२०२० का बलिउड चलचित्रहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search

यो २०२० मा रिलीज हुने बलिउड चलचित्रहरूको सूची हो।

जनवरी–मार्च[सम्पादन गर्ने]

उद्घाटन शीर्षक निर्देशक कलाकार स्टुडियो (उत्पादन घर) सन्दर्भ



री
घोस्ट स्टोरीज आरएसभिपी मुभिज, फ्लाइङ युनिकोर्न इन्टरटेनमेन्ट, नेटफ्लिक्स [१]
भाङ्गडा पा ले स्नेहा तौरानी आरएसभिपी मुभिज [२]
सब कुशल मङ्गल करण विश्वनाथ कश्यप
वन अप इन्टरटेनमेन्ट [३]
शिमला मिर्ची रमेश सिप्पी वायकम १८ मोसन पिक्चर्स [४]
१० छपाक मेघना गुलजार फक्स स्टार स्टुडियोज, का प्रोडक्शन्स, मृगा फिल्म्स [५]
तन्हाजी ओम राउत अजय देवगन एफफिल्म्स, टी-सिरिज [६]
१७ बन्कर जुगल राजा
  • अभिजीत सिंह
  • अरिन्दिता कलिता
वैगिङ टेल इन्टरटेनमेन्ट [७]
जय मम्मी दी नवजोत गुलाटी लभ फिल्म्स, टी-सिरिज [८]
२४ पङ्गा अश्विनी अय्यर तिवारी फक्स स्टार स्टुडियोज [९]
स्ट्रीट डान्सर थ्रीडी रेमो डिसूजा टी-सिरिज, रेमो डिसूजा इन्टरटेनमेन्ट [१०]
३१ गुल मकाई एच ई अमजद खान पेन इन्डिया लिमिटेड [११]
ह्याप्पी हार्डी एन्ड हीर राका एचआर म्यूजिक लिमिटेड, इवाइकेए फिल्म्स [१२]
जवानी जानेमन नितिन कक्कर पूजा इन्टरटेनमेन्ट [१३]
पगलेआजम विकास पी कवठेकर, एप्स रघुवंशी
  • आदित्य प्रताप सिंह
  • मनदीप कौर मन्नत
  • सोनिया शर्मा
  • लिलिपुट
  • फारुक
  • रवि मान
  • अभिनाय शर्मा
  • साहिल पटेल
  • अम्बर उपाध्याय
एप्स इन्टरटेनमेन्ट [१४]
फे
ब्रु

री
अपरेसन परिन्दे सञ्जय गढवी फाइनल कोस्ट, फ्लुएन्स स्टुडियोज, रोल क्यामेरा मोसन पिक्चर्स, जी५ [१५]
ह्याक्ड विक्रम भट्ट जी स्टुडियोज [१६]
काँचली लाइफ इन अ स्लु देदिप्य जोशी
पिसियन पिक्चर्स [१७]
मलङ मोहित सूरी टी-सिरिज, लभ फिल्म्स [१८]
शिकारा विधु विनोद चोपडा
विधु विनोद फिल्म्स, फक्स स्टार स्टुडियोज [१९]
१४ लभ आज कल इम्तियाज अली जियो स्टुडियोज, म्याडक फिल्म्स, रिलायन्स इन्टरटेनमेन्ट, विन्डो सिट फिल्म्स [२०]
शुक्रानु बिष्णु देव हलदर रिलायन्स इन्टरटेनमेन्ट, जी५ [२१]
२१ भूत – पार्ट वन: द हन्टेड शिप भानु प्रताप सिंह धर्मा प्रोडक्सन्स [२२]
द हन्ड्रेड बक्स दुष्यन्त प्रताप सिंह
  • कविता त्रिपाठी
  • दिनेश बावरा
  • जैद शेख
दुष्यन्त कर्पोरेसन [२३][२४]
शुभ मङ्गल ज्यादा सावधान हितेश केवलया कलर येलो प्रोडक्सन्स, टी-सिरिज [२५]
ये ब्यालेट सूनी तारापोरवाला
रोय कपूर फिल्म्स, नेटफ्लिक्स [२६]
२८ दूरदर्शन गगन पुरी आर्य फिल्म्स, यूएफओ मुभिज [२७]
गन्स अफ बनारस शेखर सूरी एजे मिडिया कर्प, दशाका सिनेमा को प्रोडक्सन्स [२८]
हन्टेड हिल्स संजीव कुमार राजपूत
आरएसबीएस फिल्म्स, यूएफओ मुभिज [२९]
ओ पुष्पा आई हेट टियर्स दिनकर कपूर फिल्म्स@५०, वेभलेन्थ स्टुडियोज [३०]
थप्पड अनुभव सिन्हा
बनारस मिडिया वर्क्स, टी-सिरिज [३१]
मा
र्च
ढीठ पतङ्गे रवि अधकारी ह्याप्पी डिजिटल, हटस्टार [३२]
बागी ३ अहमद खान नाडियाडवाला ग्रान्डसन इन्टरटेनमेन्ट, फक्स स्टार स्टुडियोज [३३]
गिल्टी रुचि नारायण
धर्माटिक, नेटफ्लिक्स [३४]
कामयाब हार्दिक मेहता रेड चिलिज इन्टरटेनमेन्ट, दृश्यम् फिल्म्स [३५]
१३ अङ्ग्रेजी मिडियम होमी अदजानिया म्याडक फिल्म्स [३६]
२७ मस्का नीरज उधवानी म्युटन्ट फिल्म्स, नेटफ्लिक्स [३७]

अप्रिल–जुन[सम्पादन गर्ने]

कोभिड-१९ महामारीको कारण १७ मार्चदेखि चलचित्रहरू नाटकीय रूपमा प्रदर्शित भएनन्।[३८]

उद्घाटन शीर्षक निर्देशक कलाकार स्टुडियो (उत्पादन घर) सन्दर्भ

प्रि
१० बमफाड रञ्जन चन्देल जार पिक्चर्स, जी५ [३९]
२१ अतीत तनुज भ्रामर फनटाइम इन्टरटेनमेन्ट, इन्डियन फिल्म स्टूडियो, जी५ [४०]
मे मिसेज सिरियल किलर शिरिष कुन्दर थ्रीस कम्पनी प्रोडक्सन्स प्रा.लि., नेटफ्लिक्स [४१]
२० ह्वाट आर द ओड्स मेघा रामास्वामी
फिल्मकारवन, नेटफ्लिक्स [४२]
२२ घूमकेतु पुष्पेन्द्र नाथ मिश्रा फ्यान्टम फिल्म्स, सोनी पिक्चर्स, जी५ [४३]

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "Karan Johar, Zoya, Dibakar and Anurag reunite for Netflix's 'Ghost Stories'", The New Indian Express, अन्तिम पहुँच २०२०-०१-२२ 
  2. "New release date... #BhangraPaaLe to release on 3 Jan 2020... Stars Sunny Kaushal, Rukshar Dhillon and Shriya Pilgaonkar... Directed by Sneha Taurani... Produced by Ronnie Screwvala.", अन्तिम पहुँच ६ डिसेम्बर २०१९ 
  3. "Akshaye Khanna, Priyaank Sharma and Riva Kishan... #SabKushalMangal release date finalized: 3 Jan 2020... Directed by Karan Vishwanath Kashyap... Here's the first look poster", अन्तिम पहुँच ९ डिसेम्बर २०१९ 
  4. "#HemaMalini, #RajkummarRao and #RakulPreetSingh... Ramesh Sippy - director of several iconic films - directs #ShimlaMirchi... Viacom18 Studios presentation... 3 Jan 2020 release.", अन्तिम पहुँच २६ डिसेम्बर २०१९ 
  5. "taran adarsh on Twitter", अन्तिम पहुँच २५ मार्च २०१९ 
  6. "taran adarsh on Twitter", अन्तिम पहुँच २४ मार्च २०१९ 
  7. "Bunker movie review: A brave, necessary attempt", १७ जनवरी २०२०, अन्तिम पहुँच १८ जुन २०२० 
  8. "Release date finalized... #JaiMummyDi to release on 17 Jan 2020... Stars Sunny Singh, Sonnalli Seygall, Supriya Pathak and Poonam Dhillon... Directed by Navjot Gulati... Produced by TSeries and Luv Films.", अन्तिम पहुँच ६ सेप्टेम्बर २०१९ 
  9. "Panga first look: Kangana Ranaut shares a hearty laugh with Jassie Gill in new pic from her next", Hindustan Times, ७ मार्च २०१९। 
  10. "Varun Dhawan, Shraddha Kapoor, Prabhu Dheva and Nora Fatehi... #StreetDancer 3D will now release on 24 Jan 2020... Directed by Remo D'Souza... Second schedule currently in progress in #Dubai.", अन्तिम पहुँच २७ मे २०१९ 
  11. "Malala Yousafzai's biopic 'Gul Makai' to release on January 31" (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०२०-०१-२९ 
  12. "New release date...#HappyHardyAndHeer to release on 31 Jan 2020... Stars Himesh Reshammiya in double role... Directed by Raka... Produced by Deepshikha Deshmukh and Sabita Manakchand.", अन्तिम पहुँच ५ डिसेम्बर २०१९ 
  13. "New release date... #JawaaniJaaneman will now release earlier: 31 Jan 2020... Stars #SaifAliKhan, #AlaiaF and #Tabu... Directed by Nitin Kakkar... Produced by Jackky Bhagnani, Deepshikha Deshmukh, Saif Ali Khan and Jay Shewakramani... Teaser poster:", Twitter.com, अन्तिम पहुँच २३ डिसेम्बर २०१९ 
  14. "VIDEO: रिलीज हुआ 'पगले आजम' का ट्रेलर, इस दिन रिलीज होने वाली है फिल्म", Zee News Hindi, २०२०-०१-११, अन्तिम पहुँच २०२०-०१-१५ 
  15. "Dhoom director Sanjay Gadhvi to make digital debut with ZEE5 film Operation Parindey", The Indian Express (en-USमा), २०१९-१२-०५, अन्तिम पहुँच २०१९-१२-११ 
  16. "Vikram Bhatt’s next film... First look poster of #Hacked... Stars #HinaKhan, #RohanShah, #MohitMalhotra and #SidMakkar... Produced by Amar Thakkar and Krishna Bhatt... 7 Feb 2020 release... Zee Studios presentation.", Twitter.com, अन्तिम पहुँच ८ जनवरी २०२० 
  17. "Kaanchli Life In A Slough Movie Review: Low on content, high on skin show" – timesofindia.indiatimes.comद्वारा। 
  18. "Mohit Suri-directed #Malang: 7 Feb 2020 [pre-poned by a week]", Twitter.com, अन्तिम पहुँच २६ डिसेम्बर २०१९ 
  19. "Trailer drops on 7 Jan 2020... Motion poster of Vidhu Vinod Chopra's #Shikara... Produced by Vinod Chopra Films... Presented by Fox Star Studios... 7 Feb 2020 release...", अन्तिम पहुँच २१ डिसेम्बर २०१९ 
  20. "#KartikAaryan and #SaraAliKhan... First look poster of #LoveAajKal... Costars #RandeepHooda and newcomer #ArushiSharma... Directed by Imtiaz Ali... Produced by Dinesh Vijan and Imtiaz Ali... 14 Feb 2020 release. #ValentineDay.", Twitter.com, अन्तिम पहुँच १६ जनवरी २०२० 
  21. "Shukranu to Recount India's Sterilisation Drive During Emergency", news18, ३ डिसेम्बर २०१९, मूलबाट २४ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२०-०२-१४ 
  22. "New release date... #Bhoot: Part One - The Haunted Ship to release on 21 Feb 2020... Stars Vicky Kaushal and Bhumi Pednekar... Directed by Bhanu Pratap Singh... Produced by Hiroo Yash Johar, Karan Johar, Apoorva Mehta and Shashank Khaitan... Zee Studios presentation.", अन्तिम पहुँच २० सेप्टेम्बर २०१९ 
  23. "21 फरवरी को रिलीज होगी THE HUNDRED BUCKS फिल्म", Khaskhabar, २८ डिसेम्बर २०१९, अन्तिम पहुँच १२ जनवरी २०२० 
  24. BookMyShow, "The Hundred Bucks movie on BookMyShow", www.bookmyshow.com 
  25. "Valentine Day 2020 release... After #ShubhMangalSaavdhan... Teaser of the second installment in the franchise: #ShubhMangalZyadaSaavdhan... Stars Ayushmann Khurrana... Directed by Hitesh Kewalya... Produced by Aanand L Rai... #SMZS", Twitter.com, अन्तिम पहुँच १० मे २०१९ 
  26. FB Staff (११ फेब्रुअरी २०१९), "Netflix's Yeh Ballet trailer traces two Mumbai boys' journey to become renowned dancers in Sooni Taraporevala's film", Firstpost.com 
  27. "#MahieGill, #ManuRishiChadha, #DollyAhluwalia, #MehakManwani and #ShardulRana... Trailer of #Doordarshan... Directed by Gagan Puri... Produced by Ritu Arya... 28 Feb 2020 release...", Taran Adarsh, २९ जनवरी २०२०, अन्तिम पहुँच २९ जनवरी २०२० 
  28. "#KaranNath... Miliye Guddu Shukla se... First look poster of #GunsOfBanaras... Directed by Shekkhar Suri... Produced by Ashok Munshi and Shaina Nath Taldar... AJ Media Corp and Dashaka Film presentation... 28 Feb 2020 release.", Taran Adarsh, १३ जनवरी २०२०, अन्तिम पहुँच १३ जनवरी २०२० 
  29. "Haunted Hills 2020 film directed by Sanjeev Kumar Rajput starring Zuber K Khan and Diana Khan in lead", BookMyShow, अन्तिम पहुँच २९ जनवरी २०२० 
  30. "‘O Pushpa...’ has a message for all: Karthik Jayaram", Deccan Herald, ८ मार्च २०२०, अन्तिम पहुँच १८ जुन २०२० 
  31. "#TaapseePannu... After #Article15, director Anubhav Sinha's new film is titled #Thappad... Release date finalized: 28 Feb 2020... Produced by Bhushan Kumar and Anubhav Sinha... First glimpse", Taran Adarsh on Twitter, १६ डिसेम्बर २०१९, अन्तिम पहुँच १६ डिसेम्बर २०१९ 
  32. World, Republic, "How is Shivin Narang's 'Dheet Patangey' different from Ranveer Singh's '83?", Republic World 
  33. "He will return... Sajid Nadiadwala, Fox Star Studios and Tiger Shroff reunite for #Baaghi3... Directed by Ahmed Khan... 6 March 2020 release.", Twitter.com, अन्तिम पहुँच २४ फेब्रुअरी २०१९ 
  34. "Guilty trailer: Kiara Advani plays a feisty musician in Netflix film, fans say ‘Preeti has turned into Kabir Singh’", Hindustan Times (अङ्ग्रेजीमा), २०२०-०२-१८, अन्तिम पहुँच २०२०-०३-०८ 
  35. "#SRK's #RedChillies backs a festival favourite film: #Kaamyaab... Stars #SanjayMishra and #DeepakDobriyal... Directed by Hardik Mehta... Drishyam Films production... 6 March 2020 release.", Twitter.com, अन्तिम पहुँच ३१ जनवरी २०२० 
  36. "Angrezi Medium to release a week earlier on March 13", India Today, १७ फेब्रुअरी २०२०, अन्तिम पहुँच १७ फेब्रुअरी २०२० 
  37. "Maska trailer: Netflix butters you up with double serving of Manisha Koirala, Javed Jaffery", Hindustan Times, १२ मार्च २०२०, अन्तिम पहुँच १८ मार्च २०२० 
  38. "Cinema halls may not open in India until June end", Business Insider 
  39. "10 best shows and movies to watch on Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ Hotstar, Vodafone Play, Zee5 and Voot Select this week", Gqindia, ६ अप्रिल २०२०, मूलबाट १० अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२०-०४-०७ 
  40. "Theatres vs OTT: Who’s winning the movie war?", The New Indian Express 
  41. "Jacqueline Fernandez and Manoj Bajpayee’s Netflix film Mrs Serial Killer to premiere on May 1", The Indian Express (en-USमा), २०२०-०४-१५, अन्तिम पहुँच २०२०-०४-३० 
  42. "Watch the Trailer for What Are the Odds?, Out This Week on Netflix", NDTV Gadgets 360 
  43. "Nawazuddin Siddiqui’s film Ghoomketu to premiere on ZEE5 on May 22", Hindustan Times (en-USमा), २०२०-०५-०९, अन्तिम पहुँच २०२०-०५-१३