फिफा देश कोड सूची

विकिपिडिया, एक स्वतन्त्र विश्वकोशबाट
Jump to navigation Jump to search

फिफाले आफ्नो सदस्यता राष्ट्र र सदस्यता प्राप्त नभएका राष्टहरूलाई तीन अक्षरको कोड प्रदान गर्ने गर्दछ जुन अंग्रेजी ठूलो अक्षरमा हुन्छ ।

सदस्य नभएका राष्ट्रको कोड[सम्पादन गर्ने]

सदस्यता प्राप्त नभएका राष्ट्रहरूको राष्ट्र कोड

देश कोड सङ्घ
 बोनेयर BOE उत्तर, मध्य अमेरिका र क्यारिबियन फुटबल सङ्घ
 French Guiana GUF कनकाकाफ
 संयुक्त अधिराज्य GBR
 ग्रिनल्यान्ड GRL
 Guadeloupe GLP कनकाकाफ
 किरिबाटी KIR ओशेनिया फुटबल सङ्घ
 मार्टिनिक MTQ कनकाकाफ
 उत्तरी मारिआना टापु NMI एएफसी
 Réunion REU सीएएफ
 सेन्ट मार्टिन SMN कनकाकाफ
 सिन्ट मार्टिन SMA कनकाकाफ
 टुभालु TUV ओएफसी
 भ्याटिकन सिटी VAT
 Zanzibar ZAN सीएएफ

फिफा सदस्य राष्ट्र कोड[सम्पादन गर्ने]

फिफाको सदस्यता प्राप्त २११ राष्ट्रको फिफा कोड

देश कोड
 अफगानिस्तान AFG
 अल्बानिया ALB
 अल्जेरिया ALG
 अमेरिकी सामोआ ASA
 एन्डोरा AND
 अङ्गोला ANG
 एङ्गुइला AIA
 एन्टिगुआ र बर्बुडा ATG
 अर्जेन्टिना ARG
 आर्मेनिया ARM
 अरुबा ARU
 अस्ट्रेलिया AUS
 अस्ट्रिया AUT
 अजरबैजान AZE
 बहामस BAH
 बहराइन BHR
 बङ्गलादेश BAN
 बार्बाडोस BRB
 बेलारुस BLR
 बेल्जियम BEL
 बेलिज BLZ
 बेनिन BEN
 बर्मुडा BER
 भुटान BHU
 बोलिभिया BOL
 बोस्निया र हर्जगोभिना BIH
 बोत्स्वाना BOT
 ब्राजिल BRA
 बेलायती भर्जिन टापु VGB
 ब्रुनाई BRU
 बुल्गेरिया BUL
 बुर्किना फासो BFA
 बुरुन्डी BDI
 कम्बोडिया CAM
 क्यामेरून CMR
 क्यानडा CAN
 केप भर्ड CPV
 केम्यान टापु CAY
 मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र CTA
 चाड CHA
 चिली CHI
 चीन CHN
 चाइनिज ताइपेइ TPE
 कोलोम्बिया COL
 कोमोरोस COM
 कङ्गो CGO
 प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गो COD
 कुक टापु COK
 कोस्टारिका CRC
 क्रोएसिया CRO
 क्युबा CUB
 कुरासाओ CUW
 साइप्रस CYP
देश कोड
 चेक गणतन्त्र CZE
 डेनमार्क DEN
 जिबुटी DJI
 डोमिनिका DMA
 डोमिनिकन गणतन्त्र DOM
 इक्वेडर ECU
 इजिप्ट EGY
 एल साल्भादोर SLV
 इङ्ल्यान्ड ENG
 भूमध्यरेखीय गिनी EQG
 एरिट्रिया ERI
 एस्टोनिया EST
 इथियोपिया ETH
 फरोइ टापु FRO
 फिजी FIJ
 फिनल्यान्ड FIN
 फ्रान्स FRA
 गाबोन GAB
 गाम्बिया GAM
 जर्जिया GEO
 जर्मनी GER
 घाना GHA
 जिब्राल्टार GIB
 ग्रिस GRE
 ग्रेनाडा GRN
 ग्वाम GUM
 ग्वाटेमाला GUA
 गिनी GUI
 गिनी-बिसाउ GNB
 गुयना GUY
 हाइटी HAI
चित्र:Flag of Honduras (2008 Olympics).svg होन्डुरस HON
 हङकङ HKG
 हङ्गेरी HUN
 आइसल्यान्ड ISL
 भारत IND
 इन्डोनेसिया IDN
 इरान IRN
 इराक IRQ
 इजरायल ISR
 इटाली ITA
 आइभोरी कोस्ट CIV
 जमैका JAM
 जापान JPN
 जोर्डन JOR
 कजाख्स्तान KAZ
 केन्या KEN
कोसोभो कोसोभो KVX
 कुवेत KUW
 किर्गिजस्तान KGZ
 लाओस LAO
 लात्भिया LVA
 लेबनान LIB
देश कोड
 लेसोथो LES
 लाइबेरिया LBR
 लिबिया LBY
 लिस्टेनस्टाइन LIE
 लिथुआनिया LTU
 लक्जेम्बर्ग LUX
 मकाउ MAC
 म्यासेडोनिया MKD
 माडागास्कर MAD
 मलावी MWI
 मलेसिया MAS
 माल्दिभ्स MDV
 माली MLI
 माल्टा MLT
 मौरिसनिया MTN
 मौरिसस MRI
 मेक्सिको MEX
 मोल्दोभा MDA
 मङ्गोलिया MNG
 मोन्टेनेग्रो MNE
 मोन्टसेराट MSR
 मोरोक्को MAR
 मोजाम्बिक MOZ
 म्यानमार MYA
 नामिबिया NAM
 नेपाल NEP
 नेदरल्यान्ड NED
 न्यु क्यालोडेनिया NCL
 न्युजिल्यान्ड NZL
 निकाराग्वा NCA
 नाइजर NIG
 नाइजेरिया NGA
 उत्तर कोरिया PRK
 उत्तर आयरल्यान्ड NIR
 नर्वे NOR
 ओमान OMA
 पाकिस्तान PAK
 प्यालेस्टाइन PLE
 पानामा PAN
 पपुवा न्युगिनी PNG
 पाराग्वे PAR
 पेरू PER
 फिलिपिन्स PHI
 पोल्यान्ड POL
 पोर्चुगल POR
 पोर्तो रिको PUR
 कतार QAT
 आयरल्यान्ड IRL
 रोमानिया ROU
 रसिया RUS
 रुवान्डा RWA
 सेन्ट किट्स र नेभिस SKN
 सेन्ट लुसिया LCA
देश कोड
 सेन्ट भिन्सेन्ट र ग्रेनाडाइन्स VIN
 सामोआ SAM
 सान मारिनो SMR
 साओ तोमे र प्रिन्सिपी STP
 साउदी अरब KSA
 स्कटल्यान्ड SCO
 सेनेगल SEN
 सर्बिया SRB
 सेसेल्स SEY
 सिएरा लियोन SLE
 सिङ्गापुर SIN
 स्लोभाकिया SVK
 स्लोभेनिया SVN
 सोलोमन द्वीप SOL
 सोमालिया SOM
 दक्षिण अफ्रिका RSA
 दक्षिण कोरिया KOR
 दक्षिण सुडान SSD
 स्पेन ESP
 श्रीलङ्का SRI
 सुडान SDN
 सुरिनाम SUR
 एस्वातिनी SWZ
 स्विडेन SWE
 स्विट्जरल्यान्ड SUI
 सिरिया SYR
 फ्रान्सेली पोलिनेसिया TAH
 ताजिकिस्तान TJK
 तान्जनिया TAN
 थाइल्यान्ड THA
 पूर्वी टिमोर TLS
 टोगो TOG
 टोंगा TGA
 ट्रिनिडाड र टोबागो TRI
 ट्युनिसिया TUN
 टर्की TUR
 तुर्कमेनिस्तान TKM
 तुर्क तथा काइकोस टापु TCA
 युगान्डा UGA
 युक्रेन UKR
 संयुक्त अरब इमिरेट्स UAE
 संयुक्त राज्य अमेरिका USA
 उरुग्वे URU
 संयुक्त राज्य भर्जिन टापु VIR
 उज्बेकिस्तान UZB
 भानुअटु VAN
 भेनेजुएला VEN
 भियतनाम VIE
 वेल्स WAL
 यमन YEM
 जाम्बिया ZAM
 जिम्बाब्वे ZIM

यो पनि हेर्नुहोस्[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामाग्री[सम्पादन गर्ने]

सन्दर्भ सामाग्री[सम्पादन गर्ने]