पार्थसारथी, राजलक्ष्मीराजलक्ष्मी पार्थसारथी साहित्य र शिक्षा तमिलनाडु
२०१० पार्थसारथी, रङ्गनाथनरङ्गनाथन पार्थसारथी साहित्य र शिक्षा तमिलनाडु
२०१० पटेल, कर्सानभाइकर्सानभाइ पटेल व्यापार र उद्योग गुजरात
२०१० पिल्लाइ, बी. रविबी. रवि पिल्लाइ व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ५]
२०१० पोल्लोक, शेल्डनशेल्डन पोल्लोक साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१० पूकूटी, रेसुलरेसुल पूकूटी कला केरल
२०१० प्रजापति, अर्जुनअर्जुन प्रजापति कला राजस्थान
२०१० पूरी, दीपकदीपक पूरी व्यापार र उद्योग दिल्ली
२०१० पुष्पनगडान, पल्पूपल्पू पुष्पनगडान विज्ञान र इन्जिनियरिङ् केरल
२०१० राघवन, के.के. राघवन कला केरल
२०१० राजु, अल्लूरी वेङ्कट सत्यनारायणअल्लूरी वेङ्कट सत्यनारायण राजु व्यापार र उद्योग आन्ध्र प्रदेश
२०१० राजु, शोभाशोभा राजु कला आन्ध्र प्रदेश
२०१० राव, बी. रामणाबी. रामणा राव चिकित्सा कर्नाटक
२०१० राव, एम.आर.एस.एम.आर.एस. राव विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१० राउत, मायाधरमायाधर राउत कला दिल्ली
२०१० रवीन्द्रनाथ, विजयलक्ष्मीविजयलक्ष्मी रवीन्द्रनाथ विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१० रेखा, रेखा कला महाराष्ट्र
२०१० शर्मा, अरुणअरुण शर्मा साहित्य र शिक्षा असम
२०१० सहवाग, विरेन्दरविरेन्दर सहवाग खेलकुद दिल्ली
२०१० शाह, क्रान्तिक्रान्ति शाह सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१० सिंह, बाबा सेवाबाबा सेवा सिंह सामाजिक कार्य पञ्जाब
२०१० सिंह, रवीन्द्र नराइनरवीन्द्र नराइन सिंह चिकित्सा बिहार
२०१० सिंह, राजकुमार अचौवाराजकुमार अचौवा सिंह कला मनीपुर
२०१० सिंह, VijenderVijender सिंह खेलकुद हरियाणा
२०१० Soin, Arvinder सिंहArvinder सिंह Soin चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१० Somasundaran, PonisserilPonisseril Somasundaran विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१० Srinivasan, VenuVenu Srinivasan व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०१० Tirkey, IgnaceIgnace Tirkey खेलकुद उडिसा
२०१० Udhampuri, JitendraJitendra Udhampuri साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१० Uppal, HariHari Uppal कला बिहार
२०११ Agrawal, MamrajMamraj Agrawal सामाजिक कार्य पश्चिम बङ्गाल
२०११ Agrawal, Om PrakashOm Prakash Agrawal अन्य उत्तर प्रदेश
२०११ Ahmed, Mecca RafeequeMecca Rafeeque Ahmed व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०११ Ali, Madanur AhmedMadanur Ahmed Ali चिकित्सा तमिलनाडु
२०११ Annamalai, M.M. Annamalai विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०११ Arputham, JockinJockin Arputham सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०११ Austin, GranvilleGranville Austin साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ६]
२०११ Bafna, PukhrajPukhraj Bafna चिकित्सा छतीसगढ
२०११ Baxi, UpendraUpendra Baxi सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha ६]
२०११ Bhaumik, Mani LalMani Lal Bhaumik विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०११ Bora, MahimMahim Bora साहित्य र शिक्षा असम
२०११ Butalia, UrvashiUrvashi Butalia साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०११ Chakrabarty, AjoyAjoy Chakrabarty कला पश्चिम बङ्गाल
२०११ Chandrudu, Pullella SriramaPullella Srirama Chandrudu साहित्य र शिक्षा आन्ध्र प्रदेश
२०११ Chandy, NomitaNomita Chandy सामाजिक कार्य कर्नाटक
२०११ Chen, MarthaMartha Chen सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०११ Chowdhry, Neelam MansinghNeelam Mansingh Chowdhry कला चण्डीगढ
२०११ Dai, MamangMamang Dai साहित्य र शिक्षा Arunachal Pradesh
२०११ Darji, PravinPravin Darji साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०११ Darogha, Makar DhwajaMakar Dhwaja Darogha कला झारखण्ड
२०११ Deval, Chandra PrakashChandra Prakash Deval साहित्य र शिक्षा राजस्थान
२०११ Devi, MahasundariMahasundari Devi कला बिहार
२०११ Devi, KunjaraniKunjarani Devi खेलकुद मनीपुर
२०११ Dhavalikar, Madhukar KeshavMadhukar Keshav Dhavalikar अन्य महाराष्ट्र
२०११ Dwivedi, DeviprasadDeviprasad Dwivedi साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०११ Govardhana, GajamGajam Govardhana कला आन्ध्र प्रदेश
२०११ Hasan, MansoorMansoor Hasan चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०११ Hazarilal, SunayanaSunayana Hazarilal कला महाराष्ट्र
२०११ Hinduja, IndiraIndira Hinduja चिकित्सा महाराष्ट्र
२०११ Janakiraman, S. R.S. R. Janakiraman कला तमिलनाडु
२०११ Jayaram, Jayaram कला तमिलनाडु
२०११ Kajol, Kajol कला महाराष्ट्र
२०११ Karun, Shaji N.Shaji N. Karun कला केरल
२०११ Kasaravalli, GirishGirish Kasaravalli कला कर्नाटक
२०११ Khan, IrrfanIrrfan Khan कला महाराष्ट्र
२०११ Tabu, Tabu कला महाराष्ट्र
२०११ Khattar, Sat PalSat Pal Khattar व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ७]
२०११ Komal, BalrajBalraj Komal साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०११ Kshemavathy, KalamandalamKalamandalam Kshemavathy कला केरल
२०११ Kumar, KrishnaKrishna Kumar साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०११ Kumar, RajniRajni Kumar साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०११ Kumar, SushilSushil Kumar खेलकुद दिल्ली
२०११ Lakra, Shanti TeresaShanti Teresa Lakra अन्य Andaman and Nicobar Islands
२०११ Laxman, V. V. S.V. V. S. Laxman खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०११ Mahadeva, DevanurDevanur Mahadeva साहित्य र शिक्षा कर्नाटक
२०११ Mahajan, ShitalShital Mahajan खेलकुद महाराष्ट्र
२०११ Mandal, Shyama PrasadShyama Prasad Mandal चिकित्सा दिल्ली
२०११ Marar, Peruvanam KuttanPeruvanam Kuttan Marar कला केरल
२०११ Mashe, Jivya SomaJivya Soma Mashe कला महाराष्ट्र
२०११ Mazumder, BarunBarun Mazumder साहित्य र शिक्षा पश्चिम बङ्गाल
२०११ Mehta, Mahesh HaribhaiMahesh Haribhai Mehta विज्ञान र इन्जिनियरिङ् गुजरात
२०११ Menon, RituRitu Menon साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०११ Moopen, AzadAzad Moopen सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २]
२०११ Nanda, GulshanGulshan Nanda अन्य दिल्ली
२०११ Narang, GaganGagan Narang खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०११ Natarajan, AvvaiAvvai Natarajan साहित्य र शिक्षा तमिलनाडु
२०११ Nemade, BhalchandraBhalchandra Nemade साहित्य र शिक्षा हिमाचल प्रदेश
२०११ Patel, SheelaSheela Patel सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०११ Periappuram, Jose ChackoJose Chacko Periappuram चिकित्सा केरल
२०११ Pillai, A. MarthandaA. Marthanda Pillai चिकित्सा केरल
२०११ Poonia, KrishnaKrishna Poonia खेलकुद राजस्थान
२०११ Potter, Karl HarringtonKarl Harrington Potter साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०११ Pudumjee, DadiDadi Pudumjee कला दिल्ली
२०११ पञ्जाबi, RiyazRiyaz पञ्जाबi साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०११ Raghavendran, Coimbatore Narayana रावCoimbatore Narayana राव Raghavendran विज्ञान र इन्जिनियरिङ् तमिलनाडु
२०११ राव, Kailasam RaghavendraKailasam Raghavendra राव व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०११ राव, Koneru RamakrishnaKoneru Ramakrishna राव साहित्य र शिक्षा आन्ध्र प्रदेश
२०११ Reddy, AnitaAnita Reddy सामाजिक कार्य कर्नाटक
२०११ Sahai, SumanSuman Sahai विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०११ Sailo, BuangiBuangi Sailo साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०११ Saroja, M. K.M. K. Saroja कला तमिलनाडु
२०११ Sen, Pranab K.Pranab K. Sen निजामती सेवा बिहार
२०११ Shankar, Anant DarshanAnant Darshan Shankar सार्वजनिक मामिला कर्नाटक
२०११ Shankar, G.G. Shankar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् केरल
२०११ Sharma, Devi DuttDevi Dutt Sharma साहित्य र शिक्षा उत्तराखण्ड
२०११ Sharma, Nilamber DevNilamber Dev Sharma साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०११ Siddiq, E. A.E. A. Siddiq विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०११ सिंह, HarbhajanHarbhajan सिंह खेलकुद पञ्जाब
२०११ सिंह, Khangembam MangiKhangembam Mangi सिंह कला मनीपुर
२०११ Suresh, SubraSubra Suresh विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०११ Tailor, Kanubhai HasmukhbhaiKanubhai Hasmukhbhai Tailor सामाजिक कार्य गुजरात
२०११ Tipanya, PrahladPrahlad Tipanya कला मध्य प्रदेश
२०११ Uthup, UshaUsha Uthup कला पश्चिम बङ्गाल
२०११ Vittal, SivapathamSivapatham Vittal चिकित्सा तमिलनाडु
२०११ Zipashni, Narayan सिंह BhatiNarayan सिंह Bhati Zipashni निजामती सेवा आन्ध्र प्रदेश
२०१२ Adimurthy, V.V. Adimurthy विज्ञान र इन्जिनियरिङ् केरल
२०१२ Alekar, SatishSatish Alekar कला महाराष्ट्र
२०१२ Anand, NityaNitya Anand चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१२ Arif, Syed MohammedSyed Mohammed Arif खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०१२ Bajaj, AjeetAjeet Bajaj खेलकुद हरियाणा
२०१२ Bamezai, Rameshwar Nath KoulRameshwar Nath Koul Bamezai विज्ञान र इन्जिनियरिङ् जम्मु र कश्मिर
२०१२ Batra, MukeshMukesh Batra चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१२ Begum, ShamshadShamshad Begum सामाजिक कार्य छतीसगढ
२०१२ Bhatia, VanrajVanraj Bhatia कला महाराष्ट्र
२०१२ Chadha, Krishna LalKrishna Lal Chadha विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१२ Chaturvedi, RaviRavi Chaturvedi खेलकुद दिल्ली
२०१२ Chauhan, Virander सिंहVirander सिंह Chauhan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१२ Devi, Nameirakpam IbemniNameirakpam Ibemni Devi कला मनीपुर
२०१२ Devi, ReetaReeta Devi सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१२ Dharmarajan, GeetaGeeta Dharmarajan साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१२ Dubey, Gopal PrasadGopal Prasad Dubey कला झारखण्ड
२०१२ Firodia, Arun HastimalArun Hastimal Firodia व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१२ Fischer, EberhardEberhard Fischer साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ८]
२०१२ Gopal, P. K.P. K. Gopal सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१२ Goswami, JhulanJhulan Goswami खेलकुद पश्चिम बङ्गाल
२०१२ Guha, SwapanSwapan Guha अन्य राजस्थान
२०१२ Gundecha, RamakantRamakant Gundecha कला मध्य प्रदेश
२०१२ Gundecha, UmakantUmakant Gundecha कला मध्य प्रदेश
२०१२ Gurung, KedarKedar Gurung साहित्य र शिक्षा Sikkim
२०१२ Hasan, MahdiMahdi Hasan चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१२ Hegde, Chittani RamachandraChittani Ramachandra Hegde कला कर्नाटक
२०१२ Iqbal, ZafarZafar Iqbal खेलकुद उत्तर प्रदेश
२०१२ Jalota, AnupAnup Jalota कला महाराष्ट्र
२०१२ Jhajharia, DevendraDevendra Jhajharia खेलकुद राजस्थान
२०१२ Karanth, K. UllasK. Ullas Karanth अन्य कर्नाटक
२०१२ Kemmu, Moti LalMoti Lal Kemmu कला जम्मु र कश्मिर
२०१२ Khan, Shahid ParvezShahid Parvez Khan कला महाराष्ट्र
२०१२ Kishore, JugalJugal Kishoreढाँचा:Efn-lr# चिकित्सा दिल्ली
२०१२ Kumhar, Mohanlal ChaturbhujMohanlal Chaturbhuj Kumhar कला राजस्थान
२०१२ Malegam, Yezdi HirjiYezdi Hirji Malegam सार्वजनिक मामिला महाराष्ट्र
२०१२ Manganiar, Sakar KhanSakar Khan Manganiar कला राजस्थान
२०१२ Michael, JoyJoy Michael कला दिल्ली
२०१२ Mishra, MinatiMinati Mishra कला उडिसा
२०१२ Mohan, V.V. Mohan चिकित्सा तमिलनाडु
२०१२ Muniratnam, G.G. Muniratnam सामाजिक कार्य आन्ध्र प्रदेश
२०१२ Muthuswamy, Na.Na. Muthuswamy कला तमिलनाडु
२०१२ Nagarathnamma, R.R. Nagarathnamma कला कर्नाटक
२०१२ Nair, J. HareendranJ. Hareendran Nair चिकित्सा केरल
२०१२ Namboodiri, Kalamandalam SivanKalamandalam Sivan Namboodiri कला केरल
२०१२ Natarajan, Vallalarpuram SennimalaiVallalarpuram Sennimalai Natarajan चिकित्सा तमिलनाडु
२०१२ Paddayya, K.K. Paddayya अन्य महाराष्ट्र
२०१२ Pandya, Niranjan PranshankarNiranjan Pranshankar Pandya सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१२ Parekh, Pravin H.Pravin H. Parekh सार्वजनिक मामिला दिल्ली
२०१२ Patar, Surjit सिंहSurjit सिंह Patar साहित्य र शिक्षा पञ्जाब
२०१२ Paul, PriyaPriya Paul व्यापार र उद्योग दिल्ली
२०१२ Pillai, GopinathGopinath Pillai व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ७]
२०१२ Piramal, Swati A.Swati A. Piramal व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१२ Priyadarshan, Priyadarshan कला तमिलनाडु
२०१२ Rajan, Yagnaswami SundaraYagnaswami Sundara Rajan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१२ Ram, LimbaLimba Ram खेलकुद राजस्थान
२०१२ Reddiar, T. VenkatapathiT. Venkatapathi Reddiar अन्य Puducherry
२०१२ Sahai, SachchidanandSachchidanand Sahai साहित्य र शिक्षा हरियाणा
२०१२ Sarabhai, Kartikeya V.Kartikeya V. Sarabhai अन्य गुजरात
२०१२ Sealy, Irwin AllanIrwin Allan Sealy साहित्य र शिक्षा उत्तराखण्ड
२०१२ Seth, PepitaPepita Seth साहित्य र शिक्षा केरल
२०१२ Sharma, VijayVijay Sharma कला हिमाचल प्रदेश
२०१२ Shiba, ShojiShoji Shiba व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ९]
२०१२ Shridhar, Vijay DuttVijay Dutt Shridhar साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१२ Shukla, JagadishJagadish Shukla विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१२ सिंह, Jitendra KumarJitendra Kumar सिंह चिकित्सा बिहार
२०१२ सिंह, VijaypalVijaypal सिंह विज्ञान र इन्जिनियरिङ् उत्तर प्रदेश
२०१२ सिंहal, Lokesh KumarLokesh Kumar सिंहal विज्ञान र इन्जिनियरिङ् हरियाणा
२०१२ Thanmawia, Ralte L.Ralte L. Thanmawia साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०१२ Tuli, UmaUma Tuli सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१२ Tyabji, LailaLaila Tyabji कला दिल्ली
२०१२ Vaidya, PrabhakarPrabhakar Vaidya खेलकुद महाराष्ट्र
२०१२ Vaishya, Shrinivas S.Shrinivas S. Vaishya चिकित्सा Daman & Diu
२०१२ Varma, S. P.S. P. Varma सामाजिक कार्य जम्मु र कश्मिर
२०१२ Waikar, YamunabaiYamunabai Waikar कला महाराष्ट्र
२०१२ Yadav, Phoolbasan BaiPhoolbasan Bai Yadav सामाजिक कार्य छतीसगढ
२०१२ Yanga, BinnyBinny Yanga सामाजिक कार्य Arunachal Pradesh
२०१३ Abbi, AnvitaAnvita Abbi साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१३ Agarwal, PremlataPremlata Agarwal खेलकुद झारखण्ड
२०१३ Aggarwal, Sudarshan K.Sudarshan K. Aggarwal चिकित्सा दिल्ली
२०१३ Agrawal, ManindraManindra Agrawal विज्ञान र इन्जिनियरिङ् उत्तर प्रदेश
२०१३ Ali, S. ShakirS. Shakir Ali कला राजस्थान
२०१३ Anjaiah, GajamGajam Anjaiah कला आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Badwe, Rajendra AchyutRajendra Achyut Badwe चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१३ Bapu, Bapu कला तमिलनाडु
२०१३ Barma, MustansirMustansir Barma विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१३ Barooah, Hemendra PrasadHemendra Prasad Barooah व्यापार र उद्योग पश्चिम बङ्गाल
२०१३ Bartholomew, PabloPablo Bartholomew कला दिल्ली
२०१३ Baul, Purna DasPurna Das Baul कला पश्चिम बङ्गाल
२०१३ Bharti, G. C. D.G. C. D. Bharti कला छतीसगढ
२०१३ Bir, Apurba KishoreApurba Kishore Bir कला महाराष्ट्र
२०१३ Bisht, Ravindra सिंहRavindra सिंह Bisht अन्य उत्तर प्रदेश
२०१३ Bora, GhanakantaGhanakanta Bora कला असम
२०१३ Chander, AvinashAvinash Chander विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१३ Chowdhury, Jharna DharaJharna Dhara Chowdhury सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha १०]
२०१३ Chunekar, Krishna ChandraKrishna Chandra Chunekar चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१३ Das, TaraprasadTaraprasad Das चिकित्सा उडिसा
२०१३ Devarajan, T. V.T. V. Devarajan चिकित्सा तमिलनाडु
२०१३ Dhande, Sanjay GovindSanjay Govind Dhande विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१३ Dutt, YogeshwarYogeshwar Dutt खेलकुद हरियाणा
२०१३ Fazli, NidaNida Fazli साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१३ Gopal, Saroj ChooramaniSaroj Chooramani Gopal चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१३ Gowrishankar, JayaramanJayaraman Gowrishankar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Gupta, Vishwa KumarVishwa Kumar Gupta चिकित्सा दिल्ली
२०१३ Herzberger, RadhikaRadhika Herzberger साहित्य र शिक्षा आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Jayashree, B.B. Jayashree कला कर्नाटक
२०१३ Julka, Pramod KumarPramod Kumar Julka चिकित्सा दिल्ली
२०१३ Kale, Sharad P.Sharad P. Kale विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१३ Kamble, MilindMilind Kamble व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१३ Karashima, NoboruNoboru Karashima साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ९]
२०१३ Khatri, Gulshan RaiGulshan Rai Khatri चिकित्सा दिल्ली
२०१३ Krishan, RamRam Krishan# सामाजिक कार्य उत्तर प्रदेश
२०१३ Kumar, RituRitu Kumar अन्य दिल्ली
२०१३ Kumar, VijayVijay Kumar खेलकुद मध्य प्रदेश
२०१३ Lepcha, HildamitHildamit Lepcha कला Sikkim
२०१३ Lucknawi, SalikSalik Lucknawiढाँचा:Efn-lr# साहित्य र शिक्षा पश्चिम बङ्गाल
२०१३ Luthra, VandanaVandana Luthra व्यापार र उद्योग दिल्ली
२०१३ Madhu, Madhu कला केरल
२०१३ Maeilanandhan, S. K. M.S. K. M. Maeilanandhan सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१३ Malhotra, SudhaSudha Malhotra कला महाराष्ट्र
२०१३ Malsawma, J.J. Malsawma साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०१३ Mani, Ganesh KumarGanesh Kumar Mani चिकित्सा दिल्ली
२०१३ Maydeo, Amit PrabhakarAmit Prabhakar Maydeo चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१३ Meher, Kailash ChandraKailash Chandra Meher कला उडिसा
२०१३ Mishra, NileemaNileema Mishra सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१३ Nagarajegowda, GirishaGirisha Nagarajegowda खेलकुद कर्नाटक
२०१३ Nanavati, ReemaReema Nanavati सामाजिक कार्य गुजरात
२०१३ Natarajan, SundaramSundaram Natarajan चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१३ Pal, Sankar KumarSankar Kumar Pal विज्ञान र इन्जिनियरिङ् पश्चिम बङ्गाल
२०१३ Pandit, Brahmdeo RamBrahmdeo Ram Pandit कला महाराष्ट्र
२०१३ Patekar, NanaNana Patekar कला महाराष्ट्र
२०१३ Patel, DevendraDevendra Patel साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१३ Pathy, RajshreeRajshree Pathy व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०१३ Phatak, Deepak B.Deepak B. Phatak विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१३ Pinney, ChristopherChristopher Pinney साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ६]
२०१३ Raju, Mudundi RamakrishnaMudundi Ramakrishna Raju विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Ram, C. Venkata S.C. Venkata S. Ram चिकित्सा आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Ram, Manju BharatManju Bharat Ramढाँचा:Efn-lr# सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१३ राव, Rekandar NageswaraRekandar Nageswara राव कला आन्ध्र प्रदेश
२०१३ Saroj, KalpanaKalpana Saroj व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१३ Saznawaz, Ghulam MohammadGhulam Mohammad Saznawaz कला जम्मु र कश्मिर
२०१३ Sharaf-e-Alam, MohammadMohammad Sharaf-e-Alam साहित्य र शिक्षा बिहार
२०१३ Sharma, SurendraSurendra Sharma साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१३ Shiledar, JaymalaJaymala Shiledar कला महाराष्ट्र
२०१३ Shukla, Rama KantRama Kant Shukla साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१३ सिंह, DingkoDingko सिंह खेलकुद महाराष्ट्र
२०१३ सिंह, Jagdish PrasadJagdish Prasad सिंह साहित्य र शिक्षा बिहार
२०१३ Sippy, RameshRamesh Sippy कला महाराष्ट्र
२०१३ Sood, Ajay K.Ajay K. Sood विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१३ Sridevi, Sridevi कला महाराष्ट्र
२०१३ Takhar, Bajrang LalBajrang Lal Takhar खेलकुद राजस्थान
२०१३ Talwalkar, SureshSuresh Talwalkar कला महाराष्ट्र
२०१३ Tarapor, MahrukhMahrukh Tarapor कला महाराष्ट्र
२०१३ Thakur, BalwantBalwant Thakur कला जम्मु र कश्मिर
२०१३ Tikku, RajendraRajendra Tikku कला जम्मु र कश्मिर
२०१३ VijayRaghavan, K.K. VijayRaghavan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१३ Wasey, AkhtarulAkhtarul Wasey साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Abidi, NaheedNaheed Abidi साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१४ Acharya, Kiritkumar MansukhlalKiritkumar Mansukhlal Acharya चिकित्सा गुजरात
२०१४ Acharya, Subrat KumarSubrat Kumar Acharya चिकित्सा दिल्ली
२०१४ Baig, Mohammad AliMohammad Ali Baig कला आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Balan, VidyaVidya Balan कला महाराष्ट्र
२०१४ Basu, SekharSekhar Basu विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१४ Bhardwaj, Musafir RamMusafir Ram Bhardwaj कला हिमाचल प्रदेश
२०१४ Bhargava, BalramBalram Bhargava चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१४ Chakradhar, AshokAshok Chakradhar साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Chakravarty, IndiraIndira Chakravarty चिकित्सा पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Chandradathan, MadhavanMadhavan Chandradathan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् केरल
२०१४ Chatterjee, SabitriSabitri Chatterjee कला पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Chhuanvawram, ChhakchhuakChhakchhuak Chhuanvawram साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०१४ Chopra, AnjumAnjum Chopra खेलकुद दिल्ली
२०१४ Dabas, SunilSunil Dabas खेलकुद हरियाणा
२०१४ Dabholkar, NarendraNarendra Dabholkarढाँचा:Efn-lr# सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१४ Daruwalla, Keki N.Keki N. Daruwalla साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Das, Biman बिहारiBiman बिहारi Das कला दिल्ली
२०१४ Das, SunilSunil Das कला पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Deshpande, Ramakant KrishnajiRamakant Krishnaji Deshpande चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१४ Devi, Elam EndiraElam Endira Devi कला मनीपुर
२०१४ Devi, SupriyaSupriya Devi कला पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Devy, G. N.G. N. Devy साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१४ Dharmshaktu, Love Raj सिंहLove Raj सिंह Dharmshaktu खेलकुद दिल्ली
२०१४ Dutt, BrahmBrahm Dutt सामाजिक कार्य हरियाणा
२०१४ Enoch, KolakaluriKolakaluri Enoch साहित्य र शिक्षा आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Ghai, Ved KumariVed Kumari Ghai साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१४ Ghate, VijayVijay Ghate कला महाराष्ट्र
२०१४ Ghosh, Jayanta KumarJayanta Kumar Ghosh विज्ञान र इन्जिनियरिङ् पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Goswami, Mukul ChandraMukul Chandra Goswami सामाजिक कार्य असम
२०१४ Goyal, Pawan RajPawan Raj Goyal चिकित्सा हरियाणा
२०१४ Grover, Rajesh KumarRajesh Kumar Grover चिकित्सा दिल्ली
२०१४ Grover, RaviRavi Grover विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१४ Gupta, AmodAmod Gupta चिकित्सा हरियाणा
२०१४ Hazra, Daya KishoreDaya Kishore Hazra चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१४ Hosur, Ramakrishna V.Ramakrishna V. Hosur विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१४ Iyer, RamaswamyRamaswamy Iyer विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१४ Jacob, Thenumgal PouloseThenumgal Poulose Jacob चिकित्सा तमिलनाडु
२०१४ Jafa, ManoramaManorama Jafa साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Jain, DurgaDurga Jain सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१४ Jemmis, Eluvathingal DevassyEluvathingal Devassy Jemmis विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१४ Joshi, Nayana ApteNayana Apte Joshi कला महाराष्ट्र
२०१४ Joshi, Shashank R.Shashank R. Joshi चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१४ Karnaa, RaniRani Karnaa कला पश्चिम बङ्गाल
२०१४ Kaul, BansiBansi Kaul कला दिल्ली
२०१४ Kaul, J. L.J. L. Kaul सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१४ Khaleefathullah, Hakim SyedHakim Syed Khaleefathullah चिकित्सा तमिलनाडु
२०१४ Khan, MoinuddinMoinuddin Khan कला राजस्थान
२०१४ Khatoon, RehanaRehana Khatoon साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Kilemsungla, P.P. Kilemsungla साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ Kirtane, Milind VasantMilind Vasant Kirtane चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१४ Kumar, A. S. KiranA. S. Kiran Kumar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् गुजरात
२०१४ Kumar, LalitLalit Kumar चिकित्सा दिल्ली
२०१४ Mago, Ashok KumarAshok Kumar Mago सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१४ Mahalik, GeetaGeeta Mahalik कला दिल्ली
२०१४ Maity, PareshParesh Maity कला दिल्ली
२०१४ Mayeda, SengakuSengaku Mayeda साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ९]
२०१४ Meitei, Waikhom GojenWaikhom Gojen Meitei साहित्य र शिक्षा मनीपुर
२०१४ Mishra, MohanMohan Mishra चिकित्सा बिहार
२०१४ Mohan, RamRam Mohan कला महाराष्ट्र
२०१४ Mootha, VamsiVamsi Mootha चिकित्सा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१४ Mukherjee, SiddharthaSiddhartha Mukherjee चिकित्सा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१४ Naik, NitishNitish Naik चिकित्सा दिल्ली
२०१४ Nair, M. SubhadraM. Subhadra Nair चिकित्सा केरल
२०१४ Namboothiri, VishnunarayananVishnunarayanan Namboothiri साहित्य र शिक्षा केरल
२०१४ Narra, Ravi KumarRavi Kumar Narra व्यापार र उद्योग आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Pallikal, DipikaDipika Pallikal खेलकुद तमिलनाडु
२०१४ Panagariya, AshokAshok Panagariya चिकित्सा राजस्थान
२०१४ Pandey, Narendra KumarNarendra Kumar Pandey चिकित्सा हरियाणा
२०१४ Parida, Ajay KumarAjay Kumar Parida विज्ञान र इन्जिनियरिङ् तमिलनाडु
२०१४ Pattnaik, SudarsanSudarsan Pattnaik कला उडिसा
२०१४ Pawar, Pratap GovindraoPratap Govindrao Pawar व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१४ Prabhu, H. BonifaceH. Boniface Prabhu खेलकुद कर्नाटक
२०१४ Pradhan, SunilSunil Pradhan चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१४ Prasad, M. Y. S.M. Y. S. Prasad विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Rajgopal, AshokAshok Rajgopal चिकित्सा दिल्ली
२०१४ राव, Kamini A.Kamini A. राव चिकित्सा कर्नाटक
२०१४ Rawal, PareshParesh Rawal कला महाराष्ट्र
२०१४ Rodricks, WendellWendell Rodricks अन्य गोवा
२०१४ Sahariah, SarbeswarSarbeswar Sahariah चिकित्सा आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Saraiya, RajeshRajesh Saraiya व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१४ Satyabhama, KalamandalamKalamandalam Satyabhama कला केरल
२०१४ Savani, MathurMathur Savani सामाजिक कार्य गुजरात
२०१४ Shah, Hasmukh ChamanlalHasmukh Chamanlal Shah सार्वजनिक मामिला गुजरात
२०१४ Sharma, Anuj (Ramanuj)Anuj (Ramanuj) Sharma कला छतीसगढ
२०१४ सिंह, BrahmaBrahma सिंह विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१४ सिंह, DineshDinesh सिंह साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१४ सिंह, Vinod K.Vinod K. सिंह विज्ञान र इन्जिनियरिङ् मध्य प्रदेश
२०१४ सिंह, YuvrajYuvraj सिंह खेलकुद हरियाणा
२०१४ Sivan, SantoshSantosh Sivan कला तमिलनाडु
२०१४ Sodha, MamtaMamta Sodha खेलकुद हरियाणा
२०१४ Srinivasan, MallikaMallika Srinivasan व्यापार र उद्योग तमिलनाडु
२०१४ Sriramarao, AnumoluAnumolu Sriramarao सामाजिक कार्य आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Sundararajan, GovindanGovindan Sundararajan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् आन्ध्र प्रदेश
२०१४ Talha, ParveenParveen Talha निजामती सेवा उत्तर प्रदेश
२०१४ Taraporevala, SooniSooni Taraporevala कला महाराष्ट्र
२०१४ Titiyal, J. S.J. S. Titiyal चिकित्सा दिल्ली
२०१४ Tondup, TashiTashi Tondup सार्वजनिक मामिला जम्मु र कश्मिर
२०१४ Upadhyaya, Om PrakashOm Prakash Upadhyaya चिकित्सा पञ्जाब
२०१४ Verma, MaheshMahesh Verma चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Anagani, ManjulaManjula Anagani चिकित्सा तेलङ्गाना
२०१५ Arunan, SubbiahSubbiah Arunan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१५ Baosheng, HuangHuang Baosheng साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ११]
२०१५ Baumer, BettinaBettina Baumer साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१५ Bedi, NareshNaresh Bedi कला दिल्ली
२०१५ Bhagat, AshokAshok Bhagat सामाजिक कार्य झारखण्ड
२०१५ Bhansali, Sanjay LeelaSanjay Leela Bhansali कला महाराष्ट्र
२०१५ Blamont, JacquesJacques Blamont विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha १२]
२०१५ Bora, Lakshmi NandanLakshmi Nandan Bora साहित्य र शिक्षा असम
२०१५ Carrière, Jean-ClaudeJean-Claude Carrière साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha १२]
२०१५ Chaturvedi, GyanGyan Chaturvedi साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१५ Chawla, Yogesh KumarYogesh Kumar Chawla चिकित्सा चण्डीगढ
२०१५ Chetty, Nadarajan RajNadarajan Raj Chetty साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१५ Chikkala, JayakumariJayakumari Chikkala चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Debroy, BibekBibek Debroy साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१५ Devi, Sarungbam Bimola KumariSarungbam Bimola Kumari Devi चिकित्सा मनीपुर
२०१५ Gulati, AshokAshok Gulati साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१५ Guleria, RandeepRandeep Guleria चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Haridas, K. P.K. P. Haridas चिकित्सा केरल
२०१५ Hart, George L.George L. Hart साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१५ Jain, RahulRahul Jain कला दिल्ली
२०१५ Jain, RavindraRavindra Jain कला महाराष्ट्र
२०१५ Jogi, SunilSunil Jogi साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१५ Joshi, PrasoonPrasoon Joshi कला महाराष्ट्र
२०१५ Kanyakumari, A.A. Kanyakumari कला तमिलनाडु
२०१५ Kar, PrafullaPrafulla Kar कला उडिसा
२०१५ Karim, Saba AnjumSaba Anjum Karim खेलकुद छतीसगढ
२०१५ Khan, Usha KiranUsha Kiran Khan साहित्य र शिक्षा बिहार
२०१५ Kotecha, RajeshRajesh Kotecha चिकित्सा राजस्थान
२०१५ Kriplani, AlkaAlka Kriplani चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Kumar, HarshHarsh Kumar चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Mallaya, Narayana PurushothamaNarayana Purushothama Mallaya साहित्य र शिक्षा केरल
२०१५ Mascarenhas, LambertLambert Mascarenhas साहित्य र शिक्षा गोवा
२०१५ McGilligan, Janak PaltaJanak Palta McGilligan सामाजिक कार्य मध्य प्रदेश
२०१५ Mehta, Meetha LalMeetha Lal Mehtaढाँचा:Efn-lr# सामाजिक कार्य राजस्थान
२०१५ Mehta, TaarakTaarak Mehta साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१५ Mehta, Veerendra RajVeerendra Raj Mehta सामाजिक कार्य दिल्ली
२०१५ Mukherjee, TriptiTripti Mukherjee कला ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१५ Nongkynrih, NeilNeil Nongkynrih कला मेघालय
२०१५ Nori, DattatreyuduDattatreyudu Nori चिकित्सा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१५ Norphel, ChewangChewang Norphel अन्य जम्मु र कश्मिर
२०१५ Pai, T.V. MohandasT.V. Mohandas Pai व्यापार र उद्योग कर्नाटक
२०१५ Patel, TejasTejas Patel चिकित्सा गुजरात
२०१५ Payeng, JadavJadav Payeng अन्य असम
२०१५ Pillarisetti, Raghu RamRaghu Ram Pillarisetti चिकित्सा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१५ Poddar, BimlaBimla Poddar सामाजिक कार्य उत्तर प्रदेश
२०१५ Prabhakar, N.N. Prabhakar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१५ Prahlada, Prahlada विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१५ Prasad, NarendraNarendra Prasad चिकित्सा बिहार
२०१५ Rai, Ram BahadurRam Bahadur Rai साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१५ Raj, MithaliMithali Raj खेलकुद तेलङ्गाना
२०१५ Raja, Amrta Suryananda MahaAmrta Suryananda Maha Raja अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha १३]
२०१५ Rajaraman, P. V.P. V. Rajaraman निजामती सेवा तमिलनाडु
२०१५ Rajput, J. S.J. S. Rajput साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१५ राव, Kota SrinivasaKota Srinivasa राव कला आन्ध्र प्रदेश
२०१५ Rawat, SaumitraSaumitra Rawat चिकित्सा ढाँचा:Dash[upper-alpha ६]
२०१५ Rinpoche, H. ThegtseH. Thegtse Rinpoche अन्य Arunachal Pradesh
२०१५ Roy, Bimal KumarBimal Kumar Roy साहित्य र शिक्षा पश्चिम बङ्गाल
२०१५ Schmiedchen, AnnetteAnnette Schmiedchen साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ३]
२०१५ Sen, ShekharShekhar Sen कला महाराष्ट्र
२०१५ Shah, GunvantGunvant Shah साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१५ Sharma, BrahmdevBrahmdev Sharma साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१५ Sharma, ManuManu Sharma साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१५ Sharma, Pran KumarPran Kumar Sharmaढाँचा:Efn-lr# कला दिल्ली
२०१५ Sharma, Yog RajYog Raj Sharma चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Shastri, VasantVasant Shastri विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१५ Shivkumar, S. K.S. K. Shivkumar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१५ Sindhu, P. V.P. V. Sindhu खेलकुद तेलङ्गाना
२०१५ सिंह, SardaraSardara सिंह खेलकुद हरियाणा
२०१५ Sinha, ArunimaArunima Sinha खेलकुद उत्तर प्रदेश
२०१५ Soni, Mahesh RajMahesh Raj Soni कला राजस्थान
२०१५ Tandon, NikhilNikhil Tandon चिकित्सा दिल्ली
२०१५ Trivedi, Hargovind LaxmishankerHargovind Laxmishanker Trivedi चिकित्सा गुजरात
२०१५ Vasudevan, R.R. Vasudevanढाँचा:Efn-lr# निजामती सेवा तमिलनाडु
२०१६ Annadurai, MylswamyMylswamy Annadurai विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१६ Awasthi, MaliniMalini Awasthi कला उत्तर प्रदेश
२०१६ Banga, Ajaypal सिंहAjaypal सिंह Banga व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१६ Bezbaruah, Dhirendra NathDhirendra Nath Bezbaruah साहित्य र शिक्षा असम
२०१६ Bhandarkar, MadhurMadhur Bhandarkar कला महाराष्ट्र
२०१६ Bhyrappa, S. L.S. L. Bhyrappa साहित्य र शिक्षा कर्नाटक
२०१६ Blic, Madeleine Herman deMadeleine Herman de Blic सामाजिक कार्य Puducherry
२०१६ Borkar, TulsidasTulsidas Borkar कला गोवा
२०१६ Brahma, KameshwarKameshwar Brahma साहित्य र शिक्षा असम
२०१६ Mannam, Gopi ChandGopi Chand Mannam चिकित्सा तेलङ्गाना
२०१६ Chandra, PraveenPraveen Chandra चिकित्सा दिल्ली
२०१६ Chandrakar, MamtaMamta Chandrakar कला छतीसगढ
२०१६ Chatterji, DipankarDipankar Chatterji विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१६ Chopra, PriyankaPriyanka Chopra कला महाराष्ट्र
२०१६ Dasa, Madhu PanditMadhu Pandit Dasa सामाजिक कार्य कर्नाटक
२०१६ Devgan, AjayAjay Devgan कला महाराष्ट्र
२०१६ Doshi, SushilSushil Doshi खेलकुद मध्य प्रदेश
२०१६ Dutta, Ajoy KumarAjoy Kumar Dutta सामाजिक कार्य असम
२०१६ Ebnezar, JohnJohn Ebnezar चिकित्सा कर्नाटक
२०१६ Gadhvi, BhikhudanBhikhudan Gadhvi कला गुजरात
२०१६ Gambhir, Daljeet सिंहDaljeet सिंह Gambhir चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Gharda, Keki HormusjiKeki Hormusji Gharda व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१६ Ghosh, SomaSoma Ghosh कला उत्तर प्रदेश
२०१६ Gokhale, A. G. K.A. G. K. Gokhale चिकित्सा आन्ध्र प्रदेश
२०१६ Goud, LaxmaLaxma Goud कला तेलङ्गाना
२०१६ Jaffrey, SaeedSaeed Jaffreyढाँचा:Efn-lr# कला ढाँचा:Dash[upper-alpha ६]
२०१६ Joshi, M. M.M. M. Joshi चिकित्सा कर्नाटक
२०१६ Srinivasan, Damal KandalaiDamal Kandalai Srinivasan सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१६ Kant, RaviRavi Kant चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Kaul, Jawahar LalJawahar Lal Kaul साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१६ Khan, Salman Amin "Sal"Salman Amin "Sal" Khan साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१६ Krishnan, SunithaSunitha Krishnan सामाजिक कार्य तेलङ्गाना
२०१६ Kumar, VenkateshVenkatesh Kumar कला कर्नाटक
२०१६ Kumar, SatishSatish Kumar विज्ञान र इन्जिनियरिङ् दिल्ली
२०१६ Kumari, DeepikaDeepika Kumari खेलकुद झारखण्ड
२०१६ Kureel, Shiv NarainShiv Narain Kureel चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Lahiri, T. K.T. K. Lahiri चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Lal, Naresh ChanderNaresh Chander Lal कला Andaman & Nicobar Islands
२०१६ Lekhiwal, Jai PrakashJai Prakash Lekhiwal कला दिल्ली
२०१६ Malhotra, Anil KumariAnil Kumari Malhotra चिकित्सा दिल्ली
२०१६ Malik, AshokAshok Malik साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१६ Krishnamani, M. N.M. N. Krishnamani सार्वजनिक मामिला दिल्ली
२०१६ Mehta, Mahesh ChandraMahesh Chandra Mehta सार्वजनिक मामिला दिल्ली
२०१६ Menon, SundarSundar Menon सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २]
२०१६ Mondhe, Bhalchandra DattatrayBhalchandra Dattatray Mondhe कला मध्य प्रदेश
२०१६ Muruganantham, ArunachalamArunachalam Muruganantham सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१६ Nag, HaldharHaldhar Nag साहित्य र शिक्षा उडिसा
२०१६ Nagar, RavindraRavindra Nagar साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१६ Nagendra, H. R.H. R. Nagendra अन्य कर्नाटक
२०१६ Nair, P. GopinathanP. Gopinathan Nair सामाजिक कार्य केरल
२०१६ Narayana, T. V.T. V. Narayana सामाजिक कार्य तेलङ्गाना
२०१६ Nayudamma, YarlagaddaYarlagadda Nayudamma चिकित्सा आन्ध्र प्रदेश
२०१६ Nikam, UjjwalUjjwal Nikam सार्वजनिक मामिला महाराष्ट्र
२०१६ Nikic, Predrag K.Predrag K. Nikic अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha १४]
२०१६ Olwe, SudharakSudharak Olwe सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१६ Oraon, SimonSimon Oraon अन्य झारखण्ड
२०१६ Palekar, SubhashSubhash Palekar अन्य महाराष्ट्र
२०१६ Panda, Nila MadhabNila Madhab Panda कला दिल्ली
२०१६ Pandey, PiyushPiyush Pandey अन्य महाराष्ट्र
२०१६ Pant, PushpeshPushpesh Pant साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१६ Postel, MichaelMichael Postel कला ढाँचा:Dash[upper-alpha १२]
२०१६ Prahlad, PratibhaPratibha Prahlad कला दिल्ली
२०१६ Qureshi, ImitiazImitiaz Qureshi अन्य दिल्ली
२०१६ Rajamouli, S. S.S. S. Rajamouli कला तेलङ्गाना
२०१६ Shanghvi, DilipDilip Shanghvi व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१६ Sapera, GulaboGulabo Sapera कला राजस्थान
२०१६ Sarkar, Sabya SachiSabya Sachi Sarkar चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Sema, TokhehoTokheho Sema सार्वजनिक मामिला Nagaland
२०१६ Shah, Sudhir V.Sudhir V. Shah चिकित्सा गुजरात
२०१६ Sharma, MaheshMahesh Sharma व्यापार र उद्योग दिल्ली
२०१६ Shastri, DahyabhaiDahyabhai Shastri साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१६ सिंह, Ram HarshRam Harsh सिंह चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१६ Sinha, Ravindra KumarRavindra Kumar Sinha अन्य बिहार
२०१६ Srivastava, M. V. PadmaM. V. Padma Srivastava चिकित्सा दिल्ली
२०१६ Srivastava, Onkar NathOnkar Nath Srivastava विज्ञान र इन्जिनियरिङ् उत्तर प्रदेश
२०१६ Srivastava, SaurabhSaurabh Srivastava व्यापार र उद्योग दिल्ली
२०१६ Supakar, Sribhas ChandraSribhas Chandra Supakar कला उत्तर प्रदेश
२०१६ Surana, Prakash ChandPrakash Chand Suranaढाँचा:Efn-lr# कला राजस्थान
२०१६ Tandon, VeenaVeena Tandon विज्ञान र इन्जिनियरिङ् मेघालय
२०१६ Tasa, Prahlad ChandraPrahlad Chandra Tasa साहित्य र शिक्षा असम
२०१६ Chandrasekar, T. S.T. S. Chandrasekar चिकित्सा तमिलनाडु
२०१६ Yadav, G. D.G. D. Yadav विज्ञान र इन्जिनियरिङ् महाराष्ट्र
२०१६ Zhang, Hui LanHui Lan Zhang अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha ११]
२०१७ Agarwal, AnantAnant Agarwal साहित्य र शिक्षा [upper-alpha ४]
२०१७ Ahmed, EliEli Ahmed साहित्य र शिक्षा असम
२०१७ Amma, MeenakshiMeenakshi Amma अन्य केरल
२०१७ Bharadwaj, GirishGirish Bharadwaj सामाजिक कार्य कर्नाटक
२०१७ Bhattacharyya, Asoke KumarAsoke Kumar Bhattacharyya अन्य पश्चिम बङ्गाल
२०१७ Bhide, Nivedita RaghunathNivedita Raghunath Bhide सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१७ Bisht, BasantiBasanti Bisht कला उत्तराखण्ड
२०१७ Bodanapu, Mohan Reddy VenkatramaMohan Reddy Venkatrama Bodanapu व्यापार र उद्योग तेलङ्गाना
२०१७ Bommagowda, SukriSukri Bommagowda कला कर्नाटक
२०१७ Chaudhary, Krishna RamKrishna Ram Chaudhary कला उत्तर प्रदेश
२०१७ Chowdary, Tripuraneni HanumanTripuraneni Hanuman Chowdary निजामती सेवा तेलङ्गाना
२०१७ Danino, MichelMichel Danino साहित्य र शिक्षा तमिलनाडु
२०१७ Das, SubrotoSubroto Das चिकित्सा गुजरात
२०१७ Devi, BauaBaua Devi कला बिहार
२०१७ Dharmadhikari, AppasahebAppasaheb Dharmadhikari सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१७ Dutt, BalbirBalbir Dutt साहित्य र शिक्षा झारखण्ड
२०१७ Ganatra, BipinBipin Ganatra सामाजिक कार्य पश्चिम बङ्गाल
२०१७ Gitai, TilakTilak Gitai कला राजस्थान
२०१७ Godbole, Madan MadhavMadan Madhav Godbole चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१७ Goswami, Jitendra NathJitendra Nath Goswami विज्ञान र इन्जिनियरिङ् असम
२०१७ Gowda, VikasVikas Gowda खेलकुद कर्नाटक
२०१७ Haque, KarimulKarimul Haque सामाजिक कार्य पश्चिम बङ्गाल
२०१७ Haripal, JitendraJitendra Haripal कला उडिसा
२०१७ Kapoor, SanjeevSanjeev Kapoor अन्य महाराष्ट्र
२०१७ Karmakar, DipaDipa Karmakar खेलकुद Tripura
२०१७ Kher, KailashKailash Kher कला महाराष्ट्र
२०१७ Kohli, NarendraNarendra Kohli साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१७ Kohli, ViratVirat Kohli खेलकुद दिल्ली
२०१७ Koirala, AnuradhaAnuradha Koirala सामाजिक कार्य [upper-alpha १५]
२०१७ Koteswaramma, V.V. Koteswaramma साहित्य र शिक्षा आन्ध्र प्रदेश
२०१७ Malik, DeepaDeepa Malik खेलकुद हरियाणा
२०१७ Malik, SakshiSakshi Malik खेलकुद हरियाणा
२०१७ Mallesham, ChintakindiChintakindi Mallesham विज्ञान र इन्जिनियरिङ् तेलङ्गाना
२०१७ Mapuskar, Suhas VitthalSuhas Vitthal Mapuskar# सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१७ Meher, SadhuSadhu Meher कला उडिसा
२०१७ Minz, MukutMukut Minz चिकित्सा चण्डीगढ
२०१७ Mohanty, ArunaAruna Mohanty कला उडिसा
२०१७ Muringla, Birkha Bahadur LimbooBirkha Bahadur Limboo Muringla साहित्य र शिक्षा Sikkim
२०१७ Murthy, T. K.T. K. Murthy कला तमिलनाडु
२०१७ Naik, ShekharShekhar Naik खेलकुद कर्नाटक
२०१७ Nair, Chemanchery KunhiramanChemanchery Kunhiraman Nair कला केरल
२०१७ Namboothiri, Akkitham AchuthanAkkitham Achuthan Namboothiri साहित्य र शिक्षा केरल
२०१७ Nayak, MukundMukund Nayak कला झारखण्ड
२०१७ Nil, Wareppa NabaWareppa Naba Nil कला मनीपुर
२०१७ Pandita, Kashi NathKashi Nath Pandita साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१७ Pandya, VishnuVishnu Pandya साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१७ Patel, V. G.V. G. Patel साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१७ Patel, Devendra DayabhaiDevendra Dayabhai Patel चिकित्सा गुजरात
२०१७ Patel, Genabhai DargabhaiGenabhai Dargabhai Patel अन्य गुजरात
२०१७ Paudwal, AnuradhaAnuradha Paudwal कला महाराष्ट्र
२०१७ Pithawa, ChandrakantChandrakant Pithawa विज्ञान र इन्जिनियरिङ् तेलङ्गाना
२०१७ Ponnammal, Parassala B.Parassala B. Ponnammal कला केरल
२०१७ Ramaiah, DaripalliDaripalli Ramaiah सामाजिक कार्य तेलङ्गाना
२०१७ राव, Aekka YadagiriAekka Yadagiri राव कला तेलङ्गाना
२०१७ Ray, Ajoy KumarAjoy Kumar Ray विज्ञान र इन्जिनियरिङ् पश्चिम बङ्गाल
२०१७ Seechewal, Balbir सिंहBalbir सिंह Seechewal सामाजिक कार्य पञ्जाब
२०१७ Shah, H. R.H. R. Shah साहित्य र शिक्षा [upper-alpha ४]
२०१७ Sharma, Arun KumarArun Kumar Sharma अन्य छतीसगढ
२०१७ Shastry, Chamu KrishnaChamu Krishna Shastry साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१७ Shreejesh, P. R.P. R. Shreejesh खेलकुद केरल
२०१७ Sibal, KanwalKanwal Sibal निजामती सेवा दिल्ली
२०१७ सिंह, Laishram BirendrakumarLaishram Birendrakumar सिंह कला मनीपुर
२०१७ सिंह, HarkishanHarkishan सिंह चिकित्सा चण्डीगढ
२०१७ Solomon, SunitiSuniti Solomonढाँचा:Efn-lr# चिकित्सा तमिलनाडु
२०१७ Somaaya, BhawanaBhawana Somaaya साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१७ Suri, PunamPunam Suri साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१७ Thangavelu, MariyappanMariyappan Thangavelu खेलकुद तमिलनाडु
२०१७ Tripathi, Harihar KripaluHarihar Kripalu Tripathi साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१७ Upadhyay, PurushottamPurushottam Upadhyay कला गुजरात
२०१७ Venkatasubbiah, G.G. Venkatasubbiah साहित्य र शिक्षा कर्नाटक
२०१७ Vishnuvardhan, BharathiBharathi Vishnuvardhan कला कर्नाटक
२०१७ Viswanathan, T. K.T. K. Viswanathan निजामती सेवा हरियाणा
२०१७ Waheed, Mohammed AbdulMohammed Abdul Waheed चिकित्सा तेलङ्गाना
२०१७ Yadav, BhaktiBhakti Yadav चिकित्सा मध्य प्रदेश
२०१८ Bang, Abhay and RaniAbhay and Rani Bang चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१८ Bapat, DamodarDamodar Bapat सामाजिक कार्य छतीसगढ
२०१८ Baruah, PrafullaPrafulla Baruah साहित्य र शिक्षा असम
२०१८ Bhatia, Mohan SwaroopMohan Swaroop Bhatia कला उत्तर प्रदेश
२०१८ Biswas, SudhanshuSudhanshu Biswas सामाजिक कार्य पश्चिम बङ्गाल
२०१८ Chanu, Saikhom MirabaiSaikhom Mirabai Chanu खेलकुद मनीपुर
२०१८ Chaturvedi, ShyamlalShyamlal Chaturvedi साहित्य र शिक्षा छतीसगढ
२०१८ Concepcion III, Jose Ma JoeyJose Ma Joey Concepcion III व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha १६]
२०१८ Devi, Langpoklakpam SubadaniLangpoklakpam Subadani Devi कला मनीपुर
२०१८ Devvarman, SomdevSomdev Devvarman खेलकुद Tripura
२०१८ Dhonden, YeshiYeshi Dhonden चिकित्सा हिमाचल प्रदेश
२०१८ Dutta, Arup KumarArup Kumar Dutta साहित्य र शिक्षा असम
२०१८ Gowda, DoddarangeDoddarange Gowda कला कर्नाटक
२०१८ Gupta, ArvindArvind Gupta साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१८ Hansda, DigamberDigamber Hansda साहित्य र शिक्षा झारखण्ड
२०१८ Ibrahim, Ramli BinRamli Bin Ibrahim कला ढाँचा:Dash[upper-alpha १७]
२०१८ Jalalpuri, AnwarAnwar Jalalpuriढाँचा:Efn-lr# साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१८ Jamir, Piyong TemjenPiyong Temjen Jamir साहित्य र शिक्षा Nagaland
२०१८ Joddati, SitavvaSitavva Joddati Social work कर्नाटक
२०१८ Joshi, ManojManoj Joshi कला महाराष्ट्र
२०१८ Joshi, MaltiMalti Joshi साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१८ Kabra, RameshwarlalRameshwarlal Kabra व्यापार र उद्योग महाराष्ट्र
२०१८ Kaul, Pran KishorePran Kishore Kaul कला जम्मु र कश्मिर
२०१८ Keokangna, BounlapBounlap Keokangna अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha १८]
२०१८ Kichlu, VijayVijay Kichlu कला पश्चिम बङ्गाल
२०१८ Koh, TommyTommy Koh सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha १९]
२०१८ , LakshmikuttyLakshmikutty चिकित्सा केरल
२०१८ Mahanta, Joyasree GoswamiJoyasree Goswami Mahanta साहित्य र शिक्षा असम
२०१८ Maharaj, Narayan DasNarayan Das Maharaj अन्य राजस्थान
२०१८ Maharana, PravakaraPravakara Maharana कला Orissa
२०१८ Many, HunHun Many सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha २०]
२०१८ Marwaai, NoufNouf Marwaai अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २१]
२०१८ Mehta, ZaverilalZaverilal Mehta साहित्य र शिक्षा गुजरात
२०१८ Mishra, Krishna बिहारiKrishna बिहारi Mishra साहित्य र शिक्षा पश्चिम बङ्गाल
२०१८ Mishra, SisirSisir Mishra कला महाराष्ट्र
२०१८ Mistry, SubhasiniSubhasini Mistry Social work पश्चिम बङ्गाल
२०१८ Mizokami, TomioTomio Mizokami साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ९]
२०१८ Somdet Phra Maha Muniwong अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २२]
२०१८ Musalgaonkar, Keshav रावKeshav राव Musalgaonkar साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१८ Myint-U, ThantThant Myint-U सार्वजनिक मामिला ढाँचा:Dash[upper-alpha २३]
२०१८ Nanammal, V.V. Nanammal अन्य तमिलनाडु
२०१८ Narasamma, SulagittiSulagitti Narasamma Social work कर्नाटक
२०१८ Navaneethakrishnan, VijayalakshmiVijayalakshmi Navaneethakrishnan कला तमिलनाडु
२०१८ Nuarta, I NyomanI Nyoman Nuarta कला ढाँचा:Dash[upper-alpha २४]
२०१८ Othman, Malai Haji Abdullah Bin Malai HajiMalai Haji Abdullah Bin Malai Haji Othman Social work ढाँचा:Dash[upper-alpha २५]
२०१८ Panika, GobardhanGobardhan Panika कला उडिसा
२०१८ Pattanayak, Bhabani CharanBhabani Charan Pattanayak सार्वजनिक मामिला Orissa
२०१८ Petkar, MurlikantMurlikant Petkar खेलकुद महाराष्ट्र
२०१८ Rajabov, HabibulloHabibullo Rajabov साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha २६]
२०१८ Rajagopal, M. R.M. R. Rajagopal चिकित्सा केरल
२०१८ Ramteke, SampatSampat Ramtekeढाँचा:Efn-lr# Social work महाराष्ट्र
२०१८ Rath, Chandra SekharChandra Sekhar Rath साहित्य र शिक्षा Orissa
२०१८ Rathore, S. S. S. S. Rathore निजामती सेवा गुजरात
२०१८ Roy, AmitavaAmitava Roy विज्ञान र इन्जिनियरिङ् पश्चिम बङ्गाल
२०१८ Ruit, SandukSanduk Ruit चिकित्सा Province No. 1, Nepal
२०१८ Shastri, VagishVagish Shastri साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१८ Sathyanarayana, RR Sathyanarayana कला कर्नाटक
२०१८ Shah, Pankaj MPankaj M Shah चिकित्सा गुजरात
२०१८ Shyam, BhajjuBhajju Shyam कला मध्य प्रदेश
२०१८ सिंह, Maharao RaghuveerMaharao Raghuveer सिंह साहित्य र शिक्षा राजस्थान
२०१८ Kidambi, SrikanthSrikanth Kidambi खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०१८ Sutar, IbrahimIbrahim Sutar कला कर्नाटक
२०१८ Thakkar, Lentina AoLentina Ao Thakkar सामाजिक कार्य Nagaland
२०१८ Thakur, Vikram ChandraVikram Chandra Thakur विज्ञान र इन्जिनियरिङ् उत्तराखण्ड
२०१८ Tharanathan and R. N. Thyagarajan, R. N.R. N. Tharanathan and R. N. Thyagarajan कला कर्नाटक
२०१८ Thien, Nguyen TienNguyen Tien Thien अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha २७]
२०१८ Vasudevan, RajagopalanRajagopalan Vasudevan विज्ञान र इन्जिनियरिङ् तमिलनाडु
२०१८ Verma, Manas बिहारiManas बिहारi Verma विज्ञान र इन्जिनियरिङ् बिहार
२०१८ Pantawane, Gangadhar Gangadhar Pantawane साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१८ Whitaker, RomulusRomulus Whitaker अन्य तमिलनाडु
२०१८ Yogendra, BabaBaba Yogendra कला मध्य प्रदेश
२०१८ Zakia, AA Zakia साहित्य र शिक्षा मिजोरम
२०१९ Acharya, RajeshwarRajeshwar Acharya कला उत्तर प्रदेश
२०१९ Adigalar, BangaruBangaru Adigalar अन्य तमिलनाडु
२०१९ Ali, IlliasIllias Ali चिकित्सा असम
२०१९ Bajpayee, ManojManoj Bajpayee कला महाराष्ट्र
२०१९ Bharali, UddhabUddhab Bharali विज्ञान र इन्जिनियरिङ् असम
२०१९ Bharti, Omesh KumarOmesh Kumar Bharti चिकित्सा हिमाचल प्रदेश
२०१९ Bhartwan, PritamPritam Bhartwan कला उत्तराखण्ड
२०१९ Bhatt, JyotiJyoti Bhatt कला गुजरात
२०१९ Chakravarty, DilipDilip Chakravarty अन्य दिल्ली
२०१९ Chandy, MammenMammen Chandy चिकित्सा पश्चिम बङ्गाल
२०१९ Chaudhuri, SwapanSwapan Chaudhuri कला पश्चिम बङ्गाल
२०१९ Chauhan, Kanwal सिंहKanwal सिंह Chauhan अन्य हरियाणा
२०१९ Chhetri, SunilSunil Chhetri खेलकुद तेलङ्गाना
२०१९ Contractor, DinyarDinyar Contractor कला महाराष्ट्र
२०१९ Dagli, Muktaben PankajkumarMuktaben Pankajkumar Dagli सामाजिक कार्य गुजरात
२०१९ Dahiya, BabulalBabulal Dahiya अन्य मध्य प्रदेश
२०१९ Darlong, ThangaThanga Darlong कला Tripura
२०१९ Deva, PrabhuPrabhu Deva कला कर्नाटक
२०१९ Devi, RajkumariRajkumari Devi अन्य बिहार
२०१९ Devi, BhagirathiBhagirathi Devi सार्वजनिक मामिला बिहार
२०१९ Dhillon, Baldev सिंहBaldev सिंह Dhillon विज्ञान र इन्जिनियरिङ् पञ्जाब
२०१९ Dronavalli, HarikaHarika Dronavalli खेलकुद आन्ध्र प्रदेश
२०१९ Dutta, GodawariGodawari Dutta कला बिहार
२०१९ Gambhir, GautamGautam Gambhir खेलकुद दिल्ली
२०१९ Ghimiray, DraupadiDraupadi Ghimiray सामाजिक कार्य Sikkim
२०१९ Godbole, RohiniRohini Godbole विज्ञान र इन्जिनियरिङ् कर्नाटक
२०१९ Guleria, SandeepSandeep Guleria चिकित्सा दिल्ली
२०१९ Hardia, Pratap सिंहPratap सिंह Hardia चिकित्सा मध्य प्रदेश
२०१९ Imam, BuluBulu Imam सामाजिक कार्य झारखण्ड
२०१९ Irina, FriederikeFriederike Irina सामाजिक कार्य ढाँचा:Dash[upper-alpha ३]
२०१९ Jadav, JoravarsinhJoravarsinh Jadav कला गुजरात
२०१९ Jaishankar, S.S. Jaishankar निजामती सेवा दिल्ली
२०१९ Jamwal, Narsingh DevNarsingh Dev Jamwal साहित्य र शिक्षा जम्मु र कश्मिर
२०१९ Jan, Fayaz AhmadFayaz Ahmad Jan कला जम्मु र कश्मिर
२०१९ Jayan, K. G.K. G. Jayan कला केरल
२०१९ Kak, SubhashSubhash Kak विज्ञान र इन्जिनियरिङ् ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१९ Kamal, SharathSharath Kamal खेलकुद तमिलनाडु
२०१९ Kant, RajaniRajani Kant सामाजिक कार्य उत्तर प्रदेश
२०१९ Kate, SudamSudam Kate चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१९ Kendre, WamanWaman Kendre कला महाराष्ट्र
२०१९ Khan, KaderKader Khanढाँचा:Efn-lr# कला ढाँचा:Dash[upper-alpha २८]
२०१९ Khatri, Abdul GafurAbdul Gafur Khatri कला गुजरात
२०१९ Kolhe, Ravindra and SmitaRavindra and Smita Kolhe चिकित्सा महाराष्ट्र
२०१९ Laishram, Bombayla DeviBombayla Devi Laishram खेलकुद मनीपुर
२०१९ Madbaiya, KailashKailash Madbaiya साहित्य र शिक्षा मध्य प्रदेश
२०१९ Maharaj, Ramesh BabajiRamesh Babaji Maharaj सामाजिक कार्य उत्तर प्रदेश
२०१९ Marvaniya, Vallabhbhai VasrambhaiVallabhbhai Vasrambhai Marvaniya अन्य गुजरात
२०१९ Mohammad, ShadabShadab Mohammad चिकित्सा उत्तर प्रदेश
२०१९ Muhammed, K. K.K. K. Muhammed अन्य केरल
२०१९ Mukherjee, Shyama PrasadShyama Prasad Mukherjee चिकित्सा झारखण्ड
२०१९ Naik, DaitariDaitari Naik सामाजिक कार्य उडिसा
२०१९ Mahadevan, ShankarShankar Mahadevan कला महाराष्ट्र
२०१९ Narayen, ShantanuShantanu Narayen व्यापार र उद्योग ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१९ Natraj, NartakiNartaki Natraj कला तमिलनाडु
२०१९ Norboo, TseringTsering Norboo चिकित्सा जम्मु र कश्मिर
२०१९ Pandey, Anup RanjanAnup Ranjan Pandey कला छतीसगढ
२०१९ Parikh, Jagdish PrasadJagdish Prasad Parikh अन्य राजस्थान
२०१९ Patel, GanpatbhaiGanpatbhai Patel साहित्य र शिक्षा ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१९ Patel, BimalBimal Patel अन्य गुजरात
२०१९ Patidar, HukumchandHukumchand Patidar अन्य राजस्थान
२०१९ Phoolka, Harvinder सिंहHarvinder सिंह Phoolka सार्वजनिक मामिला पञ्जाब
२०१९ Pillai, ChinnaChinna Pillai सामाजिक कार्य तमिलनाडु
२०१९ Porchon-Lynch, TaoTao Porchon-Lynch अन्य ढाँचा:Dash[upper-alpha ४]
२०१९ Pujhari, KamalaKamala Pujhari अन्य उडिसा
२०१९ Punia, BajrangBajrang Punia खेलकुद हरियाणा
२०१९ Ram, JagatJagat Ram चिकित्सा चण्डीगढ
२०१९ Ramani, R. V.R. V. Ramani चिकित्सा तमिलनाडु
२०१९ राव, Devarapalli PrakashDevarapalli Prakash राव सामाजिक कार्य उडिसा
२०१९ Shah, AnupAnup Shah कला उत्तराखण्ड
२०१९ Salvini, MilenaMilena Salvini कला ढाँचा:Dash[upper-alpha १२]
२०१९ Sanghavi, NagindasNagindas Sanghavi साहित्य र शिक्षा महाराष्ट्र
२०१९ Sastry, Sirivennela SeetharamaSirivennela Seetharama Sastry कला तेलङ्गाना
२०१९ Sayyad, ShabbirShabbir Sayyad सामाजिक कार्य महाराष्ट्र
२०१९ Sharma, MaheshMahesh Sharma सामाजिक कार्य मध्य प्रदेश
२०१९ Shastri, Mohammed Hanif KhanMohammed Hanif Khan Shastri साहित्य र शिक्षा दिल्ली
२०१९ Shukla, Brijesh KumarBrijesh Kumar Shukla साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१९ सिंह, NarendraNarendra सिंह अन्य हरियाणा
२०१९ सिंह, PrashantiPrashanti सिंह खेलकुद उत्तर प्रदेश
२०१९ सिंह, SultanSultan सिंह अन्य हरियाणा
२०१९ Sinha, Jyoti KumarJyoti Kumar Sinha सामाजिक कार्य बिहार
२०१९ Sivamani, Sivamani कला तमिलनाडु
२०१९ Srinivasan, SharadaSharada Srinivasan अन्य कर्नाटक
२०१९ Swarup, DevendraDevendra Swarupढाँचा:Efn-lr# साहित्य र शिक्षा उत्तर प्रदेश
२०१९ Thakur, AjayAjay Thakur खेलकुद हिमाचल प्रदेश
२०१९ Taranath, RajeevRajeev Taranath कला कर्नाटक
२०१९ Thimmakka, SaalumaradaSaalumarada Thimmakka सामाजिक कार्य कर्नाटक
२०१९ Tudu, JamunaJamuna Tudu सामाजिक कार्य झारखण्ड
२०१९ Tyagi, Bharat BhushanBharat Bhushan Tyagi अन्य उत्तर प्रदेश
२०१९ Venkataswami, RamaswamiRamaswami Venkataswami चिकित्सा तमिलनाडु
२०१९ Verma, Ram SaranRam Saran Verma अन्य उत्तर प्रदेश
२०१९ Vishudhananda, SwamiSwami Vishudhananda अन्य केरल
२०१९ Yadav, HiralalHiralal Yadav कला उत्तर प्रदेश
२०१९ Yadlapalli, Venkateswara रावVenkateswara राव Yadlapalli अन्य आन्ध्र प्रदेश

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. १.० १.१ १.२ उद्दरण त्रुटी: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named PadmaAwards

बाह्य कडीहरू[सम्पादन गर्ने]


उद्दरण त्रुटी: <ref> tags exist for a group named "upper-alpha", but no corresponding <references group="upper-alpha"/> tag was found