सबैभन्दा ठूला सूचना प्रविधि कम्पनीहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट

यो सूची फर्च्युन ग्लोबल ५०० पत्रिकाद्वारा राजस्वको आधारमा सूचीबद्ध गरिएका विश्वका सबैभन्दा ठूला सुचना प्रविधि कम्पनीहरू हुन्। यस सूचीमा कम्पनीहरू जसको प्राथमिक व्यवसायिक गतिविधि प्रविधि उद्योगसँग सम्बन्धित छन् जसमा कम्प्यूटर हार्डवेयर, सफ्टवेयर, इलेक्ट्रोनिक्स, अर्धचालक, इन्टरनेट, दूरसञ्चार उपकरण, ई-वाणिज्य र कम्प्युटर सेवाहरू समावेश गरिएका छन्। पुनश्च: यो सूची ५० बिलियन अमेरिकी डलर भन्दा बढी वार्षिक राजस्व भएका कम्पनीहरूमा सीमित छ।

ख्याती[सम्पादन गर्नुहोस्]

स्तम्भ ब्याख्या
वरियता राजस्वको आधारमा कम्पनीको वरियता
कम्पनी अन्तर्राष्ट्रिय कम्पनीको नाम
राजस्व अमेरिकी डलरमा कम्पनीको राजस्व (अघिल्लो आर्थिक वर्ष)
कामदार कम्पनीमा कार्यरत कर्मचारीहरू
बजार पूँजीकरण बिलियनमा बजार पूँजीकरण
प्रधान कार्यलय कम्पनी मुख्यालयको स्थिति
सन्दर्भ स्रोत(हरू)

२०१७ को सूची[सम्पादन गर्नुहोस्]

वरियता कम्पनी राजस्व (बिलियन अमेरिकी डलर) कर्मचारी प्रधान कार्यलय स्रोत
संयुक्त राज्य अमेरिका एप्पल कम्पनी $२६५.६ १३२,००० कपरटिनो, क्यालिफोर्निया, अमेरिका [१]
दक्षिण कोरिया सामसुङ $२११.८ ३२०,६७० सुवन, दक्षिण कोरिया [२][३]
संयुक्त राज्य अमेरिका अमेजन $१७७.८ ५६६,००० सियाटल, अमेरिका [४]
4 गणतन्त्र चीन फक्सकन $१५४.७ १,३००,००० नयाँ ताइपेइ सहर, ताइवान [५]
संयुक्त राज्य अमेरिका अल्फाबेट इङ्क $११०.८ ८०,११० माउन्टेन भ्यु, क्यालिफोर्निया ,अमेरिका [६]
संयुक्त राज्य अमेरिका माइक्रोसफ्ट $११०.४ १३१,३०० रेडमण्ड, वासिङ्टन, संयुक्त राज्य अमेरिका [७]
चीन हुवावे $८९.३ १८०,००० शेनझेन, चीन [८]
जापान हिटाची $८४.५ ३०७,२७५ टोक्यो, जापान [९]
संयुक्त राज्य अमेरिका आइबिएम $79.1 ३९७,८०० आरमङ्क, न्यु योर्क , संयुक्त राज्य अमेरिका [१०]
१० संयुक्त राज्य अमेरिका डेल प्रविधि $७८.६ १४५,००० राउन्ड रक, टेक्सस, संयुक्त राज्य अमेरिका [११]
११ जापान सोनी $७७.१ ११७,३०० टोक्यो, जापान [१२]
१२ जापान पानासोनिक $७२ २७४,१४३ ओसाका, जापान [१३]
१३ संयुक्त राज्य अमेरिका इन्टेल $६२.७ १०२,७०० सान्टा क्लारा, क्यालिफोर्निया, अमेरिका [१४]
१४ दक्षिण कोरिया एलजी इलेक्ट्रोनिक्स $५४.३ ७४,००० सोल, दक्षिण कोरिया [१५]
१५ चीन जेडि डटकम $५३.९ १५७,८३१ बेइजिङ, चीन [१६]
१६ संयुक्त राज्य अमेरिका एचपी इङ्क $५२ ४९,००० पालो आल्टो, क्यालिफोर्निया, अमेरिका [१७]
१७ Republic of Ireland एक्सेन्चर $३९.६ ४५९,००० डब्लिन, आयरल्यान्ड [१८]

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्नुहोस्]

सन्दर्भ सामग्री[सम्पादन गर्नुहोस्]

  1. "एप्पल कम्पनीको वार्षिक प्रतिवेदन", सेप्टेम्बर २९, २०१८। 
  2. "सामसुङ इलेक्ट्रोनिक्सको आर्थिक वर्ष २०१७ को नतिजा", न्युज डट सामसुङ डटकम (अङ्ग्रेजीमा)। 
  3. "सामसुङले विश्वव्यापी रूपमा कामदार खटाएको छ", स्ट्याटिक्ट्या डटकम (अङ्ग्रेजीमा)। 
  4. "अमेजनको वार्षिक राजस्व २०१६ स्ट्याटिक्ट्या", स्ट्याटिक्ट्या डटकम (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०१७-०५-१२ 
  5. "फक्सकन प्रविधि समूह: विश्वव्यापी राजस्व २००५-२०१७ स्ट्याटिक्ट्या", स्ट्याटिक्ट्या (अङ्ग्रेजीमा)। 
  6. "२०१७ वार्षिक राजस्व", गूगल। 
  7. "माइक्रोसफ्टको वित्तीय चित्रण", गूगल। 
  8. "हुवावेको सन् २०१७ को वार्षिक प्रतिवेदन: हुवावेको दमदार प्रस्तुति - हुवावे प्रेस केन्द्र", हुवावे 
  9. "सोनीको वित्तीय चित्रण", सोनी। 
  10. "आइबिएमको वित्तीय चित्रण", गूगल। 
  11. "डेल प्रविधिको महत्त्वपूर्ण तथ्य", डेल प्रविधि। 
  12. "सोनीको राजस्व २००७-२०१७ स्ट्याटिक्ट्या", स्ट्याटिक्ट्या (अङ्ग्रेजीमा)। 
  13. "पानासोनिक निगमको वित्तीय चित्रण", बिजनेस वर्क। 
  14. "इन्टेलको वित्तीय चित्रण", इन्टेल, मूलबाट २०१४-०२-०४-मा सङ्ग्रहित।  |deadurl= प्यारामिटर ग्रहण गरेन (सहायता)
  15. "एलजीको वित्तीय चित्रण", एलजी इलेक्ट्रोनिक्स, २२ जुलाई २०१३, अन्तिम पहुँच २६ डिसेम्बर २०१३ 
  16. जेडि डटकम सन् २०१७ को वार्सिक प्रतिवेदन // जेडि डटकम
  17. "आर्थिक वर्ष २०१७ को नतिजा", न्युज डट सामसुङ डटकम (अङ्ग्रेजीमा)। 
  18. "आर्थिक वर्ष २०१७ को प्रतिवेदन", न्युज डट सामसुङ डटकम (अङ्ग्रेजीमा)। 

बाह्य कडीहरू[सम्पादन गर्नुहोस्]