प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन (क्रय शक्ति समता) अनुसार देशहरूको सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search
सन् २०२१ मा, प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन (क्रय शक्ति समता) अनुसार देश तथा क्षेत्रहरू
  >$६०,०००
  $५०,००० – $६०,०००
  $४०,००० – $५०,०००
  $३०,००० – $४०,०००
  $२०,००० – $३०,०००
  $१०,००० – $२०,०००
  $५,००० – $१०,०००
  $२,५०० – $५,०००
  $१,००० – $२,५००
  <$१,०००
  कुनै तथ्याङ्क छैन

यो लेख प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन (क्रय शक्ति समता) अनुसार विश्वका देशहरूको सूची हो। अर्थात्, एक वर्ष भित्र कुनै देश भित्र उत्पादित सबै अन्तिम वस्तु र सेवाहरूको क्रय शक्ति समता मूल्य, औसत (वा मध्य-वर्ष) जनसङ्ख्याद्वारा एकै वर्षको लागि विभाजित गरिएको छ।

सन् २०१९ सम्म विश्वका सबै देशका अनुमानित औसत कुल ग्राहस्थ उत्पादन प्रति व्यक्ति (क्रय शक्ति समता) $१८,३८१ रहेको छ। धनसम्पत्तिको सन्दर्भमा भन्ने हो भने, प्रति वयस्क धनसम्पत्ति अनुसार देशहरूको सूची हेर्नुहोस्।

तरिका[सम्पादन गर्ने]

यस पृष्ठको कुल ग्राहस्थ उत्पादन प्रति व्यक्ति तथ्याङ्क क्रय शक्ति समता गणनाबाट लिइएको हो। यस्तो हिसाब अन्तर्राष्ट्रिय मुद्रा कोषविश्व बैंक लगायत विभिन्न सङ्घ संस्थाले तयार पारेका हुन्। अनुमान र अनुमान बनाउनुपर्ने भएकाले एउटै मुलुकका लागि विभिन्न सङ्घ संस्थाले उत्पादन गरेका परिणाम वास्तविक तथ्य होइनन् र फरक पर्न पनि सक्छन्। कहिलेकाहीँ पर्याप्त मात्रामा त्यसलाई सावधानीपूर्वक प्रयोग गर्नुपर्छ।

राष्ट्रिय सम्पत्तिको तुलना प्रायः साङ्केतिक कुल ग्राहस्थ उत्पादन र बचत (आम्दानी मात्र होइन)को आधारमा गरिन्छ, जसले विभिन्न देशहरूमा बस्ने लागतमा भिन्नतालाई प्रतिबिम्बित गर्दैन प्रति व्यक्ति (कुल ग्राहस्थ उत्पादन (साङ्केतिक) अनुसार देशहरूको सूची हेर्नुहोस्); तसर्थ, राष्ट्रहरू बीचको जीवनस्तरमा सामान्यीकृत भिन्नताहरू तुलना गर्दा क्रउ शक्ति समताको आधार प्रयोग गर्नु तर्कसङ्गत रूपमा अधिक उपयोगी छ किनभने यसले केवल विनिमय दरहरू प्रयोग गर्नुको सट्टा जीवनको सापेक्ष लागत र देशहरूको मुद्रास्फीति दरलाई ध्यानमा राख्छ, जसले वास्तविक भिन्नताहरूलाई आयमा विकृत गर्न सक्छ।

यही कारणले गर्दा प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन (क्रय शक्ति समता) लाई प्रायः देशको जीवनस्तरको सूचक मध्ये एक मानिन्छ।[१][२] यद्यपि यो समस्याग्रस्त हुन सक्छ किनभने प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन व्यक्तिगत आयको नाप होइन। (जीवनस्तर र कुल ग्राहस्थ उत्पादनको मानक हेर्नुहोस्।)

सबै तथ्याङ्कहरू हालको अन्तरराष्ट्रिय डलरमा छन् र यो सङ्ख्या सबैभन्दा नजिकको सङ्ख्यासम्म रहेको छ।

तालिका[सम्पादन गर्ने]

यस तालिकालाई प्रारम्भिक रूपमा प्रत्येक देश वा क्षेत्रका लागि उपलब्ध अनुमानहरूको औसतद्वारा क्रमबद्ध गरिएको छ, र कुनै पनि स्रोतद्वारा पुन: क्रमबद्ध गर्न सकिन्छ।

प्रति व्यक्ति कुल ग्राहस्थ उत्पादन ($ क्रय शक्ति समता) अनुसार देश  तथा शासित क्षेत्रहरू 
देश/क्षेत्र उपक्षेत्र क्षेत्र अन्तर्राष्ट्रिय मुद्रा कोष[३] विश्व बैङ्क[४] केन्द्रीय गुप्तचर संस्था[५]
अनुमानित वर्ष अनुमानित वर्ष अनुमानित वर्ष
 लिस्टेनस्टाइन पश्चिम युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १,३९,१०० सन् २००९
 लक्जेम्बर्ग पश्चिम युरोप युरोप १,२२,७४० सन् २०२१ १,१८,३६० सन् २०२० १,१४,४८२ सन् २०१९
 मोनाको पश्चिम युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १,१५,७०० सन् २०१५
 सिङ्गापुर दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया १,०२,७४२ सन् २०२१ ९८,५२६ सन् २०२० ९७,३४१ सन् २०१९
 आयरल्यान्ड उत्तर युरोप युरोप ९९,२३९ सन् २०२१ ९३,६१२ सन् २०२० ८६,७८१ सन् २०१९
 कतार पश्चिम एसिया एसिया ९७,२६२ सन् २०२१ ८९,९४९ सन् २०२० ९०,०४४ सन् २०१९
 मकाउ पूर्वी एसिया एसिया ९०,६०६ सन् २०२१ ५७,८०७ सन् २०२० १,२३,९६५ सन् २०१९
 आइजल अफ म्यान उत्तर युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ८४,६०० सन् २०१४
 बर्मुडा उत्तरी अमेरिका अमेरिका उपलब्ध/नभएको ८५,२६४ सन् २०१९ ८१,७९८ सन् २०१९
 केम्यान टापु क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको ७६,७४८ सन् सन् २०१९ ७१,५४९ सन् २०१८
 स्विट्जरल्यान्ड पश्चिम युरोप युरोप ७५,८८८० सन् २०२१ ७१,३५१ सन् २०२० ६८,६२८ सन् २०१९
 फल्कल्यान्ड टापु दक्षिण अमेरिका अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ७०,८०० २०१५
 नर्वे उत्तर युरोप युरोप ६९,१७१ सन् २०२१ ६३,१९८ सन् २०२० ६३,६३३ सन् २०१९
 संयुक्त अरब इमिरेट्स पश्चिम एसिया एसिया ५९,८४४ सन् २०२१ ६९,९५८ सन् २०१९ ६७,११९ सन् २०१९
 संयुक्त राज्य अमेरिका उत्तरी अमेरिका अमेरिका ६८,३०९ सन् २०२१ ६३,५४४ सन् २०२० ६२,५३० सन् २०१९
 ब्रुनाई दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ६४,४०५ सन् २०२१ ६५,६६२ सन् २०२० ६२,१०० सन् २०१९
 जिब्राल्टार दक्षिण युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ६१,७०० २०१४
 सान मारिनो दक्षिण युरोप युरोप ६१,५०८ सन् २०२१ ६३,४२० सन् २०१९ ५९,४३९ सन् २०१८
 हङकङ पूर्वी एसिया एसिया ६२,८३९ सन् २०२१ ५९,२३८ सन् २०२० ५९,८४८ सन् २०१९
 डेनमार्क उत्तर युरोप युरोप ६१,४७८ सन् २०२१ ६०,३९९ सन् २०२० ५७,८०४ सन् २०१९
 नेदरल्यान्ड पश्चिम युरोप युरोप ६०,४६१ सन् २०२१ ५९,२२९ सन् २०२० ५६,९३५ सन् २०१९
 जर्सी उत्तर युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ५६,६०० २०१६
 आइसल्यान्ड उत्तर युरोप युरोप ५८,१५१ सन् २०२१ ५५,२१६ सन् २०२० ५५,८७४ सन् २०१९
 अस्ट्रिया पश्चिम युरोप युरोप ५७,८९१ सन् २०२१ ५५,०९८ सन् २०२० ५६,१८८ सन् २०१९
 ताइवान पूर्वी एसिया एसिया ५९,३९८ सन् २०२१ ५५,०७८ सन् २०२० ५०,५०० २०१७
 जर्मनी पश्चिम युरोप युरोप ५६,९५६ सन् २०२१ ५३,६९४ सन् २०२० ५३,९१९ सन् २०१९
 स्विडेन उत्तर युरोप युरोप ५५,५६६ सन् २०२१ ५४,५६३ सन् २०२० ५३,२४० सन् २०१९
 बेल्जियम पश्चिम युरोप युरोप ५३,९७३ सन् २०२१ ५१,९६८ सन् २०२० ५१,९३४ सन् २०१९
 अस्ट्रेलिया अस्ट्रेलिया, न्युजिल्यान्ड ओसिनिया ५४,८९१ सन् २०२१ ५२,५१८ सन् २०२० ४९,८५४ सन् २०१९
 गुर्न्जी उत्तर युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ५२,५०० २०१४
 फिनल्यान्ड उत्तर युरोप युरोप ५१,८६७ सन् २०२१ ५१,०९० सन् २०२० ४८,६६८ सन् २०१९
 क्यानडा उत्तरी अमेरिका अमेरिका ५१,७१३ सन् २०२१ ४८,०७३ सन् २०२० ४९,०३१ सन् २०१९
 एन्डोरा दक्षिण युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ४९,९०० २०१५
 कुवेत पश्चिम एसिया एसिया ४१,५०७ सन् २०२१ ५१,९६२ सन् २०१९ ४९,८५४ सन् २०१९
 फ्रान्स पश्चिम युरोप युरोप ४९,४९२ सन् २०२१ ४६,२२७ सन् २०२० ४६,१८४ सन् २०१९
 साउदी अरब पश्चिम एसिया एसिया ४८,०९९ सन् २०२१ ४६,७६३ सन् २०२० ४६,९६२ सन् २०१९
 संयुक्त अधिराज्य उत्तर युरोप युरोप ४७,०८९ सन् २०२१ ४४,९१६ सन् २०२० ४६,६५९ सन् २०१९
 बहराइन पश्चिम एसिया एसिया ५०,२८४ सन् २०२१ ४३,१८१ सन् २०२० ४५,०११ सन् २०१९
 सेन्ट पियर र मिक्लोँ उत्तरी अमेरिका अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ४६,२०० २००६
 युरोपेली सङ्घ युरोप ४६,८८८ सन् २०२१ ४४,४९१ सन् २०२० ४४,४३६ सन् २०१९
 दक्षिण कोरिया पूर्वी एसिया एसिया ४७,०२७ सन् २०२१ ४३,१२४ सन् २०२० ४२,७६५ सन् २०१९
 माल्टा दक्षिण युरोप युरोप ४५,०४२ सन् २०२१ ४२,६४० सन् २०२० ४४,०३२ सन् २०१९
 न्युजिल्यान्ड अस्ट्रेलिया, न्युजिल्यान्ड ओसिनिया ४४,२२६ सन् २०२१ ४४,२५२ सन् २०२० ४२,८८८ सन् २०१९
 जापान पूर्वी एसिया एसिया ४४,५८५ सन् २०२१ ४२,१९७ सन् २०१९ ४१,४२९ सन् २०१९
 इटाली दक्षिण युरोप युरोप ४३,३७६ सन् २०२१ ४१,८४० सन् २०२० ४२,४९२ सन् २०१९
 चेक गणतन्त्र पूर्वी युरोप युरोप ४२,९५६ सन् २०२१ ४१,७३७ सन् २०२० ४०,८६२ सन् २०१९
 इजरायल पश्चिम एसिया एसिया ४२,५७० सन् २०२१ ४१,८५५ सन् २०२० ४०,१४५ सन् २०१९
 ग्रिनल्यान्ड उत्तरी अमेरिका अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ४१,८०० २०१५
 स्पेन दक्षिण युरोप युरोप ४१,५४६ सन् २०२१ ३८,३३५ सन् २०२० ४०,९०३ सन् २०१९
 साइप्रस पश्चिम एसिया एसिया ४१,५९५ सन् २०२१ ३८,४५८ सन् २०२० ३९,५४५ सन् २०१९
 स्लोभेनिया दक्षिण युरोप युरोप ४०,८२० सन् २०२१ ३९,५९३ सन् २०२० ३९,०८८ सन् २०१९
 फरोई टापु उत्तर युरोप युरोप उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ४०,००० २०१४
 लिथुआनिया उत्तर युरोप युरोप ४०,७८४ सन् २०२१ ३८,७३५ सन् २०२० ३७,२३१ सन् २०१९
 एस्टोनिया उत्तर युरोप युरोप ३९,७२९ सन् २०२१ ३८,३९५ सन् २०२० ३६,९२७ सन् २०१९
 संयुक्त राज्य भर्जिन टापु क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ३७,००० २०१६
 अरुबा क्यारिबियाली अमेरिका ३०,९७२ सन् २०२१ ३८,८९७ २०१७ ३७,५०० २०१७
 सिन्ट मार्टिन क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको ३६,१९१ २०१८ ३५,३४२ २०१८
 पोर्तो रिको क्यारिबियाली अमेरिका ३५,९४३ सन् २०२१ ३५,२७९ सन् २०२० ३४,५१८ सन् २०१९
 पोर्चुगल दक्षिण युरोप युरोप ३६,०७९ सन् २०२१ ३४,४९६ सन् २०२० ३४,८९४ सन् २०१९
 ग्वाम माइक्रोनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ३५,६०० २०१६
 बहामस क्यारिबियाली अमेरिका ३४,०४६ सन् २०२१ ३२,४५४ सन् २०२० ३७,१०१ सन् २०१९
 पोल्यान्ड पूर्वी युरोप युरोप ३५,९५७ सन् २०२१ ३४,२६५ सन् २०२० ३३,२२१ सन् २०१९
 बेलायती भर्जिन टापु क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ३४,२०० २०१७
 हङ्गेरी पूर्वी युरोप युरोप ३५,०८८ सन् २०२१ ३३,०८४ सन् २०२० ३२,९४५ सन् २०१९
 स्लोभाकिया पूर्वी युरोप युरोप ३४,८१५ सन् २०२१ ३१,८३२ सन् २०२० ३२,७३० सन् २०१९
 लात्भिया उत्तर युरोप युरोप ३३,३९४ सन् २०२१ ३२,०१९ सन् २०२० ३०,८९८ सन् २०१९
 रोमानिया पूर्वी युरोप युरोप ३२,९५० सन् २०२१ ३१,९४६ सन् २०२० २९,९४१ सन् २०१९
 न्यु क्यालेडोनिया मेलानेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ३१,१०० २०१५
 टर्की पश्चिम एसिया एसिया ३२,२७८ सन् २०२१ २८,१२० सन् २०२० २८,४२४ सन् २०१९
 युनान दक्षिण युरोप युरोप ३०,४९५ सन् २०२१ २८,४६४ सन् २०२० २९,७९९ सन् २०१९
 पानामा मध्य अमेरिका अमेरिका ३०,३८८ सन् २०२१ २६,७७६ सन् २०२० ३१,४५९ सन् २०१९
 क्रोएसिया दक्षिण युरोप युरोप २९,७७७ सन् २०२१ २८,५०४ सन् २०२० २८,६०२ सन् २०१९
 ओमान पश्चिम एसिया एसिया ३०,४०४ सन् २०२१ २८,४४९ सन् २०१९ २७,२९९ सन् २०१९
 मलेसिया दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया २९,३४० सन् २०२१ २७,८८७ सन् २०२० २८,३६४ सन् २०१९
 रुस पूर्वी युरोप युरोप २९,४८५ सन् २०२१ २८,२१३ सन् २०२० २७,०४४ सन् २०१९
 सेसेल्स पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २६,११९ सन् २०२१ २५,७०० सन् २०२० २९,२२३ सन् २०१९
 कजाख्स्तान मध्य एसिया एसिया २७,५६० सन् २०२१ २६,७२९ सन् २०२० २६,३५१ सन् २०१९
 तुर्क्स तथा काइकोस टापू क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको २२,२८२ सन् २०२० २९,२५३ सन् २०१९
 ट्रिनिडाड र टोबागो क्यारिबियाली अमेरिका २५,८८३ सन् २०२१ २५,०३१ सन् २०२० २६,१७६ सन् २०१९
 कुरासाओ क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको २५,५३० सन् २०१९ २४,४७९ सन् २०१९
 चिली दक्षिण अमेरिका अमेरिका २४,९२८ सन् २०२१ २५,०६८ सन् २०२० २४,२२६ सन् २०१९
 बुल्गारिया पूर्वी युरोप युरोप २५,४७१ सन् २०२१ २४,३६७ सन् २०२० २३,१७४ सन् २०१९
 उत्तरी मारियाना द्वीप माइक्रोनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको २४,५०० २०१६
 सेन्ट किट्स र नेभिस क्यारिबियाली अमेरिका २०,७३० सन् २०२१ २४,५३७ सन् २०२० २६,४३८ सन् २०१९
 उरुग्वे दक्षिण अमेरिका अमेरिका २३,४७४ सन् २०२१ २२,७९५ सन् २०२० २१,५६१ सन् २०१९
 मौरिसस पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २२,०३० सन् २०२१ २०,५३९ सन् २०२० २२,८७० सन् २०१९
 अर्जेन्टिना दक्षिण अमेरिका अमेरिका २२,१४१ सन् २०२१ २०,७६८ सन् २०२० २२,०६४ सन् २०१९
 मोन्टेनेग्रो दक्षिण युरोप युरोप २१,३५५ सन् २०२१ २०,५६७ सन् २०२० २१,४७० सन् २०१९
 कोस्टा रिका मध्य अमेरिका अमेरिका २०,६६७ सन् २०२१ २१,०३२ सन् २०२० १९,६४२ सन् २०१९
 बेलारुस पूर्वी युरोप युरोप २०,५७८ सन् २०२१ २०,२०० सन् २०२० १९,१५० सन् २०१९
 एन्टिगुआ र बर्बुडा क्यारिबियाली अमेरिका १८,१२५ सन् २०२१ १८,९४२ सन् २०२० २१,९१० सन् २०१९
 मेक्सिको मध्य अमेरिका अमेरिका २०,२६६ सन् २०२१ १८,८३३ सन् २०२० १९,७९६ सन् २०१९
 सर्बिया दक्षिण युरोप युरोप २०,५४५ सन् २०२१ १९,२३१ सन् २०२० १८,२३३ सन् २०१९
 सेन्ट मार्टिन क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १९,३०० २००५
 माल्दिभ्स दक्षिण एसिया एसिया २३,३४३ सन् २०२१ १३,७६६ सन् २०२० १९,५३१ सन् २०१९
 डोमिनिकन गणतन्त्र क्यारिबियाली अमेरिका १९,७९९ सन् २०२१ १७,९३७ सन् २०२० १८,४१३ सन् २०१९
 गयाना दक्षिण अमेरिका अमेरिका २३,२५८ सन् २०२१ १९,७०६ सन् २०२० १३,०८२ सन् २०१९
 थाइल्यान्ड दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया १९,००४ सन् २०२१ १८,२३६ सन् २०२० १८,४६० सन् २०१९
 भूमध्यरेखीय गिनी मध्य अफ्रिका अफ्रिका १८,२३६ सन् २०२१ १७,९४२ सन् २०२० १८,५५८ सन् २०१९
 बोत्स्वाना दक्षिण अफ्रिका अफ्रिका १८,११३ सन् २०२१ १६,९२१ सन् २०२० १७,७६७ सन् २०१९
 चीन पूर्वी एसिया एसिया १८,९३१ सन् २०२१ १७,३१२ सन् २०२० १६,११७ सन् २०१९
 विश्व उपलब्ध/नभएको १७,११० सन् २०२० १७,५०० २०१७
 उत्तर म्यासेडोनिया दक्षिण युरोप युरोप १७,६६३ सन् २०२१ १६,९२७ सन् २०२० १६,४७९ सन् २०१९
 फ्रान्सेली पोलिनेसिया पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १७,००० २०१५
 कुक टापु पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १६,७०० २०१६
 पलाउ माइक्रोनेसिया ओसिनिया १२,८६२ सन् २०२१ १८,३१६ सन् २०१९ १७,५७९ सन् २०१९
 तुर्कमेनिस्तान मध्य एसिया एसिया १७,४१५ सन् २०२१ १६,१९६ सन् २०१९ १४,८४५ २०१८
 ग्रेनाडा क्यारिबियाली अमेरिका १५,३८५ सन् २०२१ १५,८९३ सन् २०२० १७,०३९ सन् २०१९
 सुरिनाम दक्षिण अमेरिका अमेरिका १४,७०३ सन् २०२१ १७,०१६ सन् २०२० १६,५२५ सन् २०१९
 बोस्निया र हर्जगोभिना दक्षिण युरोप युरोप १५,९३५ सन् २०२१ १५,६१२ सन् २०२० १४,९१२ सन् २०१९
 गाबोन मध्य अफ्रिका अफ्रिका १६,२४४ सन् २०२१ १५,१९१ सन् २०२० १४,९५० सन् २०१९
 जर्जिया पश्चिम एसिया एसिया १५,७०९ सन् २०२१ १४,८६३ सन् २०२० १४,९९२ सन् २०१९
 ब्राजिल दक्षिण अमेरिका अमेरिका १५,६४३ सन् २०२१ १४,८३६ सन् २०२० १४,६५२ सन् २०१९
 कोलोम्बिया दक्षिण अमेरिका अमेरिका १५,१८४ सन् २०२१ १४,५६५ सन् २०२० १४,७२२ सन् २०१९
 अजरबैजान पश्चिम एसिया एसिया १४,८५६ सन् २०२१ १४,४५२ सन् २०२० १४,४०४ सन् २०१९
 बार्बाडोस क्यारिबियाली अमेरिका १४,३२९ सन् २०२१ १३,५७७ सन् २०२० १५,६३९ सन् २०१९
 अल्बानिया दक्षिण युरोप युरोप १५,२२५ सन् २०२१ १३,८१८ सन् २०२० १३,९६५ सन् २०१९
 सेन्ट लुसिया क्यारिबियाली अमेरिका १३,९४२ सन् २०२१ १२,९४४ सन् २०२० १५,४४९ सन् २०१९
 आर्मेनिया पश्चिम एसिया एसिया १३,६३८ सन् २०२१ १३,२८४ सन् २०२० १३,६५४ सन् २०१९
 श्रीलङ्का दक्षिण एसिया एसिया १३,९०९ सन् २०२१ १३,२२५ सन् २०२० १३,०७८ सन् २०१९
 मोल्दोभा पूर्वी युरोप युरोप १३,८७९ सन् २०२१ १३,००२ सन् २०२० १३,०५० सन् २०१९
 युक्रेन पूर्वी युरोप युरोप १३,९४३ सन् २०२१ १३,०५७ सन् २०२० १२,८१० सन् २०१९
 लिबिया उत्तर अफ्रिका अफ्रिका १३,७२३ सन् २०२१ १०,८४७ सन् २०२० १५,१७४ सन् २०१९
 पाराग्वे दक्षिण अमेरिका अमेरिका १३,४५४ सन् २०२१ १३,०१३ सन् २०२० १२,६८५ सन् २०१९
 इरान पश्चिम एसिया एसिया १३,५१३ सन् २०२१ १३,११६ सन् २०२० १२,३८९ सन् २०१९
 लेबनान पश्चिम एसिया एसिया ११,५६४ सन् २०२१ १२,२८९ सन् २०२० १४,५५२ सन् २०१९
 सेन्ट भिन्सेन्ट र ग्रेनाडिन्स क्यारिबियाली अमेरिका १२,८११ सन् २०२१ १२,७७० सन् २०२० १२,४८५ सन् २०१९
 पेरू दक्षिण अमेरिका अमेरिका १२,९८५ सन् २०२१ ११,८७९ सन् २०२० १२,८४८ सन् २०१९
 फिजी मेलानेसिया ओसिनिया १२,२९८ सन् २०२१ ११,६०१ सन् २०२० १३,६८४ सन् २०१९
 मिस्र उत्तर अफ्रिका अफ्रिका १३,०८३ सन् २०२१ १२,६०८ सन् २०२० ११,७६३ सन् २०१९
 दक्षिण अफ्रिका दक्षिण अफ्रिका अफ्रिका १२,४४२ सन् २०२१ १२,०९६ सन् २०२० १२,४८२ सन् २०१९
 क्युबा क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १२,३०० २०१६
 मङ्गोलिया पूर्वी एसिया एसिया १२,४३१ सन् २०२१ १२,१०१ सन् २०२० १२,३१७ सन् २०१९
 इन्डोनेसिया दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया १२,८८२ सन् २०२१ १२,०७४ सन् २०२० ११,८१२ सन् २०१९
 एङ्गुइला क्यारिबियाली अमेरिका उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १२,२०० २००८
 नाउरू माइक्रोनेसिया ओसिनिया ९,९९५ सन् २०२१ १४,१०० सन् २०१९ ११,५८३ सन् २०१९
 भुटान दक्षिण एसिया एसिया ११,९२८ सन् २०२१ ११,५०८ सन् २०२० ११,८३२ सन् २०१९
 कोसोभो दक्षिण युरोप युरोप ११,९४९ सन् २०२१ ११,३६८ सन् २०२० ११,३६८ सन् २०१९
 अल्जेरिया उत्तर अफ्रिका अफ्रिका ११,४३३ सन् २०२१ ११,२६८ सन् २०२० ११,५११ सन् २०१९
 इक्वेडर दक्षिण अमेरिका अमेरिका ११,३३१ सन् २०२१ १०,८९६ सन् २०२० ११,३७५ सन् २०१९
 अमेरिकी सामोआ पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ११,२०० २०१६
 डोमिनिका क्यारिबियाली अमेरिका ११,२३१ सन् २०२१ १०,४३५ सन् २०२० ११,९१७ सन् २०१९
 ट्युनिसिया उत्तर अफ्रिका अफ्रिका १०,५९४ सन् २०२१ १०,२६२ सन् २०२० १०,७५६ सन् २०१९
 जोर्डन पश्चिम एसिया एसिया १०,५९० सन् २०२१ १०,३५६ सन् २०२० १०,०७१ सन् २०१९
 इराक पश्चिम एसिया एसिया १०,०३८ सन् २०२१ ९,७६४ सन् २०२० १०,८८१ सन् २०१९
 जमैका क्यारिबियाली अमेरिका १०,२९४ सन् २०२१ ९,२२२ सन् २०२० ९,७६२ सन् २०१९
 नामिबिया दक्षिण अफ्रिका अफ्रिका ९,५४२ सन् २०२१ ९,३८२ सन् २०२० ९,६३७ सन् २०१९
 भियतनाम दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ११,६७७ सन् २०२१ ८,६५१ सन् २०२० ८,०४१ सन् २०१९
 एस्वातिनी दक्षिण अफ्रिका अफ्रिका ९,१५२ सन् २०२१ ८,८५४ सन् २०२० ८,६२२ सन् २०१९
 फिलिपिन्स दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ९,०६१ सन् २०२१ ८,३९० सन् २०२० ८,९०८ सन् २०१९
 एल साल्भादोर मध्य अमेरिका अमेरिका ८,८९१ सन् २०२१ ८,४९९ सन् २०२० ८,७७६ सन् २०१९
 ग्वाटेमाला मध्य अमेरिका अमेरिका ८,६४८ सन् २०२१ ८,८५४ सन् २०२० ८,६३७ सन् २०१९
 बोलिभिया दक्षिण अमेरिका अमेरिका ८,८३२ सन् २०२१ ८,३६७ सन् २०२० ८,७२४ सन् २०१९
 लाओस दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ८,५१९ सन् २०२१ ८,२३५ सन् २०२० ७,८२६ सन् २०१९
 मोरोक्को उत्तर अफ्रिका अफ्रिका ८,०२७ सन् २०२१ ७,२९६ सन् २०२० ७,५१५ सन् २०१९
 उज्बेकिस्तान मध्य एसिया एसिया ७,८३० सन् २०२१ ७,३७८ सन् २०२० ६,९९९ सन् २०१९
 भारत दक्षिण एसिया एसिया ७,३३३ सन् २०२१ ६,४५४ सन् २०२० ६,७०० सन् २०१९
 केप भर्ड पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ६,८३७ सन् २०२१ ६,३७७ सन् २०२० ७,१७२ सन् २०१९
 एङ्गोला मध्य अफ्रिका अफ्रिका ६,८७८ सन् २०२१ ६,५३९ सन् २०२० ६,६७० सन् २०१९
 बेलिज मध्य अमेरिका अमेरिका ६,१३३ सन् २०२१ ६,४५६ सन् २०२० ७,००५ सन् २०१९
 भेनेजुएला दक्षिण अमेरिका अमेरिका ५,१७८ सन् २०२१ १७,५२८ २०११ ७,७०४ २०१८
 टोङ्गा पोलिनेसिया ओसिनिया ६,१५६ सन् २०२१ ६,६४८ सन् २०१९ ६,३८३ सन् २०१९
 सामोआ पोलिनेसिया ओसिनिया ५,२६० सन् २०२१ ६,७७८ सन् २०१९ ६,५२१ सन् २०१९
 टोकेलाउ पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ६,००४ २०१७
 नियु पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ५,८०० २००३
 प्यालेस्टाइन राज्य पश्चिम एसिया एसिया ५,६६४ सन् २०२१ ५,६९० सन् २०२० ६,२२० सन् २०१९
 घाना पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ५,९६८ सन् २०२१ ५,५९६ सन् २०२० ५,४१३ सन् २०१९
 होन्डुरस मध्य अमेरिका अमेरिका ५,६९८ सन् २०२१ ५,४२१ सन् २०२० ५,७२८ सन् २०१९
 निकाराग्वा मध्य अमेरिका अमेरिका ५,६४८ सन् २०२१ ५,५७० सन् २०२० ५,४०७ सन् २०१९
 जिबुती पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ५,३०० सन् २०२१ ५,७८२ सन् २०२० ५,५३५ सन् २०१९
 मौरिटानिया पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ५,९९३ सन् २०२१ ५,२५७ सन् २०२० ५,१९७ सन् २०१९
 आइभोरी कोस्ट पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ५,६४२ सन् २०२१ ५,४५८ सन् २०२० ५,२१३ सन् २०१९
 बङ्गलादेश दक्षिण एसिया एसिया ५,८१२ सन् २०२१ ५,०८३ सन् २०२० ४,७५४ सन् २०१९
 नाइजेरिया पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ५,२८० सन् २०२१ ५,१८७ सन् २०२० ५,१३६ सन् २०१९
 किर्गिस्तान मध्य एसिया एसिया ५,३२३ सन् २०२१ ४,९६५ सन् २०२० ५,२५३ सन् २०१९
 पाकिस्तान दक्षिण एसिया एसिया ५,२२४ सन् २०२१ ४,८७७ सन् २०२० ४,६९० सन् २०१९
 म्यानमार दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ४,८३१ सन् २०२१ ४,७९४ सन् २०२० ५,१४२ सन् २०१९
 केन्या पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ५,२७४ सन् २०२१ ४,४५२ सन् २०२० ४,३३० सन् २०१९
 सिरिया पश्चिम एसिया एसिया ६,३७३ सन् २०२१ उपलब्ध/नभएको २,९०० २०१५
 कम्बोडिया दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ४,९३० सन् २०२१ ४,४२२ सन् २०२० ४,३८९ सन् २०१९
 टुभालु पोलिनेसिया ओसिनिया ४,६७४ सन् २०२१ ४,६५३ सन् २०२० ४,२८१ सन् २०१९
 पपुवा न्युगिनी मेलानेसिया ओसिनिया ३,९५६ सन् २०२१ ४,३२६ सन् २०२० ४,३५५ सन् २०१९
 सुडान उत्तर अफ्रिका अफ्रिका ४,०८२ सन् २०२१ ४,२४४ सन् २०२० ३,९५८ सन् २०१९
 साओ तोमे र प्रिन्सिपी मध्य अफ्रिका अफ्रिका ३,९२६ सन् २०२१ ४,२७४ सन् २०२० ३,९७० सन् २०१९
 मार्सल टापु माइक्रोनेसिया ओसिनिया ३,७६७ सन् २०२१ ४,२०० सन् २०१९ ३,८८९ २०१८
 नेपाल दक्षिण एसिया एसिया ४,१९९ सन् २०२१ ४,००९ सन् २०२० ३,४१७ सन् २०१९
 गणतन्त्र कङ्गो मध्य अफ्रिका अफ्रिका ४,१६९ सन् २०२१ ३,६३९ सन् २०२० ३,६७३ सन् २०१९
 वालिस र फुतुना पोलिनेसिया ओसिनिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको ३,८०० २००४
 क्यामेरून मध्य अफ्रिका अफ्रिका ३,७४५ सन् २०२१ ३,७७३ सन् २०२० ३,६४२ सन् २०१९
 ताजिकिस्तान मध्य एसिया एसिया ३,८५६ सन् २०२१ ३,८५८ सन् २०२० ३,३८० सन् २०१९
 सेनेगल पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ३,६२५ सन् २०२१ ३,४८१ सन् २०२० ३,३९५ सन् २०१९
 माइक्रोनेसियाको सङ्घीय राज्य माइक्रोनेसिया ओसिनिया ३,३७२ सन् २०२१ ३,६१३ सन् २०१९ ३,४६४ २०१८
 बेनिन पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका ३,५७३ सन् २०२१ ३,५०६ सन् २०२० ३,२८७ सन् २०१९
 जाम्बिया पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ३,३२२ सन् २०२१ ३,४५० सन् २०२० ३,४७० सन् २०१९
 पूर्वी टिमोर दक्षिण पूर्वी एसिया एसिया ३,११९ सन् २०२१ ३,३५६ सन् २०२० ३,५५३ सन् २०१९
 कोमोरोस पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ३,०२२ सन् २०२१ ३,३१३ सन् २०२० ३,०६० सन् २०१९
 हाइटी क्यारिबियाली अमेरिका २,९६२ सन् २०२१ २,९२५ सन् २०२० २,९०५ सन् २०१९
 भानुअटु मेलानेसिया ओसिनिया २,६४६ सन् २०२१ २,९१५ सन् २०२० ३,१५३ सन् २०१९
 जिम्बाब्वे पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २,६९८ सन् २०२१ २,८९५ सन् २०२० २,८३६ सन् २०१९
 तान्जानिया पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २,८६३ सन् २०२१ २,७८० सन् २०२० २,६६० सन् २०१९
 गिनी पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,७३१ सन् २०२१ २,८१८ सन् २०२० २,५६२ सन् २०१९
 लेसोथो दक्षिण अफ्रिका अफ्रिका २,८२९ सन् २०२१ २,४०५ सन् २०२० २,७०४ सन् २०१९
 इथियोपिया पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २,९७३ सन् २०२१ २,४२३ सन् २०२० २,२२१ सन् २०१९
 सोलोमन द्वीप मेलानिसिया ओसिनिया २,४८३ सन् २०२१ २,६१९ सन् २०२० २,६६३ सन् २०१९
 युगान्डा पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २,७०६ सन् २०२१ २,२९७ सन् २०२० २,१८७ सन् २०१९
 माली पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,४६९ सन् २०२१ २,३३९ सन् २०२० २,३२२ सन् २०१९
 किरिबाटी माइक्रोनेसिया ओसिनिया २,२४२ सन् २०२१ २,४१८ सन् २०२० २,२७२ सन् २०१९
 रुवान्डा पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका २,४५८ सन् २०२१ २,२१४ सन् २०२० २,२२७ सन् २०१९
 गाम्बिया पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,३८४ सन् २०२१ २,२७८ सन् २०२० २,२२३ सन् २०१९
 बुर्किना फासो पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,३३४ सन् २०२१ २,२७९ सन् २०२० २,१७८ सन् २०१९
 यमन पश्चिम एसिया एसिया १,९२४ सन् २०२१ ३,६८९ २०१३ २,५०० २०१७
 अफगानिस्तान दक्षिण एसिया एसिया २,४७४ सन् २०२१ २,०८८ सन् २०२० २,०६५ सन् २०१९
 गिनी-बिसाउ पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,४०९ सन् २०२१ १,९४९ सन् २०२० १,९८९ सन् २०१९
 टोगो पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका २,२६१ सन् २०२१ २,२२४ सन् २०२० १,५९७ सन् २०१९
 सिएरा लियोन पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका १,७७१ सन् २०२१ १,७३९ सन् २०२० १,७१८ सन् २०१९
 उत्तर कोरिया पूर्वी एसिया एसिया उपलब्ध/नभएको उपलब्ध/नभएको १,७०० २०१५
 इरित्रिया पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका १,८६२ सन् २०२१ १,६२६ २०११ १,६०० सन् २०१९
 माडागास्कर पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका १,६३९ सन् २०२१ १,५९३ सन् २०२० १,६४७ सन् २०१९
 चाड मध्य अफ्रिका अफ्रिका १,६२१ सन् २०२१ १,६०३ सन् २०२० १,५८० सन् २०१९
 लाइबेरिया पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका १,६०२ सन् २०२१ १,४२८ सन् २०२० १,४२८ सन् २०१९
 मोजाम्बिक पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका १,२९३ सन् २०२१ १,२९७ सन् २०२० १,२८१ सन् २०१९
 नाइजर पश्चिम अफ्रिका अफ्रिका १,३२० सन् २०२१ १,२६३ सन् २०२० १,२२५ सन् २०१९
 दक्षिण सुडान पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ८२५ सन् २०२१ १,२३५ २०१५ १,६०० २०१७
 मलावी पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका १,००५ सन् २०२१ १,५६८ सन् २०२० १,०६० सन् २०१९
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गो मध्य अफ्रिका अफ्रिका १,१३२ सन् २०२१ १,१३१ सन् २०२० १,०९८ सन् २०१९
 मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र मध्य अफ्रिका अफ्रिका १,०१३ सन् २०२१ ९७९.६ सन् २०२० ९४५ सन् २०१९
 सोमालिया पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ९४१ सन् २०२१ ८७५.२ सन् २०२० उपलब्ध/नभएको
 बुरुन्डी पूर्वी अफ्रिका अफ्रिका ७७२ सन् २०२१ ७७१.२ सन् २०२० ७५२ सन् २०१९

सन्दर्भ सामग्रीहरू[सम्पादन गर्ने]

  1. "Sarkozy attacks focus on economic growth (French president urges more emphasis on quality of life)", द गार्डियन, 14-09-2009.
  2. "Alternative progress indicators to Gross Domestic Product (GDP) as a means towards sustainable development"
  3. "World Economic Outlook - GDP per capita", अन्तर्राष्ट्रिय मुद्रा कोष, अप्रिल सन् २०२१, अन्तिम पहुँच सन् २०२१-०४-०७ 
  4. "GDP per capita, PPP (current international $) | Data", data.worldbank.org, अन्तिम पहुँच सन् २०२१-०७-०२ 
  5. Real GDP per capita, द वर्ल्ड फ्याक्टबुक, केन्द्रीय गुप्तचर संस्था। पहुँचमिति १२ मे सन् २०२१