जनसङ्ख्याको अनुसार देश तथा आश्रित क्षेत्रहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
सन् २०१८ मा विश्वको जनसङ्ख्याको मानचित्र; प्रत्येक वर्गले ५,००,००० मानिसहरूको प्रतिनिधित्व गर्दछ

यो जनसङ्ख्या अनुसार देश तथा शासित क्षेत्रहरूको सूची हो। यसमा सार्वभौम राज्य, बसोबास भएका शासित क्षेत्र र, केही अवस्थामा, सार्वभौम राष्ट्रहरूको शासित क्षेत्रहरूलाई देशहरूको समावेश छन्। यस सूचीमा संयुक्त अधिराज्यलाई एकल देशको रूपमा लिइएको छ भने नेदरल्यान्डद्वारा आश्रित देशहरूलाई छुट्टै मानिएको छ। यसबाहेक, यो सूचीमा आइएसओ ३१६६-१ मा फेला नपरेको सीमित पहिचान भएका निश्चित राज्यहरू समावेश छन्। साथै यस सूचीमा विश्वको जनसङ्ख्याको तुलनामा प्रत्येक देशको जनसङ्ख्या प्रतिशतले दिइएको छ। सन् २०२३ मा संयुक्त राष्ट्रसङ्घको अनुमान अनुसार हाल विश्वको कुल जनसङ्ख्या ८.०८ अरब रहेको छ।[१]

विधि[सम्पादन गर्नुहोस्]

यस तालिकामा प्रयोग गरिएका तथ्याङ्कहरू उपलब्ध भएको ठाउँमा राष्ट्रिय जनगणना प्राधिकरणले गरेको सबैभन्दा अद्यावधिक अनुमान वा प्रक्षेपणमा आधारित छ भने अद्यावधिक गरिएको राष्ट्रिय तथ्याङ्क उपलब्ध नभएमा, संयुक्त राष्ट्रको आर्थिक तथा सामाजिक मामिला विभागको जनसङ्ख्या विभागद्वारा यस सूचीमा सन् २०२१ को अनुमानित तथ्याङ्क प्रस्तुत गरिएको छ।[२]

सङ्कलित तथ्याङ्कहरू हरेक देशमा एकै पटक वा एकै तहको यथार्थताको हिसाबले सङ्कलन नगरिएकाले गर्दा सङ्ख्यात्मक तुलनाले भ्रामक निष्कर्ष निकाल्न सक्छ। यसबाहेक, सबै देशका मानिसहरूको सङ्ख्या जोडनु विश्वको कुल सङ्ख्या बराबर नहुन सक्छ।[३]

संयुक्त अधिराज्यका देशहरू जस्ता सार्वभौम राष्ट्रहरूको अभिन्न भागको रूपमा क्षेत्रहरूलाई सम्बन्धित सार्वभौम राष्ट्रहरूको भागको रूपमा गनिन्छ। युरोपेली सङ्घ जस्ता अन्य संस्थाहरू समावेश गरिएको छैन। सार्वभौम राज्यहरूको रूपमा स्वीकृत प्राप्त नगरेका र स्थायी जनसङ्ख्या नभएका स्वतन्त्र क्षेत्रहरूलाई समेत यस सूचीमा समावेश गरिएको छैन भने विभिन्न देशहरूले कुमेरू महादेशका ठाउँहरूलाई दावी गरेका छन् भने उक्त क्षेत्रमा बस्ने मानिसहरूको सङ्ख्या यस सूचीमा समावेश छैन।

जनसङ्ख्या अनुसार सार्वभौम राज्य र आश्रित क्षेत्रहरू[सम्पादन गर्नुहोस्]

पुनश्च: संयुक्त राष्ट्र सङ्घका १९३ सदस्य राष्ट्रहरू र दुई पर्यवेक्षक राष्ट्रहरूलाई संयुक्त राष्ट्रसङ्घको साधारण सभामा सङ्ख्या दर्जा दिइएको छ। सार्वभौम राज्यहरूको भाग भएका आश्रित क्षेत्रहरू र आश्रित देशहरूलाई छड्केमा देखाइएको छ भने सङ्ख्याको दर्जा दिइएको छैन। यसबाहेक, सीमित मान्यता भएका सार्वभौम राष्ट्रहरूलाई सङ्ख्याको दर्जा दिइएको छैन।

टिप्पणी[सम्पादन गर्नुहोस्]

  1. Refers to Mainland China; excludes China's special administrative regions of Hong Kong and Macau, which returned to Chinese sovereignty in 1997 and 1999, respectively.
  2. Includes the population of the India-administered union territories of Jammu and Kashmir, and Ladakh. According to UN estimates, India surpassed China by the end of Apr 2023.[६]
  3. Includes the 50 states and the District of Columbia, but excludes the territories of the United States.
  4. Includes the population of Pakistan-administered Azad Kashmir and Gilgit-Baltistan.
  5. Includes the Republic of Crimea and Sevastopol, administrative areas on the Crimean Peninsula occupied by Russia. The Ukrainian government and most of the world's other states consider the Crimean Peninsula part of Ukraine's territory.
  6. Includes the integral 18 regions of France (including 5 overseas departments and regions). Excludes France's 5 overseas collectivities: French Polynesia, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre and Miquelon, and Wallis and Futuna, and the sui generis collectivity of New Caledonia, which are shown separately. The French Southern and Antarctic Lands (an Antarctic territorial claim hosting only government officials and research station staff) and Clipperton Island (an uninhabited state private property of France) are not listed at all due to their extraordinary nature.
  7. Excludes the three British Crown Dependencies and the 14 British Overseas Territories, listed separately. Four British Overseas Territories are not listed due to their extraordinary nature. The four not listed are British Antarctic Territory (an Antarctic territorial claim hosting only government officials and research station staff), the British Indian Ocean Territory (a military base), South Georgia and the South Sandwich Islands (hosts only government officials and research station staff), and the Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia (a military base where permanent residency is limited to citizens of the Republic of Cyprus).
  8. Includes Zanzibar.
  9. Excludes the Autonomous Republic of Crimea and the city of Sevastopol, Ukraine's de jure territory which is occupied by Russia (however, includes the Donbas region, partly occupied by Russia).
  10. Excludes the disputed territory of Western Sahara (Sahrawi Arab Democratic Republic).
  11. Excludes the external territories of Christmas Island, the Cocos (Keeling) Islands, and Norfolk Island.
  12. Taiwan includes Penghu, Kinmen, Matsu and other minor islands.
  13. Includes Somaliland.
  14. Excludes the three constituent countries of the Kingdom of the Netherlands in the Caribbean Sea (Aruba, Curaçao, and Sint Maarten), but includes the three special municipalities of the Caribbean Netherlands (Bonaire, Sint Eustatius and Saba).
  15. Includes East Jerusalem and the Golan Heights. Also includes Israeli settlers within Area C of the West Bank.
  16. Excludes Kosovo.
  17. Excludes the Faroe Islands and Greenland.
  18. Excludes Åland.
  19. Includes Svalbard.
  20. Excludes East Jerusalem or Israeli settlements in the West Bank.
  21. Excludes the two self-governing associated states of the Cook Islands and Niue, and the dependent territory of Tokelau.
  22. Excludes Abkhazia (242,862, census 2011) and South Ossetia (53,559, census 2015).
  23. Excludes Transnistria.
  24. Excludes Northern Cyprus.
  25. ढाँचा:Western Sahara-note
  26. De facto independent, de jure part of साइप्रस
  27. De facto independent, de jure part of Moldova.
  28. अबखाजिया, गणतन्त्र अब्खाजिया र जर्जियाको क्षेत्रीय विवादको विषय हो। अबखाजिया गणतन्त्रले २३ जुलाई १९९२ मा एकमत भएर स्वतन्त्रताको घोषणा गरेको थियो तर जर्जियाले यसलाई आफ्नै सार्वभौम क्षेत्रको भागको रूपमा दाबी गरिरहेको छ र यसलाई रूसले कब्जा गरेको इलाकाको रूपमा नामाकरण गरेको छ। अबखाजियाले संयुक्त राष्ट्रसङ्घका १९३ सदस्य राष्ट्रमध्ये ७ राष्ट्रबाट स्वतन्त्र राज्यको रूपमा औपचारिक मान्यता प्राप्त गरेको छ। तीमध्ये १ ले पछि आफ्नो मान्यता फिर्ता लिएको छ।
  29. De facto independent, de jure part of Azerbaijan. Artsakh has announced its intention to dissolve all state institutions and cease to exist by 1 January 2024.[१९२]
  30. दक्षिण ओसेटियाको स्थिति विवादित रहेको छ। यसले आफूलाई एक स्वतन्त्र राष्ट्रको रूपमा मान्यता दिएको छ। तथापि, यसलाई केही देशहरूले मात्र मान्यता प्रदान गरेका छन्। जर्जियाली सरकार र विश्वका थुप्रै देशहरूले यसलाई कानुनी रूपमा जर्जियाकै भागको रूपमा स्वीकार गरेका छन्।
  31. 764 residents regardless of citizenship, 618 citizens regardless of residence, 246 resident citizens.[२३४]

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्नुहोस्]

  1. "World Population Dashboard", United Nations Population Fund, UNFPA, २०२२, मूलबाट ७ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ अप्रिल २०२३ 
  2. "China's Population: The Most Surprising Demographic Crisis", The Economist, २०१३, मूलबाट २७ मार्च २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  3. ३.० ३.१ ३.२ ३.३ ३.४ ३.५ ३.६ United Nations, "World Population Prospects 2022", population.un.org, मूलबाट ५ फेब्रुअरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Nov २०२२ 
  4. "Statistical Communiqué of the People's Republic of China on de 2022 राष्ट्रिय Economic and Social Development", राष्ट्रिय Bureau of Statistics of China, मूलबाट २८ फेब्रुअरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०३-११ 
  5. Sudan, Preeti (9 July 2020). Population Projections for India and States, 2011-2036 (Report). New Delhi: Ministry of Health and Family Welfare. p. 83. https://main.mohfw.gov.in/sites/default/files/Population%20Projection%20Report%202011-2036%20-%20upload_compressed_0.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 29 July 2023. 
  6. "India to overtake China as world's most populous country in Apr 2023", United Nations, २४ Apr २०२३, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  7. "Happy New Year 2023!", census.gov, २९ Dec २०२२, अन्तिम पहुँच १७ Nov २०२३ 
  8. "Indonesian Population June 2023", Ministry of Home Affairs (Indonesia), मूलबाट २८ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ अक्टोबर २०२३ 
  9. "Announcement of Results of 7th Population and Housing Census-2023 'The Digital Census'", Pakistan Bureau of Statistics (www.pbs.gov.pk), ५ अगस्ट २०२३, मूलबाट १४ अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १४ अगस्ट २०२३ 
  10. "Nigeria: Administrative Division", City Population, २३ Aug २०२२, मूलबाट २३ फेब्रुअरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ Jun २०२३ 
  11. "Overview of the 2022 Census", censo2022.ibge.gov.br, मूलबाट २८ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jun २०२३ 
  12. "Population & Housing Census 2022 - Post Enumeration Check (PEC) Adjusted Population", Bangladesh Bureau of Statistics (www.bbs.gov.bd) (अङ्ग्रेजीमा), २०२३-०४-१८, मूलबाट २४ अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०८-२४ 
  13. "Rosstat, Federal State Statistics Service, Population of the Russian Federation by gender as of Jan 1, 2023", Rosstat, ३० Dec २०२२, मूलबाट १ फेब्रुअरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ Jan २०२३ 
  14. "Mexico Population (data from INEGI → ENOE / www.inegi.org.mx/sistemas/Infoenoe/Default_15mas.aspx)", Moody's Analytics (www.economy.com), मूलबाट १८ जनवरी २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-१२-०४ 
  15. "Population Estimates by Age (Five-Year Groups) and Sex", Statistics Bureau of Japan, मूलबाट १ अप्रिल २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-१२-०४ 
  16. "Population Projection Statistics", psa.gov.ph, २८ Mar २०२१, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  17. "Population Size by Sex, Region, Zone and Wereda: July 2023", www.statsethiopia.gov.et, Ethiopian Statistical Service (ESS), मूलबाट २४ अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०९-११ 
  18. "Population Estimates By Sex & Governorate 1/1/2023 (Egypt in Figures - Population 2023)", www.capmas.gov.eg, CAPMAS, २०२३-०३-०१, अन्तिम पहुँच २०२३-१२-०४ 
  19. "Tổng cục Thống kê: Dân số Việt Nam đã vượt 100 triệu người vào tháng 4" [General Statistics Office: Vietnam's population exceeded 100 million people in April], Zing News, १९ जुन २०२३, मूलबाट १९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित। 
  20. "Annuaire Statistique RDC 2020", ins.cd, १ Mar २०२१, p29, मूलबाट १२ फेब्रुअरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ Jun २०२३ 
  21. "The Results of Address Based Population Registration System, 2022", Turkish Statistical Institute, मूलबाट ६ फेब्रुअरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ६ Feb २०२३ 
  22. "Population by nationality and sex 2023", destatis.de, मूलबाट १ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० Sep २०२३ 
  23. "Iran Statistical Yearbook-2021-2022", amar.org.ir, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  24. "Number of Population from Migration Survey by Status of Migration Agegroup, Sex, Region, Province and Area: 2021", Thailand NSO, १ Aug २०२२, मूलबाट ४ डिसेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jun २०२३ 
  25. "Démographie - Population au début du mois - France (inclus Mayotte à partir de 2014)", www.insee.fr, INSEE, मूलबाट १० अक्टोबर २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-१०-०३ 
  26. "Estimates of the population for the UK, England, Wales, Scotland and Northern Ireland", www.ons.gov.uk, मूलबाट १२ जुलाई २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Dec २०२२ 
  27. "Census 2022 - Statistical Release", www.gov.za, Government of South Africa, १० अक्टोबर २०२३, मूलबाट १५ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ अक्टोबर २०२३ 
  28. "national Population Projections", national Bureau of Statistics, Feb २०१८, मूलबाट १२ Jun २०१८-मा सङ्ग्रहित। 
  29. "ISTAT - Bilancio Demografico Mensile / monthly Demographic Balance", demo.istat.it (इटालेलीमा), मूलबाट १७ जनवरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-१२-०४ 
  30. "Thematic Report on Population Projections for The Union of Myanmar, States/Regions, Rural and Urban Areas, 2014 - 2050", Department of Population, मूलबाट २४ Sep २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ Apr २०२३ 
  31. "Proyecciones de Población DANE", मूलबाट १० अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० अप्रिल २०२३ 
  32. "2019 Kenya Population and Housing Census Results: Analytical Report on Population Projections, Vol XVI (Table 3.1: Projected Population, Kenya, 2020-2045)", knbs.or.ke, Kenya राष्ट्रिय Bureau of Statistics, Sep २०२२, पृ: २३, मूलबाट ४ Dec २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ Jun २०२३ 
  33. "S. Korean population falls for 3rd consecutive year in 2022", Yonhap News Agency (en-USमा), २०२३-०१-२२, मूलबाट २१ जनवरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०१-१५ 
  34. "Cifras de población. Últimos datos", ine.es (स्पेनीमा), मूलबाट १० अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ८ Aug २०२३ 
  35. "Proyecciones y estimaciones", www.indec.gob.ar, INDEC, मूलबाट ९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०९-११ 
  36. "Population Projections of Uganda, 2015-2030", www.ubos.org, Uganda Bureau of Statistics (UBOS), मूलबाट १९ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ डिसेम्बर २०२३ 
  37. "Demographie Algerienne 2020" (Frenchमा), राष्ट्रिय Office of Statistics, मूलबाट ४ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Jan २०२२ 
  38. "Estimated population of Iraq for the period (2015-2030)", cosit.gov.iq, मूलबाट ३ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ Jul २०२३ 
  39. "Sudan", City Population, ५ Sep २०१९, मूलबाट २६ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ Jun २०२३ 
  40. "Population of Ukraine - Population (by अनुमान) as of Feb 1, 2022", Population of Ukraine, State Statistics Service of Ukraine, मूलबाट ८ Aug २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ Apr २०१५  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण ८ अगस्ट २०१६ मिति
  41. "Population estimates, त्रैमासिक", statcan.gc.ca, २७ Sep २०२३, अन्तिम पहुँच ११ Nov २०२३ 
  42. "Statistical Bulletin No 10/2023", Statistics Poland, अन्तिम पहुँच २६ Nov २०२३ 
  43. "Population of Morocco by calendar year", hcp.ma, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  44. "Uzbekistan by the Numbers", stat.uz, मूलबाट १३ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  45. "Estimated Population of Afghanistan 2022-23", मूलबाट १६ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ Jul २०२३ 
  46. "Perú: Estimaciones y Proyecciones de la Población Nacional, 1950-2070", inei.gob.pe, मूलबाट २३ Sep २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० Sep २०२० 
  47. "DEMOGRAPHIC STATISTICS MALAYSIA SECOND QUARTER 2023", dosm.gov.my, मूलबाट ८ नोभेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  48. "Início", www.ine.gov.ao, मूलबाट १९ Mar २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२० 
  49. "Projecções da População — Instituto Nacional de Estatistica", www.ine.gov.mz, मूलबाट ७ Mar २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२० 
  50. "Overall count of population", portal.saudicensus.sa, General Statistics Authority - Kingdom of Saudi Arabia, मूलबाट २८ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ Jul २०२३ 
  51. "Annex II: Population Estimations", www.moh.gov.ye/en, Yemeni Ministry Of Health, १६ Jul २०२३, मूलबाट २ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २ अक्टोबर २०२३ मिति
  52. "Population and Regions and Districts Report - Volume 3 Highlights", १ Feb २०२२, मूलबाट ४ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ Jul २०२३ 
  53. "Institut राष्ट्रिय de la Statistique (INS) - RGPH-2021 Résultats globaux", www.ins.ci, मूलबाट १० मार्च २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२२ 
  54. "national Population and Housing Census 2021", www.cbs.gov.np, मूलबाट २७ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ Mar २०२३ 
  55. "Venezuela", City Population, ११ मे २०१९, मूलबाट १५ मे २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Jun २०२३ 
  56. "Projections demographiques et estimations des cibles prioritaires des differents programmes et interventions de sante", www.ins-cameroun.cm, INS du Cameroun, २०२३-०६-३०, मूलबाट २ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३ 
  57. "Troisieme recensement general de la population et de l'habitation", instat.mg, मूलबाट २२ Mar २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ Oct २०२०  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २२ मार्च २०२० मिति
  58. "Population clock and pyramid", abs.gov.au, १४ Sep २०२३, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  59. "Democratic People's Republic of Korea Population Projection (2014–2050)", मूलबाट १२ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ Oct २०२० 
  60. "Projections démographiques du Niger Horizon 2012-2024 (extraction de donnees)", www.stat-niger.org, INSN, मूलबाट १० जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०९-२१ 
  61. "national Statistics, Taiwan", eng.stat.gov.tw, मूलबाट ३१ जनवरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  62. "Syrian Arab Republic", City Population, २५ Sep २०२२, मूलबाट ३ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ मे २०२३ 
  63. "TAILLE DE LA POPULATION EN 2022 (HBTS) (SOURCE RÉSULTATS RGPH5)", www.instat-mali.org/fr, INSTAT Mali, २०२३-०८-१०, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०९-२३ 
  64. "Projections Demographiques 2020-2035", www.insd.bf, मूलबाट २८ Nov २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ Feb २०२३ 
  65. "Mid‐year Population Estimates by District & Sex, 2014 ‐ 2023", statistics.gov.lk, मूलबाट १४ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Sep २०२३ 
  66. "Malawi: Table 3.0 :Population by Age and Sex", मूलबाट ६ जुलाई २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ६ जुलाई २०२२ 
  67. "national Bureau of Statistics", stat.gov.kz, अन्तिम पहुँच १७ Nov २०२३ 
  68. "Proyecciones de población", www.ine.cl, मूलबाट २८ Aug २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० Sep २०२० 
  69. "Preliminary data shows Population grew from 13.1 million in 2010 to 19.6 million in 2022", www.zamstats.gov.zm, २४ Dec २०२२, मूलबाट २७ Dec २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Dec २०२२ 
  70. "Populaţia rezidentă la 1 Ianuarie 2023", insse.ro (रोमानियालीमा), INSSE, मूलबाट ३० अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० अगस्ट २०२३ 
  71. "Agence Nationale de Statistique et de la Démographie", www.ansd.sn, मूलबाट २८ अक्टोबर २०११-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  72. "Estimaciones y proyecciones nacionales de población", Instituto Nacional de Estadística Guatemala, २०१९, मूलबाट २३ Dec २०१९-मा सङ्ग्रहित। 
  73. "Estimated population of 2022 and some of selected data", dos.gov.jo, Jan २०२३, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  74. "Population* 2022", www.inseed-td, Institut national de la Statistique, des Etudes Economiques et Démographiques, मूलबाट १४ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  75. "Population Projection", national Institute of Statistics, Nov २०२१, मूलबाट ८ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  76. {{cite web |url=https://www.censoecuador.gob.ec/wp-content/uploads/2023/10/Presentacio%CC%81n_Nacional_1%C2%B0entrega-2.pdf[dead link] |title=Presentación de Resultados Nacionales – ¿Cuánta población reside en Ecuador? (pág.21) |publisher=INEC |website=www.ecuadorencifras.gob.ec |access-date=11 October 2023 }
  77. 2022 Population and housing census - Preliminary report on population figures (Report). Zimbabwe national Statistics Agency. http://www.zimstat.co.zw/wp-content/uploads/2022/07/Census2022_Preliminary_Report.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 10 Aug 2022. 
  78. "Institut राष्ट्रिय de la Statistique - stat-guinee.org", www.stat-guinee.org, मूलबाट १२ जुलाई २०१२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३ 
  79. "Population Projections for South Sudan 2015 - 2020", www.ssnbss.org, मूलबाट १२ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Nov २०१७ 
  80. "MAIN INDICATORS: 5th Rwanda Population and Housing Census (PHC)", statistics.gov.rw, मूलबाट १६ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १७ Mar २०२३ 
  81. "Projections de la population au Burundi", www.isteebu.bi, मूलबाट २५ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २५ मे २०२३ मिति
  82. "PROJECTIONS DEMOGRAPHIQUES DE 2014 A 2063 ET PERSPECTIVES DE LA DEMANDE SOCIALE DE 2014 A 2030 AU BENIN", www.insae-bj, मूलबाट २९ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३ 
  83. INE - Instituto Nacional de Estadística - Estadísticas Demográficas, "Proyecciones de Población, Revisión 2020", www.ine.gob.bo, मूलबाट ६ जुन २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ७ Dec २०२२ 
  84. "Population", ins.tn, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  85. "Population Estimates 2021", nso.gov.pg, मूलबाट २० जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Jul २०२३ 
  86. "Chiffre global de la population par commune", www.ibz.rrn.fgov.be, मूलबाट ४ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Sep २०२३ 
  87. "Projections Population Haiti 2007", www.ihsi.ht, मूलबाट ८ Jun २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२० 
  88. "Estimated population of 2022 and some of selected data", dos.gov.jo, Jan २०२३, अन्तिम पहुँच १५ Nov २०२३ 
  89. "Indicadores Demográficos por provincias y municipios 2022", www.onei.gob.cu, मूलबाट ११ Dec २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ मे २०२३ 
  90. "Population", Czech Statistical Office, २१ Sep २०२३, मूलबाट १५ जुन २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ जुलाई २०१५ 
  91. "ONE informa los primeros resultados preliminares del X Censo Nacional de Población y Vivienda", www.one.gob.do, Oficina Nacional de Estadística (ONE), २०२३-०८-११, मूलबाट १३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-१०-०४ 
  92. "Population statistics", scb.se, मूलबाट १६ अगस्ट २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  93. "Αποτελέσματα Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - ELSTAT", www.statistics.gr, मूलबाट ६ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२२-०७-१९  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २०२३-०६-०६ मिति
  94. "População residente aumenta mais de 46 mil pessoas - 2022", ine.pt, Instituto Nacional de Estatística, मूलबाट २८ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ Jun २०२३ 
  95. "Azərbaycanda demoqrafik vəziyyət", Report, १६ Aug २०२३, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३ Oct २०२३ 
  96. "Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон / Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон", www.stat.tj, मूलबाट १३ डिसेम्बर २००९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण १३ डिसेम्बर २००९ मिति
  97. "Time Series DataBank", cbs.gov.il, १५ सेप्टेम्बर २०२३, मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  98. "TOMO: HONDURAS: PROYECCIONES DE POBLACIÓN 2013-2050", INE – Instituto Nacional de Estadística Honduras, मूलबाट ५ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  99. "22.1.1.1. Main indicators of population and vital events", www.ksh.hu, Hungarian Central Statistical Office (KSH), मूलबाट १५ फेब्रुअरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ जुलाई २०२३ 
  100. "Statistics by Subject", fcsa.gov.ae, मूलबाट ४ Jul २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Sep २०२०  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण ४ जुलाई २०२० मिति
  101. "Population at the beginning of 2022", belstat.gov.by, मूलबाट ५ जनवरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३ अगस्ट २०२२ 
  102. "Population at beginning of year/quarter", www.statistik.at, मूलबाट १२ जुन २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  103. "Ständige Wohnbevölkerung nach Staatsangehörigkeitskategorie, Alter und Kanton, 2. Quartal 2020", bfs.admin.ch (जर्मनेलीमा), Bundesamt für Statistik, २२ Sep २०२०, मूलबाट ३० जुन २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ Nov २०१९ 
  104. Gershon P. Y. Togoh; Abu Bakarr Turay; Allieu Komba (Oct 2017). Sierra Leone 2015 Population and Housing Census – Thematic Report on Population Projections (Report). Statistics Sierra Leone. https://www.statistics.sl/images/StatisticsSL/Documents/Census/2015/sl_2015_phc_thematic_report_on_population_projections.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 18 Apr 2020. 
  105. "Resultats RGPH5", inseed.tg (प्रेस विज्ञप्ति) (फ्रान्सेलीमा), मूलबाट १८ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Apr २०२३ 
  106. "Population - Overview | Census and Statistics Department", www.censtatd.gov.hk, मूलबाट २५ Apr २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  107. "Distribution of citizens by gender and age group", laosis.lsb.gov.la, मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  108. "Социально-экономическое положение Кыргызской Республики", मूलबाट १८ सेप्टेम्बर २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ सेप्टेम्बर २०१६ 
  109. "Итоги сплошной переписи населения и жилищного фонда Туркменистана 2022 года", www.stat.gov.tm/, १४ Jul २०२३, मूलबाट २० जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  110. "Libya", City Population, २ Oct २०२२, मूलबाट ४ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Jun २०२३ 
  111. "El Salvador: Estimatciones y proyecciones de población nacional 2005–2050 departamental 2005‐2025", www.digestyc.gob.sv, मूलबाट २२ Apr २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Aug २०२० 
  112. "Anuario Estadístico 2021", www.inide.gob.ni, मूलबाट १ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  113. "Population", www.stat.gov.rs (अङ्ग्रेजीमा), Statistical Office of the Republic of Serbia (РЗС), मूलबाट १३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ अक्टोबर २०२३ 
  114. "Население към 7 септември 2021 година", www.nsi.bg (Bulgarianमा), ३ Oct २०२२, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Feb २०२२ 
  115. "Paraguay has 6,109,644 inhabitants, according to the last Census", ABC Color (स्पेनीमा), अगस्ट ३१, २०२३, मूलबाट ५ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ सेप्टेम्बर २०२३ 
  116. "Population figures", www.dst.dk, मूलबाट १४ Feb २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ मे २०२३ 
  117. "Singapore Department of Statistics (DOS)", www.singstat.gov.sg, मूलबाट १२ मे २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० Sep २०२३ 
  118. "L'étude prospective du secteur forestier en Afrique (FOSA) République centrafricaine", www.fao.org, मूलबाट १२ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२० 
  119. ११९.० ११९.१ "Statistics Finland - Population - Preliminary population statistics", statfin.stat.fi, मूलबाट ८ नोभेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  120. "2020-01-01", ssb.no, मूलबाट २६ मे २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ मे २०१८ 
  121. "Lebanese Republic", City Population, २ Mar २०१९, मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ मे २०२३ 
  122. "عدد السكان المقدر في فلسطين منتصف العام حسب المحافظة، 1997-2026", www.pcbs.gov.ps, मूलबाट ७ Dec २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Feb २०२३ 
  123. "Stock of population in the SR on 30st June 2023", slovak.statistics.sk, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  124. "Population and Migration Estimates, April 2023", www.cso.ie, मूलबाट २५ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Sep २०२३ 
  125. "Estadísticas demográficas. 2011 – 2025. Proyecciones nacionales. Población total proyectada al 30 de junio por grupos de edades, según región de planificación y sexo", www.inec.go.cr, मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  126. "Liberia announces provisional results of its 5th राष्ट्रिय Population and Housing Census", www.liberia.un.org, United Nations Liberia, २३ फेब्रुअरी २०२३, मूलबाट २४ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १४ अक्टोबर २०२३ 
  127. "Estimated population of NZ", stats.govt.nz, १८ मे २०२३, मूलबाट २६ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jun २०२३ 
  128. "monthly Statistical Bulletin: September 2023", ncsi.gov.om, मूलबाट २ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  129. "زيادة سكان الكويت «سنة كورونا» %4.6", www.csb.gov.kw, मूलबाट ४ Jul २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १७ Mar २०२१ 
  130. "Projections demographiques Mauritanie", www.ons.mr, मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  131. "Panamá en Cifras", www.inec.gob.pa, मूलबाट ३ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३ Oct २०२३ 
  132. "POPULATION ESTIMATE OF THE REPUBLIC OF CROATIA, 2022", podaci.dzs.hr, ८ Sep २०२३, मूलबाट २ अक्टोबर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  133. "राष्ट्रिय Statistics Office of Georgia", www.geostat.ge, मूलबाट २८ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३ 
  134. "Unified Database of Statistics", nso.mn, मूलबाट २७ सेप्टेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ Jun २०२३ 
  135. "Estimaciones y Proyecciones - Instituto Nacional de Estadística", www.ine.gub.uy, मूलबाट २२ Mar २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  136. "Republika Srpska Institute of Statistics", rzs.rs.ba, मूलबाट १६ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ Jun २०२३ 
  137. "Population estimation", fzs.ba, मूलबाट १९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ Jun २०२३ 
  138. "Quick Facts Puerto Rico", United States Census Bureau, १८ मे २०२३, मूलबाट ३० मार्च २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ Jun २०२३ 
  139. "Time series / Statistical Committee of the Republic of Armenia", www.armstat.am, मूलबाट ३ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ मे २०२३ 
  140. "Pradžia - Oficialiosios statistikos portalas", osp.stat.gov.lt, मूलबाट २० मार्च २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  141. "Population Statistics", statinja.gov.jm, मूलबाट ६ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ Jun २०२३ 
  142. "Population in Albania, 1 Jan 2023", मूलबाट २० सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २० सेप्टेम्बर २०२३ मिति
  143. "Population", psa.gov.qa, मूलबाट १९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  144. "Namibia Population Projections 2011-2041", cms.my.na, मूलबाट २५ Feb २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  145. "Numărul populației cu reședință obișnuită, la nivel de unitate administrativ teritorială (2014-2023)", statistica.gov.md, Biroului Național de Statistică (BNS), मूलबाट ३० अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० अगस्ट २०२३ 
  146. "Population - Total", मूलबाट ११ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३ 
  147. "Botswana Population Projections 2011-2026", www.statsbots.org.bw, मूलबाट १२ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Jan २०१९ 
  148. "Lesotho", City Population, ८ Apr २०२३, मूलबाट १९ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Jun २०२३ 
  149. "Projection de la Population Gabon 2019-2025", www.statgabon.ga, मूलबाट २९ Apr २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२०  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २९ अप्रिल २०२१ मिति
  150. "Prebivalci Slovenije", www.stat.si, मूलबाट ३१ अक्टोबर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  151. "IRS010m. Population and main dataSw of vital statistics 1995M01 - 2023M08", Statistikas datubāzes, मूलबाट १२ मे २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  152. "Попис 2021", popis2021.stat.gov.mk, मूलबाट १ अक्टोबर २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ डिसेम्बर २०२२ 
  153. "राष्ट्रिय Institute of Statistics of Guinea-Bissau", stat-guinebissau, मूलबाट २१ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ Jul २०२३ 
  154. "Popullsia e Kosovës e vlerësuar sipas indikatoret dhe komuna", ask.rks-gov.net, मूलबाट ८ नोभेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  155. "Mid-Year Population", bahrain.opendatasoft.com, १० Jun २०२३, मूलबाट १ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ Sep २०२३ 
  156. "INEGE", www.inege.gq, मूलबाट २० Apr २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ मे २०२३ 
  157. "Population अङ्क", मूलबाट १ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० अप्रिल २०२३ 
  158. "Population", cso.gov.tt, मूलबाट ६ Dec २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Apr २०२३ 
  159. "Analytical Report on Population Projection", timor-leste.unfpa.org, मूलबाट २ Aug २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  160. "Population and Vital Statistics", statsmauritius.govmu.org, Statistics Mauritius, २०२३, मूलबाट २६ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  161. "Swaziland Population Projections 2007-2030", ccm.org.sz, १ Jul २०१५, p20, मूलबाट २३ Jul २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Jun २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २३ जुलाई २०१५ मिति
  162. "Annuaire Statistique Edition 2022", www.instad.dj, मूलबाट १३ Oct २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ Feb २०२३ 
  163. "Census of Population and Housing 2021", cystat.gov.cy, २६ Nov २०२१, मूलबाट ६ अगस्ट २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jun २०२३ 
  164. "BULA and Welcome", www.statsfiji.gov.fj, मूलबाट ८ अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  165. "Population Projections Bhutan 2017-2047", www.nsb.gov.bt, मूलबाट २८ Jan २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २८ जनवरी २०१९ मिति
  166. "Rapports RGPH 2017", www.inseed.km, मूलबाट ३० Oct २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३१ Aug २०२० 
  167. "Demography, Social & Vital Statistics", statisticsguyana.gov.gy, मूलबाट ५ Sep २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Oct २०२०  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण ५ सेप्टेम्बर २०२० मिति
  168. "Population", www.statistics.gov.sb, मूलबाट ३० जुन २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३ 
  169. "DSEC - 統計數據庫", www.dsec.gov.mo, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ Sep २०२३ 
  170. "Statistiques // Luxembourg", statistiques.public.lu, मूलबाट ३१ Mar २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२३ 
  171. "Statistical Office of Montenegro - MONSTAT", www.monstat.org, मूलबाट १२ Jul २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  172. "Population Statistics", Statistics-Suriname.org, १५ Aug २०१९, मूलबाट २८ Mar २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Apr २०२३ 
  173. "Census of Population and Housing 2021: Final Report: Population, migration and other social characteristics", nso.gov.mt, १६ Feb २०२३, मूलबाट १ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ Jul २०२३ 
  174. "CENSO 2021", ine.cv, मूलबाट २७ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३ 
  175. "राष्ट्रिय Statistics", www.deps.mofe.gov.bn, मूलबाट १ अगस्ट २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३ 
  176. "Postcensal estimates by age group and sex, 2010 - 2022" (XLSX), Statistical Institute of Belize, मूलबाट १३ डिसेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ Dec २०२२ 
  177. "Population Projections 2010-2040", www.bahamas.gov.bs, मूलबाट १ Jul २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  178. "Population by municipality, sex, citizenship and quarters 2010-2020", Statistics Iceland, मूलबाट २९ Apr २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ Aug २०२१ 
  179. "2020 yılı: Yerel Yönetimler Raporu" (तुर्कीमा), Devplan, २०२२, मूलबाट १३ अक्टोबर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ अक्टोबर २०२२ 
  180. "Table 3.1 : TOTAL MALDIVIAN POPULATION BY SEX, SEX - RATIO, AND INTER-CENSAL ANNUAL GROWTH RATE, 1911 - 2022", statisticsmaldives.gov.mv, मूलबाट ७ नोभेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३ 
  181. "352 de mii de locuitori din regiunea Transnistreană dețin cetățenia Republicii Moldova și 362 de mii figurează în registrul de stat al populației", gov.md, २० Jan २०२३, मूलबाट ६ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ फेब्रुअरी २०२३ 
  182. १८२.० १८२.१ १८२.२ १८२.३ १८२.४ १८२.५ "Pacific Data Hub Explorer", stats.pacificdata.org, मूलबाट २१ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Jul २०२३ 
  183. "Bilan démographique 2022 : la Nouvelle-Calédonie perd 1 300 habitants", www.isee.nc/, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० Sep २०२३ 
  184. "Vital Statistic Indicators", मूलबाट ११ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ Jun २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण ११ जुन २०२३ मिति
  185. "Управление государственной статистики Республики Абхазия", ugsra.org, मूलबाट २९ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Oct २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २९ मार्च २०२३ मिति
  186. "Instituto Nacional de Estatística", ine.st, मूलबाट २४ Jan २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Aug २०१८  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २४ जनवरी २०१९ मिति
  187. "POPULATION & HOUSING CENSUS 2016 - 2021", www.sbs.gov.ws, मूलबाट २२ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  188. "Home", The Central Statistical Office of Saint Lucia, मूलबाट २६ Sep २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ Sep २०१९ 
  189. "Population of Guam: 2010 and 2020", www2.census.gov, मूलबाट ३ नोभेम्बर २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jan २०२२ 
  190. "Population", www.cbs.cw, Central Bureau of Statistics Curaçao., १२ मार्च २०२०, मूलबाट ११ Apr २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० Apr २०२३ 
  191. "Գլխավոր էջ", stat-nkr.am, मूलबाट १७ Oct २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ Apr २०२० 
  192. Sauer, Pjotr, "Nagorno-Karabakh’s breakaway government says it will dissolve itself", The Guardian, मूलबाट २८ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ सेप्टेम्बर २०२३ 
  193. "Annual Population Estimates by Parish and Sex, 2011 to 2019", stats.gov.gd, मूलबाट Jun २४, २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच Jun २४, २०२३ [dead link]
  194. "Mid Year Total Population Estimates by Age and Sex, 2018 to 2022", stats.gov.vc (en-USमा), Statistical Office, Government of Saint Vincent and the Grenadines, मूलबाट २२ Apr २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२३-०६-२५  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण २०२३-०४-२२ मिति
  195. "Quarterly Demographic Bulletin 2022 (QDB0922)", cbs.aw, Central Bureau of Statistics Aruba, १६ जुन २०२२, मूलबाट २८ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Jun २०२३ [dead link]
  196. Jersey, States of, "Bulletin 1: Population characteristics", gov.je, मूलबाट १३ अप्रिल २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Sep २०२३  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण १३ अप्रिल २०२२ मिति
  197. "राष्ट्रिय Annual अनुमान - Antigua and Barbuda; 2022", statistics.gov.ag, मूलबाट ११ Jan २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ६ Mar २०२१ 
  198. "Mid_2021 Population Estimates", www.nbs.gov.sc, मूलबाट १६ अक्टोबर २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Oct २०२१ 
  199. "Tonga Statistics Department | The official statistics provider for Tonga", मूलबाट २५ सेप्टेम्बर २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  200. "Population of the United States Virgin Islands: 2010 and 2020", www2.census.gov, मूलबाट १४ मार्च २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jan २०२२ 
  201. "First details of 2021 Census report published", www.gov.im, मूलबाट १ मे २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ Feb २०२२ 
  202. "Departament d'Estadística", www.estadistica.ad, मूलबाट १३ Nov २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  203. "Cayman Islands - 2021 Census results", www.eso.ky, मूलबाट २६ Mar २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ Mar २०१९ 
  204. "End of year Population by Sex 2005 to 2017", stats.gov.dm, Central Statistics Office of Dominica, २०११, मूलबाट ३१ Mar २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ Jun २०२३ 
  205. "Population, Employment and Earnings", www.gov.gg, ३० Apr २०२३, मूलबाट ८ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १० Aug २०२३ 
  206. "Bermuda Population Projections 2016-2026", www.gov.bm, मूलबाट १२ Apr २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ११ Mar २०१९ 
  207. "Quarterly Population", bank.stat.gl, Statistics Greenland, १ Aug २०२०, मूलबाट २८ Oct २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Aug २०२० 
  208. "В Цхинвале прошла пресс-конференция начальника Управления государственной статистики Южной Осетии Инала Тибилова", ugosstat.ru, २९ Mar २०२२, मूलबाट २८ जनवरी २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ११ Feb २०२३ 
  209. "POPULATION", Statistics Faroe Islands, १० Feb २०२२, मूलबाट १३ Nov २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ मे २०२३ 
  210. "Population of American Samoa: 2010 and 2020", www2.census.gov, मूलबाट ६ फेब्रुअरी २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jan २०२२ 
  211. "Population of Commonwealth of the Northern Mariana Islands: 2010 and 2020", www2.census.gov, मूलबाट २५ जनवरी २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ Jan २०२२ 
  212. "Households, Population and Average Household Size by Parish 2001 - 2011", stats.gov.kn, मूलबाट २४ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच Jun २४, २०२३ 
  213. "2021 INDICATORS", www.gov.tc, मूलबाट २७ फेब्रुअरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  214. "Population Estimates and Vital Statistics 2023", stat.gov.sx, मूलबाट ९ मे २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ मे २०२३ 
  215. "Republic of the Marshall Islands 2021 Census Report, Volume 1: Basic Tables and Administrative Report", Pacific Community (SPC): Statistics for Development Division, Pacific Community, मे ३०, २०२३, मूलबाट २७ सेप्टेम्बर २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच सेप्टेम्बर २७, २०२३ 
  216. "LLV", www.llv.li, मूलबाट १५ Dec २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ Dec २०१८ 
  217. "Population and employment / IMSEE - Monaco IMSEE", www.monacostatistics.mc, मूलबाट २७ Dec २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Dec २०१८ 
  218. "Abstract of Statistics 2016", gibraltar.gov.gi, मूलबाट २ जुलाई २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Jul २०२३ 
  219. "Demographic structure", मूलबाट २६ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३ Oct २०२३ 
  220. २२०.० २२०.१ २२०.२ "Populations légales des collectivités d'outre-mer en 2020", www.insee.fr, मूलबाट २५ अप्रिल २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ Apr २०२३ 
  221. "Health Statistics – PalauGov.pw", मूलबाट ९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  222. "Anguilla Statistics Department | Home", statistics.gov.ai, मूलबाट १६ नोभेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  223. "Census 2021 - Cook Islands - Ministry of Finance and Economic Management", www.mfem.gov.ck, मूलबाट ३० जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण ३० जुन २०२३ मिति
  224. "NAURU 2021 POPULATION AND HOUSING CENSUS - ANALYTICAL REPORT", अन्तिम पहुँच ६ डिसेम्बर २०२३ 
  225. "Saint Helena 2021 Population", मूलबाट २१ Nov २०२१-मा सङ्ग्रहित। 
  226. "Statistics", मूलबाट २६ जुलाई २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  227. "Ascension 2021 population", मूलबाट २९ अक्टोबर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  228. "Statistics Department Montserrat", Statistics Department, मूलबाट ९ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Jul २०२३ 
  229. "2021 Census - Preliminary Data Tables", falklands.gov.fk, २५ Oct २०२२, मूलबाट ११ जुन २०२३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ Jul २०२३ 
  230. "2021 Norfolk Island, Census All persons QuickStats | Australian Bureau of Statistics", www.abs.gov.au, मूलबाट १ नोभेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  231. "2021 Christmas Island, Census All persons QuickStats | Australian Bureau of Statistics", www.abs.gov.au, मूलबाट २४ डिसेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  232. "Niue Census of Population and Housing, 2022 Niue Statistics Office", niuestatistics.nu, ३० अगस्ट २०२३, अन्तिम पहुँच ६ डिसेम्बर २०२३ 
  233. "Statistics", www.tokelau.org.nz, मूलबाट ३० अगस्ट २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  234. २३४.० २३४.१ "Population", www.vaticanstate.va (इटालेलीमा), Vatican City State, २६ जुन २०२३, मूलबाट १७ मे २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अगस्ट २०२३ 
  235. "2021 Cocos Islands, Census All persons QuickStats | Australian Bureau of Statistics", www.abs.gov.au, मूलबाट १६ नोभेम्बर २०२२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ नोभेम्बर २०२२ 
  236. "Pitcairn Islands Tourism", visitpitcairn.pn, मूलबाट १३ Nov २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ Nov २०१९  वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण १३ नोभेम्बर २०१९ मिति