नेपाली चलचित्रहरूको सूची

स्वतन्त्र विश्वकोश, नेपाली विकिपिडियाबाट
Jump to navigation Jump to search

छोटो इतिहास हुँदाहुदै पनि , नेपाली चलचित्र उद्योगको नेपालमा आफ्नै सांस्कृतिक महत्व रहेको छ। अधिकाङ्श नेपाली चलचित्रले भारतीय बलिउड शैलीका गीत तथा पटकथा प्रयोगमा ल्याउँछन् र १६ मिमिको रिलमा छायाङकन गरिन्छ । यस चलचित्र उद्योगलाई कलिउड कोलिउड पनि भनिन्छ र यसले केही राम्रा चलचित्रको निर्माण पनि गरेको छ ।[१].

नेपाली भाषाको पहिलो चलचित्र सत्य हरिशचन्द्र थियो, यो भारतको दार्जिलिङ्मा १९५१मा प्रदर्शन गरिएको थियो, यसको निर्माण डी.बी परियारले गरेका थिए । नेपालमा बनेको नेपाली भाषाको पहिलो चलचित्र आमा हो, यसको प्रदर्शन १९६४मा भएको थियो र यसलाई नेपाल सरकारले निर्माण गरेको थियो । तर,निजी क्षेत्रले निर्माण गरेको नेपाली भाषाको पहिलो चलचित्र भने माइतीघर हो, जसमा माला सिन्हाले अभिनय गरेकी छिन् र यसको प्रदर्शन १९६६मा भएको थियो । नेपाली भाषाको पहिलो रङ्गीन चलचित्र कुमारी हो।[२][३]

प्रारम्भिक चलचित्रहरू (१९५१-१९८०)[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकार निर्देशक निर्माता संगीत
१९५१ सत्य हरिशचन्द्र डी.बी. परियार
१९६४ आमा शीव शंकर, भुवन चन्द हीरा सिंग कार्की सूचना विभाग नेपाल सरकार
१९६६ माइतीघर माला सिन्हा, सि.पि. लोगनी बी.एस. थापा सुमोनान्जली फिल्मस् प्रा. लि. जयदेव
१९६७ हिजो आज भोलि हीरा सिंग कार्की सूचना विभाग नेपाल सरकार
१९७१ परिवर्तन हीरा सिंग कार्की सूचना विभाग नेपाल सरकार
१९७३ मनको बाँध सल्यान के.सी., सुष्मा शाही प्रकाश थापा शाही नेपाल चलचित्र संस्थान नातीकाजी - शिवशंकर
१९७७ कुमारी (चलचित्र) विश्व बस्नेत प्रेमबहादुर बस्नेत
१९७८ परालको आगो टंक शर्मा, सुष्मिता ढकाल, वसुन्धरा भुसाल (नवोदित) प्रताप सुब्बा सिनेरोमा शान्ति ठटाल
१९८० सिन्दुर मीनाक्षी आनन्द ,विश्व बस्नेत, नीर शाह प्रकाश थाप शाही नेपाल चलचित्र संस्थान
१९८० जीवन रेखा मीनाक्षी आनन्द, शिव श्रेष्ठ (नवोदित) प्रकाश थाप शाही नेपाल चलचित्र संस्थान सचिन श्रेष्ठ

१९८१-१९९०[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
१९८१ बाँसुरी तुलसी घिमिरे मोहन कुमार बेनर्जी रञ्जित गजमेर
१९८२ जुनी भुवन केसी (नवोदित), मिनाक्षी आनन्द शरद पालेकर
१९८२ बाँच्न चाहनेहरू प्रताप सुब्बा
१९८२ बद्लिंदो आकाश शिव श्रेष्ठ, सुष्मा शाही लक्ष्मीनाथ शर्मा
१९८४ कान्छी शिव श्रेष्ठ, शर्मिला मल्ल (नवोदित), मौसमी मल्ल (नवोदित) बी एस थापा भगवान थापा गोपाल योञ्जन
१९८५ के घर के डेरा पुरन जोशी (नवोदित), शर्मिला मल्ल, मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य, कृष्टि मैनाली (नवोदित) प्रदीप रिमाल
१९८५ वासुदेव कृष्ण मल्ल (नवोदित), शर्मिला मल्ल, मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य, नीर शाह, हरिहर शर्मा नीर शाह रञ्जित गजमेर
१९८६ बिश्वास शिव श्रेष्ठ, रोशी कार्की, राजश्री छेत्री चेतन कार्की शाही नेपाल चलचित्र निगम गोपाल योञ्जन
१९८७ सम्झना भुवन केसी, तृप्ती नाड्कर (नवोदित), मुरलीधर शम्भु प्रधान इश्वरी फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९८८ कुसुमे रुमाल भुवन केसी, तृप्ती नाड्कर, उदित नारायण (नवोदित) तुलसी घिमिरे सयपत्री फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९८८ अन्याय मीरा माधुरी (नवोदित), बिश्व बस्नेत, प्रकाश अधिकारी(नवोदित) तुलसी घिमिरे सगरमाथा मुभीटोन रञ्जित गजमेर
१९८८ जोडा बरुण कवासी कसुलाता इन्टरप्राइजेज रञ्जित गजमेर
१९८८ माया प्रीति रबीन्द्र खड्का, शर्मिला मल्ल, कृष्ण मल्ल चेतन कार्की शान्ति फिल्मस् गोपाल योञ्जन
१९८८ साहस शिव श्रेष्ठ त्रिशक्ति फिल्मस् मदन परियार
१९८९ बेहुली सुनिता खड्का, प्रकाश अधिकारी शम्भु प्रधान इश्वरी फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९८९ भाग्यरेखा रविन्द्र खड्का, मौसमी मल्ल दीपक रायमाझी सुर्य विनायक फिल्मस् नोर्बु छिरिङ
१९८९ सन्तान भुवन केसी, अर्जुन जंग शाही (नवोदित), कृष्ण मानन्धर (नवोदित), गौरी मल्ल (नवोदित), शान्ति मास्के, कृष्टि मैनाली प्रकाश थापा ओम प्रोडक्सन -शाही नेपाल चलचित्र निगम मनोहारी सिंह
१९८९ साइनो भुवन केसी, तृप्ती नाड्कर, डेनी, रक्षा मार्क उगेन छोपेल ट्रिपल जेम्स सिनेमा रञ्जित गजमेर
१९९० मायालु भुवन केसी, कृष्ण मानन्धर शम्भु प्रधान सयपत्री फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९० चेली बेटी गौरी मल्ल, शर्मिला मल्ल, अर्जुन जंग शाही, मिथिला शर्मा यादव खरेल उदय फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
१९९० लाहुरे सरवन घिमिरे, तृप्ती नाड्कर तुलसी घिमिरे कंचनजंङघा फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९० फेरि भेटौँला मनिषा कोइराला, प्रकाश अधिकारी फुर्पा छिरिङ गुरुङ हिमचुली फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९० तिलहरी भुवन केसी, मौसमी मल्ल, कृष्टि मैनाली सयपत्री फिल्मस् जीवन अधिकारी

१९९१-१९९५[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
१९९१ विजय पराजय भुवन केसी, सरोज खनाल, रूपा राणा राजेन्द्र सलभ
१९९१ चिनो भुवन केसी, शिव श्रेष्ठ, कृष्टि मैनाली, शर्मिला मल्ल तुलसी घिमिरे ओम त्रिनेत्र प्रोडक्सन रञ्जित गजमेर
१९९१ चोट सरोज खनाल, रूपा राणा, गौरी मल्ल सुबोध कुमार पोख्रेल
१९९१ लोभी पापी गौरी मल्ल, मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य यादव खरेल क्रियटिभ सिनेमा शम्भुजित बास्कोटा
१९९१ कन्यादान गौरी मल्ल, भुवन केसी प्रकाश सम्झना फिल्मस् मनोहरी सिंह
१९९१ सम्पत्ति मौसमी मल्ल, अर्जुन श्रेष्ठ शम्भु प्रधान इश्वरी फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९१ तृष्णा भुवन केसी, रूपा राणा, मुरलीधर उगेन छोपेल आरती फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९१ युग देखि युग सम्म राजेश हमाल (नवोदित), कृष्टि मैनाली दीपक रायमाझी काशी प्रसद श्रेष्ठ शम्भुजित बास्कोटा
१९९२ अर्पण अर्जुन श्रेष्ठ, भुवन केसी, कृष्टि मैनाली राजकुमार शर्मा सयपत्री फिल्मस् भुपेन्द्र रायमाझी
१९९२ अरुणीमा सरोज खनाल, कृष्टि मैनाली, करिश्मा मानन्धर, अर्जुन श्रेष्ठ, मौसमी मल्ल महेन्द्र भक्त श्रेष्ठ
१९९२ चोखोमाया सरोज खनाल, कृष्टि मैनाली, विजय लामा राज बिक्रम शाह सगुन फिल्मस् शक्ति बलल्लभ
१९९२ दुई थोपा आँसु भुवन केसी, श्रवण घिमिरे, अनुराधा दावन्त तुलसी घिमिरे रञ्जित गजमेर
१९९२ कस्तूरी करिश्मा मानन्धर किरण प्रधान बिनोद मानन्धर
१९९२ माया भुवन केसी, पुरन जोशी, नविना श्रेष्ठ, मौसमी मल्ल, मिथिला शर्मा प्रदीप रिमाल
१९९२ तपस्या सरोज खनाल, गौरी मल्ल, बिणा बस्नेत, करिश्मा मानन्धर नारायण पुरी रोशना फिल्मस्
१९९३ आँधी बेहेरी गौरी मल्ल यादव खरेल
१९९३ अधिकार राजेश हमाल, कृष्टि मैनाली, मिथिला शर्मा प्रकाश थाप
१९९३ झुमा मौसमी मल्ल, अर्जुन श्रेष्ठ प्रदीप उपाध्याय
१९९३ कोसेली तृप्ती नदाकार, कृष्ण मल्ल, भारती घिमिरे, श्रवण घिमिरे, बिजय लामा तुलसी घिमिरे रञ्जित गजमेर
१९९३ मनकामना शिव श्रेष्ठ, करिश्मा मानन्धर सुबोध कुमार पोख्रेल
१९९३ मिलन शिव श्रेष्ठ, करिश्मा मानन्धर, मेलिना मानन्धर लक्ष्मीनाथ शर्मा सुबोध कुमार पोख्रेल शम्भुजित बास्कोटा
१९९३ प्रियसी मेलिना मानन्धर (नवोदित), किरण प्रताप केसी दीपक रायमाझी शम्भुजित बास्कोटा
१९९३ संकल्प भुवन केसी, कृष्ण मल्ल, शर्मिला मल्ल, कृष्टि मैनाली, शिव श्रेष्ठ श्याम राई ओम शिव शक्ति फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
१९९४ भाउजु राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर राजेन्द्र सलभ
१९९४ देउकी राजेश हमाल, मौसमी मल्ल बन्नी प्रधान
१९९४ देउता राजेश हमाल, सृजना बस्नेत( नवोदित), श्रवण घिमिरे तुलसी घिमिरे रञ्जित गजमेर
१९९४ चट्याङ्ग राजेश हमाल, गौरी मल्ल प्रताप सुब्बा
१९९४ कसम राजेश हमाल, कृष्टि मैनाली, मौसमी मल्ल दीपक रायमाझी
१९९४ नाता भुवन केसी, गौरी मल्ल, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, अशोक शर्मा बिश्व बस्नेत
१९९४ सपना भुवन केसी, शिव श्रेष्ठ, करिश्मा मानन्धर, मौसमी मल्ल शम्भु प्रधान
१९९४ अपराध राजेश हमाल, कृष्टि मैनाली, मेलिना मानन्धर अमर रसाइली
१९९४ बादल भुवन केसी, कृष्ण मल्ल, शर्मिला मल्ल, बिना बस्नेत कृष्ण मल्ल
१९९४ चाहना राजेश हमाल, सुनिल थापा, करिश्मा मानन्धर, सन्तोष पन्त, सरोज खनाल शीतल नेपाल
१९९४ चेली मौसमी मल्ल, धिरेन शाक्य राजु ध्वज राणा श्रद्धा आर्टस अनिल शाही
१९९४ दक्षिणा भुवन केसी, निरुता सिंह (नवोदित) तुलसी घिमिरे रञ्जित गजमेर
१९९४ दुश्मन किरण प्रताप, सरोज खनाल, मौसमी मल्ल, रूपा राणा बद्री अधिकारी निर्मला राणा भुपेन्द्र रायमाझी
१९९४ जन्म जन्म सरोज खनाल, धिरेन शाक्य शीतल नेपाल मल्टी ट्र्याक सिनेमा सुभ बहादुर
१९९४ झझल्को शिव श्रेष्ठ, गौरी मल्ल, कृष्टि मैनाली, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ (नवोदित) गगन बिरही युनाइटेड फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
१९९४ पहिलो प्रेम चेतन कार्की
१९९४ सडक राजेश हमाल, सरोज खनाल, सन्नी रौनियार तिर्थ थापा
१९९४ परिभाषा राजेश हमाल, सरोज खनाल, करिश्मा मानन्धर ‍राजेन्द्र सलभ
१९९४ प्रेमपूजा धिरेन शाक्य राजु ध्वज राणा सनसाइन फिल्मस् अनिल शाही
१९९४ पृथ्वी राजेश हमाल, शृजना बस्नेत, मौसमी मल्ल ‍प्रकाश सायमी शिव शक्ति फिल्मस् शक्ति बलल्लभ
१९९४ पुकार सरोज खनाल, बिना बस्नेत मोहन निरौला
१९९४ रक्षा प्रेम बानिया
१९९४ सान्नानी सरोज खनाल नारायण पुरी
१९९४ सौभाग्य धिरेन शाक्य, मौसमी मल्ल, रूपा राणा माधव सापकोटा सङ्गम फिल्मस् चन्द्र थापा
१९९४ सौता भुवन केसी, करिश्मा मानन्धर, बिना बस्नेत नारायण पुरी
१९९४ शान्ति दिप पुरन जोशी, अर्जुन जंग शाही, नविना श्रेष्ठ, मिथिला शर्मा शाही नेपाल चलचित्र निगम लक्ष्मीनाथ शर्मा नाति काजी - शिव शङ्कर
१९९४ महादेवी भुवन केसी, करिश्मा मानन्धर नारायण पुरी
१९९४ स्वर्ग अर्जुन श्रेष्ठ, गौरी मल्ल शम्भु प्रधान शम्भुजित बास्कोटा
१९९४ ट्रक ड्राइभर शिव श्रेष्ठ, करिश्मा मानन्धर, बिजय लामा राज कुमार शर्मा शम्भुजित बास्कोटा
१९९४ टुहुरो भुवन केसी, शृजना बस्नेत, मौसमी मल्ल, दिनेश डिसी शम्भुजित बास्कोटा
१९९५ दाजुभाइ भुवन केसी, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, मौसमी मल्ल बन्नी प्रधान लेडी बर्ड फिल्मस् शुभ बहादुर
१९९५ धर्म अमर रसाइली
१९९५ जाली रुमाल श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, मेलिना मानन्धर अनिष कोइराला
१९९५ जन्मभूमि विपना थापा (नवोदित) मोहन निरौला
१९९५ जीवनसङ्घर्ष राजेश हमाल, मिथिला शर्मा
१९९५ ज्वाला मुकुन्द बस्ताकोटी शीला बहादुर मोक्तान
१९९५ कर्जा धिरेन शाक्य, कृष्टि मैनाली, गणेश उप्रेती किशोर राणा
१९९५ महामाया शिव श्रेष्ठ, सरोज खनाल, गौरी मल्ल, मिथिला शर्मा प्रकाश थाप
१९९५ मोहनी गणेश उप्रेती, बिना बस्नेत, सरोज खनाल रमेश बुढाथोकी शम्भुजित बास्कोटा
१९९५ प्रेम पिण्ड सरोज खनाल, सन्नी रौनियार(नवोदित), मेलिना मानन्धर, नीर शाह यादव खरेल शम्भुजित बास्कोटा
१९९५ रगत सरोज खनाल, विपना थापा, बिना बस्नेत नारायण पुरी कल्पना आचार्य सचिन सिंह
१९९५ सारङ्गी सरोज खनाल, करिश्मा मानन्धर लक्ष्मीनाथ शर्मा शम्भुजित बास्कोटा
१९९५ सरस्वती गौरी मल्ल शम्भु प्रधान
१९९५ सिमाना राजेश हमाल, धिरेन शाक्य, मेलिना मानन्धर ‍प्रकाश सायमी ‍राजेन्द्र महर्जन शक्ति बलल्लभ

१९९६[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकार निर्देशक निर्माता संगीत
१९९६ आघात कृष्टि मैनाली, भुवन केसी, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ
१९९६ चमत्कार कृष्टि मैनाली, अल्पविराम शर्मा रेग्मी , पूर्ण शर्मा
१९९६ आफ्नो बिरानो
१९९६ अवतार राजेश हमाल, गौरी मल्ल, जल शाह (नवोदित) ‍प्रकाश सायमी
१९९६ अग्नी परीक्षा राजेश हमाल, विपना थापा सूर्य बोहरा माछपुच्छ्रे फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
१९९६ अनर्थ कुन्दन खनाल नेसनल भिजन अनिल शाही
१९९६ आन्दोलन करिश्मा मानन्धर, दिनेश शर्मा तिर्थa थापा ‍प्रकाश गुरुङ
१९९६ बलिदान मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य तुलसी घिमिरे
१९९६ बन्धन राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, मेलिना मानन्धर, दिनेश शर्मा रेश राज आचार्य सिग्देल फिल्मस् सुभ बहादुर
१९९६ भरिया राजेश हमाल, मेलिना मानन्धर दया राम दाहाल चन्दरामुखी फिल्मस् अनिल शाही
१९९६ छोरी बुहारी राजेश हमाल, पुजा चन्द लक्ष्मीनाथ शर्मा
१९९६ चुनौती सरोज खनाल, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, विपना थापा नरेश कुमार पौडेल रन्जित सिनेमा शम्भुजित बास्कोटा
१९९६ दाइजो भुवन केसी, मेलिना मानन्धर दया राम दाहाल सङ्ख देवी सिने आर्टस अनिल शाही
१९९६ जय बाबा पशुपतिनाथ सरोज खनाल Satish कुमार सयपत्री फिल्मस् मुरलीधर
१९९६ लक्ष्मी पूजा कृष्टि मैनाली, गणेश उप्रेती, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ
१९९६ करोडपति भुवन केसी, सुष्मिता के सी किशोर राणा शम्भुजित बास्कोटा
१९९६ निरमाया श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, साराङ्गा श्रेष्ठ नारायण पुरी
१९९६ निर्मोही Nayan राज पान्डे
१९९६ पछ्यौरी शिव श्रेष्ठ, भुवन केसी, कृष्टि मैनाली, नविना श्रेष्ठ बन्नी प्रधान अम्रिता सिने आर्टस युजिन लामा
१९९६ प्रतिक्षा करिश्मा मानन्धर राज Bikराम शाह
१९९६ राँको शिव श्रेष्ठ, भुवन केसी, गौरी मल्ल, मिथिला शर्मा, बिजय लामा, कृष्टि मैनाली किशोर राणा
१९९६ रहर निरुता सिंह तुलसी घिमिरे अजम्बरी फिल्मस् रञ्जित गजमेर
१९९६ सुन चादीँ श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, साराङ्गा श्रेष्ठ शम्भु प्रधान ईश्वरी फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
१९९६ यो मायाले लौन सतायो दीपक रायमाझी

१९९७[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
१९९७ अल्लारे राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, अशोक शर्मा अशोक शर्मा शम्भुजित बास्कोटा
१९९७ विषालु देवकुमार श्रेष्ठ
१९९७ चण्डाल राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर अरुण कुमार झा
१९९७ छहारी
१९९७ दैव संयोग मन्जु कुमार श्रेष्ठ
१९९७ दौँतरी
१९९७ देश-परदेश धिरेन शाक्य, करिश्मा मानन्धर युवराज लामा
१९९७ देउराली युवराज लामा
१९९७ गुरू-चेला श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, साराङ्गा श्रेष्ठ शम्भुजित बास्कोटा
१९९७ ईश्वर शिव श्रेष्ठ, जल शाह
१९९७ जलन दिनेश शर्मा मुकुन्द बस्ताकोटी
१९९७ जमीन धिरेन शाक्य, विपना थापा
१९९७ जुन तारा राजेश हमाल,धिरेन शाक्य ,नीर शाह रमेश बुढाथोकी
१९९७ खेलौना युवराज लामा
१९९७ मितेरी गाउँ शिव श्रेष्ठ, पुजा चन्द, पवित्र सुब्बा गगन बिरही
१९९७ नासो शिव श्रेष्ठ, करिश्मा मानन्धर, साराङ्गा श्रेष्ठ यादव खरेल
१९९७ पाकेटमार राजु ध्वज राणा
१९९७ पराई घर जल शाह, रमेश उप्रेती दीपक रायमाझी
१९९७ राजकुमार धिरेन शाक्य, करिश्मा मानन्धर, पुजा चन्द
१९९७ सिमारेखा सानु बाबा, रजनी राणा किशोर राणा
१९९७ शंकर राजेश हमाल, जल शाह, विपना थापा नारायण पुरी

१९९८[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
१९९८ अंशवण्डा सुरज सुब्बा
१९९८ बहादुर अशोक श्रेष्ठ
१९९८ भानुभक्त दिलिप रायमाझी (नवोदित) यादव खरेल
१९९८ चमत्कार
१९९८ चोर राजेश हमाल, विपना थापा राज कुमार शर्मा
१९९८ देवदूत श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, विपना थापा, रमेश उप्रेती, युबराज लामा युवराज लामा
१९९८ दुलहा राजा दुलही रानी विपना थापा युव राज लामा
१९९८ फिलिम मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य
१९९८ गाउँले राजेश हमाल, विपना थापा दिपक श्रेष्ठ लक्ष्मी पुजा फिल्मस् टिका भण्डारी
१९९८ घामछायाँ किशोर राणा
१९९८ जीत श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, विपना थापा, रमेश उप्रेती लक्ष्मीनाथ शर्मा
१९९८ मिस्टर रामकृष्णे राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, अशोक शर्मा, साराङ्गा श्रेष्ठ अशोक शर्मा शम्भुजित बास्कोटा
१९९८ नायाक मन्जु कुमार श्रेष्ठ
१९९८ परदेशी
१९९८ परदेशी कान्छा राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर कृष्ण फिल्मस्
१९९८ रणभूमि आकाश अधिकारी
१९९८ रानी खोला मेलिना मानन्धर, विपना थापा
१९९८ सगुन शिव श्रेष्ठ, विपना थापा
१९९८ कस्तो सम्झौता दीपक रायमाझी
१९९८ शिखर श्रीकृष्ण श्रेष्ठ/ स्यारोन शेर्पा गगन बिरही दीपक जङ्गम
१९९८ सिन्दुर पोते राजु ध्वज राणा
१९९८ सुरक्षा अमित शर्मा
१९९८ द कमान्डो जंगबहादुर राई वसन्ती राई सचिन सिंह
१९९८ ठूल्दाइ शिव श्रेष्ठ, जल शाह, निरुता सिंह दयाराम दाहाल केबी पण्डित शम्भुजित बास्कोटा

१९९९[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
१९९९ आफन्त निरुता सिंह, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ शिव रेग्मी
१९९९ अप्सता विपना थापा, सन्चिता लुईटेल (नवोदित), रमेश उप्रेती शम्भुजित बास्कोटा
१९९९ आवारा बिजय थापा
१९९९ भाइ दिपक श्रेष्ठ
१९९९ चलचित्र बिश्व बस्नेत
१९९९ चमेली रवी बराल
१९९९ चाँदनी राजेश हमाल, निरुता सिंह दया राम दाहाल
१९९९ छोरी बुहारी
१९९९ धर्म संकट रेश राज आचार्य
१९९९ धर्मपुत्र राजेश हमाल युवराज लामा
१९९९ दोधार नरेन्द्र श्रेष्ठ
१९९९ एक नम्बरको पाखे राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, जल शाह किशोर राणा शम्भुजित बास्कोटा
१९९९ गोर्खाली श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, झरना थापा ज्ञानेन्द्र देउजा
१९९९ हतियार झरना बज्राचार्य, करिश्मा मानन्धर, लोकेन्द्र कार्की, सिमान्त उदास ‍प्रकाश सायमी
१९९९ हिमालय - ओस्कारको लागि आधिकारिक रूपमा मनोनित
१९९९ जङ्गे दया राम दाहाल
१९९९ जीन्दगानी राजेश हमाल, पुजा चन्द, करिश्मा मानन्धर, दिलिप रायमाझी, सन्तोष पन्त
१९९९ कान्छा राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर सूर्य बोहरा
१९९९ माटो बोल्छ राजेश हमाल, विपना थापा, दिनेश शर्मा, मेलिना मानन्धर रेश राज आचार्य सयपत्री फिल्मस्
१९९९ माउते दाइ युवराज लामा, रमेश उप्रेती, जल शाह युवराज लामा
१९९९ नगद नारायण रमेश उप्रेती, राजेश हमाल रेश राज आचार्य
१९९९ नाता रगतको निरुता सिंह, गणेश उप्रेती, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, जल शाह प्रकाश थाप
१९९९ परेली दीपक रायमाझी
१९९९ सुकुम्बास सागर घिमिरे
१९९९ तिमी नै बस्यौ मेरो मनमा बन्नी प्रधान

२०००[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००० आगो सुशील क्षेत्री, बिपना थापा, निरुता सिंह नारायण पुरी
२००० वसन्ती राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, गौरी मल्ल नीर शाह
२००० ढुकढुकी राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर
२००० मुकुण्डो गौरी मल्ल, मिथिला शर्मा
२००० तँ त साह्रै बिग्रिस नि बद्री भुवन केसी, सुष्मिता केसी, विपना थापा, हरिवंश आचार्य शम्भुजित बास्कोटा
२००० उपकार राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, निरुता सिंह, मिथिला शर्मा किशोर राणा ओम प्रडक्सन शम्भुजित बास्कोटा

२००१[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००१ आफ्नो मान्छे विपना थापा, दिलिप रायमाझी, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, निरुता सिंह शिव रेग्मी
२००१ आशिर्वाद राम कृष्ण ढकाल, राजेश हमाल, जल शाह, सन्चिता लुईटेल शम्भु प्रधान गोपाल कर्माचार्य
२००१ आफ्नो घर आफ्नो मान्छे नारायण पुरी
२००१ आर्मी शोभित बस्नेत
२००१ बादल पारि भुवन केसी, जल शाह, नीर शाह उगेन छोपेल शम्भुजित बास्कोटा
२००१ बेइमानी बिजय चालिसे
२००१ वर पिपलु लक्ष्मीनाथ शर्मा
२००१ बिहानी
२००१ बुहारी
२००१ दाग आकाश अधिकारी
२००१ दैवसंयोग मन्जु कुमार श्रेष्ठ
२००१ दर्पण छायाँ निरुता सिंह, उत्तम प्तधान, तुलसी घिमिरेदिलिप रायमाझी तुलसी घिमिरे
२००१ दुलही
२००१ गाजल विपना थापा, शुसिल छेत्री केपी पाठक
२००१ गौँथली
२००१ हाउडे सुरज सुब्बा
२००१ जीवन साथी दिपक श्रेष्ठ
२००१ कैदी मनोज खड्का
२००१ के भो लौ न नि अनुपमा कोइराला अनिष कोइराला
२००१ मनै त हो विपना थापा, नवल खड्का, रमेश उप्रेती उदय सुब्बा
२००१ माया बैगुनी बिना बस्नेत सुवास गजुरेल
२००१ मायाको साइनो रेश राज आचार्य
२००१ नातेदार मुकुन्द बस्ताकोटी
२००१ नेपाल प्यारो छ राजेश हमाल, जल शाह शम्भु प्रधान
२००१ नुमाफुङ आलोक नेम्बाङ
२००१ पीरती आफैँ हुदो रैछ राजु ध्वज राणा
२००१ सिउँदोको सिन्दुर राजेश हमाल, निरुता सिंह, झरना बज्राचार्य, नीर शाह, रतन सुबेदी, बसुन्धरा भुषाल मन्जु कुमार श्रेष्ठ
२००१ सुपरस्टार भुवन केसी, सुष्मिता केसी अनिष कोइराला
२००१ तिम्रै लागि उदय सुब्बा
२००१ कस्तो साइनो मदन घिमिरे
२००१ यो मायाको सागर जल शाह, रमेश उप्रेती अशोक शर्मा

२००२[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००२ सुष्मिताको लाईफ निरुता सिंह, उत्तम प्तधान दिपक श्रेष्ठ
२००२ अँजुली
२००२ बाचा बन्धन बद्री कृष्ण श्रेष्ठ, शैलेन्द्र केसी
२००२ बाबुसाहेब भुवन केसी, करिश्मा मानन्धर, सुष्मिता के सी रमेश बुढाथोकी
२००२ बक्सिस
२००२ भाग्यले जुरायो रेश राज आचार्य
२००२ भाइ टिका लक्ष्मी नाथ शर्मा
२००२ धन सम्पत्ति
२००२ हत्तेरी
२००२ खानदान युवराज लामा
२००२ मन
२००२ मलाई माफ गरिदेउ विजय थापा
२००२ मालती अनिल सङ्ग्रौला
२००२ मामा भान्जा
२००२ मामाघर शिव श्रेष्ठ, गौरी मल्ल , दिलिप रायमाझी, मेलिना मानन्धर
२००२ मन मन्दिर
२००२ मायानमार
२००२ मेलोङ्ग
२००२ मितिनी विपना थापा, दिलिप रायमाझी अशोक शर्मा
२००२ मोहनी लाग्ला है कुन्दन खनाल
२००२ मुस्कान विपना थापा, सुशिल क्षेत्री, दिलिप रायमाझी युवराज लामा
२००२ फेरि तिम्रो याद आयो रमेश बुढाथोकी
२००२ पिंजडा निखिल उप्रेती (नवोदित) निरुता सिंह देश भक्त खनाल
२००२ पूजा दीपक रायमाझी
२००२ रिक्सा पुलर
२००२ शहीद गेट राज कुमार शर्मा
२००२ सन्तानको माया किशोर राणा
२००२ सन्यास राजेश हमाल, गौरी मल्ल, जल शाह शम्भु प्रधान
२००२ षड्यन्त्र सुनिल पान्डे
२००२ यस्तै रहेछ जीन्दगी बिश्व बस्नेत
२००२ ए मेरो हजुर श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, झरना थापा शिव रेग्मी

२००३[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००३ जे भो राम्रै भो हरिवंश आचार्य, राजेश हमाल, जल शाह, मदन कृष्ण श्रेष्ठ हरिवंश आचार्य किरण केसी शम्भुजित बास्कोटा
२००३ जेठो कान्छो शिव श्रेष्ठ राजेश हमाल, जल शाह दयाराम दाहाल
२००३ मुना मदन दीपक त्रिपाठी, सन्चिता लुईटेल ज्ञानेन्द्र बहादुर देउजा लक्ष्मण बिडारी
२००३ सुख दुःख मदन कृष्ण श्रेष्ठ, मिथिला शर्मा, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, झरना थापा शिव रेग्मी सिने कला सिनेमा शम्भुजित बास्कोटा
२००३ उपहार निरुता सिंह,उत्तम प्तधान, शुसिल छेत्री शिव रेग्मी सुपर स्टार इन्टरप्राइजेज लक्षमण शेष

२००४[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००४ हामी तीन भाइ राजेश हमाल, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, निखिल उप्रेती, झरना थापा, रेखा थापा शिव रेग्मी शम्भुजित बास्कोटा
२००४ मुग्लान झरना थापा, दिलिप रायमाझी, विपना थापा किशोर खनाल सुरेश अधिकारी
२००४ परे नि माया जालैमा दिलिप रायमाझी, उत्तम प्तधान, झरना बज्राचार्य, मिथिला शर्मा, सुनिल थापा प्ृथ्वी राणा र राम सरण घिमिरे प्ृथ्वी राणा सचिन सिंह

२००५[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००५ बसाईँ मुकुन्द बस्ताकोटी, रञ्जु लामिछाने, उत्तम प्तधान, मिथिला शर्मा, गणेश उप्रेती सुवास गजुरेल लिल बहादुर छेत्री शक्ति बलल्लभ
२००५ हामी तीन भाइ राजेश हमाल, श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, निखिल उप्तेती,झरना थापा, रेखा थापा शिव रेग्मी जय ‍प्रकाश रिजाल

२००६[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००६ अल्पविराम
२००६ दुनिया शिव रेग्मी
२००६ कर्म
२००६ क्रोध
२००६ मानिस शिव रेग्मी

२००७[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००७ राम बलराम
२००७ युद्ध

२००८[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००८ आफ्नो मान्छे आफ्नै हुन्छ
२००८ वास्तविकता
२००८ बाटुली
२००८ दाग
२००८ इकु - द जंगल म्यान सुलेमान शङ्कर, उषा रजक
२००८ कागबेनी निमा रुम्बा , सौगात मल्ल, दिया मास्के भुषण दाहाल भाष्कर ढुङ्गाना, नकिम उद्दिन, राजेश शिद्धी
२००८ पहिलो पहिलो माया
२००८ सानो संसार महेश शाक्य, जीवन लुइटेल (नवोदित), नम्रता श्रेष्ठ (नवोदित) आलोक नेम्बाङ क्वेस्ट इन्टरटेन्टमेन्ट
२००८ म तिमी विना मरिहाल्छु भुवन केसी, झरना थापा, सुष्मिता के सी दयाराम दाहाल कजल फिल्मस् शम्भुजित बास्कोटा
२००८ कसलाई दिउँ यो जोवन
२००८ मिसन पैसा निखिल उप्रेती, अमिर गौतम, निशा अधिकारी सिमोस सुनुवार राजिब श्रेष्ठ, दिपिका थापा सुनुवार
२००८ सलाम छ मायालाई
२००८ टक्कर दुई मुटुको
२००८ युग देखि युग सम्म

२००९[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२००९ अर्जुन देव विराज भट्ट , गरिमा पन्त शिव रेग्मी जयप्रकाश रिजाल
२००९ विष राजेश हमाल, सन्चिता लुईटेल, ऋचा घिमिरे, रेजिना उप्रेती, निखिल उप्तेती शङ्कर घिमिरे
२००९ छोडी गए पाप लाग्ला राज बल्लभ कोईराला, विराज भट्ट, ऋचा घिमिरे, सन्चिता लुईटेल उज्वल घिमिरे
२००९ धुम विराज भट्ट, रमित ढुङ्गाना, अर्जुन कार्की, रेजिना उप्रेती सोभित बस्नेत
२००९ दिवानापन राज बल्लभ कोईराला
२००९ गोर्खा रक्षक
२००९ इतिहास
२००९ इज्जतदार
२००९ जय शिवशंकर राजेश हमाल, निखिल उप्रेती, राजेश ढुङ्गाना, सङ्गीत नुइताल, विराज भट्ट ‍राजेन्द्र उप्रेती
२००९ जीन्दगी
२००९ जीवन मृत्यु निखिल उप्रेती, रमित ढुङ्गाना, गरिमा पन्त रमेश बुढाथोकी उद्धब पौडेल
२००९ जङ्गवाज राजेश हमाल, गौरी मल्ल, रुष्मा राई, सुनिल थापा, अशोक शर्मा, युवराज लामा
२००९ कहाँ भेटिएला श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, निरुता सिंह शिव रेग्मी श्रीकृष्ण श्रेष्ठ शम्भुजित बास्कोटा
२००९ कहाँ छौ कहाँ झरना थापा, विराज भट्ट, गोविन्द शाही, गणेश उप्रेती दयाराम दाहाल
२००९ कृष्ण
२००९ कुसुमे रुमाल २ निरज बराल, उषा रजक, रुबी भट्टराई, तृप्ती नदाकार निरक पौडेल उद्धब पौडेल सूर्यजित बास्कोटा
२००९ महान विराज भट्ट , दिनेश
२००९ मेरो एउटा साथी छ आर्यन सिग्देल, नम्रता श्रेष्ठ सुदर्शन थापा प्रभू जंगबहादुर राणा सुगम पोख्रेल, बिपिन आचार्य
२००९ मिसन लभ इन सिक्किम विक्रान्त बस्नेत, रुष्मा राई सोभित बस्नेत च्यानल एस प्रडक्सन सन्जय श्रेष्ठ
२००९ मिस्टर मंगले बीरेन श्रेष्ठ, रेखा थापा बीरेन श्रेष्ठ
२००९ नैना रेशम विराज भट्ट, निशा अधिकारी
२००९ नसिब आफ्नो विकास आचार्य
२००९ नेपाली वीर
२००९ निशाना राजेश हमाल, निखिल उप्रेती
२००९ पापी मान्छे २ निखिल उप्रेती, सुनिल थापा, पुजना प्रधान दिपक श्रेष्ठ राज कुमार राई
२००९ रक्षक
२००९ राज्य
२००९ सहारा
२००९ सन्देश
२००९ सिलसिला
२००९ तेस्रो पुस्ता
२००९ त्रिनेत्र निखिल उप्रेती, श्वेता तिवारी

२०१०[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२०१० वशमा छैन मेरो मन विराज भट्ट, करिश्मा मानन्धर, राज बल्लभ कोईराला, नन्दिता केसी राजाराम दाहाल रिमेश अधिकारी विनोद खुम्बु
२०१० बाटो मुनिको फूल यसकुमार, रेखा थापा, बाबु बोगटी, नन्दिता केसी सुरोज सुब्बा यसकुमार यसकुमार
२०१० दासढुंङ्गा अनुप बराल, किरण कुँवर, दयाहाङ राई, सन्चिता लुईटेल, सौगात मल्ल मनोज पण्डित यम देवी बिष्ट
२०१० देश देखि परदेश निखिल उप्रेती, दिलिप रायमाझी,ऋचा घिमिरे, प्रेरणा शर्मा र दमन रूपाखेती नरेन्द्र थापा रमिता थापा शम्भुजित बास्कोटा
२०१० फर्स्ट लभ आर्यन सिग्देल, कर्मा, निशा अधिकारी, विनय श्रेष्ठ, ऋचा शर्मा सिमोस सुनुवार प्रिन्सेस सिनेमा सुरेन्द्र मान सिंह, सत्य-स्वरूप
२०१० गोर्खा पल्टन प्रशान्त तामाङ, रन्जिता गुरुङ, सुनिल थापा नारायण रायमाझी राजेश बन्सल बिबी अनुरागी, महेन्द्र बुढाथोकी
२०१० हाँसी देउ एक फेर मदन कृष्ण श्रेष्ठ, हरिवंश आचार्य,राज बल्लभ कोईराला, श्वेता खड्का, शुसिल छेत्री शिव रेग्मी तेजस्वी फिल्मस् दिनेश अधिकारी
२०१० हिफाजत आर्यन सिग्देल, रेखा थापा, आयुष रिजाल (नवोदित) ज्ञानेन्द्र देउजा दिजेन्द्र शाक्य महेश खड्का
२०१० हिम्मत २ विराज भट्ट
२०१० कसले चो-यो मेरो मन आर्यन सिग्देल, रेखा थापा, नीर शाह

२०११[सम्पादन गर्ने]

वर्ष फिल्म कलाकारहरू निर्देशक निर्माता संगीत
२०११ धर्म राजेश हमाल, मनिषा कोइराला, निखिल उप्रेती दिपेन्द्र खलान दुर्गा पोख्रेल हरि लम्साल
२०११ खुसी रेखा थापा, सुमन सिंह, आयुष रिजाल, गणेश उप्रेती ज्ञानेन्द्र देउजा गोपीकृष्ण मुभिज आलोकश्री
२०११ सहारा विराज भट्ट, दिलिप रायमाझी, रेखा थापा, रमित ढुङ्गाना प्रदीप भारद्वाज सङ्गम फिल्मस् महेश खड्का
२०११ लक्ष्मण सिंह, निर्देशक- आभिस्पान, शिशिर, अवि भाइ,निर्माता- गोबिन्द (शिशिर).
२०११ पर्खि राख है दिल श्रेष्ठ, सन्चिता लुईटेल, मेलिना मानन्धर दिल श्रेष्ठ दिया फिल्मस्
२०११ मसान राज बल्लभ कोईराला, केकी अधिकारी एन शाह निर शाह, रिमाल फिल्मस्
२०११ फर्की आउ राजेश हमाल, निरुता सिंह
२०११ पर्खि राख है दिल श्रेष्ठ, सन्चिता लुईटेल, मेलिना मानन्धर, मुकेश ढकाल दिल श्रेष्ठ दिया फिल्मस् सुरेश अधिकारी
२०११ मलाई मन प-यो निरुता सिंह,राज बल्लभ कोईराला, जीवन लुईटेल, अरुणिमा लम्साल भद्रा भुजेल रमेश जङ्ग रायमाझी शम्भुजित बास्कोटा
२०११ देवयानी निखिल उप्रेती,दिलिप रायमाझी, बिमला के सि विजय बस्नेत विजय बस्नेत लक्षमण शेष
२०११ हाम्रो माया जुनी जुनीलाई श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, रेखा थापा, मुकेश ढकाल,निता ढुङ्गाना ऋषि लामिछाने गोपाल पान्डेय महेश खड्का
२०११ जब जब माया बस्छ जीवन लुईटेल, रेखा थापा, मिथिला शर्मा, सिर्जना बस्नेत विजय थापा मनिराम बस्नेत सचिन सिंह
२०११ म छु नि तिम्रो रोज राना रोज राना
२०११ कालापानी झरना थापा, सन्चिता लुईटेल, निखिल उप्रेती, दिलिप रायमाझी उद्दत अभिदित उद्दत अभिदित सुरेश अधिकारी
२०१५ पुस १० धाैली -


२०१२[सम्पादन गर्ने]

प्रदशन मिति चलचित्र कलाकार निर्देशक निर्माता संगितकार टिप्पणी
२०१२ नमस्ते
२०१२ लुट दयाहाङ राई,सौगात मल्ल,कर्मा शाक्य,सृजना सुब्बा निश्चल बस्नेत माधव वाग्ले ,नरेन्टद्र महर्जन रोशन थापा र किरणतुलाधर

२०१३[सम्पादन गर्ने]

प्रदशन मिति चलचित्र कलाकार निर्देशक निर्माता संगितकार टिप्पणी
२०१३ बरदान राजेश हमाल, करिश्मा मानन्धर, रैजिना उप्रेती रेजिना उप्रेती
२०१३ छ एकान छ केदार घिमिरे, सिताराम कट्टेल दिनेस डिसी दीपक राज गिरी
२०१३ मञ्जरी गौरव पहारी, सुजाता कोइराला, टिका पहारी, विश्नु रिमाल गणेश देव पाण्डे नरेश पाण्डे, महेश चालिसे काली प्रसान बास्कोटा
२०१३ होस्टेल अनमोल केसी , प्रकृति श्रेष्ठ, गौरव पहारी, सलोन बस्नेत, रिस्ता बस्नेत हेमराज बीसी सुनिल रावल द श्याडोज

२०१४[सम्पादन गर्ने]

प्रदशन मिति चलचित्र कलाकाल निर्देशक निर्माता संगितकार टिप्पणी
२०१४ ज्वाला रेजिना उप्रेती, विराज भट्ट, मुकेस
२०१४ मुखौटा अर्पण थापा रबिन श्रेष्ठ जीवन थापा
२०१४ नाई नभन्नु ल २ अनुभव रेग्मी, सुज्ञानी भट्टराई विकास आचार्य दिनेश पोख्रेल वसन्त सापकोटा , शुरेस गैरे
२०१४ कोहिनूर श्रीकृष्ण श्रेष्ठ, स्वेता खड्का
२०१४ टलकजंघ भर्सेस टुल्के निश्चल बस्नेत
नोवेम्बर १४ जेरी (चलचित्र) अनमोल केसी, आना शर्मा, अविशेक मान शेरचन, अमाल्य शर्मा हेमराज बीसी मनोज शेरचन नरेन लिम्बु

२०१५[सम्पादन गर्ने]

प्रदशन मिति चलचित्र कलाकार निर्देशक निर्माता संगितकार टिप्पणी
२०१५ झिग्राना[४] हान्ना जी, निकुन श्रेष्ठ, मेनुका प्रधान , ज्योती कार्की, शान्ती गिरी , अरुण रेग्मी, दीवाकर पिया, बिना पाण्डे
२०१५ रेशम फिलिलि विनर श्रेष्ठ, मेनुका प्रधान कालिप्रसाद बास्कोटा १ दिनमा ७१ लाख व्यापार ; भुकम्पका कारण प्रभावित
२०१५ होस्टेल रिटर्न्स (चलचित्र) सुशिल श्रेष्ठ, सशी श्रेष्ठ, नजिर हुसेन, स्वस्तिमा खड्का, सुशील सिटौला सुनिल रावल स्वपनिल शर्मा कुल २ करोडको ब्यापार
सेप्टेम्बर २८ भैरव[५] निखिल उप्रेती, अनु शाह, नगेन्द्र रिजाल, रेखा थापा (अतिथि भुमिका) निखिल उप्रेती रतन दारूवाला निखिलको २ वर्ष पछिको पुनरागमन
सेप्टेम्बर ११ लव सब संयम पुरी , करिश्मा श्रेष्ठ, सलोन बस्नेत देव कुमार मिश्र सुशिल पोख्रेल सुजिव कर्माचार्य
सेप्टेम्बर वडा नम्बर ६ दीपक राज गिरी, सिताराम कट्टेल, जितु नेपाल, केदाल घिमिरे, शिवहरी पौडेल, दीपाश्री निरौला उज्वल घिमिरे दीपक राज घिमिरे २ दिनको ब्यापार ८० लाख[६]
सेप्टेम्बर २५ चंखे शंखे पंखे शुदर्सन थापा, प्रेम पुरी, पुजा शर्मा नन्दिता केसी, प्रमोद अग्रहरक शुदर्सन थापा संन्तोष सेन ५ दिनको कमाई १ करोड[७]
अक्टोम्बर २० प्रदेशी प्रशान्त तामाङ, रजनी केसी, नरेन खड्का नारायण रायमाझी राजेश बंसल र नारायण रायमाझी ३ हप्ताको कमाई ३ करोड; २०१५ को सुपरहिट चलचित्र[८]
नोवेम्बर २७ कबड्डी कबड्डी[९] दयाहाङ राई, सौगात मल्ल, रिस्मा गुरुङ रामबाबु गुरुङ रौनक विक्रम कॅडेल र सुनिल चन्द रौनियार ५ करोडको व्यापार गर्न सफल। २०१५ को दोस्रो सुपर हिट चलचित्र[१०]
नोवेम्बर २७ जाउ हिड पोखरा रेखा थापा र जीवन लुइटेल शोवित बस्नेत राम गौतम कबड्डी कबड्डीको प्रतिसप्रधाका कारण बक्स अफिस कमजोर[११]

टिप्पणीहरू तथा सन्दर्भहरू[सम्पादन गर्ने]

बाह्य लिंंकहरू[सम्पादन गर्ने]

Full List of Nepali movies with movie profile
नेपाली सिनेमा

यो पनि हेर्नुहोला[सम्पादन गर्ने]