केन्याका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ सम्ममा केन्याका ६ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Kenya map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको केन्याका सांस्कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
तुर्काना ताल राष्ट्रिय निकुञ्ज A view of a wide river separating two landmasses, on the left and right. Kenतुर्काना ताल,
 केन्या
प्राकृतिक:KenLak
(viii), (x)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) १९९७ [२]
ग्रेट रिफ्ट उपत्यकाको ताल प्रणाली An aerial view of a large, grassy plain by the water. A small road zigzags through the field. Kenरिफ्ट उपत्यका प्रान्त,
 केन्या
प्राकृतिक:KenLak
(viii), (x)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) २०११ [३][४]
लमु पुरानो सहर An aerial view of a path (that doubles as a wharf) along the coast of a large body of water. Kenलमु,
 केन्या
सांस्कृतिक:KenLam
(ii), (iv), (vi)
7001160000000000000१६ (४०) २००१ [५]
माउन्ट केन्या राष्ट्रिय निकुञ्ज/प्राकृतिक जङ्गल A view of a very slanted and lengthy hill leading to a very foggy top. Kenकेन्द्रीय प्रान्त
पूर्वी प्रान्त,
 केन्या
प्राकृतिक:KenMou
(vii), (ix)
7005142020000000000१,४२,०२० (३,५०,९००) १९९७ [६]
पवित्र मिजिकेन्दा काया जङ्गल Two women discuss beside two very long tree roots in a forest. Kenकोस्ट प्रान्त,
 केन्या
सांस्कृतिक:KenSac
(iii), (v), (vi)
7003153800000000000१,५३८ (३,८००) २००८ [७]
फोर्ट जिसस A fortified, but badly-faded yellow-coloured wall looks off into distant sea to the left. Kenमोम्बासा,
 केन्या
सांस्कृतिक:KenLak
(i), (iv)
7005161485000000000१,६१,४८५ (३,९९,०४०) २०११ [८]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Heritage Properties in Kenya", UNESCO, अभिगमन मिति ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Lake Turkana National Parks", UNESCO, अभिगमन मिति २८ मे २०१० 
  3. "Kenya Lake System in the Great Rift Valley and Australia's Ningaloo Coast inscribed on UNESCO's World Heritage List", UNESCO, अभिगमन मिति २८ जुन २०११ 
  4. "Kenya Lake System in the Great Rift Valley", UNESCO, अभिगमन मिति २८ जुन २०११ 
  5. "Lamu Old Town", UNESCO, अभिगमन मिति २८ मे २०१० 
  6. "Mount Kenya National Park/Natural Forest", UNESCO, अभिगमन मिति २८ मे २०१० 
  7. "Sacred Mijikenda Kaya Forests", UNESCO, अभिगमन मिति २८ मे २०१० 
  8. "World Heritage Convention", UNESCO, अभिगमन मिति ११ जुलाई २०११ 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Kenya