फिनल्याण्डका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
यसमा जानुहोस्: परिचालन, खोज्नुहोस्

सन् २०१४ सम्ममा फिनल्याण्डका ७ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक संगठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Finland map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको फिनल्याण्डका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची :-

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
चित्र: ठाऊँको तस्वीर
क्षेत्र: फिनल्याण्डको इलाका तथा क्षेत्र
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
क्षेत्रफल: जमिनले ओगटेको भू-भाग
समय: स्थापना भएको वर्ष
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र (नाम) चित्र क्षेत्र युनेस्को डेटा क्षेत्रफल
ह (एक्रे)
समय विवरण सन्दर्भ
सममल्लाहदेनमाकीको तामा युगको चिहान सम्पदाहरू रोम (ल्प्पी), सतकुन्टा,  फिनल्याण्ड
सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
१९९९ [२]
सुमेनलिनाको किल्ला हेल्सिन्की,  फिनल्याण्ड
सांस्कृतिक:
(iv)
१९९१ [३]
उच्च कोस्ट / भार्केन पुरातात्विक सम्पदा वेस्टर्नोरल्याण्ड,  स्वीडेन* and  फिनल्याण्ड*
६३°१८′००″ उत्तर २१°१८′००″ पूर्व / ६३.३००००° उत्तर २१.३००००° पूर्व / 63.30000; 21.30000 (High Coast / Kvarken Archipelago)
प्राकृतिक:
(viii)
7005194400000000000१,९४,४०० (४,८०,०००) २००० [४]
पुरानो रउमा रोम, सतकुन्टा,  फिनल्याण्ड
सांस्कृतिक:
(iv), (v)
7001290000000000000२९ (७२); बफर क्षेत्र १४२ (३५०) १९९१ [५][६]
पेताजाभेसी पुरानो चर्च पेताजावेसी, केन्द्रीय फिनल्याण्ड,  फिनल्याण्ड
सांस्कृतिक:
(iv)
१९९४ [७]
स्त्रुभे जियोडेटिक आर्क
 Belarus*,  इस्टोनिया*,  फिनल्याण्ड*,  Latvia*,  लिथुआनिया*,  Moldova*,  नर्वे*,  रूस*,  स्वीडेन* र  युक्रेन* सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (vi)
२००५ [८]
भेर्ला ग्राउण्डवुड र बोर्ड मिल कोवोला (जाला), क्यमेंलाक्सो,  फिनल्याण्ड
सांस्कृतिक:
(iv)
7001230000000000000२३ (५७); बफर क्षेत्र ८० (२००) १९९६ [९]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "Properties Inscribed on the World heritage List", UNESCO, अभिगमन मिति २०१०-१०-०१ 
  2. "Bronze Age Burial Site of Sammallahdenmäki", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  3. "Fortress of Suomenlinna", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  4. "High Coast / Kvarken Archipelago", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  5. "Old Rauma", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  6. "Old Rauma" (PDF), UNESCO, पृ: ५२, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  7. "Petäjävesi Old Church", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  8. "Struve Geodetic Arc", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 
  9. "Verla Groundwood and Board Mill", UNESCO, अभिगमन मिति २० अक्टोबर २०११ 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]