दिनेश अधिकारी रचनासूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

यो सूची कवि तथा गीतकार दिनेश अधिकारीद्वारा रचित तथा उनका बारेका रचित रचनाहरूको संक्षिप्त सूची हो ।

कृतिहरू[सम्पादन गर्ने]

कवितासङ्ग्रह/काव्य[सम्पादन गर्ने]

  • अन्तरका छिटाहरू (२०३७)
  • धर्तीको गीत (२०४४)
  • आदिम आवाज (२०४५)
  • इन्द्रजात्रा (२०५१)
  • अतिरिक्त अभिलेख (२०५६)
  • सीमान्त सपना (२०६७)
  • भरियाको भूगोल (२०७३)

लामो कविता[सम्पादन गर्ने]

  • एउटा बस्तीको कथा (२०७२) (चार कविद्वारा संयुक्तलेखन)

बाल गीति-नाटक[सम्पादन गर्ने]

  • जङ्गलको कथा जङ्गलको व्यथा (२०५८)

फोटो संस्मरण[सम्पादन गर्ने]

  • तस्बीरको कथा (२०५८)

गीतसङ्ग्रह[सम्पादन गर्ने]

  • अविराम यात्रा (२०४८)
  • आफ्नै मन: आफ्नै आँगन (२०५४)
  • मन र मोडहरू (२०६३)
  • म बिर्सूँ कसोरी (२०७५)

गीति एल्बम[सम्पादन गर्ने]

  • कविताको मौसम (२०४०)
  • भावनाका मातहरू (२०४७)
  • सुख दु:ख (२०५०)
  • बोल बोल पाखाहरू (२०५४)
  • विरानो मन (२०५५)
  • परेलीको डिलमुनि (२०५६)
  • यात्रा (२०५७)
  • अनुभूति (२०५७)
  • लिपि (२०५९)
  • शब्द (२०६३)
  • सुन्ने कविता (२०६५)
  • रचना (२०६७)
  • देशको गीत (२०६९)
  • निखिता (२०७१)

अङ्ग्रेजी भाषामा अनूदित कृति[सम्पादन गर्ने]

  • Mode of Life (२०६५) (कवितासङ्ग्रह)

हिन्दी भाषामा अनूदित कृति[सम्पादन गर्ने]

  • संवेदना के स्वर (२०७१) (कवितासङ्ग्रह)

कविता[सम्पादन गर्ने]

  • अन्तिम तयारी
  • अब के गर्ने होला?
  • आफ्नै बिरुद्धमा
  • आशङ्का
  • इतिहास
  • ईश्वर र मान्छे
  • एक्लै हिँडदाको आनन्द
  • औसत मान्छे
  • खुशी
  • खै! के भएको हो यो समयलाई
  • गाउँमाथि एउटा कविता
  • ग्रे-कोटभित्रको मान्छे
  • चेतनाको पीडा
  • जुम्ला
  • ट्रक ड्राइभर
  • ठूला मान्छेसँग सानो प्रश्न
  • तिमी को हौ?
  • धर्तीको गीत
  • धर्म-संकट
  • निःशब्द अभिब्यक्ति
  • नीलो बह
  • परदेशमा
  • पानीको गाँठो
  • फूल
  • बादलको तस्विर
  • भाउजू र सुनका दाँतहरू
  • मान्छे : आस्थाको अभिब्यक्ति
  • युद्धविराम
  • रामदुलारीको प्रश्न
  • विकासोन्मुख देशको मान्छे
  • विभाजित मृत्यु
  • विहे
  • शान्ति क्षेत्र - नेपाल
  • शासक र तर्क
  • सम्बन्ध
  • सिपाही
  • हट् घोडा हट् !
  • हतारको हाताभित्र
  • हर्कबहादुर
  • हिउँ र तिमी
  • हिटलरको दुर्भाग्य

गीत[सम्पादन गर्ने]

गीतकार दिनेश अधिकारीद्वारा रचित २०७० असोज मसान्तसम्म रेकर्ड भै प्रचार प्रसारमा आएका गीतहरु

स्वतन्त्र रुपमा लेखिएका गीतहरु[सम्पादन गर्ने]

क्र.सं. गीतको बोल गायक/गायिका सङ्गीतकार रेकर्ड भएको मिति एलवमको नाम, प्रकाशन वर्ष
निःश्वास ए ! चाँडै थाकी नजा मीरा राणा राम थापा साउन, २०३९ -
तिमी यसै लजायौ रविन शर्मा राम थापा असार, २०४० सुख दुःख, २०५०
तिमी हर बिहानी दीपक जङ्गम दीपक जङ्गम असोज, २०४० -
माटोमात्र देश होइन पवन गोले र साथीहरू दीव्य खालिङ्ग असार, २०४१ देशको गीत, २०६९
उठाऊ माटो लगाऊ टीको जुजुकाजी रञ्जित र श्याम मल्ल शिवशङ्कर साउन, २०४१ देशको गीत, २०६९
नाच मेरी बहिनी तिमी ज्ञानु राणा शिवशङ्कर साउन, २०४१ -
छाँगाको माया के भन्नु तारादेवीमीरा राणा शिवशङ्कर पौष, २०४१ देशको गीत, २०६९
तिमी जुन रहरले ज्ञानु राणा दीव्य खालिङ्ग पौष, २०४१ द व्लु नोट्स, २०४१/सुख दुःख, २०५०
मलाई नजरको इशारा नदेऊ प्रकाश श्रेष्ठ राम थापा माघ, २०४१ सुख दुःख, २०५०
१० इन्द्रेणी डुल्ने मीरा राणारविन शर्मा राम थापा वैशाख, २०४२ -
११ कुन डालीमा बसूँ भन १ ओम गुरूङ्ग दीव्य खालिङ्ग वैशाख, २०४२ -
१२ परेलीमा आइ बस्छ दीपेन्द्र थापा प्रकाश गुरूङ्ग वैशाख, २०४२ -
१३ पग्लेर जाने हिउँ म हैन अरूण थापा दिव्य खालिङ्ग वैशाख, २०४२ -
१४ हातमा चुरा निधारमा टिको सुनीता सुब्बा राम थापा जेठ, २०४२ सुख दुःख, २०५०
१५ तिमीलाई भाइ भनुँ तारादेवी नातिकाजी भदौ, २०४२ -
१६ पहाड झुक्नुपर्छ दिवाकर खड्का र राम थापा राम थापा पौष, २०४२ देशको गीत, २०६९
१७ बन्धन छन् विपनामा कुन्ती मोक्तान शीला बहादुर मोक्तान चैत्र, २०४२ सुख दुःख, २०५०
१८ जीवन भनुँ त घात छ भक्तराज आचार्य नोर्बु छिरिङ्ग साउन, २०४३ सुख दुःख, २०५०
१९ हेर हेर कत्ति राम्रो १ तारादेवी नातिकाजी साउन, २०४३ -
२० सोंचे जस्तो हुन्न जीवन तारादेवी नातिकाजी कात्र्तिक, २०४४ ‘यात्रा’, २०५७/सुख दुःख, २०५०
२१ यो सम्झिने मन छ ज्ञानु राणा ज्ञानु राणा २०४४ ‘गीतियात्रा’ भाग—१, २०४४/सुख दुःख, २०५०
२२ नजाऊ नजाउ जुनकिरी प्रेमध्वज प्रधान , बबी लामा र साथीहरू नातिकाजी भदौ, २०४५ -
२३ नजाऊ रानी जुनकिरी शासन गुरूङ्ग मीरा राणा भदौ, २०४५ -
२४ चाहहरू चुकिसके कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान कात्तिक, २०४५ -
२५ हजुरलाई छातीभित्र मीरा राणा नातिकाजी चैत, २०४५ -
२६ धेरै मन नडुलाऊ है प्रकाश श्रेष्ठकुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान असार, २०४६ -
२७ चाहे गीत सुनाऊ प्रकाश श्रेष्ठ प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०४६ परेलीको डीलमुनि,२०५६
२८ भेटि नभेट्न सक्ने किरण प्रधान दीव्य खालिङ्ग भदौ, २०४६ संझाउनी, २०६०
२९ रूचाएँ तिमीलई प्रकाश श्रेष्ठ राम थापा भदौ, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०४७
३० अँधेरोमा आँधी चल्यो दिनेश सुब्बा दिव्य खालिङ्ग भदौ, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०४८
३१ अस्ताए घाम कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान भदौ, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०४९
३२ नदी हो कि हाम्रो ब्यथा सुनीता सुब्बा प्रकाश गुरूङ्ग भदौ, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५०
३३ प्यार हो कि सपनाको किरण प्रधान न्ह्यू बज्राचार्य असोज, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५१
३४ म हेरिरहेछु अनुहार तिम्रो लोचन भट्टराई र जुजुकाजी रञ्जित राम थापा कात्तिक, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५२
३५ मुटुमा छ पोल्दो उदय सोताङ्ग न्ह्यू बज्राचार्य मंसीर, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५३
३६ पिरतीले मन जित्यो लोचन भट्टराई शम्भुजित बास्कोटा मंसीर, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५३/ यात्रा, २०५७
३७ यो जीवनको कस्तो रविन शर्मा शक्तिबल्लभ मंसीर, २०४६ ‘भावनाका मातहरू’ २०५३
३८ केही हैन बाँच्नु कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान चैत, २०४६ -
३९ भोक लाग्दा भात मीठो सूर्य थुलुङ र रोमा अधिकारी मदन दीपविम जेठ, २०४७ ‘स्पन्दन’ २०४७
४० भोक लाग्दा भात मीठो ममता दीपविम र क्रान्ति आले मदन दीपविम जेठ, २०४७ ‘ममता’ २०४७
४१ हाँसेकी छु आफ्नै खुसीले पदमा शाख नातिकाजी जेठ, २०४७ -
४२ भन भन प्रियतम ईना श्रेष्ठ राम थापा असार, २०४७ -
४३ ओंठ खोली बोल्दिन है दिनेश सुब्बा मानसिंह थुलुङ साउन, २०४७ -
४४ जुनेली रात छायो नीलम श्रेष्ठ प्रकाश गुरूङ्ग फागुन, २०४७ -
४५ प्यारो प्यारो धर्ती मेरो सुक्मित गुरूङ्ग र साथीहरू न्ह्यू बज्राचार्य साउन, २०४८ -
४६ आज हो कि भोलिसम्म सुक्मित गुरूङ्ग प्रकाश गुरूङ्ग भदौ २०४८ ‘रंगीन लहरहरू’ २०४८÷ सुख दुःख, २०५०
४७ धर्तीको काख आकाशको छानो ध्रुवनारायण मानन्धर र टिका भण्डारी बुलु मुकारुङ्ग मंसीर, २०४८ -
४८ आज पनि तिम्रेै हुँ म दान प्र. गिरी राम थापा चैत, २०४८ -
४९ तिमीलाई भेटेपछि उषाकिरण अधिकारी मदन दीपविम २०४८ ‘मनको दूरी’ २०४८
५० किन आँखा तरेको उदित नारायण झा विजयसिंह मुनाल असार, २०५० ‘तिम्रो अधर’ २०५५
५१ आँखैमा पढ मीरा राणा राम थापा २०५० -
५२ जीवन दिने देश मेरो मीरा राणा, यम बराल र साथीहरू राम थापा पौष, २०५१ -
५३ जिन्दगीले कत्ति फेर्छ नीरा रंजित शम्भुजित बास्कोटा भदौ, २०५३ -
५४ के लेखुँ म तिमीलाई रुपी सिंह मीरा राणा -
५५ आँखाभरि तिम्रो छवि अर्चना प्रधान दीपक जङ्गम २०५३ ‘अर्चना’, २०५३
५६ दिन दिन गलेरै लोचन भट्टराई न्ह्यू बज्राचार्य जेठ, २०५४ ‘स्वर’ २०५५
५७ कहिले छायाँसँग खसें रामकृष्ण ढकाल प्रकाश गुरूङ्ग पौष, २०५४ ‘आशा’ २०५५
५८ नेपाल मेरो प्राप्ति कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान माघ, २०५४ देशको गीत, २०६९
५९ घामजस्तै आयौ तिमी सुदेश शर्मा चन्द्रराज शर्मा माघ, २०५४ -
६० आज मेरी मायासँग आनन्द कार्की राजुसिंह माघ, २०५४ ‘फेरि तिम्रो याद आयो’ २०५५/ परेलीको डीलमुनी,....
६१ फेरि तिम्रो याद आयो आनन्द कार्की र साथीहरू राजु सिंह माघ, २०५४ ‘फेरि तिम्रो याद आयो’ २०५५/ परेलीको डीलमुनी,....
६२ परदेशीको माया बस्यो कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान २०५४ ‘मेरो मन’ २०५५
६३ पूmल सुँघे बास्नाभरि विमला राई न्ह्यू बज्राचार्य माघ, २०५५ ‘मोहनी’ २०५६
६४ यो मन्दिर यो मस्जिद अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति फागुन, २०५५ ‘बहार’ २०५७ र देशको गीत, २०६९
६५ बतास भए म चुमी राख्थें सुक्मित गुरूङ्ग यमन श्रेष्ठ २०५५ ‘परेलीको डिलमुनि’ २०५६
६६ मैले ला’ को पिरती यो ममता दीपविम न्ह्यू बज्राचार्य २०५५ ‘ममता’ भाग—२, २०५५
६७ यो सृष्टि छ तिमी नहुँदा अँध्यारो सत्यनारायण मानन्धर न्ह्यू बज्राचार्य २०५५ ‘बिरानीमा’ २०५६
६८ पस्केर आफैलाई रमेश दियाली शिला ब. मोक्तान २०५५ -
६९ अघि अघि जिन्दगी रुवी जोशी न्ह्यू बज्राचार्य वैशाख, २०५६ ‘उकाली ओ¥हाली’ २०५६
७० कहिले लडें कहिले उठें कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान वैशाख, २०५६ ‘कीर्ति २०५६
७१ आँखा तर्ने गाली गर्ने रविन शर्मा नारायण ओली वैशाख, २०५६ ‘सुनगाभा’ २०५७
७२ उकालीमा चढे पनि रामकृष्ण ढकाल न्ह्यू बज्राचार्य जेठ, २०५६ ‘आरोह’ २०५७
७३ सधैंभरी तिम्रै मात्र रामकृष्ण ढकाल सचिन सिंह जेठ, २०५६ ‘आरोह’ २०५७
७४ हामी खेलाडी बढ्छौ अगाडि कुमार कान्छा , दीप तुलाधार, जीवन श्रेष्ठ र अन्य... दीप तुलाधर साउन, २०५६ -
७५ सप्तरङ्गी इन्द्रेणी झैं कुमार कान्छा र सपनाश्री मिलन मोक्तान भदौ, २०५६ -
७६ ओंठभरि दुख्छ जीवन गुलाम अली जीवन श्रेष्ठ भदौ, २०५६ ‘सम्बन्ध’ २०५६
७७ हिजो तिमी सँगै थियौ अञ्जान शाक्य अजय क्रान्ति असोज, २०५६ ‘बहार’ २०५७
७८ के अर्थ छ यो भीडको ? अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति मंसीर, २०५६ ‘बहार’ २०५७
७९ भाग खोसी आफन्तको पार्वती राई र सरला राई शान्तिराम राई माघ, २०५६ -
८० दुखेर आफ्नै इच्छाहरुमा अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०५७
८१ मनको बानी अर्जुन दाहाल शक्तिवल्लभ २०५६ ‘आवाज’ २०५६
८२ सुख के हो ? पिर के हो ? अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०५७
८३ ज्यू ज्यानै गाल्यो नि अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०५७
८४ पानी रै’ छ जिन्दगी यो अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०५८
८५ यसैगरी हेरी राख १ अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०५९
८६ जोडेको नाता चुँड्यौ तिमीले अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०६०
८७ छाती सुसाउँछ मेरो अन्जान शाक्य अजय क्रान्ति २०५६ ‘बहार’ २०६१
८८ मेरो हर खुसीमा जगदीश हमाल शीला ब. मोक्तान जेठ, २०५७ ‘लहर’ २०५७
८९ निठुरीको सम्झनाले ज्ञान सुब्बा आनन्द राई वैशाख, २०५७ -
९० आँखाभरि नआऊ है यम बराल सचिन सिंह जेठ, २०५७ ‘मन’ २०५७
९१ नहेरे झैं हजुरले सरला राई शीला ब. मोक्तान जेठ, २०५७ ‘हजुरलाई’ २०५७
९२ धनको मुख रातो हजुर कुन्ती मोक्तानआनन्द कार्की शीला ब. मोक्तान जेठ, २०५७ -
९३ अघि अघि जिन्दगी लासमित राई न्ह्यू बज्राचार्य जेठ, २०५७ शव्द, २०६३
९४ मनमा आगो बालेर ममता दीपविम दिपेश प्रधान असार, २०५७ ममता ३,
९५ मान्छेले किन मान्छेलाई बाला भट्टराई यमन श्रेष्ठ साउन, २०५७ -
९६ मान्छेले किन मान्छेलाई यमन श्रेष्ठ यमन श्रेष्ठ साउन, २०५७ -
९७ ज्युन जाने जिन्दगानी आनन्द कार्की सचिन सिंह कात्तिक, २०५७ ‘रमझम’ २०५७
९८ हामी पनि नागरिक हौं लोचन भट्टराई , कुन्ती मोक्तान र अन्य शीला ब. मोक्तान कात्तिक, २०५७ -
९९ म त बुन्थें तानमा हजुर १ सुक्मित गुरूङ्ग शक्तिबल्लभ मंसीर, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०० तिमी मेरो जिन्दगी हौ जुना प्रसाई राजु सिंह पौष, २०५७ नजिक, २०६२
१०१ रक्सी बेचें आलु बेचें शर्मिला बर्देवा शक्तिबल्लभ पौष, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०२ जिन्दगी यो मेरो हो कि शर्मिला बर्देवा सचिन सिंह पौष, २०५७ ‘फूलको जवाफ’ २०५७
१०३ मेरो भन्नु ओताउन दीपक खरेल शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०४ म हुँ रिक्सावाला आनन्द कार्की शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०५ अगेनीको ओदान सपनाश्री शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०६ घाम झर्नुभन्दा अघि शक्तिबल्लभ शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०७ जानेहरू नलगाऊ प्रकाश श्रेष्ठ शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०८ कहिले पेट भर्ने हो रामकृष्ण ढकाल शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१०९ नाम्लोमा खापी यम वराल शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
११० सबै थोक छ शहरमा योगेश वैद्य शक्तिबल्लभ माघ, २०५७ ‘अनुभूति’ २०५७
१११ कसोरी भनुँ खै ? सुनिल लामा प्रकाश गुरूङ्ग माघ, २०५७ ‘बिन्ति बिसाउँछु’ २०५७
११२ रातभरी पानी प¥यो बि.के. गिरी गोपाल योञ्जन २०५७ ‘बन्धन’ २०५७
११३ रातभरी पानी प¥यो गोपाल योञ्जन गोपाल योञ्जन -
११४ आफ्नो मन आफैलाई सपनाश्री नीरमान गुरूङ्ग २०५७ ‘बिन्ती’ २०५७
११५ मै मरी गए सम्झना राख्नु रामकृष्ण ढकाल आलोकश्री २०५७ ‘हिमचुली’ २०५७
११६ तिम्लाई माया गर्नु भन्या मोहन भूसाल मोहन भूसाल २०५७ ‘अपेक्षा’ २०५७
११७ मेरो रहर तिम्रो रहर रामकृष्ण ढकाल राजु सिंह वैशाख, २०५८ ‘आधार’ २०५९
११८ कहाँबाट आयो आयो नलिना चित्रकार सचिन सिंह वैशाख, २०५८ ‘रङ्ग’ २०५८
११९ किन यस्तो हुन्छ मलाई ? कुन्ती मोक्तान शीला ब. मोक्तान वैशाख, २०५८ ‘कुसुम’ २०५८
१२० केही हैन बाँच्नु दिनेश थामी मीरा राणा जेठ, २०५८ -
१२१ पाखाभरि फूल फुल्यो पुनम पन्त किरण कँडेल साउन, २०५८ ‘प्रारम्भ’ भाग—१, २०५८
१२२ तिमीले माया गर्छु भन्यौ विमला राई ओम बिक्रम विष्ट साउन, २०५८ ‘माया’ २०५८
१२३ एक्लै ज्युन गा¥हो भयो लाक्पा शेर्पा मदन दीपविम भदौ, २०५८ ‘लाक्पा’ २०५९
१२४ कसोरी भनुँ खै ? सीतु खरेल शीला ब. मोक्तान फागुन, २०५८ ‘सिम्रिक’, २०५८
१२५ फूलसँग बोलु‘ कि म ? देवीका प्रधान शिवशङ्कर २०५८ ‘लालीमा’, २०५९
१२६ पिरतीले मन जित्यो राजेन्द्र श्रेष्ठ राजेन्द्र श्रेष्ठ २०५८ ‘अनुराग’, २०५८
१२७ आज हो कि भोलिसम्म राजेन्द्र श्रेष्ठ राजेन्द्र श्रेष्ठ ‘अनुराग’, २०५८
१२८ इन्द्रेणी डुल्ने अधर तिम्रो राजेन्द्र श्रेष्ठ राजेन्द्र श्रेष्ठ ‘अनुराग’, २०५८
१२९ भन्न खोज्छु जब जब रीता महर्जन तीर्थ माली २०५८ -
१३० कहाँ पुग्छ कुन्नि शरद राई मणिकमल क्षेत्री २०५८ -
१३१ कहिले मीठो कहिले तीतो रामकृष्ण ढकाल शीला ब. मोक्तान २०५८ ‘आग्रह’ २०५८
१३२ ढोकामा बत्ति दीप श्रेष्ठ दीप श्रेष्ठ २०५८ ‘श्रृङ्खला’, २०५९
१३३ न हेर यसरी भो १ विमला राई न्ह्यू बज्राचार्य २०५८ ‘माया’, २०५८
१३४ छोडी जाने निर्मोहीको पवित्रमान शाक्य न्ह्यू बज्राचार्य २०५८ ‘प्रशंसा’, २०५८
१३५ के लेखुँ तिमीलाई दीपक खरेल न्ह्यू बज्राचार्य जेठ, २०५९ ‘आवर फिलिङ्ग’, २०५९
१३६ बिर्सुं कसरी आफ्नै कहानी राजु गौचन शक्तिबल्लभ असार, २०५९ ‘लारी लरर’, २०६०
१३७ ल्याएको छु मैले तिम्रो घरको सम्चार रविन शर्मा शिला ब. मुक्तान असार, २०५९ ‘सिलसिला’ २०५९
१३८ नखुलेकै भए हुन्थ्यो अशोक शर्मा न्ह्यू बज्राचार्य साउन, २०५९ -
१३९ फेरि पनि माया नै हो मोहन भूसाल राजु सिंह साउन, २०५९ ‘अनुगमन’, २०५९
१४० आऊ आऊ छेउ बस आनन्द कार्की शक्तिबल्लभ असोज, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४१ मानिसको बस्तीबीच राजेश पायल राई शिला ब. मोक्तान असोज, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४२ आफैलाई सोधें खोंजे यम बराल राजु सिंह असोज, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४३ आफ्नो माया आफ्नो खुशी कुन्ती मोक्तान न्ह्यू बज्राचार्य असोज, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४४ स्वयम्भूका आँखाहरू इन्द्रजीत मिजार रञ्जीत गजमेर मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४५ खोलाको बग्ने बानी लासमीत राई सचिन सिंह मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४६ नछोए झैं छुदै थियौ सपनाश्री दीपक जङ्गम मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४७ आजलाई यत्तिकै भो रामकृष्ण ढकाल आलोकश्री मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४८ मान्छे त म अर्कैको हुँ फत्तेमान राजभण्डारी शम्भुजित बास्कोटा मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१४९ आफ्नै लागि जिउन गा¥हो रविन शर्मा अम्बर गुरूङ मंसीर, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१५० सयौं घात सहेकै हुँ दीप श्रेष्ठ प्रकाश गुरूङ्ग पौष, २०५९ ‘लिपि’, २०५९
१५१ पहाडमा जाडो बढे स्वरूपराज आचार्य र साथीहरू आलोकश्री माघ, २०५९ राष्ट्रियता, २०६३
१५२ खेलाडी हामी खेलाडी (जुडो) रामकृष्ण ढकाल , यम वराल, आनन्द कार्की र अन्य.... दीपचन्द्र मोक्तान २०५९ -
१५३ लुक्न खोज्ने आँखालाई रोशन गुरूङ्ग गणेश गुरूङ्ग २०५९ ‘स्नेह’, २०५९
१५४ गाऊमा थ्यो खरको छानो पवन चामलिङ न्ह्यू बज्राचार्य बैशाख २०६० आत्मा, २०६०
१५५ विश्वभरिका किशोर ( किशोरीको लोचन भट्टराई , जगदिश समाल र साथीहरु शीला बहादुर मोक्तान २५ असार २०६० २०६०
१५६ म जे छु जहॉ छु प्रतिमा राजभण्डारी न्ह्यू बज्राचार्य जेठ २०६० तिमी, २०६०
१५७ ओर्लिन्छ रात आं‘खामा मेरो पवित्र सुव्बा दिनेश सुव्बा २०६० राजै, २०६०
१५८ छेउमै बसे रिसाउने रामकृष्ण ढकाल आलोकश्री असोज २०६० आश्रय, जेठ २०६१
१५९ पूmलको रङ्ग दिलमा भर्दै तेज आले शक्तिबल्लभ २०६० मधुमास, २०६१
१६० माया गर्छु भनू‘ भने उदितनारायण झा आलोकश्री मदौ २०६० उपहार, २०६१
१६१ ढुङ्गा जस्तै भयो मन उदय सोताङ्ग उदय सोताङ्ग मंसीर २०६० मर्म, २०६२
१६२ ऑखामा लान्छु तस्बीर तिम्रो दिनेश थामी टिका भण्डारी पौष २०६० -
१६३ के भो नि यस्तो जिन्दगी मेरो राजकुमार लामा सचिन सिंह माघ, २०६० -
१६४ नेपाली १ हामी नेपाली १ रबिन शर्मा, टिका भण्डारी, लोचन भट्टराई र रेखा शर्मा टिका भण्डारी चैत, २०६० नौली, २०६१
१६५ खै १ के मागू‘ तिमीसंग म ? रविन शर्मा भूपेन्द्र रायमाझी पौष, २०६० -
१६६ कत्ति हो कत्ति मायाको बाटो मनिला सोताङ्ग उदय सोताङ्ग बैशाख, २०६१ मर्म, २०६१
१६७ न तिमी भन्छौ मनका कुरा विमला राई नारायण ओली बैशाख, २०६१ मनसुवा, २०६२
१६८ थुङ्गा थुङ्गा फूलमा जगदिश समाल रत्नबहादुर खड्गी बैशाख, २०६१ -
१६९ बोली राखौ हॉसी राखौं प्रभा भेटवाल शंभुजित वास्कोटा असार, २०६१ प्रभा, २०६१
१७० कुन बाटो हेरु‘ ? बिमला राई सचिन सिंह असार, २०६१ मनसुवा, २०६२
१७१ बे अर्थ छ सारा बुझेका कुराको जगदिश समाल राम थापा भदौ, २०६१ -
१७२ तिमी राजी म राजी धनुषा सिंह सुनिल बर्देवा भदौ, २०६१ खुल्ला आकाश, २०६१
१७३ तिमी को हौ ? आनन्द कार्की सचिन सिंह असोज, २०६१ आनन्द, २०६२
१७४ लैजा चरी मेरो खबर योगेश्वर अमात्य न्ह्यू बज्राचार्य कार्तिक, २०६१ Mega Hit Collection, 2062
१७५ मेरो छेउ वस्नलाई अर्चना बास्तोला राजु सिंह २०६१ आरम्भ, २०६१
१७६ सिगार हो नठानी देउ मथुरा प्रधान सुरेश कुमार कार्तिक २०६१ अन्तराल, २०६१
१७७ पानी दियौ प्युनलाई [[स्वरूपराज आचार्य]] शंभुजित बास्कोटा कार्तिक २०६१ स्वर, २०६२
१७८ देखेको मात्रै हो सीताराम पोखरेल राजु सिंह कार्तिक २०६१ बिनाकारण, २०६१
१७९ इमान रोयो, विश्वास रोयो रामा मण्डल विष्णु सक्व मंसीर, २०६१ इन्द्रेणी, २०६९
१८० यौटै छ मेरो आधार बॉच्ने बेनुका राई राजु सिंह पौष, २०६१ पर्खाई, २०६१
१८१ आपूmलाई मान्छे भन्नेले विमल गदाल आलोकश्री पौष २०६१ राष्ट्रियता, २०६२
१८२ गीत मेरो नेपाल हो कुन्ति, शीला बहादुर, शितल र सुवानी मोक्तान शीलाबहादुर पौष २०६१ शितल सुवानी २०६४
१८३ मृत्युभन्दा जीवन ठूलो मथुरा प्रधान कर्णदास माघ, २०६१ अन्तराल, २०६१
१८४ सासमा म भोग्दैछु प्रकाश गुरुङ्ग प्रकाश गुरुङ्ग फागुन, २०६१ प्रेयसीलाई, २०६२
१८५ जानी जानी यौटा गल्ती उत्तम राई मदन दीपविम साउन, २०६२ ग्रीन कार्डको लोभमा, २०६२
१८६ दुखेर आफ्नै छातीभरि म सूर्य थुलुङ राजु सिंह -
१८७ घामसंगै घुमु भन्थें ममता राई जोहन ब्रिटो -
१८८ जिन्दगीे जिन्दगी कत्ति मीठो जिन्दगी नलिना चित्रकार जेम्स प्रधान २०६२, जिन्दगी, २०६२
१८९ हुने भए आज म त नलिना चित्रकार अनिल सिंह २०६२ जिन्दगी, २०६२
१९० सधै फाट्नु पर्ने नीलम श्रेष्ठ प्रकाश गुरुङ्ग बैशाख, २०६२ जिन्दगी, २०६२
१९१ घाम जस्तै आयौ तिमी ललिता मल्ल शक्तिबल्लभ २०६२ प्रारुपण, २०६३
१९२ भेटघाट ठिकै थियो सरला राई सुनिल बर्देवा जेठ २०६२ Filings, २०६२
१९३ छम छम नाची देऊ शशी र शिवानी सचिन सिंह जेठ २०६२ शशि
१९४ के गरुं‘ म कहां‘ ललिता मल्ल शीलाबहादुर मोक्तान चैत २०६२ प्रारुपण, २०६३
१९५ घामको झुल्को पूmलमा प¥यो यम बराल यम बराल असार, २०६३ माया, २०६३
१९६ मेरो माया पूmल थियो यम बराल सुरेश अधिकारी भदौ, २०६३ माया, २०६३
१९७ माया मीठो भन्थे अरु रामकृष्ण ढकाल किरण क‘डेल फागुन २०६२ आगमन, २०६३
१९८ भोकले कोही नमरोस् दिपक लिम्बु सुरेश अधिकारी मंसीर, २०६२ नेपाली तारा, २०६२
१९९ तिमी बाटो तिमी यात्रा उदय, मनिला सोताङ्ग उदय सोताङ्ग चैत, २०६२ मन्तव्य, २०६३
२०० नेपाल जापान सम्बन्धको कुन्ति, देविका, रिमा, नलिना, आनन्द,यम, धीरज राई र राजेश पायल राई प्रकाश गुरुङ्ग असार २०६३ THEME SONG
२०१ बुद्धका आं‘खा लिएर [[स्वरूपराज आचार्य]] न्ह्यू बज्राचार्य भदौ, २०६३ शान्ति, २०६३
२०२ जता पनि जिन्दगी आनन्द कार्की नातिकाजी बैशाख, २०५९ सुन्तरता, २०६३
२०३ कसले चो¥यो मेरो बालापन शर्मिला बर्देवा अमूल कार्की माघ, २०६२ स्पर्श, २०६३
२०४ तँ दिएर रित्तो म लिएर रित्तो स्वरूपराज आचार्य सत्य, स्वरुप आचार्य फागुन २०६३ MUZIK, २०६४
२०५ मान्छे त म अर्कैको हुं स्वरूपराज आचार्य शम्भुजित बांस्कोटा बैशाख, २०६० शव्द, २०६३
२०६ थाहा छैन कहां‘नेर दिपक खरेल शक्तिबल्लभ जेठ, २०६३ शव्द, २०६३
२०७ यस्तो हुने जान्या भए उदय सोताङ्ग उदय सोताङ्ग जेठ, २०६३ शव्द, २०६३
२०८ उज्यालै उज्यालो सपनाश्री र रामकृष्ण ढकाल सुरेश अधिकारी जेठ, २०६३ शव्द, २०६३
२०९ बोझ नहोस् मेरो माया कर्णदास कर्णदास बैशाख, २०६३ शव्द, २०६३
२१० ए, पूmल मलाई सिकाइदे बॉच्न बिमला राई राजु सिंह जेठ, २०६३ शव्द, २०६३
२११ मनमा राख्छु भन्थ्यौ मलाई कुन्ती मोक्तान राम थापा जेठ, २०६३ शव्द, २०६३
२१२ मगमग मगमग बास्ना छ रीमा गुरुङ्ग प्रकाश गुरुङ्ग मंसीर २०६२ शव्द, २०६३
२१३ लेक हेर कति राम्रो १ दीप श्रेष्ठ र सुनिता सुव्बा गोपाल योञ्जन २०६२ शव्द, २०६३
२१४ कहॉ बाटो मिसिन्छ रामभक्त जोजिजु रत्नबहादुर २०६३ चुनौती, २०६३
२१५ मनभरि छ खुसियाली दीप श्रेष्ठ र साथीहरू दीप श्रेष्ठ असार, २०६४ -
२१६ सम्हालौ सम्हालौं सम्हालौ यो धर्ती आनन्द, यम, देविका र रिमा प्रकाश गुरुङ भदौ २३, २०६४ -
२१७ मनभरि मेरो मनभरि अरुण कार्की राजु सिंह भदौ, २०६४ उमंग, २०६४
२१८ मेरी एउटी संगिनी छ प्रमोद पाण्डे नरेन्द्र प्यासी कार्तिक, २०६४ मधुमास, २०६४
२१९ तिमी छ्यौ मसंग शितल योञ्जन र रुपक चौधरी शक्तिबल्लभ कार्तिक, २०६४ -
२२० मैले भन्न सकिन सबिना कार्की सचिन सिंह चैत २०६४ सर्वदा, २०६७
२२१ तिमी यसै लजायौ सपन श्रेष्ठ राम थापा २०६४ चाहना, २०६४
२२२ निर्दोष छु आफू भन्ने देखाउन कुन्ती मोक्तान शीला बहादुर मोक्तान २०६४ मेरो सपना, २०६४
२२३ के रै छ माया के रै छ मोह सितु खरेल सचिन सिंह साउन, २०६५ सितु, २०६५
२२४ दुनियां‘ले के भन्ने हो ईश्वर डंगोल र निशा देसार सुमन कपाली भदौ, २०६५ बतभच द्दण्, २०६५
२२५ जब तिमी भन्न थाल्यौ ईश्वर डंगोल सुमन कपाली असोज, २०६५ बतभच द्दण्, २०६५
२२६ बोली पनि तिम्रै मीठो घनश्याम गौतम राजु सिंह असोज, २०६४ रहर, २०६५
२२७ संधै फाट्नु पर्ने घनश्याम गौतम दीपक जंगम भदौ, २०६५ रहर, २०६५
२२८ तिमीसंग वस्दा सधैं देख्छु सुरेश र बबिता मानन्धर सुरेश मानन्धर २०६५ भाग्य, २०६७
२२९ पाँच औंला मुठ्ठी बन्छ बिमला, देविका, रिमा, रामकृष्ण, जगदिश र खेम गुरुङ्ग प्रकाश गुरुङ्ग चैत २०६५ THEME SONG
२३० लुकेर लाको माया सूसमा राणा आलोकश्री चैत, २०६५ लुकेर लाएको माया, असोज २०६६
२३१ डाह लागोस् दुनियॉलाई रुपक डोटेल आलोकश्री चैत, २०६५ उमङ्ग, असोज
२३२ हाम्रो माया हाम्रै देशलाई रिया ढकाल डिल्लीप्रसाद चापागाई २०६५ आज भन्दा भोली राम्रो, २०६६
२३३ छम छम नाची देऊ शुभा बानिया डिल्लीप्रसाद चापागाई २०६५ शुभारम्भ, २०६७
२३४ परेलीमा रात पर्छ रे नलीना चित्रकार सुगम पोखरेल असोज ,२०६६ -
२३५ जिन्दगीले कत्ति फेर्छ आफ्नो रुप छायाँ किरण प्रधान कर्म योञ्जन २०६६ संझेर–वुझेर, २०६६
२३६ कहाँ पुग्छ कुन्नी मेरो जिन्दगानी उदय सोताङ उदय सोताङ चैत्र, २०६६ सम्वाद, २०६७
२३७ कहाँ लडे म कति ठाउँ छुटें रविन शर्मा सुशिल विश्वकर्मा वैशाख ,२०६७ -
२३८ दुनियाँ ले भन्दो रै छ डम्वर श्रेष्ठ बिजु वज्र चैत्र, २०६६ -
२३९ उज्यालोको खोज गदै हिंडेका छौ हामी भ्वाइस अफ टिनका १० उत्कृष्ट प्रतिभा ( वेदु मगर, आकाक्षा वस्याल, बिकेश के सुन्दर समेत) राजु सिंह असार, २०६७ २०६७
२४० कहीं त होला दुखको अन्त्य बिजय मानन्धर र तेजलक्ष्मी ध्वजु नरेन्द्र प्यासी साउन, २०६७ एकै छिन, २०६८
२४१ हाम्रो माया हामैै देशलाई निर्मित विष्ट सन्दीप प्रधान असार, २०६७ जून माया, २०६७
२४२ जसोरी म बाँचे पनि सुरेश कुमार सुरेश कुमार २ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२४३ तिमीलाई यस्तो म माया गरुँ सन्तोष लामा हरि लम्साल १२ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२४४ आफ्नै दुनो सोझ्याँउछन... शिव परियार वि.वि. अनुरागी १५ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२४५ पुगेन मलाई पुगेन यो माया श्रेया सोताङ उदय सोताङ १६ असोज २०६७ रचना, २०६७
२४६ हाम्रो भेट हाम्रो माया सनुप पौडेल कालीप्रसाद वास्कोटा १७ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२४७ बैंश जस्तो वादल हजूर ! दुर्गा खरेल सुरेश अधिकारी १९ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२४८ जीन्दगी हो मीठो प्राप्ति गोबिन्द गुरुङ शतिmबल्लभ भदौ, २०६७ परिचय, २०६७
२४९ यो देश आफनो हो भन्छौ त प्रदिपराज पाण्डे सुशिल विश्वकर्मा ९ असोज, २०६७ १५ असोज २०६७
२५० म एक्लो छु एक्लो हेमन्त राना राजु सिंह २२ असोज, २०६७ रचना, २०६७
२५१ हजूरलाई छाति भित्र लुकाएर राखूँ कति अन्जु पन्त सचिन सिंह ९ कार्तिक, २०६७ रचना, २०६७
२५२ जिन्दगी यो यस्तै छ स्वरूपराज आचार्य सत्य÷स्वरुप आचार्य १० कार्तिक, २०६७ रचना, २०६७
२५३ मलाई त घाउ छोप्ने बहाना हो हाँसो शवनम गुरुङ किरण कँडेल ११ कार्तिक, २०६७ रचना, २०६७
२५४ प्रकृति र संस्कृति यी हुन हाम्रा सम्पत्ति कुन्ति मोक्तान, आनन्द कार्की, रिमा गुरुङ, सत्यराज , जुना प्रसाई र दीपक लिम्बु प्रकाश गुरुङ २४ मंसीर, २०६७ THEME SONG
२५५ यो सुखदुख भन्नु सनुप पौडेल, मीना सिंह र साथीहरु कालीप्रसाद बास्कोटा जेठ, २०६८ -
२५६ सुन ! सुन ! जून तारा देविका वन्दना वसन्त सापकोटा मंसीर, २०६७ मन चङ्गा भो, २०६८
२५७ ए मानिस तैले किन चेत फालिस शिशिर योगी सचिन सिंह २०६७ छहराको धुन, असार २०७०
२५८ कहिले लाग्छ फूल हुँ म आस्था वि. कल्याण सिंह वैशाख २०६८ आस्थाको आस, २०६८८
२५९ तिम्रो सामु लजाउँदै आकांक्षा वस्याल राजु सिंह २१ जेठ, २०६८ मेरो आकांक्षा
२६० इमान रोयो विश्वास रोयो रामा मण्डल विष्णु सक्व २०६३÷२०६४ इन्दे्रणी, वैशाख २०६९
२६१ उडेको छ मनको रङ्ग वेनुका राई र राजु तामाङ सचिन सिंह साउन, २०६८ The First Note, वैशाख २०६९
२६२ हिमालका कुरा ग¥यौ डा.भीमार्जुन आचार्य (अर्जुन मिलन) हरि लम्साल ११ जेठ, २०६९ सजिला हुँदैन जीवन, वैशाख २०७०
२६३ मर्दा पनि म राजेश पायल राई हरि लम्साल साउन २०६९ देशको गीत, २०६९
२६४ काँढा हुन्छ मोड हुन्छ पेमा लामा बसन्त क्षेत्री भदौ २०६९ बाटो हो यो जिन्दगानी, कार्तिक २०६९
२६५ नखुलेकै भए हुन्थ्यो सत्यराज आचार्य सुनिल मास्के फागुन, २०६९ सुभव, ७ असार २०७०
२६६ आफैसंग बिरानो म डा.भीमार्जुन आचार्य (अर्जुन मिलन) टिका भण्डारी फागुन, २०६९ सजिलो हुँदैन जीवन, वैशाख २०७०
२६७ भोलि तिमी जाँदै थियौ प्रियाञ्जली शर्मा आनन्द राई चैत्र, २०६९ रङ्ग, वैशाख २०७०
२६८ मेरो हर खुसीमा पर्खाल छ मान्छे पवन गोले प्रदीप क्षेत्री झरणाको सुर, २०७०
२६९ आँखाभरि तिम्रो छवि नछाएको छिन छैन सागर बल प्रदीप क्षेत्री झरणाको सुर, २०७०
२७० माने नमाने पनि विनय चन्द्र राई प्रदीप क्षेत्री झरणाको सुर, २०७०
२७१ अघि अघि हिंड बहिनी जलजला परियार र प्रेम परियार हरि लम्साल २७ भदौ २०७० -
२७२ न बोलीको भर भो सुमित ओझा सुशिल विश्वकर्मा भदौ २०७० -
२७३ भोलि आउने दिन बिमल जोशी राजु सिंह सारिणी, असोज २०७०
२७४ मनको मीठो भाका टिपी सन्तोष लामा, रजिना रिमाल र हरि लम्साल हरि लम्साल असोज, २०७० -

चलचित्रका गीतहरु[सम्पादन गर्ने]

क्र.सं. गीतको बोल गायक÷गायिका सङ्गीतकार रेकर्ड भएको मिति चलचित्रको नाम
सङ्गीतले माग्छ स्वर पवित्रा सुब्बा प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४६ प्रेमकथा
लौन लौन के भो मलाई किरण प्रधान र सुनीता सुब्बा प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४६ प्रेमकथा
सर्माएर पर नजाऊ पवित्र सुब्बा र केशव सुनाम प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४६ प्रेमकथा
मसँग पनि छ नौरङ्गी रूप मीरा राणा प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४६ प्रेमकथा
निधारमा लर्काएर हेमलता शम्भुजित बास्कोटा कात्तिक, २०४६ विजय—पराजय
दौतरी यो छुट्ने छैन प्रकाश श्रेष्ठ र सविर कुमार शम्भुजित बास्कोटा कात्तिक, २०४६ विजय—पराजय
निर्मल यी झर्ना किरण प्रधान र लाक्पा शेर्पा प्रकाश गुरूङ्ग फागुन, २०४६ झुमा/सुख दुःख
घामभन्दा प्यारो लाग्छ किरण प्रधान र सुक्मित गुरूङ्ग प्रकाश गुरूङ्ग फागुन, २०४६ झुमा/सुख दुःख
वोल वोल पाखाहरू सुक्मित गुरूङ्ग र साथीहरू प्रकाश गुरूङ्ग फागुन, २०४७ झुमा/सुख दुःख
१० विरानो यो ठाउँ किरण प्रधान र विमला राई प्रकाश गुरूङ्ग फागुन, २०४८ झुमा/सुख दुःख
११ म नाच्छु म हाँस्छु विजय वेनेडिक शम्भुजित बास्कोटा फागुन, २०४६ युगदेखि युगसम्म
१२ तिमी किन आज यस्तो ? प्रकाश श्रेष्ठ र साधना सरगम भूपेन्द्र रायमाझी चैत्र, २०४६ चोट
१३ काँढा हुन्छ मोड हुन्छ प्रकाश श्रेष्ठ प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४७ मायाको वन्धन/ चिसो चिसो छ मौसम छैन नि?
१४ चिसो चिसो छ मौसम निलम श्रेष्ठ प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४७ मायाको वन्धन/ चिसो चिसो छ मौसम छैन नि?
१५ तिमीलाई भेटेपछि पवित्र सुब्बा र केशव सुनाम प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४७ मायाको वन्धन/ चिसो चिसो छ मौसम छैन नि?
१६ प्यारो लाग्छ तिम्रो हेराइ प्रकाश श्रेष्ठ र सुक्मित गुरूङ्ग प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४७ ,, ,, /सुख दुःख र "दुःख पनि" भन्ने सुन्नु पर्छ
१७ फूलसँग बोलुँ कि म ? सुक्मित गुरूङ्ग प्रकाश गुरूङ्ग भाद्र, २०४७ ,, ,, /सुख दुःख र "दुःख पनि" भन्ने सुन्नु पर्छ
१८ मेरो भोक हरायो उदित नारायण झा र साधना सरगम शम्भुजित बास्कोटा साउन, २०४८ भाउजु
१९ मोडै पिच्छे तिमीलाई प्रकाश श्रेष्ठ र सुक्मित गुरूङ्ग शिला ब. मोक्तान वैशाख, २०४९ प्रतिशोध
२० तिमीलाई देखेपछि कुमार कान्छा शिला ब. मोक्तान वैशाख, २०४९ प्रतिशोध
२१ जीन्दगीको फाँटभरि प्रकाश श्रेष्ठ, कुन्ति मोक्तान र साथीहरू शिला ब. मोक्तान वैशाख, २०४९ प्रतिशोध
२२ तिमी आश हौ विश्वास हौ प्रकाश श्रेष्ठ र सुक्मित गुरूङ्ग शिला ब. मोक्तान वैशाख, २०४९ प्रतिशोध
२३ तिमीलाई देखेपछि बन्दी भयो मेरो रुची प्रकाश श्रेष्ठ र संगीता प्रधान शक्तिबल्लभ साउन, २०४९ नयाँ सडक
२४ नयाँ दिन नयाँ खोजी रविन शर्मा राम थापा जेठ, २०५० शिखर
२५ सडक जिन्दगी हो कुमार कान्छा प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५० सडक
२६ ढुक् ढुक् ढुक् ढुक् कविता कृष्णमूर्र्र्ति र साथीहरू प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५१ सडक
२७ जहिलेदेखि तिमीसँग प्यार भो उदितनारायण झा र साधना सरगम प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५२ सडक
२८ तिमी जिन्दगी हौ उदितनारायण झा र साधना सरगम प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५३ सडक
२९ एउटा केटो चाहिएको छ कविता कृष्णमूर्र्र्ति र कुमार कान्छा प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५४ सडक
३० तिम्रो यो जवानी ओम विक्रम विष्ट र साथीहरू प्रकाश गुरूङ्ग असार, २०५५ सडक
३१ यो बाटो त्यो बाटो कुमार कान्छा र साधना सरगम रञ्जित गजमेर असार, २०५० अपराध
३२ म त आएँ तिम्रो सामु कुमार सानु रञ्जित गजमेर असार, २०५० अपराध
३३ हाँसु भन्छ ओंठले कुमार सानु र साधना सरगम रञ्जित गजमेर असार, २०५० अपराध
३४ आँधीले लुक्नु पर्ने भो अभिजित र साधना सरगम रञ्जित गजमेर असार, २०५० अपराध
३५ सुन चाँदी के हो र ? कुमार कान्छा , कविता कृष्णमूर्र्र्ति र साथीहरू रञ्जित गजमेर असार, २०५० अपराध
३६ खुसी छु म आज बिनोद राठौर शक्तिबल्लभ साउन, २०५० पृथिवी
३७ फूल फूलमा पात पातमा साधना सरगम शक्तिबल्लभ साउन, २०५० पृथिवी
३८ माने नमाने पनि कुमार कान्छा अनिल शाही भाद्र, २०५० चेली
३९ आरती हौ पूजा हौ उदितनारायण झा र दीपा झा अनिल शाही - -
४० म त नागिनी हुँ कविता कृष्णमूर्ति र अभिजित अनिल शाही - -
४१ तिमी चाहमा छ्यौ मसंग बसेकी कुमार कान्छा न्ह्यू बज्राचार्य असोज, २०५० परिभाषा
४२ हे ! सिद्धिदायनी कविता कृष्णमूर्र्र्ति रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४३ परेलीमा आई बसेछ कोही कविता कृष्णमूर्र्र्ति रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४४ हिजोभन्दा आज झन् साधना सरगम रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४५ मेरो निद्रा भोक तिर्खा प्रकाश श्रेष्ठ र साधना सरगम रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४६ बोल न केही बोल न प्रकाश श्रेष्ठ र साधना सरगम रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४७ यो तिम्रै हो माया साधना सरगम रनजित गजमेर मंसीर, २०५० प्रतीज्ञा
४८ जिन्दगी आफै जीत हो मेरो प्रेमध्वज प्रधान रनजित गजमेर फागुन, २०५० जीवन संघर्ष
४९ कहाँ छुट्टिनु छ प्रेमध्वज प्रधान रनजित गजमेर फागुन, २०५० जीवन संघर्ष
५० यो कस्तो भोक प्रेमध्वज प्रधान र साधना सरगम रनजित गजमेर फागुन, २०५० जीवन संघर्ष
५१ मनै अल्झियो मेरो प्रेमध्वज प्रधान र साधना सरगम रनजित गजमेर फागुन, २०५० जीवन संघर्ष
५२ यो सम्मान के गर्नु ? प्रेमध्वज प्रधान रनजित गजमेर फागुन, २०५० जीवन संघर्ष
५३ फूल देखे फूल राम्रो अनुराधा पोडवाल अनिल शाही वैशाख, २०५१ दाइजो
५४ तिम्रो रूप कस्तो बेइमानी उदितनारायण झा अनिल शाही वैशाख, २०५१ दाइजो
५५ बुझेर कहिले पो सकिन्छ प्रकाश श्रेष्ठ शक्तिबल्लभ असार, २०५१ आमाको माया
५६ आँखैमा बस तिमी शक्ति बल्लभ र सुक्मित गुरूङ्ग शक्तिबल्लभ असार, २०५१ आमाको माया
५७ कस्तो हुन्छ नसोध आमाको माया सुरेश वाडकर शक्तिबल्लभ असार, २०५१ आमाको माया
५८ कति मीठो कति न्यानो उदितनारायण झा र साधना सरगम सचिन सिंह साउन, २०५१ धर्म
५९ मिजिजुली यसैगरी कुमार कान्छा र साधना सरगम सचिन सिंह साउन, २०५१ धर्म
६० लौ न कसलाई भन्नु मैले ? कविता कृष्णमूर्र्ति सचिन सिंह साउन, २०५१ धर्म
६१ मेरो जिन्दगीको यो कस्तो नियति ? कुमार कान्छा सचिन सिंह साउन, २०५१ धर्म
६२ यो गाजलु साँझ सागरिका मुखर्जी र साथीहरू सचिन सिंह साउन, २०५१ धर्म
६३ नियतिको हेर यो कस्तो छ खेल अभिजित शुभबहादुर भाद्र, २०५१ दाजुभाई
६४ सागरमा नदीजस्तै उदितनारायण झा र अनुराधा पोडवाल शुभबहादुर भाद्र, २०५१ दाजुभाई
६५ यो मनमा जो थियो साधना सरगम शक्तिबल्लभ माघ, २०५१ प्रतीक्षा
६६ तिमीसँग व्यर्थै के गर्नु गुनासो साधना सरगम शक्तिबल्लभ माघ, २०५१ प्रतीक्षा
६७ कति रङ्गी चुरा किन्यौ प्रकाश श्रेष्ठ र पूर्णिमा शक्तिबल्लभ माघ, २०५१ प्रतीक्षा
६८ आँशुले छाती भिजिसक्यो बावुल सुप्रियो र कविता कृष्णमूर्र्र्ति शम्भुजित बास्कोटा फागुन, २०५१ छोरो
६९ छातीभित्र कत्ति कुरा साधना सरगम र बावुल सुप्रियो शीलाबहादुर मोक्तान चैत, २०५१ जलन
७० केही कुरा एकान्तले उदितनारायण झा र कुन्ती मोक्तान शीलाबहादुर मोक्तान चैत, २०५१ जलन
७१ ओंठ पोल्छ उदितनारायण झा र साधना सरगम शीलाबहादुर मोक्तान चैत, २०५१ जलन
७२ पराइ जोडी देखेर हो कि साधना सरगम शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५२ सीमाना
७३ म तिमी नहुँदा मरेतुल्य हुन्छु विनोद राठौर र साधना सरगम शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५२ सीमाना
७४ वर्षौ पुरानो तिमी खोज मेरो प्रकाश श्रेष्ठ र सपनाश्री शम्भुजित बास्कोटा वैशाख, २०५२ छोरीबुहारी
७५ कहाँ बाटो मिसिन्छ योगेश वैद्य शक्तिबल्लभ भाद्र, २०५२ देउराली
७६ भो ! भो ! तिमी टाढै बस प्रकाश श्रेष्ठमनिला सोताङ्ग शक्तिबल्लभ भाद्र, २०५२ देउराली
७७ झरी राख देउरालीमा प्रकाश श्रेष्ठ, मनिला सोताङ्ग र साथीहरू शक्तिबल्लभ भाद्र, २०५२ देउराली
७८ यो पानी कस्तो बेइमानी सुक्मित गुरूङ्ग शक्तिबल्लभ भाद्र, २०५२ देउराली
७९ देउराली हो जिन्दगी शक्तिबल्लभ शक्तिबल्लभ भाद्र, २०५२ देउराली
८० के गर्न लाग्यौ यो तिमीले मलाई ? लोचन भट्टराई र राजेश पायल राई शम्भुजित बास्कोटा पौष, २०५२ चुनौति
८१ यो बाचा यो बन्धन प्रकाश श्रेष्ठ र देवीका प्रधान शम्भुजित बास्कोटा पौष, २०५२ चुनौति
८२ लुकी लुकी चोरी चोरी हेर्थी अनुहार प्रकाश श्रेष्ठ, लोचन भट्टराई र साथीहरू शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५३ अवतार
८३ खुल्यो खुल्यो, बाटो खुल्यो रिमा गुरूङ्ग र थुप्तेन लामा शक्तिभल्लभ असार, २०५३ शङ्कर
८४ कुरा सुन्छु नानाथरी देविका प्रधान शम्भुजित बास्कोटा माघ, २०५३ जुनतारा
८५ कहाँ जाने हो ? आनन्द कार्की र सपनाश्री शक्तिबल्लभ फागुन, २०५३ राजकुमार
८६ यो स्वप्निल मनको मीठो मात तिमीलाई लासमित राई, थुप्तेन लामा र स्वयम्भूराज शाक्य शक्तिबल्लभ फागुन, २०५३ राजकुमार
८७ थाहैे नपाइ म अर्कै भएछु सपनाश्री मिलन मोक्तान फागुन, २०५३ माइली
८८ थाहै नपाइ म अर्कै भएछु आनन्द कार्की मिलन मोक्तान फागुन, २०५३ माइली
८९ तिमी आयौ जिन्दगीमा रिमा गुरूङ्ग र सुनिल शर्मा मिलन मोक्तान फागुन, २०५३ माइली
९० सपनीमा चढें मैले रिमा गुरूङ्ग र साथीहरू मिलन मोक्तान फागुन, २०५३ माइली
९१ कहाँ गयो कसले चो¥यो सपनाश्री मिलन मोक्तान फागुन, २०५३ माइली
९२ आँखामा तिमी तिमी विमला राई, थुप्तेन लमा शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५४ रणभूमि
९३ दुनियाँको ताली, तमासा हो खाली प्रकाश श्रेष्ठआनन्द कार्की शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५४ रणभूमि
९४ बाबा तिमी आँखा मेरो देविका प्रधान, यम वराल र सराना श्रेष्ठ शम्भुजित बास्कोटा कात्तिक, २०५४ चण्डाल
९५ भागी भागी हिंड्नेलाई अंकुसेले तानुँ कि ? आनन्द कार्कीमनिला सोताङ्ग सचिन सिंह पौष, २०५४ सगुन
९६ सुनकोशी सलल लोचन भट्टराई , सुमित खड्का र साथीहरू शक्तिबल्लभ माघ, २०५४ हतियार
९७ मायालुको मुहारै हँसिलो रामकृष्ण ढकाल र लासमित राई टिका भण्डारी वैशाख, २०५५ गाउँले
९८ लुटाइ दिन्छु म जिन्दगी पवित्र सुब्बा र थुप्तेन शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५५ देवदूत
९९ कहिले कृष्ण कहिले मोहन हरिवंश आचार्य, मदनकृष्ण श्रेष्ठ र साथीहरू यमन श्रेष्ठ असोज, २०५५ फिलिम
१०० दैव हरे के गर्नु मैले ? सराना श्रेष्ठ यमन श्रेष्ठ असोज, २०५५ फिलिम
१०१ गाउँघरकी गोरी थुप्तेन लामा, रिमा गुरूङ्ग यमन श्रेष्ठ असोज, २०५५ फिलिम
१०२ तिमीसँग फुल्छ झर्छ मेरो मन पनि आनन्द कार्की शक्तिबल्लभ असोज, २०५५ दोधार
१०३ पिरती यो पाप हैन रामकृष्ण ढकाल र पवित्रा सुब्बा शक्तिबल्लभ वैशाख, २०५६ बदिनी
१०४ को हुन्छ आफ्नो को हो पराई आनन्द कार्की शम्भुजित बास्कोटा जेठ, २०५६ धर्मपूत्र
१०५ तिमीसँगै छु म लोचन भट्टराई टिका भण्डारी साउन, २०५६ जीवन दान
१०६ हामी आर्मी देशका सुदेश शर्मा, स्वयम्भूराज शाक्य र साथीहरू लक्ष्मण शेष असोज, २०५६ आर्मी
१०७ पानी घट्ट घुमेझैं फनन रामकृष्ण ढकाल र आदित्यनारायण झा शम्भुजित बास्कोटा माघ, २०५६ आशिर्वाद
१०८ आगो हो कि अँगेनी हो सत्यराज आचार्य शम्भुजित बास्कोटा वैशाख, २०५७ चाहन्छु म तिमीलाई नै
१०९ कोसँग छैन आफ्नो सीमाना महमद अजिज र यम बराल टिका भण्डारी वैशाख, २०५७ पिँजडा
११० घाम हो रेशम जिन्दगी यो उदितनारायण झा, शर्मिला बर्देवा र रिमा गुरूङ्ग टिका भण्डारी वैशाख, २०५७ पिँजडा
१११ घामभन्दा सङ्लो जुनभन्दा जाति रोशन गुरूङ्ग र सङ्गीता प्रधान शम्भुजित बास्कोटा असार, २०५७ जीवनसाथी
११२ जन्मले कोही अनाथ हुन्न ईश्वर अमात्य सचिन सिंह मंसीर, २०५७ अनाथ
११३ नौमति बाजा बज्यो आँगनी सुक्मित गुरूङ्ग र साथीहरू प्रकाश गुरूङ्ग पौष, २०५७ अञ्जुली
११४ यो कस्तो मन हो ? यो कस्तो न्याय रिमा गुरूङ्ग र साथीहरू प्रकाश गुरूङ्ग पौष, २०५७ अञ्जुली
११५ जय जय माता ! विन्ध्यवासिनी रिमा गुरूङ्ग प्रकाश गुरूङ्ग पौष, २०५७ अञ्जुली
११६ लेक हेर कत्ति राम्रो १ राजेश पायल राई र सपनाश्री सचिन सिंह चैत, २०५७ मेरो हजुर
११७ नआएकै जाती थियो शर्मिला बर्देवा र साथीहरू सचिन सिंह भाद्र, २०५८ आफ्नो घर आफ्नै मान्छे
११८ तिमी धर्ती तिमी आकाश उदितनारायण झा र स्नेहा पन्त शक्तिबल्लभ असोज, २०५८ ग्रहण
११९ ए ! मेरा राजा साधना सरगम शक्तिबल्लभ असोज, २०५८ ग्रहण
१२० यो भनूँ कि त्यो भनूँ यम वराल र शर्मिला बर्देवा आलोकश्री मंसीर, २०५८ भन्नै सकिन
१२१ होला नहोला भोलि यो रङ्ग शर्मिला बर्देवा र स्वरूपराज आचार्य शम्भुजित बास्कोटा मंसीर, २०५८ कहीं मिलन कहीं बिछोड
१२२ खोला झैं सङ्लो माया छ हाम्रो रामकृष्ण ढकाल , देविका प्रधान र साथीहरू शम्भुजित बास्कोटा मंसीर, २०५८ इन्द्रावती
१२३ दुई दिने जिन्दगी शर्मिला बर्देवा र रोशन गुरूङ्ग शम्भुजित बास्कोटा मंसीर, २०५८ इन्द्रावती
१२४ दियौ तिमीले आकाश धर्ती उदितनारायण झा र साधना सरगम लक्ष्मण शेष पौष, २०५८ उपहार
१२५ चाहे भनौ सुकर्म चाहे भनौ इमान राजेश पायल राई महेश खड्का माघ, २०६६ स्वाभिमान

सन्दर्भसामग्री[सम्पादन गर्ने]