सीरियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

सन् २०१४ सम्ममा सीरियाका ६ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थान[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Syria map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची[सम्पादन गर्ने]

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको सीरियाली सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
एलेपोको पुरानो सहर City view with a wall and a mosque. एलेपो प्रसासनिक,  सीरिया
३६°१४′०″ उत्तर ३७°१०′०″ पूर्व / ३६.२३३३३° उत्तर ३७.१६६६७° पूर्व / 36.23333; 37.16667 (Ancient City of Aleppo)
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)
7002350000000000000३५० (८६०) १९८६ [२]
बोस्राको पुरानो सहर An old amphitheatre. डरा प्रसासनिक,  सीरिया
३२°३१′५″ उत्तर ३६°२८′५४″ पूर्व / ३२.५१८०६° उत्तर ३६.४८१६७° पूर्व / 32.51806; 36.48167 (Ancient City of Bosra)
सांस्कृतिक:
(i)(iii)(vi)
१९८० [३]
दमास्कसको पुरानो सहर Ruins of a stone building with columns and without roof. दमास्कस प्रसासनिक,  सीरिया
३३°३०′४१″ उत्तर ३६°१८′२३″ पूर्व / ३३.५११३९° उत्तर ३६.३०६३९° पूर्व / 33.51139; 36.30639 (Ancient City of Damascus)
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iii)(iv)(vi)
7001860000000000000८६ (२१०) १९७९ [४]
उत्तरी सिरियाको पौराणिक गाउँहरू Ruins of a stone church without roof.  सीरिया
३६°२०′३″ उत्तर ३६°५०′३९″ पूर्व / ३६.३३४१७° उत्तर ३६.८४४१७° पूर्व / 36.33417; 36.84417 (Ancient Villages of Northern Syria)
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)(v)
7004122900000000000१२,२९० (३०,४००) २०११ [५]
क्रक देस महलकलात सलाह एल-दिन A fortress of grey stone. होम्सलताकिया प्रसासनिक,  सीरिया
३४°४६′५४″ उत्तर ३६°१५′४७″ पूर्व / ३४.७८१६७° उत्तर ३६.२६३०६° पूर्व / 34.78167; 36.26306 (Crac des Chevaliers and Qal’at Salah El-Din)
सांस्कृतिक:
(ii)(iv)
7000900000000000000९ (२२) २००६ [६]
पलमेराको क्षेत्र Ruins of stone buildigns with columns. होम्स प्रसासनिक,  सीरिया
३४°३३′१५″ उत्तर ३८°१६′०″ पूर्व / ३४.५५४१७° उत्तर ३८.२६६६७° पूर्व / 34.55417; 38.26667 (Site of Palmyra)
सांस्कृतिक:
(i)(ii)(iv)
6999360000000000000०.३६ (०.८९) १९८० [७]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "World Heritage Properties in Syria", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Ancient City of Aleppo", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 
  3. "Ancient City of Bosra", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 
  4. "Ancient City of Damascus", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 
  5. "Ancient Villages of Northern Syria", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 
  6. "Crac des Chevaliers and Qal’at Salah El-Din", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 
  7. "Site of Palmyra", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ Aug २०११ 

बाह्य लिङ्कहरू[सम्पादन गर्ने]

ढाँचा:World Heritage Sites in Syria