सामग्रीमा जानुहोस्

नेपालका झरनाहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट

{{short description|नेपालका झरनाहरूलाई यहाँ सूचीवद्ध गरिएको छ। बाजुरा जिल्लामा अवस्थित झरना १.किम्नि छडा झरना-(१६० मि.)त्रिवेणि-६,बाजुरा २.बिरेखोला झरना-(१०३ मि) ३.बुढिन्नदा झरना ४.भुगिछडा झरना- (१४५ मि)

कालिकोट जिल्लामा रहेको पचालझरना ३८१ मि अग्लो झरना

सूची[सम्पादन गर्नुहोस्]

नाम:घराखोला झरना स्थान:कालिकोट नरहरिनाथ गा,पा रुप्सा ४ पाँङग्र झर्ने उचाइ:320 (मिटर) तस्विर सन्दर्भ सामग्री
पाताले छाँगो पोखरा १५० width [१]
रूप्से झरना म्याग्दी ३०० width [२]
तिनधारे झरना काभ्रेपलाञ्चोक ३०० width [३]
ह्यातुङ झरना तेह्रथुम २०० [४]
नमस्ते झरना धनकुटा ८० width [५]
पचाल झरना कालिकोट ३८१ width [६], [७]
पोकली झरना ओखलढुङ्गा १३० width [६]
नारच्याङ झरना म्याग्दी ३०० [८]
झोर झरना काठमाडौँ width [९]
सिम्बा झरना ललितपुर जिल्ला, ललितपुर ३०० [१०]
टोड्के झरना इलाम ८५ width [११]
पुरन्धारा झरना width [१२]
लामो झरना चितवन ६० width [१३]
भोर्ले झरना width
बैतडी झरना width
मनिखेल झरना width
रुपालीगाड झरना
आइना झरना width
कुशापानी झरना दैलेख
धागे झरना दाङ जिल्ला १५०
पानावा झरना पाँचथर ९०
सुलिगाँड झरना डोल्पा जिल्ला १६८
अक्टोपस झरना लमजुङ जिल्ला १०० width
साइला झरना डडेलधुरा ३०० width
नौ छहरे झरना हुम्ला width
सुनछहरी झरना रोल्पा ३०० width
गाईखुरे झरना लमजुङ १५० width [१४]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्नुहोस्]

  1. "हराएको सगरमाथा बिलाएको पाताले छाँगो", nepalihimal.com (नेपालीमा), अन्तिम पहुँच २०१८-०६-२६ 
  2. http://www.nepalmountainnews.com/cms/2012/02/19/viewtowerin-rupse-falls/
  3. "जाने हाेइन त हेर्न तीनधारे झरना", gorkhapatraonline.com (Nepaliमा), Gorkhapatra Online, अन्तिम पहुँच २१ सेप्टेम्बर २०२० 
  4. Thomas, Samuel (२००३), "Go East", Nepali Times, Nepalitimes.com, अन्तिम पहुँच २३ अप्रिल २०१५ 
  5. "Namaste Falls", office of distrtrict development committee dhankuta, मूलबाट २०१५-१२-२४-मा सङ्ग्रहित। 
  6. ६.० ६.१ https://nepaltraveller.com/sidetrack/top-6-exotic-waterfalls-in-nepal
  7. "ओझेलमा कालिकोटको पचाल झरना", ओझेलमा कालिकोटको पचाल झरना, अन्तिम पहुँच २०२०-१२-१० 
  8. "A beautiful waterfall at the top of Narchyang Village (Photo Feature)", अन्तिम पहुँच २०२०-१२-१७ 
  9. "Jhor Waterfall: A cool Saturday getaway", The Himalayan Times, २०१९-०७-२७, अन्तिम पहुँच २०२०-१२-१२ 
  10. "MANIKHEL-SIMBA FALLS-Sightseeing-Nepal", Nepal Travel Guide, २०२०-०५-३१, अन्तिम पहुँच २०२०-१२-१६ 
  11. "Todke Waterfall", Land Nepal, २०२०-०५-१९, अन्तिम पहुँच २०२०-१२-२२  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २०२०-१०-२३ मिति
  12. says, Farid, "10 Best Places to visit in Dang of Nepal Mid- Western region", Travel Diary Nepal, अन्तिम पहुँच २०२०-१२-२३ 
  13. "गन्तव्य लामो झरना", अन्तिम पहुँच २०२०-१२-२४ 
  14. "पर्यटक लोभ्याउँदै गाईखुरे झरना", थाहा खबर (नेपालीमा), अन्तिम पहुँच २०२१-०१-१३ 

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्नुहोस्]