संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्तिहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

यो फोर्ब्सद्वारा धन र सम्पत्तिको वास्तविक-समय मूल्याङ्कनमा आधारित संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्तिहरूको सूची हो। यस सूची $४० बिलियन अमेरिकी डलर भन्दा बढी कुल सम्पत्ति भएका व्यक्तिहरूमा सीमित छ।[१] संसारका सबैभन्दा धनी व्यक्ति अमेजनका संस्थापक जेफ बेजोस हुन् जसको कुल सम्पत्ति $१३६.१ बिलियन अमेरिकी डलरको रहेको छ।[२] विश्वको सबैभन्दा धनी महिला लोरियालकी फ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स हुन् जसको कुल सम्पति $४४.९ बिलियन डलर रहेको छ।[३]

वास्तविक-समय मूल्याङ्कन वरियता[सम्पादन गर्ने]

  कोच परिवार
  वाल्टन परिवार
वरियता नाम राष्ट्रियता कुल सम्पत्ति (अमेरिकी डलर) उमेर धनको मुख्य स्रोत सन्दर्भ(हरू)
&0000000000000001000000 बेजोस, जेफजेफ बेजोस Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $१३६.१ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ५५ अमेजन
&0000000000000002000000 गेट्स, बिलबिल गेट्स Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $९५.७ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६३ माइक्रोसफ्ट
&0000000000000003000000 बफेट, वारेनवारेन बफेट Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $८२.७ बिलियन Decrease ८८ बेर्कसायर हाथवे
&0000000000000004000000 आर्नल्ट, बर्नार्डबर्नार्ड आर्नल्ट Flag of France.svg फ्रान्स $६८.१ बिलियन Decrease ६९ एलभिएमएच
&0000000000000005000000 स्लिम, कार्लसकार्लस स्लिम Flag of Mexico.svg मेक्सिको $६४.१ बिलियन Decrease ७८ अमेरिका मोभिल
&0000000000000006000000 अोर्टेगा, अमानसियोअमानसियो अोर्टेगा Flag of Spain.svg स्पेन $६१.५ बिलियन Decrease ८२ जारा
&0000000000000007000000 एलिसन, ल्यारील्यारी एलिसन Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $५९.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ७४ अोराकल
&0000000000000008000000 जुकरबर्ग, मार्कमार्क जुकरबर्ग Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $५४.३ बिलियन Decrease ३४ फेसबुक
&0000000000000009000000 पेज, ल्यारील्यारी पेज Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४९.८ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ४५ गूगल
&0000000000000010000000१० अम्बानी, मुकेशमुकेश अम्बानी Flag of India.svg भारत $४८. बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६१ रिलायन्स उद्योग
&0000000000000011000000११ ब्रिन, सर्जेसर्जे ब्रिन Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४८.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ४५ गूगल
&0000000000000012000000१२ कोच, चार्ल्सचार्ल्स कोच Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४८.५ बिलियन Decrease ८३ कोच उद्योग
&0000000000000013000000१३ कोच, डेभिडडेभिड कोच Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४८.५ बिलियन Decrease ७८
&0000000000000014000000१४ ब्लूमबर्ग, माइकलमाइकल ब्लूमबर्ग Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४७.१ बिलियन Decrease ७६ ब्लूमबर्ग
&0000000000000015000000१५ वाल्टन, जिमजिम वाल्टन Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४६.१ बिलियन Decrease ७० वालमार्ट
&0000000000000016000000१६ वाल्टन, एलिसएलिस वाल्टन Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४५.९ बिलियन Decrease ६९
&0000000000000017000000१७ वाल्टन, एस रबसनएस रबसन वाल्टन Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४५.८ बिलियन Decrease ७४
&0000000000000018000000१८ बेटेनकर्ट मेयर्स, फ्रान्कोइसफ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स Flag of France.svg फ्रान्स $४४.९ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६५ लोरियाल
&0000000000000019000000१९ बालमर, स्टिभस्टिभ बालमर Flag of the United States.svg संयुक्त राज्य अमेरिका $४१.६ बिलियन Green Arrow Up Darker.svg ६२ माइक्रोसफ्ट
२४ जनवरी २०१९ का अनुसार

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "संसारका अरबपतिहरूको सूची", फोर्ब्स, २३ मार्च २०१७, अन्तिम पहुँच २४ जनवरी २०१९ 
  2. २.० २.१ "जेफ बेजोस", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  3. ३.० ३.१ "फ्रान्कोइस बेटेनकर्ट मेयर्स", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  4. "बिल गेट्स", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  5. "वारेन बफेट", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  6. "बर्नार्ड आर्नल्ट", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  7. "कार्लस स्लिम", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  8. "अमानसियो अोर्टेगा", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  9. "ल्यारी एलिसन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  10. "मार्क जुकरबर्ग", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  11. "ल्यारी पेज", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  12. "मुकेश अम्बानी", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  13. "सर्जे ब्रिन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  14. "चार्ल्स कोच", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  15. "डेभिड कोच", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  16. "माइकल ब्लूमबर्ग", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  17. "जिम वालटन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  18. "एलिस वालटन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  19. "एस रबसन वाल्टन", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९ 
  20. "स्टिभ बालमर", फोर्ब्स, अन्तिम पहुँच जनवरी २४, २०१९