मोरक्कोका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ सम्ममा मोरक्कोका ९ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Morocco map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको मोरक्कोका सांस्कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
भोलुबिलिसको पुरातात्विक क्षेत्र A picture of a rectangular building whose back side has been demolished. A green mountain range fills the background. Morमेकनेस,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorArc
(ii), (iii), (iv), (vi)
7001420000000000000४२ (१००) १९९७ [२]
मेकनेसको एतिहासिक सहर A picture of a large gate several metres high covered with various abstract designs. Morमेकनेस,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorHis
(iv)
१९९६ [३]
ऐत-बेन-हद्दोको सार A distant view of a monotonous city on a very slanted hill. Morएत,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorKsa
(iv), (v)
7000300000000000000३ (७.४) १९८७ [४]
एस्साउराको मदिना (पहिले मोगाडोर) A seaside view of a large city enclosed by an orange barricade. Morएस्साउरा,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorEss
(ii), (iv)
7001300000000000000३० (७४) २००१ [५]
फेजको मदिना A picture of a sun-lit back alley with trash scattered across the area. Various buildings of varying architecture are clearly visible. Morफेज,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorMedinaofFez
(ii), (v)
7002280000000000000२८० (६९०) १९८१ [६]
मर्राकेशको मदिना A ground view of an artificially lit tower, reaching several storeys high, at the beginning of a sunset. Morमर्राकेश,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorMedinaofMarra
(i), (ii),
(iv), (v)
7003110700000000000१,१०७ (२,७४०) १९८५ [७]
तेतोउनको मदिना (पहिले तिताविन) A picture of a very large and cramped city, set on a very slanted hill. Morतेतोउन,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorMedinaofTet
(ii), (iv), (v)
7000700000000000000७ (१७) १९९७ [८]
मजागनको पोर्चुगेली सहर (एल जदिदा) A panoramic view of a large city, largely coloured beige. Morएल जदिदा,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:MorPor
(ii), (iv)
7000800000000000000८ (२०) २००४ [९]
रबाट, आधुनिक राजधानी र एतिहासिक सहर A large, architecturally detailed entrance to a big palace. Several guards are posted out front. Morरबाट-सले-जेम्मोउर-जेर,
 मोरक्को
सांस्कृतिक:RabMor
(ii), (iv)
7002349000000000000३४९ (८६०) २०१२ [१०]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Heritage Properties in Morocco", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Archaeological Site of Volubilis", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  3. "Historic City of Meknes", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Ksar of Ait-Ben-Haddou", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Medina of Essaouira (formerly Mogador)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  6. "Medina of Fez", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Medina of Marrakesh", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  8. "Medina of Tétouan (formerly known as Titawin)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  9. "Portuguese City of Mazagan (El Jadida)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  10. "Rabat, modern capital and historic city: a shared heritage", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३० जुन २०१२ 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Morocco