स्टक एक्सचेन्जहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search

यो प्रमुख स्टक एक्सचेन्जहरूको सूची हो। विश्वमा १० खर्ब डलर (१ ट्रिलियन डलर ) भन्दा बढी बजार पूँजीकरण भएका १६ वटा शेयर एक्सचेन्जहरू छन् । तिनीहरूलाई कहिलेकाँही "१ ट्रिलियन डलर क्लब" को रूपमा चिनिन्छन्। २०१५ अनुसार विश्वव्यापी पूँजीकरणको ८७% हिस्सा यी एक्सचेन्जहरूको छ।। [१] केहि एक्सचेन्जमा देश बाहिरका कम्पनीहरू समावेश गरिएका छन् ।

प्रमुख स्टक एक्सचेन्ज[सम्पादन गर्ने]

स्थान   बर्ष स्टक एक्सचेन्ज कोड क्षेत्र बजार स्थान बजार पूँजीकरण मासिक कारोबार भोलुम समय क्षेत्र Δ दिवा बचत समय खुला बन्द   नास्ता समय खुला बन्द  
(अमेरिकी डलर tn) (स्थानीय समय) (अन्तर्राष्ट्रिय प्रमाणिक समय, हिउँदमा मात्र)
२०२० न्युयोर्क स्टक एक्सचेन्ज XNYS  संयुक्त राज्य अमेरिका न्यु योर्क सहर २५,६२ १,४५२ EST/EDT −५ मार्च-नोभेम्बर ०९:३० १६:०० छैन १४:३० २१:००
२०२० न्याजड्याक XNAS  संयुक्त राज्य अमेरिका न्यु योर्क सहर १९,५१ १,२६२ EST/EDT −५ मार्च-नोभेम्बर ०९:३० १६:०० छैन १४:३० २१:००
२०२० हङकङ स्टक एक्सचेन्ज XHKG  हङकङ हङकङ ६,७६ १८२ HKT +८ ०९:३० *१६:००/१६:०८-१६:१० १२:००–१३:०० ०१:३० *०८:००/०८:०८-०८:१०
२०२० साङ्घाई स्टक एक्सचेन्ज XSHG  चीन साङ्घाई ६,५६ ५३६ CST +८ ०९:३० १५:०० ११:३०–१३:०० ०१:३० ०७:००
२०२० जापान एक्सचेन्ज ग्रुप XJPX  जापान टोकियो

Osaka

६,५४ ४८१ JST +९ ०९:०० १५:०० ११:३०–१२:३० ००:०० ०६:००
२०२० युरोनेक्स्ट XAMS

XBRU
XMSM
XLIS
XMIL
XOSL
XPAR

 युरोपेली सङ्घ आम्स्टर्डम

ब्रसेल्स
डब्लिन
लिस्बन
मिलान
ओस्लो

पेरिस

५,०८ १७४ CET/CEST +१ मार्च -अक्टोबर ०९:०० १७:३० छैन ०८:०० १६:३०
२०२० शेनझेन स्टक एक्सचेन्ज XSHE  चीन शेनझेन ४,८३ ७६३ CST +८ ०९:३० १५:०० ११:३०–१३:०० ०१:३० ०७:००
२०२० लन्डन स्टक एक्सचेन्ज XLON  संयुक्त अधिराज्य लन्डन ३,८३ २१९ ग्रिनविच मान समय/BST +० मार्च -अक्टोबर ०८:०० १६:३० छैन ०८:०० १६:३०
२०२० बम्बई स्टक एक्सचेन्ज XBOM  भारत मुम्बई ३,०० IST +५.३० ०९:१५ १५:३० छैन ०३:४५ १०:००
१० २०२० नेसनल स्टक एक्सचेन्ज XNSE  भारत मुम्बई २,९५ भारतीय मानक समय +५.३० ०९:१५ १५:३० छैन ०३:४५ १०:००
११ २०२० टोरन्टो स्टक एक्सचेन्ज XTSE  क्यानडा टोरन्टो २,६२ ९७ EST/EDT −५ मार्च-नोभेम्बर ०९:३० १६:०० छैन १४:३० २१:००
१२ २०२० Tadawul XSAU  साउदी अरब रियाद २,४३ AST +३ १०:०० १५:०० छैन
१३ २०२० Deutsche Börse XFRA  जर्मनी फ्रेन्कफर्ट २,११ १४० CET/CEST +१ मार्च -अक्टोबर ०८:०० (Eurex)

०८:०० (floor) ०९:०० (Xetra)

२२:०० (Eurex)

२०:०० (floor) १७:३० (Xetra)

छैन ०७:०० २१:००
१४ २०२० कोरिया एक्सचेन्ज XKOS  दक्षिण कोरिया सियोल

Busan

२,०७ २७७ KST +९ ०९:०० १५:३० छैन ००:०० ०६:३०
१५ २०२० Nasdaq Nordic Exchanges ढाँचा:Country data युरोप १,९५ ७२
स्टक एक्सचेन्ज
स्टक एक्सचेन्ज कोड क्षेत्र बजार स्थान समय क्षेत्र Δ दिवा बचत समय खुला बन्द नास्ता खुला बन्द
(स्थानीय समय) (अन्तर्राष्ट्रिय प्रमाणिक समय, हिउँदमा मात्र)
कोपेनहेगन स्टक एक्सचेन्ज XCSE  डेनमार्क कोपेनहेगन CET//CEST +१ मार्च -अक्टोबर ०९:०० १७:०० छैन ८:०० १६:००
Stockholm स्टक एक्सचेन्ज XSTO  Sweden स्टकहोल्म CET/CEST +१ मार्च -अक्टोबर ०९:०० १७:३० छैन ८:०० १६:३०
हेल्सिङ्की स्टक एक्सचेन्ज XHEL  Finland हेलसिङ्की EET/EEST +२ मार्च -अक्टोबर १०:०० १८:३० छैन ८:०० १६:३०
Tallinn स्टक एक्सचेन्ज XTAL  Estonia Tallinn EET/EEST +२ मार्च -अक्टोबर १०:०० १६:०० छैन ८:०० १४:००
रिगा स्टक एक्सचेन्ज XRIS  Latvia रिगा EET/EEST +२ मार्च -अक्टोबर १०:०० १६:०० छैन ८:०० १४:००
Vilnius स्टक एक्सचेन्ज XLIT  लिथुआनिया Vilnius EET/EEST +२ मार्च -अक्टोबर १०:०० १६:०० छैन ८:०० १४:००
आइसल्यान्ड स्टक एक्सचेन्ज XICE  आइसल्यान्ड आइसल्यान्ड ग्रिनविच मान समय +० ०९:३० १५:३० छैन ९:३० १५:३०
१६ २०२० SIX Swiss Exchange XSWX  स्विट्जरल्यान्ड जुरिच १,७५ ७७ CET/CEST +१ Mar–Oct ०९:०० १७:३० छैन ०८:०० १६:३०
१७ २०२० ताइवान स्टक एक्सचेन्ज XTAI  ताइवान ताइपेई १,५९ ७५ NST (Taiwan) +८ ०९:०० १३:३० छैन ०१:०० ०५:३०
१८ २०२० Australian Securities Exchange XASX  अष्ट्रेलिया सिड्नी १,५४ AEST/AEDT +१० अक्टोबर -अप्रिल १०:०० १६:०० छैन ००:०० ०६:००
१९ २०१९ JSE XJSE  दक्षिण अफ्रिका जोहानेस्बर्ग १,१३ २९ SAST +२ ०९:०० १७:०० छैन ०७:०० १५:००

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "All of the World's Stock Exchanges by Size", The Money Project, अन्तिम पहुँच १७ अप्रिल २०१६