संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्तिहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

यो फोर्ब्सद्वारा धन र सम्पत्तिको वास्तविक-समय मूल्याङ्कनमा आधारित संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्तिहरूको सूची हो। यस सूची $४० बिलियन अमेरिकी डलर भन्दा बढी कुल सम्पत्ति भएका व्यक्तिहरूमा सीमित छ।[१] संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्ति अमेजनका संस्थापक जेफ बेजोस हुन् जसको कुल सम्पत्ति $१४९.७ बिलियन अमेरिकी डलरको रहेको छ।[२] विश्वको सबैभन्दा धनी महिला लोरियालकी फ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स हुन् जसको कुल सम्पति $५४ बिलियन डलर रहेको छ।[३]

सन् २०१९ को वास्तविक-समय मूल्याङ्कन वरियता[सम्पादन गर्ने]

  कोच परिवार
  वाल्टन परिवार
पद नाम राष्ट्रियता कुल सम्पत्ति (अमेरिकी डलरमा) उमेर धनको मुख्य स्रोत स्रोत(हरू)
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"। बेजोस, जेफजेफ बेजोस Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $१४९.७ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ५५ अमेजन (कम्पनी)
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "२"। गेट्स, बिलबिल गेट्स संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $९९.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६३ माइक्रोसफ्ट
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "३"। आर्नल्ट, बर्नार्डबर्नार्ड आर्नल्ट  फ्रान्स $८६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६९ एलभिएमएच
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "४"। बफेट, वारेनवारेन बफेट संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $८५.४ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ८८ बेर्कसायर हाथवे
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "५"। ओर्टेगा, अमानसियोअमानसियो ओर्टेगा Flag of Spain.svg स्पेन $६७.७ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ८३ जारा
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "६"। जुकरबर्ग, मार्कमार्क जुकरबर्ग संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $६७.४ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ३५ फेसबुक
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "७"। एलिसन, ल्यारील्यारी एलिसन संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $६४.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७४ अोराकल
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "८"। स्लिम, कार्लसकार्लस स्लिम Flag of Mexico.svg मेक्सिको $६१ बिलियन Decrease ७९ अमेरिका मोभिल
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "९"। ब्लूमबर्ग, माइकलमाइकल ब्लूमबर्ग संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $५९.८ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७६ ब्लूमबर्ग
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१० अम्बानी, मुकेशमुकेश अम्बानी  भारत $५८.४ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६३ रिलायन्स उद्योग
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।११ पेज, ल्यारील्यारी पेज संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $५४ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ४६ गुगल
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१२ ब्रिन, सर्जेसर्जे ब्रिन संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $५४.० बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ४५ गुगल
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१३ बेटेनकर्ट मेयर्स, फ्रान्कोइसफ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स फ्रान्स फ्रान्स $५४.० बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६५ लोरियाल
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१४ कोच, चार्ल्सचार्ल्स कोच संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $५१.८ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ८३ कोच उद्योग
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१५ कोच, डेभिडडेभिड कोच संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $५१.८ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७९
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१६ वाल्टन, जिमजिम वाल्टन संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $४७.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७० वालमार्ट
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१७ वाल्टन, एलिसएलिस वाल्टन संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $४५.४ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६९
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१८ वाल्टन, एस रबसनएस रबसन वाल्टन संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $४५.३ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७४
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।१९ बालमर, स्टिभस्टिभ बालमर संयुक्त राज्य संयुक्त राज्य अमेरिका $४५.३ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६२ माइक्रोसफ्ट
&अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "२"।२० हुआतेङ, मामा हुआतेङ Flag of the People's Republic of China.svg चीन $४२.१ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ४७ टेनसेण्ट
७ अप्रिल २०१९का अनुसार

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "संसारका अरबपतिहरूको सूची", फोर्ब्स, २३ मार्च २०१७, अन्तिम पहुँच २४ जनवरी २०१९ 
  2. "जेफ बेजोस", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  3. ३.० ३.१ "फ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  4. "जेफ बेजोस", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  5. "बिल गेट्स", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  6. "बर्नार्ड आर्नल्ट", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  7. "वारेन बफेट", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०२९ 
  8. "अमानसियो ओर्टेगा", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  9. "मार्क जुकरबर्ग", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अफ्रिल ७, २०१९ 
  10. "ल्यारी एलिसन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  11. "कार्लस स्लिम", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  12. "माइकल ब्लूमबर्ग", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  13. "मुकेश अम्बानी", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  14. "ल्यारी पेज", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  15. "सर्जे ब्रिन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  16. "चार्ल्स कोच", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  17. "डेभिड कोच", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  18. "जिम वाल्टन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  19. "एलिस वाल्टन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  20. "एस रबसन वाल्टन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  21. "स्टिभ बालमर", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९ 
  22. "मा हुआतेङ", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच अप्रिल ७, २०१९