सेनेगलका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ सम्ममा सेनेगलका ८ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Senegal map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको सेनेगलका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
बस्सारी कन्ट्री: बस्सारी, फुलाबेदिक सांस्कृतिक परिदृश्य A Bedik village with a traditional house and two women working. Sen सेनेगल सांस्कृतिक:SenBas
(iii), (v), (vi)
7004503090000000000५०,३०९ (१,२४,३२०) 2012 [२]
जोउद राष्ट्रिय चरा विहार A very small grassy island cramped with white, long-beaked pelicans. Senसेन्ट-लोइस क्षेत्र,
 सेनेगल
प्राकृतिक:SenDjo
(vii), (x)
7004160000000000000१६,००० (४०,०००) १९८१ [३]
गोरीको टापु A picture with a beige dock in the foreground and a multicoloured city in the background. Senडकार क्षेत्र,
 सेनेगल
सांस्कृतिक:SenIslandofGor
(vi)
१९७८ [४]
सेन्ट-लोइसको टापु A somewhat narrow street runs straight between several lightly coloured buildings. Senसेन्ट-लोइस क्षेत्र,
 सेनेगल
सांस्कृतिक:SenIslandofSai
(ii), (iv)
२००० [५]
निकोलो-कोबा राष्ट्रिय निकुञ्जखतरापूर्ण A bird's eye view of a river running through a forested plain. Senकेदोउगु क्षेत्र
तम्बाकोन्दा क्षेत्र,
 सेनेगल
प्राकृतिक:SenNio
(x)
7005913000000000000९,१३,००० (२२,६०,०००) १९८१ [६][७]
सलोम डेल्टा An aerial view of a river zigzagging sharply through a damp field. Sen सेनेगल सांस्कृतिक:SenSal
(iii), (iv), (v)
7005145811000000000१,४५,८११ (३,६०,३१०) २०११ [८]
सेनेगाम्बियाको ढुङ्गे वृतहरू A picture of several mounds of dirt. Gamकेन्द्रीय नदि विभाग
काओलक क्षेत्र,
 गाम्बिया*
 सेनेगल*
सांस्कृतिक:GamSto
(i), (iii)
7001100000000000000१० (२५) २००६ [९]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Heritage Properties in Senegal", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Bassari Country: Bassari, Fula and Bedik Cultural Landscapes", UNESCO, अन्तिम पहुँच ४ अगस्ट २०१३ 
  3. "Djoudj National Bird Sanctuary", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Island of Gorée", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Island of Saint-Louis", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  6. "Niokolo-Koba National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Decision – 31COM 7B.1 – State of conservation of World Heritage Properties – Niokolo-Koba National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच ११ सेप्टेम्बर २०११ 
  8. "Saloum Delta", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ अगस्ट २०११ 
  9. "Stone Circles of Senegambia", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Senegal