विश्वका राष्ट्रहरूको सूची

नेपाली विकिपीडियाबाट
यसमा जानुहोस्: परिचालन, खोज्नुहोस्

विश्वका राष्ट्रहरू:-


English नेपाली
Andorra एण्डोरा
United Arab Emirates संयुक्त अरब इमिरेट्स
Afghanistan अफगानिस्तान
Antigua and Barbuda एन्टिगुआ र बर्बुडा
Anguilla एन्गुला
Albania अल्बानिया
Armenia अर्मेनिया
Netherlands Antilles नेदरल्याण्डस एन्टिलस
Angola एङ्गोला
Antarctica अन्टार्कटिका
Argentina अर्जेन्टिना
American Samoa अमेरिकी सामोआ
Austria अष्ट्रिया
Australia अष्ट्रेलिया
Aruba अरूवा
Azerbaijan अजरवैजन
Bosnia and Herzegovina बोस्निया र हर्जगोभिना
Barbados बार्बाडोस
Bangladesh बंगलादेश
Belgium बेल्जियम
Burkina Faso बुर्किना फासो
Bulgaria बुल्गेरिया
Bahrain बहराइन
Burundi बुरूण्डी
Benin बेनिन
Bermuda बर्मुडा
Brunei ब्रुनेई
Bolivia बोलिभिया
Brazil ब्राजिल
Bahamas बहामस
Bhutan भुटान
Bouvet Island बोउभेट टापु
Botswana बोत्स्वाना
Belarus बेलारुस
Belize बेलिज
Canada क्यानाडा
Cocos (Keeling) Islands कोकोस टापु
Central African Republic मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र
Democratic Republic of the Congo प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो
Ivory Coast आइभरी कोस्ट
Cook Islands कुक टापु
Chile चिली
Cameroon क्यामेरून
China चीन
Columbia कोलम्बिया
Costa Rica कोस्टारिका
Cuba क्युबा
Cape Verde केप भर्डे
Christmas Island क्रिसमस टापु
Cyprus साइप्रस
Czech Republic चेक गणतन्त्र
Djibouti जिबुटी
Denmark डेनमार्क
Dominica डोमिनिका
Dominican Republic डोमिनिकन गणतन्त्र
Algeria अल्जेरिया
Ecuador इक्वेडर
Estonia इस्टोनिया
Egypt इजिप्ट
Western Sahara पश्चिमी सहारा
Eritrea इरिट्रेया
Spain स्पेन
Ethiopia इथियोपिया
Finland फिनल्याण्ड
Fiji फिजी
Falkland Islands (Malvinas) फकल्याण्ड टापु
Micronesia माइक्रोनेसिया
Faroe Islands फरोइ टापु
France फ्रान्स
Gabon गाबोन
Germany जर्मनी
Great Britain ग्रेट ब्रिटेन
Grenada ग्रिनाडा
Georgia जर्जिया
French Guiana फ्रेन्च गुयना
Guernsey गुर्न्जी
Ghana घाना
Gibraltar गिब्राल्टार
Greenland ग्रीनल्याण्ड
Gambia गाम्बिया
Guinea गिनी
Guadeloupe ग्वाडलप
Equatorial Guinea इक्वेटोरियल गिनी
Greece ग्रीस
South Georgia and South Sandwich Islands दक्षिणी जर्जिया र दक्षिणी स्याडवीच टापुहरू
Guatemala ग्वाटेमाला
Guam ग्वाम
Guinea-Bissau गिनी-बिसाउ
Guyana गुयना
Hong Kong हङकङ
Heard and McDonald Islands हर्ड र म्याकडोनाल्ड टापुहरू
Honduras होण्डुरस
Croatia क्रोएशिया
Haiti हाइटी
Hungary हंगेरी
Switzerland स्विजरल्याण्ड
Indonesia इण्डोनेसिया
Ireland आयरल्याण्ड
Israel इजरायल
Isle of Man आइजल अफ म्यान
India भारत
British Indian Ocean Territory ब्रिटिस इण्डियन महासागर सीमा
Iraq इराक
Iran इरान
Iceland आइसल्याण्ड
Italy इटली
Jersey जर्सी
Jamaica जमैका
Jordan जोर्डन
Japan जापान
Kenya केन्या
Kyrgyzstan किर्गिजस्तान
Cambodia कम्बोडिया
Kiribati किरिवाटी
Comoros कोमोरस
Saint Kitts and Nevis सेन्ट किट्स र नेभिस
Kosovo कोसोभो
North Korea उत्तर कोरिया
South Korea दक्षिण कोरिया
Kuwait कुवेत
Cayman Islands केमन टापुहरू
Kazakhstan काजख्स्तान
Laos लाओस
Lebanon लेवनान
Saint Lucia सेन्ट लुसिका
Liechtenstein लाइच्तेनिस्तान
Sri Lanka श्रीलंका
Liberia लाइवेरिया
Lesotho लेसोथो
Lithuania लिथुएनिया
Luxembourg लक्जेमवर्ग
Latvia लेट्भिया
Libya लिबिया
Morocco मोरक्को
Monaco मोनाको
Moldova मोल्डोभा
Montenegro मोन्टेनेग्रो
Madagascar माडागास्कार
Marshall Islands मार्सल टापुहरू
Macedonia मासेडोनिया
Mali माली
Myanmar (Burma) म्यानमार (बर्मा)
Mongolia मंगोलिया
Macao मकाओ
Northern Mariana Islands उत्तरी मेरियन टापुहरू
Martinique मार्टिनिक
Mauritania मौरिटानिया
Montserrat मोन्टसेराट
Malta माल्टा
Mauritius मौरिटियस
Maldives माल्दिभ्स
Malawi मलावी
Mexico मेक्सिको
Malaysia मलेसिया
Mozambique मोजाम्विक
Namibia नामिविया
New Caledonia न्यू क्यालेडोनिया
Niger नाइजर
Norfolk Island नरफक टापु
Nigeria नाइजेरिया
Nicaragua निसारागुवा
Netherlands नेदरल्याण्ड्स
Norway नर्वे
Nepal नेपाल
Nauru नरू
Niue निउ
New Zealand न्यूजिल्याण्ड
Oman ओमान
Panama पनामा
Peru पेरू
French Polynesia फ्रेन्च पोलिनेसिया
Papua New Guinea पपुवा न्यू गिनी
Philippines फिलिपिन्स
Pakistan पाकिस्तान
Poland पोल्याण्ड
Saint Pierre and Miquelon सेन्ट पियरे र मिक्वेलन
Pitcairn Islands पिट्कैरन टापुहरू
Puerto Rico पुयर्टो रिको
Portugal पोर्चुगल
Palau पलाउ
Paraguay पाराग्वे
Qatar कतार
Réunion रियूनियन
Romania रोमानिया
Serbia सर्विया
Russia रसिया
Rwanda रूवाण्डा
Saudi Arabia साउदी अरेविया
Solomon Islands सोलोमन टापुहरू
Seychelles सेचेल्स
Sudan सुडान
Sweden स्वीडेन
Singapore सिंगापुर
Saint Helena सेन्ट हेलेना
Slovenia स्लोभेनिया
Svalbard (Svalbard and Jan Mayen) स्भाल्वार्ड
Slovakia स्लोभाकिया
Sierra Leone सिरा लेने
San Marino सान मारियो
Senegal सेनेगल
Somalia सोमालिया
Suriname सुरिनेम
Sao Tome and Principe सायो टोम वा प्रिन्सिपी
Salvador साल्भाडोर
Syria सिरिया
Swaziland स्वाजिल्याण्ड
Tibet तिब्वत
Turks and Caicos Islands टर्कस् र साइकोस टापुहरू
Chad चाड
French Southern territories फ्रेन्च दक्षिणी सीमाना
Togo टोगो
Thailand थाइल्याण्ड
Tajikistan ताजिकिस्तान
Tokelau टोकेलौ
East Timor पूर्वी टिमोर
Turkmenistan टर्कमेनिस्तान
Tunisia ट्युनेसिया
Tonga टोंगा
Turkey टर्की
Trinidad and Tobago ट्रिनिडाड र टोवागो
Tuvalu तुभालु
Taiwan ताइवान
Tanzania तान्जेनिया
Ukraine युक्रेन
Uganda युगाण्डा
US Minor Outlying Islands अमेरिकी दुर्गम टापुहरू
USA (Unites States of America) संयुक्त राज्य अमेरिका
Uruguay उरूग्वे
Uzbekistan उज्वेकिस्तान
Vatican भेटिकन
Saint Vincent and the Grenadines सेन्ट भिसेन्ट र ग्रेनाडिन्स
Venezuela भेनेजुयला
British Virgin Islands ब्रिटिस भर्जिन टापुहरू
American Virgin Islands अमेरिकी भर्जिन टापुहरू
Viet Nam भियतनाम
Vanuatu भानुआटु
Wallis and Futuna बाल्लिस र फुटुना
Western Samoa पश्चिमी सामोआ
Yemen यमन
Mayotte मायोट्टे
South Africa दक्षिण अफ्रिका
Zambia जाम्विया
Zaire जैर
Zimbabwe जिम्वावे

अफ्रीका[सम्पादन गर्ने]

अल्जेरिया, एंगोला, बेनिन, बोत्स्वाना, बुर्किना फासो, बुरुन्डी, क्यामेरून, केप भर्डे, मध्य अफ्रीकी गणतन्त्र,चाड, कोमोरोस, प्रजातान्तृक गणतन्त्र कंगो, गणतन्त्र कंगो, कोत दिभ्वार, जिबुटी, मिश्र, इक्वेटोरियल गिनिया, एरितृया, इथीयोपीया, गाबोन, गाम्बिया, घाना, गिनिया, गिनिया बिसाउ, केन्या, लेसोथो, लाईबेरिया, लिब्या, माडागास्कर, मलावी, माली, ईस्लामी गणतन्त्र माउरीतानीया, मरिसस्, मोरक्को, मोजाम्बिक, नामिबिया, नाईजर, नाईजेरिया, रुवान्डा, साओ तोमे र प्रीन्सिप्, सेनेगल, सीशील्स, सीयेरा लीओन, सोमालिया, दक्षिण अफ्रीका, सुडान, स्वाजिल्याण्ड, तान्जानिया, टोगो, ट्युनिसिया, युगान्डा, जाम्बिया, जिम्बाब्वे

एसिया[सम्पादन गर्ने]

अफगानिस्तान, आर्मेनिया, अजरबैजान, बहरिन, बंगलादेश, भूटान, ब्रुनाई, क्याम्बोडिया, चीन, साईप्रस्, पूर्व टिमोर, ज्योर्जिया, भारत, गणतन्त्र ईन्डोनेसिया, ईरान, ईराक, ईजराईल, जापान, जोर्डन, कजाख्स्तान, उत्तर कोरिया, दक्षिण कोरिया, कुवेत, कीर्गीस्तान, लाओस, लेबानन्, मलेसिया, मालद्विप, मंगोलिया, बर्मा, नेपाल, ओमान, पाकिस्तान, फिलिपिन्स, कतार, रुस, साउदी अरबिया, सिंगापुर, श्रीलंका, सीरिया, ताजिकिस्तान, थाईल्याण्ड, टर्की, टर्कमेनिस्तान, संयुक्त अरब ईमिरेट्स्, उज्बेकिस्तान, भियेत्नाम, गणतन्त्र यमन


युरोप[सम्पादन गर्ने]

अल्बानिया, एण्डोरा, अष्ट्रीया, बेलारुस, बेल्जियम, बोस्निया र हर्जगोविना, बुल्गेरिया, क्रोएसिया, चेक रिपब्लिक, डेनमार्क, ईस्टोनिया, फिनल्याण्ड, फ्रान्स, जर्मनी, ग्रीस, हंगेरी, आईसल्याण्ड, आयरल्याण्ड, ईटाली, लात्भिया, लीश्टेनस्टाईन, लिथुआनिया, लक्जेम्बर्ग, म्यासेडोनिया, माल्टा, मोल्दोवा, मोनाको, नेडरल्याण्ड, नर्वे, पोल्याण्ड, पोर्चुगल, रोमानिया, रुस, सान मरिनो, सर्बिया, स्लोभाकिया, स्लोभेनिया, स्पेन, स्वीडेन, स्वीट्जरल्याण्ड, टर्की, युक्रेन, बेलायत, भेटिकन सिटी, संघीय गणतन्त्र युगोस्लाभिया