संसारको सबैभन्दा शक्तिशाली व्यक्तिहरूको फोर्ब्स सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

फोर्ब्स बिजनेस पत्रिका ले २००९ देखि संसारको सबैभन्दा शक्तिशाली व्यक्तिहरूको एक वार्षिक सूची सङ्कलन गरेको छ। सूची मा प्रत्येक १० करोड मानिसहरूको लागि एक स्थान हुन्छ, यसअनुसार २००९ को सूची मा ६७ व्मेंयक्ति थिए भने २०१६ सम्म ७४ व्यक्ति छन्। यो स्थान, मानव तथा वित्तीय संसाधनको मात्राको आधारमा गरिन्छ, साथ साथै विश्व घटनाहरूमा उनीहरूको प्रभावको आधारमा गरिन्छ।[१]

ऐतिहासिक शीर्ष १० स्थान[सम्पादन गर्ने]

पुनश्च: सन् २०१७, १८ र १९ को लागि कुनैपनि सूची सार्वजनिक गरिएको थिएन।

सन् २००९ सन् २०१० सन् २०११ सन् २०१२ सन् २०१३ सन् २०१३ सन् २०१५[२] 2016[३] 2018[४]
संयुक्त राज्य अमेरिका बराक ओबामा

अमेरिकाका राष्ट्रपति

वृद्धि जनबादी गणतन्त्र चीन हु जिन्ताओ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका बराक ओबामा

अमेरिकाका राष्ट्रपति

वृद्धि रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका राष्ट्रपति

वृद्धि जनबादी गणतन्त्र चीन सि जिनपिङ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

जनबादी गणतन्त्र चीन हु जिन्ताओ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बराक ओबामा

अमेरिकाका राष्ट्रपति

वृद्धि रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका प्रधानमन्त्री

वृद्धि जर्मनी एन्जेल मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बराक ओबामा

अमेरिकाका राष्ट्रपति

वृद्धि जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका डोनाल्ड ट्रम्प

अमेरिकाका राष्ट्रपति

ह्रास रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका राष्ट्रपति

रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका प्रधानमन्त्री

वृद्धि साउदी अरब अब्दुलाह बिन अब्दुलाजिज अल साउद

साउदी अरबका राजा

ह्रास जनबादी गणतन्त्र चीन हु जिन्ताओ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका राष्ट्रपति

वृद्धि जनबादी गणतन्त्र चीन सि जिनपिङ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बराक ओबामा

अमेरिकाका राष्ट्रपति

ह्रास जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका डोनाल्ड ट्रम्प

अमेरिकाका राष्ट्रपति

संयुक्त राज्य अमेरिका बेन बेर्नाङ्के

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास रसिया भ्लादिमिर पुतिन

रूसका प्रधानमन्त्री

वृद्धि जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

वृद्धि भ्याटिकन सिटी पोप फ्रान्सिस

भ्याटिकन सिटीका प्रमुख

वृद्धि जनबादी गणतन्त्र चीन सि जिनपिङ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

संयुक्त राज्य अमेरिका सेर्गेई ब्रिन

संयुक्त राज्य अमेरिका ल्यारी पेज
गुगलका सह-संस्थापक

वृद्धि भ्याटिकन सिटी बेनेडिक्ट सोह्रौँ

भ्याटिकन सिटीका प्रमुख

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

वृद्धि भ्याटिकन सिटी बेनेडिक्ट सोह्रौँ

भ्याटिकन सिटीका प्रमुख

ह्रास जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

ह्रास जनबादी गणतन्त्र चीन सि जिनपिङ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास भ्याटिकन सिटी पोप फ्रान्सिस

भ्याटिकन सिटीका प्रमुख

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका जेफ बेजोस

अमेजनका प्रमुख तथा कार्यकारी

मेक्सिको कार्लोस स्लिम

तेलमेक्सका कार्यकारी

वृद्धि जर्मनी एन्जेला मर्केल

जर्मनीको चान्सलर

ह्रास साउदी अरब अब्दुलाह बिन अब्दुलाजिज अल साउद

साउदी अरबका राजा

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका बेन बेर्नाङ्के

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका जनेट येलेन

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका जनेट येलेन

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास भ्याटिकन सिटी पोप फ्रान्सिन

भ्याटिकन सिटीको प्रमुख

अस्ट्रेलिया रूपेर्ट मुर्डोच

न्युज निगम अध्यक्ष

वृद्धि संयुक्त अधिराज्य डेभिड क्यामेरून

बेलायतका प्रधानमन्त्री

ह्रास भ्याटिकन सिटी बेनेडिक्ट सोह्रौँ

भ्याटिकन सिटीको प्रमुख

ह्रास साउदी अरब अब्दुलाह बिन अब्दुलाजिज अल साउद

साउदी अरबका राजा

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बेन बेर्नाङ्के

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका जनेट येलेन

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

संयुक्त राज्य अमेरिका माइक ड्युक

वालमार्टका कार्यकारी अधिकृत

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका बेन बेर्नाङ्के

अमेरिकी केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

वृद्धि इटाली मारियो द्रागी

युरोपेली केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

ह्रास साउदी अरब अब्दुलाह बिन अब्दुलाजिज अल साउद

साउदी अरबका राजा

वृद्धि इटाली मारियो द्रागी

युरोपेली केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

वृद्धि संयुक्त अधिराज्य डेभिड क्यामेरून

केलायतका प्रधानमन्त्री

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका ल्यारी पेज

गुगलका सह-संस्थापक

वृद्धि साउदी अरब मोहम्मद बिन सलमान

साउदी अरबका राजकुमार

साउदी अरब अब्दुलाह बिन अब्दुलाजिज अल साउद

साउदी अरबका राजा

वृद्धि भारत सोनिया गान्धी

भारतीय राष्ट्रिय काङ्ग्रेसका अध्यक्ष

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका मार्क जुकरबर्ग

फेसबुकका संस्थापक तथा कार्यकारी

वृद्धि जनबादी गणतन्त्र चीन सि जिनपिङ

चिनियाँ साम्यवादी दलका महासचिव

ह्रास इटाली मारियो द्रागी

युरोपेली केन्द्रीय बैङ्कका अध्यक्ष

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका सेर्गेई ब्रिन

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका ल्यारी पेज
गुगलका सह-संस्थापक

वृद्धि भारत नरेन्द्र मोदी

भारतका प्रधानमन्त्री

१० संयुक्त राज्य अमेरिका बिल गेट्स

गेट्स फाउन्डेसनका अध्यक्ष
माइक्रोसफ्टका संस्थापक

ह्रास संयुक्त अधिराज्य डेभिड क्यामेरून

बेलायतका प्रधानमन्त्री

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका माइक ड्युक

वालमार्टका कार्यकारी

वृद्धि संयुक्त अधिराज्य डेभिड क्यामेरून

बेलायतका प्रधानमन्त्री

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका ल्यारी पेज

गुगलका सह-संस्थापक

वृद्धि संयुक्त राज्य अमेरिका मार्क जुकरबर्ग

फेसबुकका सह-संस्थापक

ह्रास संयुक्त राज्य अमेरिका ल्यारी पेज

गुगलका सह-संस्थापक

सात वा अधिक पटक सुचिकृत[सम्पादन गर्ने]

  1. Michael Noer and Nicole Perlroth (११ नोभेम्बर २००९), "The World's Most Powerful People", Forbes, अन्तिम पहुँच २००९-११-१६ 
  2. एवाल्ट, डेभिड एम (४ नोभेम्बर २०१५), "The World's Most Powerful People 2015", फोर्ब्स (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच १० मे २०१८ 
  3. एवाल्ट, डेभिड एम (१४ डिसेम्बर २०१६), "The World's Most Powerful People 2016", फोर्ब्स (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच १० मे २०१८ 
  4. एवाल्ट, डेभिड एम (८ मे २०१८), "The World's Most Powerful People 2018", फोर्ब्स (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच १० मे २०१८