सार्क शिखर सम्मेलनको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search

यो सार्क शिखर सम्मेलनहरूको सूची हो । सार्कको बडापत्र अनुसार सार्क सदस्य राष्ट्रहरू प्रत्येक वर्ष मिल्न आवश्यक छ । तर सदस्य राष्ट्रहरूको बीचको विश्वासको सङ्कट मुख्यत भारत र पाकिस्तान बीचको; ले यसको शिखर सम्मेलन नियमित हुन सकेको छैन । सार्क राष्ट्रहरूमा

शिखर सम्मेलन[सम्पादन गर्ने]

क्रम. मिति आयोजक राष्ट्र आयोजक नेता स्थान टिप्पणी
1st ७-८ डिसेम्बर, १९८५  बङ्गलादेश अताउर रहमान खान ढाका
2nd १६-१७ नोभेम्बर, १९८६  भारत जयन्त गौडा BANGLORE, india
3rd २-४ नोभेम्बर, १९८७  नेपाल मरिचमान सिंह श्रेष्ठ काठमाडौँ
चौथो २९-३१ डिसेम्बर, १९८८  पाकिस्तान बेनजिर भुट्टो इस्लामाबाद
पाँचौ २१-२३ नोभेम्बर, १९९०  माल्दिभ्स मौमुन अब्दुल गयुम माले
छैटौ २१ डिसेम्बर १९९१  श्रीलङ्का रनसिङ्घे प्रेमदसा कोलम्बो
सातौ १०-११ अप्रिल, १९९३  बङ्गलादेश खालेदा जिया ढाका
आठौ २-४ मे, १९९५  भारत पी. वी. नरसिंह राव नयाँ दिल्ली
नौ १२-१४ मे, १९९७  माल्दिभ्स मौमुन अब्दुल गयुम माले
दसौ २९-३१ जुलाई, १९९८  श्रीलङ्का चन्द्रिका कुमारातुङगा कोलम्बो
एघारौ ४-६ जनवरी, २००२  नेपाल शेरबहादुर देउवा काठमाडौँ
बाह्रौ २-६ जनवरी, २००४  पाकिस्तान जफरुल्ला खान जमाली इस्लामाबाद
तेह्रौ १२-१३ नोभेम्बर, २००५  बङ्गलादेश खालेदा जिया ढाका
चौधौ ३-४ अप्रिल, २००७  भारत मनमोहन सिंह नयाँ दिल्ली
पन्ध्रौ १-३ अगस्त, २००८  श्रीलङ्का महिन्दा राजापाक्षे कोलम्बो
सह्रौ २८-२९ अप्रिल, २०१०  भुटान जिग्मे थिन्ले थिम्पु
सत्रौ १०-११ नोभेम्बर, २०११[१]  माल्दिभ्स मोहम्मद नशिद अड्डु
अठारौ २७-२८ नोभेम्बर, २०१४[२]  नेपाल सुशील कोइराला काठमाडौँ
१९ औं  पाकिस्तान

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]

Initial visibility: currently defaults to autocollapse

To set this template's initial visibility, the |state= parameter may be used:

  • |state=collapsed: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=collapsed}} to show the template collapsed, i.e., hidden apart from its title bar
  • |state=expanded: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=expanded}} to show the template expanded, i.e., fully visible
  • |state=autocollapse: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=autocollapse}}
    • shows the template collapsed to the title bar if there is a {{navbar}}, a {{sidebar}}, or some other table on the page with the collapsible attribute
    • shows the template in its expanded state if there are no other collapsible items on the page

If the |state= parameter in the template on this page is not set, the template's initial visibility is taken from the |default= parameter in the Collapsible option template. For the template on this page, that currently evaluates to autocollapse. Initial visibility: currently defaults to autocollapse

To set this template's initial visibility, the |state= parameter may be used:

  • |state=collapsed: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=collapsed}} to show the template collapsed, i.e., hidden apart from its title bar
  • |state=expanded: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=expanded}} to show the template expanded, i.e., fully visible
  • |state=autocollapse: {{सार्क शिखर सम्मेलनको सूची|state=autocollapse}}
    • shows the template collapsed to the title bar if there is a {{navbar}}, a {{sidebar}}, or some other table on the page with the collapsible attribute
    • shows the template in its expanded state if there are no other collapsible items on the page

If the |state= parameter in the template on this page is not set, the template's initial visibility is taken from the |default= parameter in the Collapsible option template. For the template on this page, that currently evaluates to autocollapse.

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. http://www.maldivestraveller.mv/news/local/president-of-maldives-invites-indian-pm-to-the-17th-saarc-summit/665/
  2. "Kathmandu, Nepal to host 18th SAARC Summit in November 2014", IANS, news.biharprabha.com, अन्तिम पहुँच २० फेब्रुअरी २०१४